Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering 10% korting!

Zoek je de goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering? Ontvang uitsluitend op deze website van Reisverzekeringkorting.nl jaarlijks 10% premiekorting op je doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Ook met dekking voor Corona.

De goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance: voordelig en het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten al vanaf slechts € 5,14 p/m (inclusief 10% korting). Het afsluiten van een doorlopende annuleringsverzekering bij Reisverzekeringkorting.nl gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

 • Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 09 of stuur een e-mail: [email protected]
 • Stap 2. Wij sturen je per e-mail een aanvraagformulier toe. Je stuurt het aanvraagformulier per e-mail retour.
 • Stap 3. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Lees hier eerst de voorwaarden en verzekeringskaart (je kan de tekst die betrekking heeft over een doorlopende reisverzekering overslaan):

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Doorlopende Annuleringsverzekering!

Vragen over de goedkoopste annuleringsverzekeringen? Bel: 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen).


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een reisgenoot of reisgenoten (vrienden, familie, etc.) een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van je medereizigers, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! Je mag jouw reis annuleren als een van je reisgenoten een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.


Meest gestelde vragen en antwoorden over de goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Hebben jullie de goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering?

Ja, de doorlopende annuleringsverzekering is extra voordelige dankzij de korting van 10% die je doorlopend ontvangt. Bij het boeken van een reis kun je tegen een opslag van een gering percentage direct een annuleringsverzekering afsluiten. Maar meestal is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat.

Wat kost een doorlopende annuleringsverzekering bij jullie?

De premie voor de doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt al een doorlopende annuleringsverzekering vanaf € 5,14 per maand inclusief 10% extra korting)! Meer weten over premies? Neem contact met ons op.

Wat is de dekking van de doorlopende annuleringsverzekering?

Met de doorlopende annuleringsverzekering krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- p.p. per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed.

Kan ik een doorlopende annuleringsverzekering ook combineren met een reisverzekering?

Ja, dat kan en is nog voordeliger. Hier kan je daar meer over lezen: Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Valt familie in de 3e graad ook onder dekking?

Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, vallen onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.
– Familieleden 1e graad • Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
– Familieleden 2e graad • Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
– Familieleden 3e graad • Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Mag ik ook annuleren als mijn reisgenoot (geen familie) ziek wordt?

Je kan de reis annuleren als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en indien de:
– reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
– reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
– oorzaak van de annulering verzekerd is.

Zijn samengestelde reizen ook meeverzekerd op de doorlopende annuleringsverzekering?

Een samengestelde reis is standaard gedekt op de Doorlopende Annuleringsverzekering. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ben ik ook verzekerd voor terreuraanslagen en natuurrampen?

Ja, dan moet je wel deze uitbreiding meeverzekeren. De dekking ‘Terreuraanslagen & natuurrampen’ kan in combinatie met de Doorlopende Annuleringsverzekering worden afgesloten. Vertrek je binnen een bepaalde periode na de gebeurtenis naar een gebied waar recent een aanslag of ramp heeft plaatsgevonden? Dan kan je de reis annuleren. 

Vragen?

Vragen over de goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering

Goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering

Goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering

De goedkoopste doorlopende annuleringsverzekering voor als je regelmatig op vakantie gaat. Nu 10% korting op je doorlopende annuleringsverzekering bij Reisverzekeringkorting.nl.

Een doorlopende annuleringsverzekering heeft veel voordelen en is vaak goedkoper dan een eenmalige annuleringsverzekering.

Wanneer is een doorlopende annuleringsverzekering goedkoper?

Bij het boeken van een reis kun je tegen een opslag van een gering percentage direct een annuleringsverzekering afsluiten. Maar meestal is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger. Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Vaak is een doorlopende annuleringsverzekering al voordeliger voor de volgende gezinssamenstelling met een totale reissom:

 • Een persoon met een reissom boven de € 1.000,- per jaar.
 • Een persoon met partner met een gezamenlijke reissom boven de € 1.750,- per jaar.
 • Een persoon met kinderen met een gezamenlijke reissom boven de € 1.750,- per jaar.
 • Een persoon met partner en kinderen met een gezamenlijke reissom boven de € 2.100,- per jaar.

Voordelen doorlopende annuleringsverzekering

Een van de voordelen is dat je het gehele jaar verzekerd bent tegen annuleringskosten. Reizigers vergeten nog wel eens om een annuleringsverzekering af te sluiten, vooral als de reis op het laatst geboekt wordt, de lastminute vakantie. Een regel is, dat een annuleringsverzekering binnen zeven dagen na boeking van de reis afgesloten moet worden. Met een doorlopende annuleringsverzekering hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat.

Last-minute boeking en annuleringsverzekering

Vakantiegangers die een last-minute boeken, denken dat de kans klein is dat er iets gebeurt kort voor vertrek waardoor ze moeten annuleren. Maar je sluit een doorlopende annuleringsverzekering niet alleen af voor gebeurtenissen voor je vertrekt. Ook als je tijdens je reis moet annuleren en onverwachts naar huis moet, worden je ongebruikte dagen van de vakantie vergoed.

Niet gebruikte reisdagen

Met een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance worden de resterende dagen, bij het vroegtijdig afbreken van je reis, vergoed. Bijvoorbeeld wanneer je eerder naar huis moet, vanwege ernstige ziekte van jezelf of een familielid.

