Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz annuleringsverzekering voor een groepsboeking: Nu 10% korting!

Een annuleringsverzekering voor een groepsboeking kan je hier afsluiten met 10% korting op de premie. Met de voordelige groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kan je een reis of vakantie annuleren als iemand van de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan. 

Heb je een groepsboeking gemaakt voor bijvoorbeeld een familieweekend, uitje met de vereniging, schoolreis of voetbalkamp, dan wil je geen financiële risico lopen als je moet annuleren. Met de annuleringsverzekering voor groepsboekingen worden de annuleringskosten vergoed.

Annuleringsverzekering voor groepsboeking

Nu 10% korting op de annuleringsverzekering voor groepsboekingen

Je ontvangt alleen op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van een groepsannuleringsverzekering. Dat is mooi meegenomen! Wil je weten hoeveel premie dat scheelt? Maak een berekening of vraag een offerte aan.

Groepsannuleringsverzekeringen voor een groepsboeking

Als je met een groep op reis gaat kan je ook een annuleringsverzekering voor een groepsboeking afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groepsboeking tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  • De annuleringsverzekering voor een groepsboeking van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  • De annuleringsverzekering speciaal voor groepsboekingen bij meer dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking. De groepsleden zijn vanaf 4 weken voor vertrek ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de personen op de groepsboeking.

De laatste twee annuleringsverzekeringen voor groepsboekingen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Vraag daarvoor een offerte aan.

Grootte en samenstelling van een groepsboeking bepalen de dekking

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor een groepsboeking van maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

  • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot.
  • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
  • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
  • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Groepsreisverzekering

Naast de annuleringsverzekering voor groepsboeking, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsboekingen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Meeste gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering groepsboeking (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering bij groepsboeking met 10% korting.

Wat is een annuleringsverzekering bij een groepsboeking?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep op reis gaat (familie, vrienden, collega’s, club, school, vereniging of een gezelschap) en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepsboekingen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor reisgezelschappen groter dan 7 personen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor groepen?

De groepsannuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor groepen worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis. Het moet in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.