Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Een reisverzekering afsluiten kan hier snel en voordelig!

Ben jij op zoek naar een voordelige reisverzekering met een ruime dekking? Wij bieden de beste reisverzekeringen tegen de gunstigste premie.

logo Allianz Global Assista

 • Kortlopende reisverzekering v.a. slechts: € 1,26 per dag.
 • Doorlopende reisverzekering, nu al vanaf: € 1,75 per maand.
 • Jonger dan 27 jaar? Doorlopende reisverzekering: v.a. € 1,58 per maand!

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een reisverzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de reisverzekering ontvang je direct in je mailbox! Je kunt een reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste reisverzekering!

Vragen over reisverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Lees hier meer informatie over de Allianz reisverzekering:

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz reisverzekering met 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €0,90 per dag!

Waarom een reisverzekering afsluiten? Tijdens een vakantie ben je in een vreemde omgeving, met andere gebruiken, verkeersdrukte en zo raak je mogelijk sneller betrokken bij een ongeval. Je kunt ook ziek worden door vreemd voedsel of een virus/bacterie.

Als je in de problemen komt, wil je goede hulp en een vergoeding van je kosten. Enkele van deze schades worden alleen gedekt door een reisverzekering. Denk hierbij aan persoonlijke hulpverlening en onvoorziene kosten, zoals repatriëring na een ongeval of als je eerder terug naar huis moet vanwege het overlijden van een naast familielid. Maar ook de kosten voor opsporing en redding vallen hieronder. Net zoals extra verblijfskosten omdat je niet naar huis kunt door een staking of natuurramp.

Dekkingsoverzicht kortlopende reisverzekering

OnderwerpBeschrijving dekking kortlopende reisverzekering
Soort verzekeringDeze verzekering van Allianz zorgt ervoor dat je hulp krijgt bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, je reisgenoten of familieleden die thuis zijn. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met verschillende dekkingen die passen bij jouw reisgedrag. Je sluit deze verzekering af voor een bepaalde periode.
Wat is er verzekerd?SOS-kosten: Je krijgt altijd hulp van de Allianz Alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelen en vergoeden ze vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.
Keuze: medischJe hebt recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Ook vergoedt Allianz het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.
BagageJe bent verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van je bagage. Er gelden maximale vergoedingen. Voor de vergoeding maakt Allianz gebruik van een afschrijvingstabel.
Keuze: bijzondere sportenGa je op wintersport of beoefen je een bijzondere sport? En heb je medische kosten en bagage meeverzekerd? Dan vergoedt Allianz medische kosten bij een ongeluk. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Keuze: pech op reisBij pech of een ongeval met eigen vervoer krijg je hulp. Als het nodig is, regelen en vergoeden ze vervangend vervoer. Ook zorgen ze voor vervoer van je defecte voertuig naar huis. Schade aan of diefstal van je vervoermiddel is niet verzekerd.
Keuze: ongevallenKrijg je tijdens je reis een ongeval waardoor je blijvend invalide wordt of overlijdt, dan heb je recht op een eenmalige uitkering.
Keuze: kortlopende annuleringsverzekeringAllianz vergoedt de kosten die de reisorganisatie jou in rekening brengt bij een annulering. Ook als je een reis moet afbreken of bij een vertraging van het openbaar vervoer op de heenreis van meer dan 8 uur, ontvang je een vergoeding.
VerzekeringsgebiedenJe kunt kiezen uit vier verzekeringsgebieden: 1. Europa, 2. Wereld excl. VS en Canada en 3. Wereld incl. VS en Canada, 4. Nederland. Tot Europa rekent Allianz ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.
BetalingJe betaalt de premie bij het afsluiten van de verzekering. Betalen kan via iDEAL of machtiging.
DekkingsperiodeDe dekking begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis zoals vermeld op het polisblad. Loop je vertraging op met het openbaar vervoer of beland je tijdens je reis in het ziekenhuis en kun je niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.
Deze tabel geeft alleen een beknopte samenvatting van de reisverzekering. In de polisvoorwaarden staat uitgebreid waarvoor iemand wel en niet is verzekerd.

