Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Annuleringsverzekering vergeten af te sluiten? Kijk hier!

Annuleringsverzekering vergeten? Wij helpen jou!

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten? Of ben je te laat hiermee? Geen probleem, bij Allianz Global Assistance kan het in de meeste gevallen alsnog.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance: geen zeven dagen termijn

Bij de meeste verzekeraars moet een annuleringsverzekering binnen zeven dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. De reden hiervoor is dat een annuleringsverzekering onzekere voorvallen dekt. Om te voorkomen dat er uitsluitend een annuleringsverzekering wordt afgesloten indien er schade verwacht wordt, hebben reisverzekeraars deze regel ingevoerd.

Allianz Global Assistance wil ook graag dat jij ruim voor vertrek een annuleringsverzekering afsluit, maar begrijpt dat je het misschien vergeten bent. Daarom kan je hier alsnog een annuleringsverzekering afsluiten en – onder voorbehoud van acceptatie – ben je dan gewoon verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Annuleringsverzekering te laat of vergeten?

Wil je alsnog een annuleringverzekering afsluiten voor jouw reis of vakantie dan kan dat hier. Je kunt gewoon een premieberekening maken en besluiten of je een eenmalige annuleringsverzekering wilt afsluiten. Let op, de annuleringsverzekering is alleen geldig als je tijdens het afsluiten van deze verzekering nog niet kan verwachten dat je de reis moet annuleren.

Indien er tussen het afsluiten en het vertrek een te korte tijd zit, zal de acceptatieafdeling van Allianz Global Assistance bepalen of je wel of niet verzekerd kan worden. Uiteraard ontvang je daarover bericht. In alle andere situaties ontvang je direct de polis en ben je goed verzekerd tegen annuleringskosten.

Waarom een annuleringsverzekering?

Wanneer je door omstandigheden niet op vakantie kan gaan, dan wil je een eerder geboekte reis annuleren. De reisorganisatie brengt hiervoor kosten in rekening, de zogenaamde annuleringskosten.

Afhankelijk van het moment van annuleren kunnen deze kosten vrij fors zijn. Want als je op het laatste moment annuleert, betaal je meestal honderd procent van de reis- of huursom. Annuleer je eerder, dan betaal je een bepaald percentage. Om dit te voorkomen kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering: beste optie

Ga je regelmatig op reis? Dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering de beste optie voor jou. Je bent het hele jaar door tegen annuleringskosten verzekerd, ook wanneer je een lastminute reis boekt. Zo vergeet je nooit om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Lees hier meer over onze doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Dekking annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Wanneer je vergeten bent een annuleringsverzekering af te sluiten, dan loop je financieel risico. Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd tegen annuleringskosten indien jij of andere personen op de polis niet op vakantie kan gaan. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding Allianz Global Assistance hiervoor kent.

Nu 10% extra korting op je annuleringsverzekering

Sluit nu een Kortlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af en ontvang 10% extra korting op de premie!

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. Je hebt al een annuleringsverzekering vanaf 4,95% van de reissom (inclusief 10% extra korting)!

Annuleringsverzekering afsluiten

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten? Dan kan dat hier alsnog: Annuleringsverzekering berekenen en afsluiten. Of klik op de onderstaande banner. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Dubbel-Zeker annuleringverzekering, je vakantie afbreken = geld terug

Dankzij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd je volledige reissom terug. Stel dat je een vakantie moet afbreken en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Annuleringsverzekering met dekking samengestelde reis

De dekking ‘samengestelde reis’ past goed bij jou als jij zelf je reis samenstelt. Je kunt gebruik maken van de dekking ‘samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Bij Allianz Global Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts één onderdeel (bijvoorbeeld een hotelovernachting) uitvalt.

Ook op de annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance ontvang je bij ons 10% extra korting!

Vragen over annuleringsverzekeringen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 met passie over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven actief in de assurantiebranche. Al in 1990 behaalde hij zijn Assurantie B diploma. Hij heeft gewerkt voor o.a. RVS Verzekeringen (nu Nationale Nederlanden), ZilverenKruis, ANOZ verzekeringen, Kentron Adviesgroep en Meeùs (nu onderdeel van Aon). Rob schreef destijds regelmatig voor assurantievakbladen, met name over zorgverzekeringen.
Na een aantal jaren gewerkt te hebben in het online marketing vakgebied, is Rob gaan bloggen. Het schrijven is inmiddels onder zijn huid gekropen en redactiewerkzaamheden behoren tot zijn belangrijkste dagtaak.
Hij is in het bezit van het diploma Wft-Basis die is uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.