Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Verzekering Schengenvisum

Een verzekering voor een Schengenvisum kort verblijf nodig? Dat kan je hier snel regelen. Wij bieden een uitstekende medische verzekering voor een Schengenvisum aan vanaf € 2,- per persoon per dag. De verzekering voldoet aan alle Schengenvoorwaarden en wordt altijd geaccepteerd. 

logo Allianz Global Assista

Het afsluiten van een Travel Risk Verzekering Schengenvisum gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis van deze medische verzekering nog in huis.

Stap 1. Maak een premieberekening.
Stap 2. Vul de gegevens in en verzend de gegevens.
Stap 3. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Bekijk hier meer informatie over de Travel Risk Verzekering Schengenvisum.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Het vertrouwde adres voor een Verzekering Schengenvisum.

Vragen over een verzekering voor een buitenlanders en een Schengenvisum Stuur een e-mail: [email protected] Bel: 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Allianz

Allianz
Verzekering voor Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

✔︎ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

✔︎ Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

✔︎ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

✔︎ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

✔︎ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Verzekering Schengenvisum

Een verzekering voor een Schengenvisum nodig? Dat kan je hier eenvoudig en snel regelen. Wij bieden een uitstekende medische verzekering voor een Schengenvisum kort verblijf aan vanaf € 2,- per persoon per dag. De verzekering voldoet aan alle Schengenvoorwaarden en wordt altijd geaccepteerd. 

Wanneer een visumplichtige buitenlandse gast naar Nederland wil reizen moet daarvoor eerst een Schengenvisum kort verblijf worden aangevraagd bij de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet dan ook over een verzekering beschikken die dekking biedt tegen medische kosten en repatriëring.

Waar moet een verzekering voor een Schengenvisum aan voldoen?

De verzekering Schengenvisum moet aan de volgende EU voorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van deze verzekering dient gelijk te zijn aan het verblijf in Nederland.
 • De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten voor minimaal € 30.000,-

Wie mag de verzekering afsluiten?

De verzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde. De polis van de verzekering voor een Schengenvisum kan dan worden doorgestuurd naar de visumaanvrager.

Een polis voor deze verzekering en de polisvoorwaarden mogen in het Nederlands of in het Engels zijn opgesteld. De ambtenaar die de visumaanvraag beoordeeld is immers een Nederlandse functionaris.

Bijzonderheden van een verzekering voor een Schengenvisum

Een verzekering voor buitenlandse reizigers die naar Nederland komen is vergelijkbaar met een reisverzekering die wij afsluiten als je op vakantie gaat, maar wel minder uitgebreid. Wij noemen de belangrijkste eigenschappen van de verzekering voor een Schengenvisum:

 • De verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Een verzekering is alleen voor spoedeisende medische hulp. Als er geen urgentie is moet de buitenlandse gast in zijn eigen land naar een arts of ziekenhuis.
 • Bestaande klachten, ziekten en kwalen zijn uitgesloten.
 • Zwangerschap is uitgesloten (met uitzondering voor acute situaties zoals zwangerschapsvergiftiging).
 • De verzekering moet worden afgesloten alvorens de buitenlandse gast naar Nederland vertrekt.

Verzekering en garantstelling

Sta jij garant voor jouw buitenlandse gast of partner? Sluit dan zelf de verzekering af en stuur de polis per e-mail naar de visumaanvrager. De verzekering is ook ter financiële bescherming van jou. Jij bent immers financieel verantwoordelijk voor eventuele medische kosten en deze kunnen fors zijn. Als je een polis afsluit adviseren wij je om er voor te zorgen dat jij zelf de verzekeringsnemer bent (premiebetaler) en jouw gast de verzekerde. Het voordeel hiervan is dat een eventuele schade uitkering dan ook aan jou wordt overgemaakt en niet op de bankrekening van je gast.

Sluit de verzekering Schengenvisum af bij een Nederlandse verzekeraar

Bij een Nederlandse verzekeraar val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee. Ook kan je bij vragen of problemen je verhaal in je eigen taal doen en hoef je niet te bellen of te corresponderen met het buitenland en ook nog eens in een vreemde taal.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 12.000 medewerkers, die samen ruim 40 talen spreken. Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar zij geen eigen vestiging hebben, staan we dag en nacht voor je klaar. De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken 290 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen wij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s. Dit betekent een verzekering van Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend.
 • Professionele hulpverleners die je helpen in het Nederlands.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een verzekering Schengenvisum (FAQ)

Lees hieronder de meest gestelde vragen en antwoorden over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum.

Wat is een verzekering Schengenvisum?

In EU-verband is besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische reisverzekering in te stellen, als voorwaarde voor het verstrekken van een Visum Kort Verblijf type C (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een Schengenvisum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische verzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen.

Wat kost een Schengen verzekering?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko of uit Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd of van buiten Europa, dan betaal je € 3,- per persoon per dag.

Mag de verzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De Schengen verzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Aan welke voorwaarden moet een Schengen verzekering voldoen?

– De verzekering moet ingaan op de dag dat de vreemdeling in Nederland aankomt en gelden tot en met de dag dat hij/zij het Schengengebied verlaat.
– De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
– De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten, spoedeisende medische kosten.
– De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Wat zijn de voordelen van de Travel Risk Insurance?