Wat heb ik aan een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die dekking biedt tijdens een vakantie of reis. Er zijn verschillende redenen om een reisverzekering af te sluiten.

Ten eerste kan een reisverzekering afsluiten, jou financiële zekerheid bieden in het geval van onvoorziene omstandigheden tijdens de reis. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je ziek wordt of een ongeval krijgt tijdens de reis. In dergelijke gevallen kan een reisverzekering de kosten voor medische behandeling vergoeden.

Heb je een reisverzekering met annuleringsdekking afgesloten? Dan kan een reisverzekering ook dekking bieden voor het annuleren of onderbreken van een reis. Bijvoorbeeld wanneer je op het laatste moment niet kunt vertrekken door ziekte of een familie- of werkgerelateerde reden. In dit geval kan de annuleringsdekking op jouw reisverzekering de kosten voor het annuleren van vluchten of accommodatie vergoeden.

Wanneer je een reisverzekering afsluit kan de polis dekking bieden voor verlies of diefstal van bagage of andere persoonlijke bezittingen tijdens de reis. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je bagage vertraagd of kwijtgeraakt is tijdens een vlucht, of wanneer je waardevolle bezittingen zoals een laptop of camera gestolen worden.

Ten slotte ben je door een reisverzekering af te sluiten ook verzekerd van hulp en bijstand tijdens de reis. Dit kan bijvoorbeeld van toepassing zijn wanneer je hulp nodig hebt bij het regelen van een nieuwe vlucht of het verkrijgen van medische advies in het buitenland.

In samenvatting biedt een reisverzekering afsluiten, financiële zekerheid en dekking voor onvoorziene omstandigheden tijdens een reis, zoals ziekte, ongevallen, annuleringen of onderbrekingen, verlies of diefstal van bagage en persoonlijke bezittingen, en hulp en bijstand tijdens de reis. Het afsluiten van een reisverzekering is daarom een verstandige keuze wanneer je op vakantie of reis gaat.

Kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode. Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Wanneer je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper. Wanneer je meer dan 16 tot en met 21 dagen per jaar op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Zoals gezegd kun je een annuleringsverzekering niet vlak voor je vertrek afsluiten. Tussen het boeken van de reis en het afsluiten van een annuleringsverzekering moet ongeveer zes weken zitten. Wij adviseren om een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van een reis af  te sluiten, maar later kan bij Allianz Global Assistance ook.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten is een slimme manier om je te verzekeren tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens een reis of vakantie. Dit type verzekering biedt dekking voor een breed scala aan situaties, zoals medische kosten, annuleringen en bagagebeschadiging. Door een reisverzekering af te sluiten, kun jij je verzekeren tegen de financiële gevolgen van onvoorziene gebeurtenissen tijdens jouw reis.

Er zijn verschillende redenen om een reisverzekering af te sluiten. Een van de belangrijkste redenen is om financiële zekerheid te krijgen. Wanneer je op reis gaat, kan het gebeuren dat je te maken krijgt met onverwachte gebeurtenissen die jouw reisplannen in de war sturen. Door een reisverzekering af te sluiten, kun jij je verzekeren tegen de financiële gevolgen van deze gebeurtenissen.

Daarnaast kan een reisverzekering ook handig zijn als aanvulling op een bestaande verzekering. Sommige verzekeringen bieden beperkte dekking voor reizen, of geen dekking voor bepaalde risico’s. In dat geval kan een reisverzekering de gaten opvullen en je extra zekerheid bieden.

Een reisverzekering afsluiten is ook een manier om te besparen op de kosten van jouw reis. Door een reisverzekering af te sluiten, kun jij je verzekeren tegen de hoge kosten van medische zorg in het buitenland of de kosten van annuleringen. Dit kan ervoor zorgen dat je minder geld uit hoeft te geven aan onvoorziene kosten tijdens je reis.

Al met al is het afsluiten van een reisverzekering een slimme manier om je te beschermen tegen onvoorziene gebeurtenissen tijdens jouw reis en om de kosten van je reis te verminderen. Zo kun je met een gerust hart op pad gaan en genieten van jouw vakantie zonder zorgen.

Wat is een reisverzekering?

