Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een annuleringsverzekering?

Wat is een annuleringsverzekering?
Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering keert uit als je plotseling jouw vakantie moet afzeggen. Bijvoorbeeld omdat jij of je partner onverwachts in het ziekenhuis belandt.

Meestal boek je je vakantie een flinke tijd van te voren. Maar soms kan er in de tussentijd iets gebeuren waardoor die vakantie helemaal niet door kan gaan, bijvoorbeeld omdat een naaste overlijdt. Vaak moet je dan toch alles betalen. Tegen dit risico kun je je verzekeren met een annuleringsverzekering. In de polisvoorwaarden lees je precies wanneer je een vergoeding krijgt.

Het kan ook gebeuren dat je je vakantie eerder moet afbreken. Ook dan biedt de annuleringsverzekering uitkomst. Voor de dagen die je eigenlijk op vakantie zou zijn, krijg je dan een vergoeding.

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de kosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of jouw medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijgt je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Verschil reisverzekering en annuleringsverzekering

Kortweg zou je kunnen zeggen dat een annuleringsverzekering bedoeld is tegen financiële schade voor je op reis gaat en een reisverzekering bestemd is voor schade tijdens het reizen. In ieder geval zijn beide verzekeringen bedoeld om jou te beschermen tegen eventuele financiële risico’s. Dit is eigenlijk de enige overeenkomst voor de rest verschillen ze veel van elkaar.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering is bij ons bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra korting) die je alleen bij ons krijgt! Goedkoop en goed geregeld! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Wat is een reden om te kunnen annuleren?

Er zijn verschillende gebeurtenissen die verzekerd zijn op de annuleringsverzekering. Bekijk voor meer informatie het dekkingsoverzicht van de voorwaarden van je annuleringsverzekering. Zodra je weet dat je jouw reis moet annuleren, moet je dat ook doen en wel binnen 3 x 24 uur bij je reisorganisatie of reisbureau. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Kan ik de reis annuleren als er een familielid ziek is?

Ernstige ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, vallen onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

 • Familieleden 1e graad = Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad = Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad = Overgrootouders; achterkleinkinderen; neven en nichten (kinderen van broers of zussen); ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).

Mijn reisgenoot is ziek en kan niet mee op vakantie, maar is geen familie. Kan ik mijn reis óók annuleren?

Dat kan in veel gevallen. Natuurlijk moet je zelf een annuleringsverzekering hebben afgesloten. Daarnaast moet:

 • De reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staan.
 • De reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis hebben afgesloten.
 • De oorzaak van de annulering verzekerd is.

Is zwangerschap een geldige annuleringsreden?

Alleen als de zwangerschap is geconstateerd na het boeken van je reis is het een geldige annuleringsreden.

Wat is het verschil tussen de standaard en de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance?

 • Standaard: als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis, dan krijg je standaard bij het afbreken van uw reis de niet-gebruikte dagen vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.
 • Dubbel-Zeker: met de Dubbel-Zeker variant krijgt je de volledige reissom terug – tot maximaal het verzekerde bedrag – wanneer je de reis moet afbreken in geval van een verzekerde gebeurtenis. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.