Recht op vergoeding bij vertraging

Als je tenminste 8 uur vertraging hebt vanuit Nederland, heb je met een doorlopende annuleringsverzekering recht op een vergoeding. Het volgende wordt vergoedt door de reisverzekeraar:

 • Vertraging 8 – 20 uur: één dag vergoed.
 • Vertraging 20 – 32 uur: twee dagen vergoed.
 • Vertraging meer dan 32 uur: drie dagen vergoed.

Doorlopende annuleringsverzekering: verzekerd tot een maximum bedrag

Allianz Global Assistance biedt op de doorlopende annuleringsverzekering een standaarddekking van € 1.500,- per persoon per reis met een maximum van € 7.500 per polis per jaar. Is de reissom hoger? Dan is het verstandig het verzekerd bedrag te verhogen tot € 3.000,- per persoon per reis (maximaal € 15.000 per polis per jaar). Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan worden de kosten voor de niet gebruikte dagen vergoed.

Premie doorlopende annuleringsverzekering

De premie voor een doorlopende annuleringsverzekering is erg gunstig. Je krijgt bij Reisverzekeringkorting ook nog eens 10% extra korting op de premie:

 • De premie voor een hoofdverzekerde bedraagt € 5,14 per maand.
 • De premie voor een hoofdverzekerde + partner bedraagt € 8,72 per maand.
 • De premie voor een hoofdverzekerde + kind(eren) partner bedraagt € 8,72 per maand.
 • De premie voor een hoofdverzekerde + partner + kind(eren) partner bedraagt € 10,33 per maand.

Dekking doorlopende annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoedt Allianz Global Assistance: 

 • de annuleringskosten;
 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is;
 • de extra kosten door verhoging van de oorspronkelijke reissom bij gedeeltelijke annulering.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis:

 • Vergoedt Allianz Global Assistance het aantal niet-gebruikte vakantiedagen.

Bij ziekenhuisopname:

 • Vergoedt Allianz Global Assistance het aantal vakantiedagen die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf acht uur opname in het ziekenhuis.

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Stond dit gezinslid al op de wachtlijst voor deze operatie? Dan geldt de dekking niet.
 • Een operatie van een verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het
 • begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Je gaat weer voor minimaal twintig uur per week in loondienst, nadat je werkloos was en een uitkering kreeg.
 • Je bent een schoolverlater en gaat in loondienst voor minimaal twintig uur per week.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.
 • Je krijgt dertig dagen voor de reis of tijdens de reis een huurwoning.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Je krijgt onverwacht niet het visum dat je nodig hebt voor de reis. Dit is niet verzekerd als je het visum te laat hebt aangevraagd.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Je bent verzekerd voor vertraagd vertrek als:

 • het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt te laat vertrekt. Daardoor kom je veel later op de bestemming aan dan op het vervoersdocument staat.

Zaakwaarnemer of extra persoon

Op het polisblad staat wie jouw zaakwaarnemer of extra persoon is. Kan deze niet waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad? Dan is dit verzekerd. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Verzekerd bedrag

Het verzekerde bedrag staat op het polisblad. Er zijn twee mogelijke maximale vergoedingen: schade – € 1.500,- per persoon, per reis. En € 7.500,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen; – € 3.000,- per persoon, per reis. En € 15.000,- per polis, per jaar voor alle verzekerden samen.

Niet verzekerd

 • Als je al kon verwachten dat je de reis moest annuleren, afbreken of onderbreken toen je boekte.
 • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
 • Als je de reis niet kunt aantonen met een boeking en/of reservering.
 • Als je alleen vervoer hebt geboekt zonder accommodatie, dan is er geen vergoeding voor vertraagd vertrek.
 • Als de vertraging ontstaat tijdens een rondreis, dan is er geen vergoeding voor vertraagd vertrek.

Bijzonderheden

Je bent ook voor annulering verzekerd, als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Samengestelde reis

Staat er ‘Samengestelde reis’ op het polisblad? Dan ben je hiervoor verzekerd. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk van elkaar geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld een vlucht, hotel en huurauto. Deze reizen kun je zelf boeken of je kunt hiervoor bij een reisbureau terecht. De dekking geeft recht op vergoeding bij uitval van een onderdeel van de samengestelde reis. Het biedt een vergoeding voor gemaakte kosten om de reis in aangepaste vorm voort te zetten of te annuleren. De dekking is niet van toepassing op reizen die door of bij een reisorganisator zijn geboekt.

Bij het annuleren van de samengestelde reis vergoedt Allianz Global Assistance:

 • de annuleringskosten van de niet gebruikte onderdelen van de reis;
 • Als je niet annuleert, maar wel extra kosten maakt om de reis in aangepaste vorm alsnog te kunnen maken, vergoeden we:
  • de noodzakelijke extra verblijfkosten (logies en maaltijden) voor maximaal vijf dagen tot € 75,- per persoon per dag;
  • de noodzakelijke extra reiskosten tot € 500,- per persoon;
  • de annuleringskosten van gemist vervoer en overige onderdelen van de reis tot € 500,- per persoon.

Afzonderlijk van elkaar geboekte onderdelen van een reis (de samengestelde reis). Je krijgt de vergoeding als de oorzaak van annulering of aanpassing van de reis het gevolg is van:

 • natuurgeweld (aardbeving, aardverschuiving, brand, cycloon, storm, orkaan, insneeuwing, mist, tsunami of vulkaanuitbarsting);
 • terrorisme;
 • binnenlandse onlusten of oproer in het land van bestemming;
 • stukgaan van het geboekte vervoer waardoor de reis niet mogelijk is;
 • een plotselinge, onaangekondigde staking.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.
 • Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.