Als je op reis of vakantie gaat, sluit je meestal een reisverzekering af. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat is een reisverzekering nu precies? En wat is wel of niet gedekt? Welke verplichtingen heb jij? Vragen die wij graag voor je willen beantwoorden.

Premie allianz doorlopende reisverzekering

Wat dekt een reisverzekering?

Wat dekt een reisverzekering? Je gaat misschien binnenkort op vakantie. Voor enkele vakantiegangers komt dan ook de vraag naar boven, moet ik wel of niet een reisverzekering afsluiten? En wat dekt een reisverzekering nu eigenlijk allemaal? Met een reisverzekering is diefstal, verlies of beschadiging van je bagage gedekt. Dit kan belangrijk zijn als je veel of kostbare bagage meeneemt tijdens je reis. Je kunt ook een annuleringsverzekering afsluiten zodat je tegen annuleringskosten verzekerd bent. Ga je bijzondere of gevaarlijke sporten uitoefenen? Dan is een reisverzekering zeker belangrijk. Dat geldt ook voor wintersport.

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn onvoorziene kosten die ook wel SOS-kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, dekt je reisverzekeraar de rekening. Dat is maar goed ook want dat kan oplopen tot duizenden euro’s.

Wat is het verschil tussen een doorlopende reisverzekering en een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Een doorlopende reisverzekering is handig als je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Waarom is het zinvol om een reisverzekering af te sluiten?

Misschien stel je jezelf wel eens de vraag of je wel of niet een reisverzekering moet afsluiten? Zeker als je nooit een schade hebt geclaimd. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan.

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen kan Allianz Global Assistance je snel helpen.

Daarnaast is het een fijne gedachte dat je 24 uur per dag, zeven dagen per week de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance kunt bellen voor hulp en advies. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

 • extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door calamiteiten);
 • kosten om je reis vroegtijdig af te breken (ziekte of ongeval);
 • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten);
 • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
 • extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
 • kosten als je in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland)

Is er overlap met andere verzekeringen of ben ik met een reisverzekering dubbel verzekerd?

In de praktijk valt overlapping of dubbel verzekerd zijn wel mee. Overlap zou er kunnen zijn met een zorg-, inboedel-, ongevallen- en kostbaarhedenverzekering.
Je zorgverzekering vergoedt meestal medisch noodzakelijke kosten in het buitenland (Europa), maar wel tot een bepaalde hoogte. Dat is het tarief dat in Nederland gebruikelijk is voor medische kosten. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je ziektekostenverzekering, maar wel onder de reisverzekering.

Welke risico’s zijn er verzekerd met een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor je reisverzekering. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, wanneer nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Hoe zit het met een actieve vakantie of gevaarlijke sporten tijdens mijn vakantie?

Als je een avontuurlijke vakantie hebt geboekt en aan gevaarlijke sporten gaat doen zoals bergbeklimmen, abseilen of parachutespringen, dan moet je hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten. Allianz Global Assistance heeft speciaal voor actieve vakanties de Adventure en Survival reisverzekering.

Welke verplichtingen heb jij nadat je een reisverzekering hebt afgesloten?

Een reisverzekering afsluiten betekent niet alleen rechten, maar ook bepaalde plichten zoals:

A. Premie betalen
B. Schade voorkomen en beperken
C. Reisverzekeringschade tijdig melden
D. Wijzigingen op je reisverzekering tijdig doorgeven

A. Premie betalen

De kosten die jij moet betalen voor een reisverzekering, wordt premie genoemd. Nadat je zelf een keuze hebt gemaakt voor wat betreft de dekking van de polis, komt er totaalbedrag uit welke je aan de reisverzekeraar moet betalen. Over dit totaalbedrag (de premie) kan assurantiebelasting geheven worden. In veel gevallen worden er ook poliskosten in rekening gebracht. De premie, inclusief assurantiebelasting en poliskosten bepalen de kostprijs voor je reisverzekering.

