Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance met 10-20% korting!

Op onze website schrijven wij regelmatig artikelen over doorlopende- en kortlopende annuleringsverzekeringen, maar ook over de ticket-annuleringsverzekering en andere producten van Allianz Global Assistance. Op deze wijze informeren wij je over de bijzonderheden van deze verzekeringen. 

Daarmee is Reisverzekeringkorting.nl een informatiebron voor iedereen, die goed voorbereid op reis wil gaan. Ben je op zoek naar informatie over welke annuleringsverzekering je af moet sluiten, of wil je meer weten over dekkingen en premies? Dan kan je deze informatie onder andere hier vinden. Het meest actuele artikel staat bovenaan. Nieuws- en andere blog berichten lees je hier: Nieuws over vakantie, reizen en reisverzekeringen »

Kortlopende Annuleringsverzekering

Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet gaan? Of moet je de reis onderbreken? Dan vergoedt de reisorganisatie meestal niet de hele reissom. De kortlopende annuleringsverzekering biedt dekking voor het gedeelte dat je niet terugkrijgt, inclusief eventuele aanvullende kosten die je moet maken. De verzekering vergoedt de kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken. Is het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt meer dan 8 uur vertraagd, dan krijg je ook een vergoeding.

Meer lezen over het onderwerp kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekeringen:

Nog meer lezen over annuleringsverzekeringen:

Interessante artikelen over annuleringsverzekeringen:

Annuleringsverzekeringen

Annuleringsverzekeringen

Doorlopende Annuleringsverzekering

De doorlopende annuleringsverzekering vergoedt de kosten die het reisbureau of de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken, of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur, krijg je een vergoeding. Je hebt alleen recht op een vergoeding als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis die in de voorwaarden genoemd staat.

De doorlopende annuleringsverzekering is vooral handig als je regelmatig op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering heeft veel voordelen en is vaak goedkoper dan een eenmalige annuleringsverzekering. Een ander voordeel is dat je het gehele jaar verzekerd bent tegen annuleringskosten. Reizigers vergeten nog wel eens om een annuleringsverzekering af te sluiten, vooral als de reis op het laatst geboekt wordt, de lastminute vakantie. Een regel is, dat een annuleringsverzekering binnen zeven dagen na boeking van de reis afgesloten moet worden. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Je hebt bij ons de keuze uit een doorlopende reis- en annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering (zonder reisverzekering).

Meer lezen:

Ticket annuleringsverzekering

De Ticket annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is een voordelig alternatief als je een los ticket hebt geboekt, zoals bijvoorbeeld een vliegticket of een treinticket. De verzekering dekt de annuleringskosten als je je reis noodgedwongen moet annuleren.

Reizigers boeken steeds vaker een los ticket in plaats van een complete pakketreis. Speciaal voor deze groep reizigers heeft Allianz Global Assistance de Ticket Annuleringsverzekering geïntroduceerd. Deze verzekering is speciaal voor reizigers die geen pakketreis boeken, maar alleen voor vervoer per vliegtuig, bus, trein of ferry kiezen. De verzekering dekt de annuleringskosten die in rekening worden gebracht als je onverwacht noodgedwongen toch je reis moet annuleren. Of je nou met het vliegtuig, de trein of de boot gaat. Met de Ticket Annuleringsverzekering ben je verzekerd tegen de annuleringskosten van je ticket, mocht je de reis noodgedwongen moeten annuleren.

Meer lezen:

Groepsannuleringsverzekering

Ga je met een groep vrienden een weekend weg? Of organiseer je voor alle medewerkers van een bedrijf een tripje naar het buitenland? Dan kan je de Groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten, zodat jouw groepsreis ook verzekerd is tegen annuleringskosten. Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s vier weken voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis voor de hele groep worden geannuleerd en krijg je de annuleringskosten vergoed.

Meer lezen:

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected]korting.nl of bel: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Allianz Annuleringsverzekeringen: voorkom financieel risico

Annuleringsverzekeringen geven een financiële vergoeding wanneer je niet op vakantie kunt gaan of dat je door een onverwachte gebeurtenis je vakantie moet annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld bij ziekte van jezelf, je reisgenoot of familie. Het moet dan om een gebeurtenis gaan, die onder de dekking valt. In de polisvoorwaarden van een annuleringsverzekering staat exact wat gedekt is. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. Bij een annuleringsverzekering heb je, net als bij een reisverzekering, de keuze uit een eenmalige- en een doorlopende verzekering.

Annuleringsverzekering biedt ook uitkomst bij niet-genoten vakantiedagen

Voor de dagen dat je niet van je vakantie hebt kunnen genieten, krijg je een vergoeding. Dat is het deel van de reissom over de vakantiedagen die je gemist hebt. Dit kan zijn omdat je direct naar huis moet, maar ook door een ziekenhuisopname. Bij meer dan acht uur vertraging van je vliegtuig krijg je ook een vergoeding.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Dubbel-Zeker variant: volledige reissom vergoed

Met de Dubbel-Zeker variant van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard variant krijg je een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Vergoeding bij vertraagd vertrek

Als bij een reis van boot, bus, trein of vliegtuig, van langer dan drie dagen, vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vertrek vanaf een luchthaven binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens wordt gelijkgesteld met vertrek uit Nederland.

Dekking van een Allianz annuleringsverzekering

Hieronder staan een aantal voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vallen:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Dekking Terreuraanslagen en natuurrampen

Met de doorlopende annuleringsverzekering ben je ook verzekerd bij ‘Terreuraanslagen en natuurrampen‘. Verzekerden kunnen dan een voorgenomen reis, annuleren indien er op de bestemming sprake is van een terreuraanslag, natuurramp, binnenlandse onlusten of oproer. Met de dekking Terreuraanslagen en natuurrampen is men verzekerd voor het omboeken of annuleren van je reis, wanneer je niet meer naar de oorspronkelijk geboekte bestemming kan reizen door een situatie. De dekking is geldig als jouw reis binnen 30 dagen vanaf een gebeurtenis die binnen deze dekking valt plaats vindt.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke, politieke onrust, of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Kortlopende annuleringsverzekering

Je hebt ruim van tevoren een reis geboekt, maar je kan niet op reis door onvoorziene omstandigheid. In veel gevallen ben je dan je geld kwijt. Tegen dit risico kan een kortlopende annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt, mits gedekt op de polis. Het kan ook voorkomen dat je jouw vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst.

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt op internet. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Daarmee ben je standaard verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Annuleringsverzekering voor huisdieren

Een annuleringsverzekering voor je huisdier afsluiten? Dat kan hier. Je kunt dan je reis of vakantie annuleren indien je huisdier (hond, kat of paard) ernstig ziek is geworden of ernstig gewond is geraakt.

Annuleringsverzekering: zorgplicht en waarnemer

Een reis of vakantie annuleren kan ook door bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld omdat je moet zorgen voor een zieke moeder of omdat een waarnemer ziek is geworden. Een waarnemer is iemand die tijdens jouw afwezigheid taken voor jou uitvoert. Hij/zij vervangt jou tijdens je vakantie. In privéverband kun je bijvoorbeeld afspraken maken met een persoon die op jouw bezittingen en/of kinderen zal passen. In zakelijk verband geldt hetzelfde. Wanneer je compagnon of collega plotseling ziek wordt, kan het onmogelijk zijn om op vakantie te gaan.

Hoge reissom bijverzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering

Een reis geboekt met een hogere reissom dan het verzekerd bedrag van jouw huidige doorlopende annuleringsverzekering? Verzeker dan het resterende deel met een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren).