Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten nu 10 – 20% korting!

Reisverzekering gevaarlijke sporten

Op zoek naar een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor gevaarlijke sporten? Wij hebben meerdere mogelijkheden en je ontvangt een korting van 10-20% op de premie. Extreme, avontuurlijke en bijzondere sporten verzeker je hier eenvoudig en snel tegen de gunstigste premie! Ga je bijvoorbeeld bergbeklimmen, raften/kiten, abseilen, ultralight vliegen of zweefvliegen? Dan heb je een speciale reisverzekering nodig of een reisverzekering met een aanvullende dekking voor bijzondere sporten. Wij hebben een aantal mogelijkheden:

  1. Ga je eenmalig sporten binnen of buiten Europa? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste optie. Meer informatie: Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »
  2. Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering de beste keuze. Meer informatie: Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »
  3. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op. Wij geven je dan een premie-indicatie: Klik hier voor contact »
Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten
Reisverzekeringen voor gevaarlijke sporten

Gevaarlijke sporten niet standaard meeverzekerd

Heb je al een (doorlopende) reisverzekering? Kijk dan eerst naar je polisvoorwaarden. Hierin lees je welke activiteiten wel en niet zijn gedekt. Misschien heb je een aanvullende dekking nodig. Denk er dan aan dat je voor een aantal sporten een aanvullende dekking nodig hebt. Kijk in iedere geval je polis na als je bijvoorbeeld gaat:

  • Bergbeklimmen
  • Skiën
  • Diepzeeduiken
  • Parachutespringen
  • Waterskiën
  • Kitesurfen

Gevaarlijke sporten moet je vrijwel altijd apart meeverzekeren, denk daar aan als je een reisverzekering afsluit.

Ga je ook wintersporten?

Als je (ook) gaat wintersporten dan kun je een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor bijzondere (winter)sporten afsluiten. Lees hier meer informatie: Reisverzekeringen voor wintersport »

Ga je aan wedstrijdsport doen?

Je kunt bij Allianz Global Assistance ook een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan wedstrijdsport en/of trainingskampen. Je kunt daarnaast ook sportongevallen en je kostbare sportuitrusting meeverzekeren. Dit is maatwerk, dus neem contact met ons op voor een premie opgave.

Welke gevaarlijke sporten zijn bij Allianz Global Assistance verzekerd?

Op de kortlopende- en doorlopende reisverzekering, met dekking voor bijzondere sporten, zijn de volgende gevaarlijke en/of extreme sporten verzekerd:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor gevaarlijke sporten (FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor gevaarlijke sporten.

Wat is reisverzekering voor bijzondere, gevaarlijke en extreme sporten?

Bijzondere sporten (ook wel gevaarlijke of extreme sporten genoemd) zijn sporten die een meer dan normaal risico met zich meebrengen. Daarom moet er een extra dekking voor bijzondere sporten worden afgesloten. Bijzondere sporten zijn bijvoorbeeld bergbeklimmen, klettern, abseilen, speleologie, bungee-jumping en parachutespringen. Het is ook mogelijk om het risico van wintersport en bijzondere (winter)sporten mee te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Bijzondere sporten moet je vrijwel altijd apart meeverzekeren, denk daar aan als je een reisverzekering afsluit.

Wat kost een reisverzekering voor bijzondere sporten?

Kan ik de reisverzekering alleen voor de dagen afsluiten die ik ga sporten?

Nee. De verzekering moet worden afgesloten voor de gehele periode dat je in het buitenland verblijft, dus ook voor de dagen dat je niet gaat sporten.

Ik heb al een doorlopende reisverzekering elders, maar die dekt geen gevaarlijke sporten, wat nu?

Geen punt, je kunt bij ons gewoon een eenmalige reisverzekering afsluiten met dekking voor extreme en bijzondere sporten (Let op: je moet wel je hele verblijf in het buitenland verzekeren en niet uitsluitende de dagen dat je sport).

Is wedstrijdsport ook meeverzekerd?

Nee. Maar wij kunnen dat wel verzekeren. Ga je voor wedstrijdsport naar het buitenland? Denk daarbij aan een bijvoorbeeld een marathon, tenniswedstrijd, trainingskamp, hardloopwedstrijd, enz., neem dan contact met ons op. Wij geven je dan een premie-indicatie: Klik hier voor contact »

Ik ga eenmalig aan een bijzondere sport doen binnen Europa, welke reisverzekering is daarvoor geschikt?

Ik ga eenmalig sporten buiten Europa, welke reisverzekering moet ik kiezen?

Ga je eenmalig sporten buiten Europa? Dan is de Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten de beste optie. Meer informatie: Kortlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Ik ga regelmatig naar het buitenland en bijzondere sporten beoefenen, welke reisverzekering is dan het beste?

Ga je regelmatig sporten in of buiten Europa, dan is Doorlopende Reisverzekering de beste keuze. Meer informatie: Doorlopende Reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten »

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering met blessuredekking?

Jazeker, met deze speciale kortlopende annuleringsverzekering met sportblessuredekking voorkom je dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, bijvoorbeeld omdat je door omstandigheden niet op reis kunnen gaan. De extra dekking voor sportblessures zorgt ervoor dat je ook mag annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen voor een bepaald sportevenement of sportwedstrijd. Je ontvangt dan een vergoeding van je reis en accommodatie bij een annulering. Neem contact met ons op. Wij geven je dan een premie-indicatie: Klik hier voor contact »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.