Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Welke reisverzekering is geschikt voor werken in het buitenland? Let op de korting!

Allianz

Allianz

Globetrotter Verzekering voor werken in het buitenland

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt

Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Nu 10% extra online korting, alleen op deze website!

Als je tijdelijk wilt gaan werken in het buitenland heb je daarvoor een speciale reisverzekering nodig, waarbij het toegestaan is om te werken. Speciaal daarvoor is de Globetrotter Verzekering. Deze reisverzekering is ontwikkeld voor mensen die voor langere tijd naar het buitenland vertrekken, bijvoorbeeld om er te werken, stage te lopen of vrijwilligerswerk te doen.

Een “gewone” reisverzekering is meestal te duur of biedt geen dekking als je voor een langere periode naar het buitenland gaat om te werken of om stage te lopen. Dit soort problemen heb je niet als je kiest voor de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze reisverzekering is zeer uitgebreid en je kan hem afsluiten voor maximaal 24 maanden. Ook kan je zelf de dekking bepalen voor medische kosten (Aanvullend of Volledig) zo ben je ook verzekerd voor geneeskundige kosten als jij je zorgverzekering in Nederland opzegt.

Betaalt werk in het buitenland

Normaal betaalt werk zoals commerciële en administratieve werkzaamheden zijn gewoon meeverzekerd op de Globetrotter Verzekering. Overige werkzaamheden zijn eventueel mee te verzekeren tegen een toeslag. Neem daarvoor contact met ons op.

De Globetrotter Verzekering is de ideale reisverzekering voor werken in het buitenland omdat je hem helemaal kan afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Welke reisverzekering is geschikt voor werken in het buitenland?
Welke reisverzekering is geschikt voor werken in het buitenland?

Vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk

Als je vrijwilligerswerk of ontwikkelingswerk gaat doen in het buitenland dan is het goed te weten dat ook vrijwilligerswerk in dezelfde risicocategorie valt als betaald werk. Afhankelijk van duur van de reis, de aard van de werkzaamheden en het wel of niet verzekerd zijn in Nederland kan je kiezen voor een Globetrotter Reisverzekering voor werken in het buitenland.

Premie berekenen en afsluiten

Wil je ook een reisverzekering voor werken in het buitenland? Met de online premieberekening kies je de dekkingen die op jouw situatie van toepassing zijn en zie je per dekking wat je kwijt bent. Zo kun je snel bepalen of de Globetrotter Verzekering ook voor jou de beste en meest aantrekkelijke reisverzekering is. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Meest gestelde vragen en antwoorden reisverzekering werken buitenland

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor werken in het buitenland.

Voor wie is de Globetrotter Verzekering geschikt?

De Globetrotter Verzekering is speciaal voor iedereen die gaat werken in het buitenland. Deze speciale reisverzekering kan je afsluiten voor minimaal 1 maand en maximaal 24 maanden. Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking. Besluit je tussentijds nog langer te blijven? Dan verleng je heel eenvoudig online je verzekering. En als je besluit eerder terug te komen dan verwacht, krijg je een deel van je verzekeringspremie terug, indien je geen schade hebt gehad. Standaard werk (kantoor of werken in een bar) is gewoon meeverzekerd. Als je werk gaat doen met een verhoogd risico geldt daarvoor een toeslag.

Wat zijn de bijzonderheden van deze verzekering?

De bijzonderheden van de Globetrotter Verzekering zijn:
– Je moet deze verzekering voor minimaal 1 maand afsluiten.
– De maximale verzekeringsduur is 24 maanden.
– Je kunt deze verzekering tussentijds verlengen.
– Kom je eerder terug naar Nederland dan krijg je teveel betaalde premie terug (mits je geen schade hebt geclaimd).
– Je hebt de keuze uit Europadekking of werelddekking.
– De hoogte van je bagagedekking kan je zelf kiezen.
– Je hebt de keuze om medische kosten volledig of aanvullend mee te verzekeren.
– Het is toegestaan om te werken in buitenland (voor gevaarlijk beroepen geldt een toeslag).
– Je ontvangt jongerenkorting tot 10% als je jonger bent dan 27 jaar.

Wat kost deze reisverzekering voor werken in het buitenland?

Je hebt hier al een Globetrotter Verzekering vanaf € 8,51 per maand. Dat is inclusief de 10-20% korting die je alleen op deze website krijgt. Je kan zelf eenvoudig een premieberekening maken om te zien wat de verzekering kost. Je ziet dan ook de korting die wij je geven.

Waarom zijn jullie de goedkoopste?

Alleen bij ons krijg je altijd 10% korting op de premie. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan ontvang je ook nog eens 10% jongerenkorting.

Welke premietoeslagen zijn er voor risicovol werk?

