Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering
Annuleringsverzekeringen

Sluit hier een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af. Je ontvangt ook 10% korting op de premie (staat onderaan bij het totaalbedrag als je een vrijblijvende premieberekening maakt). De polis van de annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig!

Voor de beste annuleringsverzekering ben je bij Allianz aan het juiste adres. Zij hebben voor ieder soort reis of vakantie uitstekende annuleringsverzekeringen.

Heb je een reis, vliegticket of vakantie geboekt? Je kunt dan naast een reisverzekering ook een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten als je de geboekte reis voor aanvang moet annuleren. De kosten die de reisorganisatie gemaakt heeft brengen ze bij je in rekening en moet je betalen. Met een annuleringsverzekering voor je vakantie ben je gedekt tegen deze kosten.

Voordelen van de Allianz annuleringsverzekeringen:

 • Kosten van annulering vergoed voor vertrek ook bij een corona besmetting.
 • Dekking bij ernstig ziekte of overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.
 • Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur en ook bij onderbreking van je vakantie.
 • Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug met de Annulering Dubbel Zeker.

Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:

 • Familie in de eerste graad: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
 • Familie in de tweede graad: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
 • Familie in de derde graad: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Heb je nog geen kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af. Om te weten wat de annuleringsverzekering kost, kan je eerst een premieberekening maken. De korting zie je ook bij de totaalprijs’

Menu annuleringsverzekeringen

KORTLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING »

DOORLOPENDE ANNULERINGSVERZEKERING »

TICKET ANNULERINGSVERZEKERING »

GROEPSANNULERINGSVERZEKERING »

Op alle bovengenoemde annuleringsverzekeringen van Allianz ontvang je 10% korting op de premie (zie onderaan bij een premieberekening)!

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering is een verzekering die je kunt afsluiten om financiële risico’s te dekken die voortvloeien uit het annuleren of uitstellen van een reis of andere geplande activiteit. Een annuleringsverzekering kan bijvoorbeeld van pas komen als je ziek wordt vlak voor je vakantie en daardoor niet kunt reizen, of als er onverwachte omstandigheden zijn waardoor je je reis moet uitstellen.

Met een annuleringsverzekering kun je een deel van je kosten terugkrijgen als je je reis moet annuleren of uitstellen. Dit kan bijvoorbeeld gelden voor je vliegticket, accommodatie, huurauto of andere vooruitbetaalde kosten die je hebt gemaakt voor je reis. Het is wel belangrijk om te onthouden dat een annuleringsverzekering geen dekking biedt voor alle mogelijke annuleringsredenen.

Er zijn verschillende soorten annuleringsverzekeringen beschikbaar, dus het is belangrijk om goed te vergelijken voordat je een verzekering afsluit. Bekijk bijvoorbeeld wat de dekking is, wat de voorwaarden zijn en hoeveel de verzekering kost. Zo kun je de verzekering kiezen die het beste bij je situatie past.

In het algemeen kan een annuleringsverzekering een goede optie zijn als je een grote financiële investering hebt gedaan voor een reis of andere geplande activiteit, of als je onzeker bent over je financiële situatie en het risico niet wilt lopen dat je geld kwijtraakt als je je reis moet annuleren.

Is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten?

Het is altijd verstandig om na te denken over het afsluiten van een annuleringsverzekering voordat je een reis boekt. Deze verzekering kan je beschermen tegen de kosten die je moet betalen als je je reis moet annuleren of veranderen vanwege onvoorziene omstandigheden, zoals ziekte, overlijden in de familie of andere problemen.

In het algemeen is het afsluiten van een annuleringsverzekering een goed idee als je een dure of belangrijke reis gaat boeken, zoals een huwelijksreis of een reis naar een ver land. Het is altijd belangrijk om na te denken over je eigen situatie en wat het beste is voor jou en je reis.

Wat is het verschil tussen kortlopende en een doorlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering is een verzekering die je afsluit voor 1 vakantie in een bepaalde periode. Deze verzekering dekt de kosten die je maakt als jij jouw vakantie of reis moet annuleren, bijvoorbeeld omdat je ziek bent geworden. Een doorlopende annuleringsverzekering daarentegen is een verzekering die je afsluit voor een langere periode, bijvoorbeeld een jaar. Deze verzekering dekt de kosten die je maakt als je een reis of vakantie moet annuleren in die periode en dus handig als je vaker op vakantie gaat. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je een annuleringsverzekering vergeet af te sluiten (moet altijd binnen 7 dagen na het boeken) want alle reizen die je boekt vallen automatisch onder de doorlopende annuleringsverzekering. Je hoeft dit ook niet door te geven.

