Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor backpacken nodig? De Globetrotter Verzekering van Allianz nu tot 20% korting!

Allianz Travel Risk Insurance


Globetrotter Verzekering voor lange reizen en werken

alli logo th

Studeren, stage, reizen en werken tot 24 maanden.

✔  Standaard (vrijwilligers)werk is gratis gedekt.

10% korting voor jongeren onder 27 jaar.

Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service en Reisarts.

Laptop, telefoon en iPad goed verzekerd.

Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.

Nu 10% extra online korting, alleen op deze website!

Reisverzekering voor backpacken nodig? Ga jij backpacken of voor langere tijd naar het buitenland? Ben je van plan te gaan werken tijdens je reis. Dan is de Globetrotter Reisverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze voor jou!

Je hebt hier al een Globetrotter Reisverzekering voor backpackers vanaf €8,51 per maand (inclusief 10% extra korting en 10% jongerenkorting). Je bent dan verzekerd in geheel Europa! De premie wordt hoger als je kiest om de basisdekking uit te breiden. Daarom kan je het beste zelf even een premieberekening maken.

Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering

Deze verzekering is geschikt als je voor een reis, studie, stage of (vrijwilligers)werk langer van huis gaat. Dit kan tussen 1 en 24 maanden zijn.

Wat is er verzekerd?Beschrijving
SOS-kostenHulp van de Alarmcentrale is altijd verzekerd. In geval van een ongeval of ziekte wordt vervoer naar huis geregeld en vergoed. Noodzakelijke hulp wordt verleend, bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden.
Medisch (keuze)Er is recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Er kan gekozen worden tussen Aanvullend of Volledig, afhankelijk van de (basis)zorgverzekering.
Bagage
(keuze)
Schade, vermissing of diefstal van bagage is verzekerd. Er gelden maximale vergoedingen. De vergoeding wordt bepaald aan de hand van een afschrijvingstabel.
Wintersport en bijzondere sporten (keuze)Bij het beoefenen van wintersport of een bijzondere sport worden medische kosten bij een ongeval vergoed, mits medische kosten en bagage zijn meeverzekerd. Ook is schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting verzekerd.
Pech op reis
(keuze)
Bij pech of een ongeval met eigen vervoer wordt hulp verleend. Indien nodig wordt vervangend vervoer geregeld en vergoed. Schade aan of diefstal van het vervoermiddel is niet verzekerd.
Ongevallen
(keuze)
Bij een ongeval tijdens de reis dat leidt tot blijvende invaliditeit of overlijden, is er recht op een eenmalige uitkering.
Aansprakelijkheid (keuze)Tijdens het verblijf in het buitenland is schade die aan anderen wordt toegebracht verzekerd. De dekking vergoedt de schade tot € 1.000.000 per gebeurtenis (€ 1.500.000 in Australië).
Rechtsbijstand
(keuze)
Verzekerd van juridische hulp in het buitenland. Binnen Europa is er geen maximale vergoeding, buiten Europa tot € 50.000.
Eigen risicoVoor Bagage geldt bij Budget een eigen risico van € 75 en bij Comfort van € 50 per gebeurtenis. Voor Medische kosten geldt een eigen risico van € 100 per reis.
Maximale
vergoedingen
Voor verschillende verzekerde onderdelen van de reisverzekering gelden maximale vergoedingen.
SportenDeelname aan wedstrijden en het beoefenen van bepaalde sporten (zoals gevechtssporten) is niet verzekerd.
WerkenRisicovolle werkzaamheden kunnen tegen toeslag worden meeverzekerd. Bepaalde werkzaamheden blijven echter uitgesloten van dekking.
Dekkings-
gebied
Er kan gekozen worden uit Europa of wereldwijd dekking.
Premie
betaling
De premie wordt betaald bij het afsluiten van de verzekering of na ontvangst van de factuur.
Beginsel en eind van dekkingDe dekking begint op de ingangsdatum van de reis en eindigt automatisch op de einddatum van de reis. Indien er sprake is van vertraging of ziekenhuisopname tijdens de reis, loopt de verzekering door, ook na de einddatum.
Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, lees voor een volledig overzicht de polisvoorwaarden.

