Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Heb ik een reisverzekering nodig in Europa?

Heb ik een reisverzekering nodig in Europa?

Heb ik een reisverzekering nodig in Europa?

Heb ik een reisverzekering nodig als ik in Europa op vakantie ga? Ja, dat is wel aan te raden. Een reisverzekering dekt risico’s die door geen enkele andere verzekering worden gedekt, zoals hulpverlening door de alarmcentrale, medische repatriëring en repatriëring bij overlijden. Maar ook de kosten van opsporing en redding vallen onder de dekking.

Een reisverzekering kost relatief weinig, hier al vanaf  € 1,26 per dag (met 10% korting die je alleen hier krijgt) en biedt jou veel zekerheid. Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor je reisverzekering.

Een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor medische kosten heb je al voor € 1,58 per dag. Je bent dan in heel Europa verzekerd tegen alle ziektekosten, zoals een ziekenhuisopname, medicijnen en spoedeisende hulp. De premie is inclusief 10% online korting die je ontvangt wanneer je de verzekering via deze website afsluit.

Waarom een reisverzekering voor in Europa afsluiten?

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is een reisverzekering belangrijk vanwege de hulpverlening en de medische kosten (deze optie moet je dan wel meeverzekeren). De kosten van medische hulp in Europa kunnen hoog zijn. Jouw zorgverzekering vergoedt slechts de kosten tot Nederlands prijspeil. Een eventueel verschil moet je dan zelf bijbetalen. Voorbeelden hiervan zijn de vakantielanden Spanje, Turkije of Griekenland. Wanneer je daar moet worden opgenomen in een ziekenhuis ga je vaak direct naar een privé-kliniek. De kosten hiervan zijn hoger dan waarvoor je verzekerd bent op je Nederlandse zorgverzekering. Als je geen reisverzekering of aanvullende verzekering hebt afgesloten met dekking voor medische kosten in het buitenland, moet je zelf opdraaien voor het verschil. Voor een ziekenhuisopname van een week kunnen deze kosten oplopen tot € 7.000,-

Dit dekt een reisverzekering ook

Het een fijne gedachte dat je bij problemen in het buitenland 24-uur per dag, zeven dagen per week de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance kunt bellen voor hulp en advies. En een reisverzekering dekt meer dan je denkt. We noemen een paar risico’s die door een reisverzekering worden gedekt:

 • extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door calamiteiten);
 • kosten om je reis vroegtijdig af te breken (ziekte of ongeval);
 • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten);
 • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
 • extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
 • kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland).

Kies voor de dekking medische kosten op je reisverzekering

Wil je tijdens jouw vakantie geen gezeur of hoge kosten achteraf? Kies dan hier voor een reisverzekering met dekking voor medische kosten. De belangrijkste voordelen op een rijtje:

 • Spoedeisende medische kosten in het buitenland worden altijd vergoed, ongeacht je zorgverzekering.
 • Je hoeft geen medische kosten voor te schieten en je ontvangt geen aanvullende nota’s achteraf.
 • Je bent tevens verzekerd voor medische repatriëring (het terugbrengen naar Nederland met een vliegtuig of ambulance).
 • Veel zorgverzekeraars vergoeden het verplicht eigen risico van € 385,- niet. Met de reisverzekering die je hier kunt afsluiten wordt dat wel vergoed.
 • Wordt je ernstig ziek en wil je een familielid laten overkomen? Dan worden de kosten van de vlucht niet vergoed door jouw zorgverzekering. Een reisverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt deze kosten wel.
 • Met een reisverzekering ben je ook verzekerd voor opsporings- en reddingskosten (SOS-kosten).

Ontvangt 10% korting op een reisverzekering met Europadekking

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering met Europadekking. Dat is mooi meegenomen! Je kunt deze eenmalige reisverzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Wij bieden je de goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor heel Europa vanaf: € 1,26 per dag (10% korting) en dat is inclusief de bagagedekking tot € 4.000,- bij verlies, diefstal of beschadiging van je reisbagage. Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de tijdelijke reisverzekering.

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering voor je vakantie in Europa online afsluiten in slechts drie stappen. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig. Een doorlopende reisverzekering is handig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart een reisverzekering af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Wat valt er onder de Europadekking?

De dekking bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance is veel ruimer dan geografische Europa. Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden ook onder de Europadekking van de reisverzekering. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering voor Europa (FAQ)

Lees hier vaak gestelde vragen en antwoorden over het nut van een reisverzekering in Europa.

Heb ik een reisverzekering nodig voor in Europa?

Ja, dat is wel het advies. Een reisverzekering kost relatief weinig, hier al vanaf  € 1,26 per dag (met 10% korting die je alleen hier krijgt) en biedt jou veel zekerheid. De kortlopende reisverzekering heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Je kan zelf kiezen welke dekkingen je nog meer wenst.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt risico’s die door geen enkele andere verzekering worden gedekt, zoals hulpverlening door de alarmcentrale, medische repatriëring en repatriëring bij overlijden. Maar ook de kosten van opsporing en redding vallen onder de dekking.

Is de reisbagage ook meeverzekerd?

Ja, je reisbagage is verzekerd tegen verlies, diefstal en beschadiging tot max. € 4.000,- ook kostbaarheden en de reisdocumenten zijn meeverzekerd.

Krijg ik 10% korting op de premie bij jullie?

Je ontvangt alleen hier maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering . De korting zie je terug onderaan de premieberekening.

Wat kost een reisverzekering voor Europa?

Je hebt al een kortlopende reisverzekering voor Europa met uitgebreide bagagedekking vanaf € 1,26 per persoon per dag (inclusief 10% korting die je alleen bij ons krijgt). De reisverzekering kan je uitbreiden met een annuleringsdekking. Hoeveel een reisverzekering uiteindelijk kost bepaal je zelf. De premie van een tijdelijke reisverzekering hangt af van de duur van de reis en eventuele uitbreidingen. Kinderen tot 5 jaar zijn gratis meeverzekerd op de kortlopende reisverzekering. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Hebben jullie ook een voordelige doorlopende reisverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis? Dan kan je de doorlopende reisverzekering met 10-25% korting afsluiten. Je bent dan het hele jaar door goed verzekerd tijdens al je reizen en vakanties. Lees hier meer informatie: Doorlopende Reisverzekering.

Kan ik ook een annuleringsdekking meeverzekeren?

Met de annuleringsdekking op de kortlopende reisverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld omdat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een deel de medisch noodzakelijke kosten en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door deze reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder deze reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de kortlopende reisverzekering ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten, ook als je in een prive-kliniek terecht komt.
Het verplicht eigen risico op je zorgverzekering van € 385,- valt ook onder dekking , als je kiest voor het meeverzekeren van dekking medische kosten.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.