Het belangrijkste verschil tussen deze twee verzekeringen is dus de duur van de verzekering. Een kortlopende annuleringsverzekering is alleen geldig voor een bepaalde periode, terwijl een doorlopende annuleringsverzekering geldig is voor een langere periode. Dit betekent dat je met een doorlopende annuleringsverzekering altijd verzekerd bent, ongeacht wanneer je een reis of vakantie wilt boeken.

Wat is verschil tussen reisverzekering en annuleringsverzekering?

Samengevat kan je zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze van elkaar.

Een Allianz reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een reisverzekering dient meestal als aanvulling op andere afgesloten verzekeringen, zoals de zorgverzekering. Het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering zijn de zogenaamde SOS kosten. Deze omvatten de kosten voor hulpverlening en noodsituaties.

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten van het annuleren van een niet begonnen reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Ook kent de Allianz annuleringsverzekering een vergoeding in geval van vertrekvertraging of het afbreken van een vakantie. Er moet wel sprake zijn van een gedekte gebeurtenis. Dat wil zeggen dat de annulering of afbreking alleen wordt vergoed indien de oorzaak in de polisvoorwaarden staat vermeld.

Wat kost een annuleringsverzekering en wat zijn de voordelen?

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is altijd voordelig, zeker met de 10% korting die je alleen op deze website ontvangt. Je profiteert direct van de volgende voordelen:

 • Familie in de 1e, 2e en 3e graad verzekerd.
 • Bij Allianz keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Om te weten wat de annuleringsverzekering kost, kan je eerst een premieberekening maken. De korting zie je ook bij de totaalprijs.

Wat is verzekerd bij een annuleringsverzekering?

Wat is verzekerd bij een annuleringsverzekering? Een annuleringsverzekering kent meerdere redenen waarbij deze geheel of gedeeltelijk uitkeert. Hieronder staand enkele voorbeelden van gebeurtenissen die onder de dekking van een Allianz annuleringsverzekering vallen:

 • Wanneer verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e, 2e of 3e graad is overleden, levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Indien eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van zwangerschap van verzekerde.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt door een oorzaak van buitenaf, zoals diefstal of aanrijding, evenals brand of explosie.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reis en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Indien verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reis óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reis.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van de reis, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Met definitieve ontwrichting van het huwelijk wordt gelijkgesteld het ontbinden van een notarieel vastgelegde samenlevingsovereenkomst die geldig was op het moment van afsluiten van de verzekering. Het verzoek tot echtscheiding c.q. ontbinding dient uiterlijk binnen 4 weken na annulering ingediend te zijn.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis.

Bovenstaande is slechts een beknopte weergave van de dekkingen. Lees altijd de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering van Allianz voor een compleet overzicht van de dekkingen en eventuele uitsluitingen.

Kan je een reis annuleren zonder annuleringsverzekering?

Een reis annuleren kan natuurlijk altijd, jij beslist zelf of je op reis gaat. Wil je een vakantie annuleren, maar heb je geen annuleringsverzekering? De consequentie is dan dat jij je geld kwijt bent. Een reis boeken bij een reisbureau, via de telefoon of internet is namelijk altijd definitief. Er is zelfs geen wettelijke bedenktijd van 7 dagen zoals geregeld in de ‘Wet Koop op Afstand’.

Heb je recent een reis/vakantie geboekt en wil je er van af, dan kan je niet meer kosteloos annuleren. Zelfs niet als je buiten jouw schuld niet op reis kunt, bijvoorbeeld omdat je in het ziekenhuis terecht bent gekomen. Wanneer je besluit een al geboekte reis te annuleren mag de reisorganisatie annuleringskosten in rekening brengen. Hoeveel je moet betalen, of kwijt bent van een eventuele aanbetaling, staat in de reisovereenkomst of de algemene voorwaarden van de reisorganisatie.