Werkzaamheden die geen extra risico met zich meebrengen zijn gratis meeverzekerd. Denk dus o.a. aan commercieel, administratief of toezichthoudend werk. Daarnaast bestaan er natuurlijk nog vele andere werkzaamheden zonder verhoogd risico. Voor werk met meer risico geldt een toeslag:
– Standaard werk: toeslag van 0%
– Licht verhoogd: toeslag van 10%
– Verhoogd risico: toeslag van 20%
– Zwaar verhoogd: toeslag van 100%
De toeslag geldt over de premie voor de dekkingen: SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten en Werelddekking. Wil je weten wat voor jouw werkzaamheden of beroep geldt? Neem dan even contact met ons op.

Kan ik zelf de hoogte van de bagagedekking bepalen?

Ja. Met de Budget variant voor Bagage ben je gedekt voor € 1.500,- reisbagage. Wil je toch een hogere dekking? Met de Uitgebreid variant (€ 3.500,-) en Compleet variant (€ 5.000,-) zit je goed als je toch waardevolle spullen meeneemt tijdens je reis. Sluit je de bagagedekking af, dan kun je ook gratis gebruik maken van een unieke extra dienst ‘Geld Service’. Zo ben je verzekerd van direct contant geld dat je kunt ophalen bij een wisselkantoor in de buurt, mocht je jouw pinpas/creditcard zijn verloren.

Kan ik wintersport en bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja, dat kan. Kies voor de dekking voor bijzondere (winter)sporten. Zodat je ook gedekt bent als je besluit te gaan bungeejumpen, skiën/snowboarden, kite-surfen, parachute springen, enz.

Kan ik bij een noodgeval tussentijds naar huis op een Globetrotter Verzekering?

Dat kan. Als je voor langere tijd naar het buitenland gaat is er altijd de kans dat je vanwege een noodgeval (bijvoorbeeld ziekte/overlijden van familie) naar huis wilt of moet. Dan is het een prettige gedachte dat je met de S.O.S. dekking standaard hiervoor verzekerd bent. En dat Allianz Global Assistance je helpt en de terugvlucht regelt. Als je verzekering nog 1 maand of langer doorloopt, zorgen zij ervoor dat je de reis weer kunt vervolgen. Sluit je de Globetrotter Verzekering af samen met je vriend/vriendin of andere reisgenoten, dan mag je maximaal 1 persoon meenemen voor wie dit ook geldt.

Wat betekent de aansprakelijkheidsdekking?

Een aansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de verzekerde beschermt tegen het risico van aansprakelijkheid. Op enkele uitzonderingen na vergoedt een aansprakelijkheidsverzekering gewoonlijk alle letselschade en zaakschade die door de verzekerde wordt veroorzaakt. De dekking voor aansprakelijkheid op de Globetrotter Verzekering gaat tot € 1.000.000 en geldt als aanvulling op bestaande verzekeringen.

Kan ik de Globetrotter verzekering wijzigen tijdens mijn reis?

Voor het wijzigen van je dekking is het bepalend of je verzekering al is ingegaan. Voor de reis kun je altijd je dekking wijzigen. Neem hiervoor contact met ons op. Als je in het buitenland zit heb je niet altijd de gelegenheid te bellen om je wijziging door te geven. Daarom kun je ook online je wijziging doorgeven via het online wijzigingsformulier. Tijdens de reis kun je de volgende dekkingen wijzigen:
– Wintersport en bijzondere sporten toevoegen.
– Dekkingsgebied aanpassen van Europa naar wereld.
– Medische Kosten Aanvullend wijzigen in Medische Kosten Volledig.
Let op!: alleen de wijziging van ‘Aanvullend’ naar ‘Volledig’ is mogelijk. Het is niet mogelijk om ‘Medische Kosten’ af te sluiten, wanneer deze niet was afgesloten bij ingang van de verzekering. Als je een dekking tijdens de reis toevoegt wordt deze verrekend over de gehele verzekerde periode.

Waarom zou ik kiezen voor de Globetrotter Verzekering?

Als je meer dan 1 maand en niet langer dan 24 maanden naar het buitenland gaat, is de Globetrotter Verzekering speciaal voor jou ontwikkeld. Je bent niet alleen verzekerd tijdens je reis, maar ook als je vrijwilligerswerk verricht of aan het studeren bent. Reguliere reisverzekeringen bieden deze mogelijkheid vaak niet, dus houd dit goed in de gaten. Je kunt je bij de Globetrotter Verzekering ook voor medische kosten verzekeren. Dit kan als aanvulling op je Nederlandse zorgverzekering. Als je door je reis geen recht meer hebt op deze verzekering (dit recht vervalt vaak als je gaat werken in het buitenland), dan kun je terugvallen op de dekking Medische Kosten Volledig. Hiermee ben je in het buitenland gedekt voor medisch noodzakelijke kosten, ook als je geen zorgverzekering meer hebt in Nederland. Bij de Globetrotter Verzekering ben je standaard verzekerd voor reguliere werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd.

Vragen?

Heb je nog vragen over een reisverzekering en werken in het buitenland? Neem dan contact met ons op.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.