B. Schade voorkomen en beperken

Als er tijdens je reis of tijdens je vakantie goederen beschadigd raken of gestolen worden, zoals je mobiele telefoon, laptop of zonnebril dan is dat erg vervelend. Om dat te voorkomen dien je zelf voorzichtig met je spullen om te springen en er ook alles aan te doen om te voorkomen dat je bagage gestolen kan worden. Als je het dieven echt heel gemakkelijk maakt loop je het risico dat de reisverzekeraar een vergoeding weigert.

Het hebben van een reisverzekering betekent niet dat altijd een vergoeding ontvangt bij schade. Je moet dus altijd zorgvuldig omgaan met je spullen tijdens je vakantie. De belangrijkste uitsluiting is eigen schuld/zorgeloosheid, waardoor diefstal van bagage mogelijk is (bijvoorbeeld als je kostbaarheden achterlaat in de auto, of je bagage in de auto zichtbaar is voor voorbijgangers). Ook de gevolgen van een schade moet je zo veel mogelijk beperken.

C. Reisverzekeringschade tijdig melden

Mocht je hoewel je voorzichtig bent geweest, toch schade hebben, dan moet je dit zo snel mogelijk melden aan Allianz Global Assistance. Het melden van een reisverzekeringschade kan telefonisch en online. In sommige gevallen is het ook belangrijk dat je aangifte hebt gedaan bij de politie. Ook wanneer je medische kosten moet maken is het van belang je verzekeraar te informeren.

D. Wijzigingen op je reisverzekering tijdig doorgeven

Vaak sluit je een reisverzekering af voor het hele gezin. Maar als er tijdens de looptijd van de verzekering iets in je (gezin)situatie verandert, moet je dit ook zo snel mogelijk laten weten aan Allianz Global Assistance of aan je tussenpersoon, in dit geval Reisverzekeringkorting.nl.
Verhuizingen, samenwonen, scheidingen, vertrek naar het buitenland, zijn voorbeelden van wijzigingen die altijd aan de reisverzekeraar moeten worden doorgegeven.

Wat mag je van een reisverzekeraar verwachten?

Wanneer je een schade bij de reisverzekeraar meldt, zal deze je zo snel mogelijk informeren of je schade onder de dekking van je verzekering valt. Verder mag je van Allianz Global Assistance verwachten dat zij proberen om je schade zo snel mogelijk af te handelen.

Van welke factoren is de hoogte van de premie afhankelijk?

Als je de premies van de verschillende (doorlopende) reisverzekeringen vergelijkt, dan zie je nog al eens wat verschillen. Meestal heeft dit te maken met de polisvoorwaarden die verzekeraars hanteren, met andere woorden, wat krijg je precies als je schade hebt. Verzekeraars die bezuinigen op de dekking hanteren soms lagere premies. Een uitzondering daarop vormt Allianz Global Assistance, die naast een gunstige premie ook hoge vergoedingen kent.

Je bepaalt zelf ook voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kun je zelf volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De volgende componenten zijn zeker van invloed op de premie:

 • Het gekozen dekkingsgebied: Europa of werelddekking.
 • De gekozen modules: uitgebreide of beperkte dekking.
 • Duur van de verzekering: hoe langer op vakantie hoe hoger de premie (geldt niet bij een doorlopende reisverzekering).
 • Je gezinssituatie: alleenstaande of een gezin.

Wat wordt er, naast schade, nog meer van de premie betaald?

Van de premie wordt, behalve schade, ook het volgende betaald:

 • De kosten van voorlichting en preventie.
 • Het regelen van de schade door de verzekeraar.
 • Eventueel een onderzoek door deskundigen.
 • Bereddingskosten.
 • De kosten van de verzekeraar. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het bedenken, promoten en verkopen van de verzekering. Daarnaast zijn er kosten voor de administratie van de verzekering en voor het geven van informatie aan klanten.
 • De kosten van een tussenpersoon (bank of verzekeringsadviseur). De verzekeraar betaalt meestal provisie aan de tussenpersoon.

Toelichting op veelgebruikte termen.

Assurantiebelasting
Dit is een belasting die de overheid over de premie van schadeverzekeringen heft. Niet alle onderdelen van een reisverzekering zijn assurantiebelasting plichtig. De annuleringsverzekering is wel volledig assurantiebelasting plichtig. De door jou betaalde belasting wordt door de verzekeraar aan de Belastingdienst afgedragen.