Wat is een vliegticket annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering voor vliegtickets is een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering die je hier zelf online kan afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Heb je een vliegticket geboekt, maar kun je door onvoorziene omstandigheden niet vertrekken? Dan moet je rekening houden met annuleringskosten. In veel gevallen zal dit neerkomen op 100 procent, wat betekent dat je je geld kwijt bent. Soms is het mogelijk de reis te annuleren tegen betaling van een toeslag. Koop je een los vliegticket, dan kun je daar, binnen 7 dagen, een annuleringsverzekering bij afsluiten. Deze verzekering vergoedt de annuleringskosten die in rekening gebracht worden als je de reis onverwacht moet annuleren. De verzekering biedt geen dekking bij een faillissement van de luchtvaartmaatschappij.

Ontvang nu 10% extra korting op de vliegticket annuleringsverzekering

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de vliegticket annuleringsverzekering indien je de verzekering afsluit op deze website. Zo heb je altijd de laagst mogelijke premie voor deze annuleringsverzekering.

De vliegticket annuleringsverzekering heb je al, inclusief korting, voor € 22,75 (Europadekking). Wil je werelddekking dan betaal je € 36,25 (inclusief 10% extra online korting). Deze prijzen zijn per persoon.

Sluit in 3 simpele stappen de vliegticket annuleringsverzekering af. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail.

Wat is een groepsannuleringsverzekering?

Speciaal voor grote groepen hebben wij de de kortlopende annuleringsverzekering voor grote groepen (groter dan 7 personen of 4 gezinnen met maximaal 3 reisgenoten) dit is een zogenaamde groepsannuleringsverzekering. Hiermee verzeker je de gehele groep tegen annuleringskosten. Als er bijvoorbeeld 1 persoon binnen de groep ernstig ziek wordt, een ongeval krijgt of komt te overlijden dan kan de gehele groep annuleren.

Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Een groepsannuleringsverzekering kan je al afsluiten bij een kleine groep bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen.

Ga je een groepsaccommodatie boeken of heb je deze al geboekt en zoek je hiervoor een annuleringsverzekering? Hier kan je een voordelige groepsaccommodatie annuleringsverzekering van Allianz afsluiten. Je ontvangt ook nog eens 10% groepskorting op de premie!

Groepsannuleringsverzekeringen van Allianz

Als je met een groep op reis gaat kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Ontvang hier 10 tot 20% korting op de premie van je annuleringsverzekering!

Wil jij ook 10 tot 20% gratis korting op de premie van een annuleringspolis van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% indien je een doorlopende reisverzekering met annuleringsdekking afsluit! Dus altijd de goedkoopste annuleringsverzekering. Sluit hier je annuleringsverzekering af met 10 – 20% korting (de korting zie je onderaan de premieberekening):

Gratis korting op je annuleringsverzekering? Wie wil dat niet? Alleen op deze website ontvang je 10% korting op verschillende annuleringsverzekeringen die je zelf kan afsluiten. En voor deze gratis korting geldt, er zijn geen addertjes onder het gras.

Tot wanneer kan je een annuleringsverzekering afsluiten?

Dat moet altijd binnen 7 dagen na het boeken van een reis of vakantie.

Is corona verzekerd bij annuleringsverzekering?

Jazeker, een Allianz annuleringsverzekering heeft ook corona dekking. Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt onder de dekking van de Allianz annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf. Allianz ziet het hebben van corona, als een ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten.

Wat is de corona dekking op de Allianz annuleringsverzekering?

Met de Allianz corona dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Allianz Annuleringsverzekeringen: Veelgestelde vragen en antwoorden (FAQ)

Lees hieronder de vaak gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance.

Is een annuleringsverzekering noodzakelijk?

Een reis of vakantie boeken doe je soms wel een half jaar van te voren. Dat geldt ook voor het huren van een vakantiehuisje. Maar als het eenmaal zover is, kun je niet weg door een onvoorziene omstandigheid. Je moet de reis of de huur dan annuleren. De reisorganisatie of de verhuurder kan daarvoor kosten in rekening brengen. We noemen dat annuleringskosten. Die kosten moet je betalen ook al kun je er niets aan doen dat je niet op reis kan. De uiteindelijke annuleringskosten kunnen flink oplopen. Zeg je op het laatste moment af? Dan betaal je vaak honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan blijft een percentage van het bedrag voor jouw rekening. Tegen dit risico kan een annuleringsverzekering uitkomst bieden. Je krijgt dan de annuleringskosten vergoed als je de vakantie afzegt. Het moet natuurlijk wel gaan om een reden die in de polis genoemd staat.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij annuleringsverzekering van Allianz ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat zijn voor een annuleringsverzekering onvoorziene omstandigheden?

