Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor wintersportvakantie nu 10-20% korting!

Op zoek naar een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor wintersport? Wij hebben meerdere mogelijkheden en je ontvangt een korting van 10-20% op de premie.

Ieder jaar gaan er een miljoen Nederlanders op wintersport, lekker de hele dag buiten op de pistes in Frankrijk of Oostenrijk. De sneeuwomstandigheden zijn niet altijd optimaal en de pistes worden steeds drukker, daarom komen er de laatste jaren steeds meer blessures en ongevallen voor. Een wintersport reisverzekering is dan ook belangrijk omdat de medische kosten bij een ski-ongeval meestal fors zijn. Een gipsvlucht kost al snel € 2.000,-. Ook het transport vanaf de piste naar het ziekenhuis kan flink in de papieren lopen.

Wij hebben zowel een kortlopende- als een doorlopende reisverzekering voor je wintersportvakantie:

Wintersportuitrusting

Een wintersport reisverzekering biedt tevens dekking tegen verlies of diefstal van je wintersportuitrusting: eigen of gehuurde ski’s of snowboards inclusief bindingen, skistokken en skischoenen. Mocht je door een ongeval niet meer kunnen skiën dan krijg je ook de vooruitbetaalde maar niet benutte skipassen, -huur en -lessen, vergoedt. Worden je ski’s gestolen dan worden de kosten van het huren van vervangende ski’s en/of skischoenen vergoed.

Medische kosten bij wintersport reisverzekering

Wij adviseren altijd de dekking Medische kosten mee te verzekeren. Je zorgverzekering vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Ga je op wintersport? Zorgverzekeraars vergoeden niet altijd de kosten van het vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Met de dekkingen Medische kosten en Wintersport ben je hiervoor wel verzekerd.

Reisverzekering wintersport: ook verzekerd bij off-piste skiën

Je bent bij Allianz Global Assistance uitstekend verzekerd als je off-piste gaat skiën. Wel moet je voldoende voorzichtig zijn. Je bent niet verzekerd bij roekeloos gedrag of als je het gevaar letterlijk opzoekt. Roekeloos gedrag is bijvoorbeeld off-piste gaan skiën als er sprake is van lawinegevaar. In Europa is een waarschuwingssysteem van kracht. Dit systeem werkt met vijf codes:

  1. Gering gevaar
  2. Matig gevaar
  3. Aanzienlijk gevaar
  4. Groot gevaar
  5. Zeer groot gevaar

Ga je skiën als er gevaar dreigt voor lawines, dan ben je niet verzekerd.

Standaard is een uitkering bij overlijden of invaliditeit door een ongeval tijdens bijzonder wintersporten niet gedekt. Je kan dit ook verzekeren door de dekking ‘ongevallen bijzondere sporten’ erbij af te sluiten.

Kortlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Een kortlopende wintersport reisverzekering is bij ons extra voordelig omdat je bij ons ook nog eens 10% extra korting ontvangt. Kinderen die op de ingangsdatum van de wintersport reisverzekering jonger zijn dan 5 jaar zijn gratis meeverzekerd, voor dezelfde risico´s als die van de medeverzekerde ouders/begeleiders. Met de dekking wintersport ben je natuurlijk verzekerd bij het skiën, langlaufen en snowboarden, daarnaast ben je zelfs verzekerd voor bijzondere wintersporten zoals: bobslederijden, ijsklimmen, ijshockey, speedskiën, skispringen, ski-alpinisme, paraskiën en heliskiën.

Doorlopende reisverzekering met wintersportdekking (bijzondere sporten)

Met de doorlopende reisverzekering inclusief wintersportdekking  ben je het hele jaar door goed en goedkoop verzekerd voor zomer- en wintervakanties. Wij geven je altijd 10% korting op de premie. Ieder jaar weer. Je bent dan in heel Europa verzekerd voor vrijwel alle vormen van wintersport waaronder off-piste skiën.

Tip: Deze dekking geeft tijdens wintersport geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ”banaan” van de piste. Hiervoor sluit je ook de dekking Medische kosten af.

Heb je gekozen voor de dekking Ongevallen? Bij het beoefenen van wintersport is er geen recht op uitkering bij overlijden of invaliditeit als gevolg van een ongeval. Wil je dit meeverzekeren? Kies dan ook voor de dekking ‘Ongevallen bijzondere sporten’.

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de Doorlopende Reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde < 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden < 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wat zijn bijzondere wintersporten?

In de onderstaande lijst zie je een overzicht van wintersporten die verzekerd zijn op de dekking bijzondere wintersporten:

BalletskiënBobsleeën
BootskiënBückelskiën
Cross Country SkiënDuo Buckelskiën
Fern Ski ExtreemFernblättern
Freestyle SkiënFunboarden
GästerennenGlaciospeologie
GletsjerskiënHeli-Skiën
Husky TochtenIJsduiken
IJshockeyIJsklimmen
IJswatervallen BeklimmenIJszeilen
Mono-SkiënOff Piste
ParaskiënRodeln
SchansspringenSkeleton
Ski JöringSki-Bob
Ski-Figuur SpringenSki-Zeilen
SkibockenSkisafari
SkispringenSkivliegen
SkiwalSneeuwschoentochten
SneeuwsurfenSnorkelskiën
SnowboardenSnowscooter
TelemarkenTiefschneeskiën
Tourskiën 

Waarom een wintersport reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Al meer dan 60 jaar is Allianz Global Assistance de grootste reisverzekeraar én hulpverlener ter wereld. Waar u ook naar toe reist, voor vakantie, werk of studie, voor elk reisdoel heeft Allianz Global Assistance een passende verzekering. Bekijk onze reisverzekeringen voor een totaaloverzicht.

Dit betekent een verzekering van Allianz Global Assistance:

  • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
  • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend .
  • Professionele hulpverleners die u helpen in het Nederlands.
  • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal of annulering

Vragen?

Na het afsluiten van de reisverzekering met wintersport ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Heb je nog vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 ( 09.00 uur tot 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.