Bereddingskosten
Onder bereddingskosten worden verstaan de kosten die direct bij of na een gebeurtenis worden gemaakt ter voorkoming of vermindering van schade.

Dekkingsgebied
Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering vaak voor verschillende soorten dekkingen kiezen. Een voorbeeld hiervan is Werelddekking of Europadekking.

Deskundigen
Deskundigen kunnen bijvoorbeeld schade-experts en artsen zijn. Experts worden ingeschakeld om de hoogte van een schade vast te stellen. Artsen beoordelen en adviseren bijvoorbeeld over het letsel van slachtoffers en de behandeling.

Letselschade
Letselschade is schade aan personen of  de gezondheid van personen. Bijvoorbeeld een gebroken been of een hersenschudding, maar ook voedselvergiftiging.

Materiële schade
Materiële schade is schade aan je spullen zoals bagage, kleding of je fotocamera. Dergelijke spullen kunnen bijvoorbeeld worden gestolen, kwijt of beschadigd raken.

Module
Er is vaak keuze uit verschillende module. Dat zijn uitbreiding op de standaarddekking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hogere verzekerde bedragen of het meeverzekeren van speciale activiteiten of extreme sporten.

Polisvoorwaarden
Een reisverzekering is een overeenkomst tussen jou en de verzekeraar. Dit contract is vastgelegd in een polis blad en polisvoorwaarden, samen ook wel polis genoemd. De verzekerde risico’s, de uitsluitingen daarop en andere beperkingen in de dekking staan er nauwkeurig in beschreven. Ook andere rechten en plichten worden in de polis vermeld. Het is voor jou dus een belangrijk document. Lees het daarom goed door voordat je op reis gaat.

Premie
De premie van een kortlopende reisverzekering wordt meestal in één keer betaald. Premie voor doorlopende reisverzekeringen kan per maand of per jaar worden betaald. Je moet tijdig de premie betalen. Als je niet of te laat betaalt kan dat gevolgen hebben voor je dekking. In slechtste geval ben je dan gewoon niet verzekerd.

Wanneer verandert je situatie?
Je persoonlijke situatie verandert bijvoorbeeld wanneer je verhuist (of definitief naar het buitenland vertrekt). Maar ook als je gezinssituatie verandert. Denk aan samenwonen, echtscheiding, of gezinsuitbreiding. Deze informatie moet je doorgeven aan je reisverzekeraar, bijvoorbeeld als je een doorlopende reisverzekering hebt, omdat het gevolgen kan hebben voor de dekking en de premie.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een reisverzekering?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen. De reisverzekeraar biedt ook hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, wanneer nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Wat dekt een reisverzekering?

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn bijvoorbeeld onvoorziene kosten die ook wel SOS-kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening.

Wat is het verschil tussen een kortlopende- en een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reisverzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar.

Wat kost een reisverzekering?

Je bepaalt zelf voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kun je volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking en Europadekking heb je bij ons vanaf: € 1,26 per dag (10% korting)! De goedkoopste doorlopende reisverzekering Europadekking < 27 jaar heb je al vanaf: € 1,58 per maand (20% korting)!

Wanneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog afsluiten. Een annuleringsverzekering afsluiten moet je zo snel mogelijk doen. Bij voorkeur binnen 14 dagen na het boeken van de reis, maar later is bij ons geen probleem.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering is vooral bedoeld voordat je op reis gaat of als je een reis/vakantie moet afbreken. Een annuleringsverzekering beschermt je dan tegen de financiële schade.

Wat voor overlap is er met andere verzekeringen?

Een reisverzekering is een combinatie van enkele verzekeringsvormen in één pakket. Je kunt zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kun je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen. SOS- hulpverlening, extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten en repatriëringskosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt. Daarvoor geldt nooit enige overlap.

Kan ik ook bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja, als je aan bijzondere sporten gaat doen tijdens je vakantie of reis kun je dit meeverzekeren. Voorbeelden van bijzondere sporten zijn bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen, waterskiën en kitesurfen.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over reisverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar [email protected]

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.