Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een annuleringsverzekering van Allianz Assistance? Je leest het hier!

Allianz Direct je reisverzekering
alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde annuleringsverzekering nu ook met allrisk dekking en 10% korting!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Een annuleringsverzekering keert uit als je plotseling jouw vakantie moet afzeggen. Bijvoorbeeld omdat jij of je partner onverwachts in het ziekenhuis belandt.

Meestal boek je je vakantie een flinke tijd van tevoren. Maar soms kan er in de tussentijd iets gebeuren waardoor die vakantie helemaal niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt. Vaak moet je dan toch alles betalen. Tegen dit risico kun je je verzekeren met een annuleringsverzekering. In de polisvoorwaarden lees je precies wanneer je een vergoeding krijgt.

Wat is een annuleringsverzekering?
Wat is een annuleringsverzekering?

Het kan ook gebeuren dat je je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Voor de dagen die je eigenlijk op vakantie zou zijn, krijg je dan een vergoeding.

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de kosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of jouw medereizigers. Net als bij de reisverzekering kun je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijgt je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Overzicht dekkingen kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz
Type VerzekeringAnnuleringsverzekering
Wat is er verzekerd?– Kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken.
– Kosten van omboeken.
– Vergoeding bij meer dan 8 uur vertraging in het openbaar vervoer.
Dekking voor gezondheidsredenenKosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Vergoeding ook in geval van complicaties bij zwangerschap.
Dekking voor familiegebeurtenissenDekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
Dekking voor werkgerelateerde redenenRecht op vergoeding als de reis wordt geannuleerd omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest, of als je buiten je schuld ontslagen bent.
Dekking voor woninggerelateerde redenenKosten van annulering worden vergoed als je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, of als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
Optie:
Dekking voor zelf samengestelde reizen
Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld, worden de kosten voor annulering of onderbreking vergoed. Als één van deze onderdelen uitvalt door een gebeurtenis uit de voorwaarden, worden de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken vergoed.

Optie:
Dubbel Zeker dekking
Bij het afbreken van de reis wordt ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op het polisblad. De reden moet in de voorwaarden staan.
Annulering reisgenootAls je reisgenoot zijn reis annuleert en jij hierdoor niet meer op reis wilt, heb je recht op vergoeding, mits de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.
Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht de dekking is nog veel uitgebreider, lees daarvoor de polisvoorwaarden.

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is bij ons bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra korting) die je alleen bij ons krijgt! Goedkoop en goed geregeld! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Wat is een reden om te kunnen annuleren?

Er zijn verschillende gebeurtenissen die verzekerd zijn op de annuleringsverzekering. Bekijk voor meer informatie het dekkingsoverzicht van de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Zodra je weet dat je jouw reis moet annuleren, moet je dat ook doen en wel binnen 3 x 24 uur bij je reisorganisatie of reisbureau. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Kan ik de reis annuleren als er een familielid ziek is?

Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, vallen onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

 • Familieleden 1e graad = Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad = Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad = Overgrootouders; achterkleinkinderen; neven en nichten (kinderen van broers of zussen); ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).

Mijn reisgenoot is ziek en kan niet mee op vakantie, maar is geen familie. Kan ik mijn reis óók annuleren?

Dat kan in veel gevallen. Natuurlijk moet je zelf een annuleringsverzekering hebben afgesloten. Daarnaast moet:

 • De reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staan.
 • De reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis hebben afgesloten.
 • De oorzaak van de annulering verzekerd is.

Is zwangerschap een geldige annuleringsreden?

Alleen als de zwangerschap is geconstateerd na het boeken van je reis is het een geldige annuleringsreden.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.