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Voor wie is de Schengen reisverzekering bedoeld?

Voor iedereen die buiten het Schengengebied woont en een reis wil ondernemen naar een van de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Kan ik een Schengen reisverzekering wijzigen of annuleren?

Wanneer de Schengen verzekering nog niet is ingegaan, kan je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Denk aan de ingangsdatum. Wanneer de polis is ingegaan kan je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een Schengenvisum wordt afgewezen?

Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de Schengen verzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?

Nee, dat is niet verplicht. Daarnaast valt hij/zij onder jouw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) als de persoon bij jouw logeert (informeer desnoods bij je verzekeraar). Mocht je geen Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) hebben dan is het raadzaam deze wel af te sluiten.

Verzekering voor een Schengenvisum

Geschikt voor visumaanvraag Nederland

Voor een toeristisch verblijf of familiebezoek van maximaal 90 dagen in Nederland, heeft jouw gast een Schengenvisum nodig wanneer hij/zij uit een visumplichtig land komt. Dit visum geeft toegang tot alle 26 Schengenlanden.

De visumaanvrager is verplicht om een toereikende medische verzekering af te sluiten. Deze verzekering moet eventuele uitgaven voor repatriëring om medische redenen of dringende medische zorg (bijvoorbeeld spoedbehandeling in een ziekenhuis) dekken. De verzekering moet voor het hele Schengengebied geldig zijn en een minimale dekking hebben van € 30.000,­. De verzekering Schengenvisum moet de gehele duur van het verblijf geldig zijn.

Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet jouw gast bij de indiening van de visumaanvraag, of pas bij afgifte van het visum laten zien, dat verschilt per ambassade. De verzekering (Travel Risk Insurance) is geldig in alle Schengenlanden: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Dit moet je weten!

Wij hebben de belangrijkste feiten over een verzekering voor Nederland en Schengen, nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:

 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische verzekering verplicht.
 • Jijzelf kunt een visum verzekering op deze website afsluiten voor jouw buitenlandse gast en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoet aan alle eisen die worden gesteld aan een medische verzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders blijkt te worden.
 • Als een visum is afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan wordt de premie teruggestort en vervalt de verzekering.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze verzekering.
 • De medische verzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden.
 • Voor je de polis afsluit dien je het dekkingsoverzicht en de polisvoorwaarden te hebben gelezen, zodat je weet waar jouw gast wel of niet voor verzekerd is.

Dekkingsovericht Travel Risk Verzekering Schengenvisum – overzicht vergoedingen

Rubriek I  S.O.S.-KOSTEN De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met: Verzekerde bedragen (p.p. per gebeurtenis, tenzij anders wordt vermeld)
a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Extra verblijfkosten € 70, – p.p. per dag
Extra terugreiskosten naarNederlandof het land van domicilie Kostende Prijs
Kosten van terugkeer naarNederlandof het land van domicilie per ambulancevliegtuig Kostende Prijs
Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs € 70, –
Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar:
Reiskosten (max. 1 persoon) Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen) € 70, – p.p. per dag
Kosten van opsporings- en reddingsacties € 45.500, –
b. Overlijden van verzekerde
Vervoerskosten stoffelijk overschot of Kostende Prijs
Kosten van begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied incl. overkomst van 2 familieleden voor max. 3 dagen Tot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar het land van domicilie
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot Kostende Prijs
c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Extra terugreiskosten naar het land van domicilie Kostende Prijs
d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt:
Reiskosten (max. 1 persoon) Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen) € 70, – p.p. per dag
e. Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie
Extra terugreiskosten naar het land van domicilie Kostende Prijs
f. Gedwongen oponthoud
Extra terugreiskosten Kostende Prijs
Extra verblijfkosten € 70, – p.p. per dag
Verder vergoedt de Maatschappij de volgende kosten indien deze het gevolg zijn van een onder deze rubriek verzekerde gebeurtenis:
g. Telecommunicatiekosten, per verzekeringsbewijs (franchise € 23,-) € 90, –
h. Indien bij het maken van extra reiskosten gebruik wordt gemaakt van het eigen privé-motorrijtuig € 0,19 per kilometer
Rubriek II MEDISCHE KOSTEN

Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)

Medische kosten gemaakt in het verzekeringsgebied:
• dokters- en ziekenhuiskosten € 30.000, –
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel € 90, –
• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval € 680, –
Eigen risico per gebeurtenis: € 45, –
Tandartskosten:
• tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied € 230, –
Rubriek III EXTRA DEKKING Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
Reisdocumenten: Aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument € 115, –
Vervangende kleding en/of toiletartikelen € 115, –
• Schade aan logiesverblijven. Maximale vergoeding voor schade aan hotel-/bungalowinventaris of opstallen buitenNederland (franchise € 23,- per gebeurtenis) € 115, –

Dit overzicht is slechts een indicatie, er kunnen geen rechten aan worden verleend. Raadpleeg te allen tijde de verzekeringsvoorwaarden, met name de verplichtingen vermeld in de Algemene Bepalingen alvorens je de verzekering afsluit.

Vragen?

Heb je vragen over een verzekering voor Nederland en Schengenvisum? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.