Stel, je vader overlijdt kort voor je vakantie. Je breekt vlak voor een wandelvakantie je been. Of je moet onverwacht een herexamen doen. En wat als jij of je naaste familieleden ernstig ziek worden waardoor je niet weg kunt? Maar ook een echtscheiding kan een reden zijn om de vakantie te annuleren. Zelfs goed nieuws kan een reden zijn om te annuleren. Bijvoorbeeld omdat je een huurhuis toegewezen hebt gekregen. In dat soort situaties spreken we van een onvoorziene of niet te voorkomen omstandigheid. Dit zijn meestal redenen om een beroep te doen op je annuleringsverzekering. Deze redenen moet wel staan opgesomd in de voorwaarden van je annuleringsverzekering.

Wat dekt de annuleringsverzekering bij Corona?

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je eenmalig af. Dat moet binnen 7 dagen na boeking van je reis, anders kan het niet meer. Je verzekert de totale reissom van de geboekte vakantie. Dat bedrag of een gedeelte daarvan krijg je terug bij schade. De premie bij een kortlopende annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Wat is een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Je bent dan het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt.

Wanneer is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger?

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige kortlopende. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Heeft een doorlopende annuleringsverzekering nog meer voordelen?

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, vooral bij last-minute reizen. De kortlopende annuleringsverzekering moet altijd binnen zeven dagen na boeking van de reis worden afgesloten en dat wordt nog wel eens vergeten. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:
– Je bent het hele jaar doorlopende verzekerd tegen annuleringskosten.
– Goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
– Lastminute boekingen ook verzekerd.
– Je betaalt slechts eenmalig poliskosten

Zijn huisdieren ook meeverzekerd op de annuleringsverzekering

Ja, indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Wat is een dekking voor samengestelde reis op de annuleringsverzekering?

De extra dekking voor een samengestelde reis is bedoeld indien een onderdeel van de reis uitvalt. Voorbeelden hiervan zijn een natuurramp (aswolk of overstroming) of terrorisme. In dat geval heeft de verzekerde recht op vergoeding van kosten die gemaakt worden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Bijzonder van deze dekking bij Allianz Global Assistance is de keuzevrijheid voor verzekerden. Zij mogen namelijk zelf kiezen uit twee opties:
1. Het volledig annuleren van de overige onderdelen van de reis.
2. De reis in aangepaste vorm voortzetten.
Allianz Global Assistance biedt daarmee als enige reisverzekeraar in Nederland de mogelijkheid aan verzekerden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Hiermee wordt ingespeeld op de wens van veel reizigers om een vakantie niet volledig af te breken wanneer slechts één onderdeel ervan uitvalt. De vergoedingen die Allianz Global Assistance biedt om de reis in aangepaste vorm zijn gemaximeerd en worden genoemd in de voorwaarden.

Je vakantie eerder afbreken wordt ook vergoed

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt een annuleringsverzekering uitkomst. Je hebt namelijk de hele reis- of huursom betaald, maar je kunt geen aanspraak meer maken op het deel van de reissom voor de dagen die je mist. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Annuleringsverzekering en vluchtvertraging

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht en heb je een pakketreis geboekt? Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft ook een vergoeding bij vertraagd vertrek of vertraagde aankomt op je reisbestemming. Dat geldt niet alleen bij vertraging van je vliegtuig, maar ook bij een vertraging per boot, bus, of trein.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Hebben jullie ook een annuleringsverzekering voor een groep?

Jazeker! Ga je met een groep vrienden of je familie een weekend weg? Of organiseer je voor alle medewerkers van een bedrijf een tripje naar Berlijn? Dan kan je de Groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten, zodat jouw groepsreis ook verzekerd is tegen annuleringskosten. Stel dat één van je meereizende vrienden of collega’s een week voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat de hele groep geen zin meer heeft om op reis te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis voor de hele groep worden geannuleerd en krijg je de annuleringskosten vergoed.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over de annuleringsverzekeringen van Allianz of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een email naar [email protected] in Apeldoorn.