Altijd al willen backpacken? Grijp je kans!

Reisverzekering voor backpacken nodig?
Reisverzekering voor backpacken nodig?

Veel mensen hebben wel eens gedroomd van het idee om één rugzak te pakken en voor lange tijd te vertrekken naar een verre, nog onbekende bestemming. Wie wil er nu niet als ontdekkingsreiziger rondtrekken en maandenlang doen waar je zin in hebt? Misschien ga je wel helpen op een lokale school of in een lokaal ziekenhuis, of misschien zit je liever op een bounty eiland. Maar het is juist die ultieme vrijheid om te kunnen doen wat je wilt, wat vele backpackers tot de verbeelding spreekt.

Helaas blijft het vaak bij ‘dromen van’. Op latere leeftijd wordt het moeilijker om deze lang gekoesterde droom over backpacken nog te verwerkelijken. Men heeft dan meer verplichtingen en verantwoordelijkheden. Als je backpackers vraagt naar hun tips als je met dit soort plannen hebt, is een veelgehoorde tip “Gewoon doen!”. En zo is het maar net!

Backpacken moet je doen!

Backpacken is een populaire manier van reizen waarbij mensen langere tijd op reis gaan met alleen een rugzak als bagage. Dit kan zowel alleen als met een groep worden gedaan en is een leuke en avontuurlijke manier om een land of regio te verkennen.

Een van de voordelen van backpacken is dat het goedkoper is dan andere manieren van reizen. Omdat je alleen een rugzak nodig hebt, hoef je geen geld te spenderen aan dure koffers of bagageopslag. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om te besteden aan het verkennen van het land en aan activiteiten.

Backpacken biedt ook meer flexibiliteit dan andere vormen van reizen. Omdat je alleen een rugzak bij je hebt, kun je gemakkelijk van plek naar plek reizen en snel van plannen veranderen als dat nodig is. Dit geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en om het tempo van je reis aan te passen aan jouw wensen.

Daarnaast biedt backpacken de kans om nieuwe mensen te ontmoeten en om deel te nemen aan lokale culturen. Doordat je vaak in budgetvriendelijke accommodaties verblijft, zoals hostels en guesthouses, kom je in contact met andere backpackers die ook op reis zijn. Dit kan leiden tot leuke en onvergetelijke ervaringen en kan zelfs leiden tot nieuwe vriendschappen.

Backpacken is dus een leuke en avontuurlijke manier om een land te verkennen. Het biedt veel flexibiliteit en kan goedkoper zijn dan andere vormen van reizen. Het is ook een geweldige manier om nieuwe mensen

Verzekering voor backpacken nodig?

Omdat een backpackreis in alle opzichten afwijkt van een gewone reis is het verstandig om een verzekering af te sluiten die daar rekening mee houdt. De Globetrotter verzekering is zo’n verzekering speciaal voor backpacken. Met unieke services waar je echt wat aan hebt en een lage premie.

Wat zijn de voordelen van de Globetrotter Reisverzekering voor backpacken?

 • Speciaal voor backpackers en lange reizen, tot 24 maanden in het buitenland.
 • Dekking om te studeren, werken en/of stage te lopen in het buitenland.
 • Complete verzekering tegen een aantrekkelijke premie, al v.a. €0,26 per dag.
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag bereikbaar.
 • Extra services, zoals Allianz Global Assistance Reisarts en Allianz Global Assistance Inentingsadvies.
 • Medische kosten (Aanvullend/Volledig) mee te verzekeren.

Ga je je backpacken of lang op reis en wil je de Globetrotter Reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten? Dan kan je hier de gunstige premie met extra korting berekenen. De premieberekening kan je daarna naar jezelf mailen. Het afsluiten van de verzekering is simpel en bestaat uit een paar stappen. Na het invullen van alle benodigde gegevens krijg je de polis direct per e-mail toegestuurd. De welkomstbrief en het polispasje zullen via de post worden nagestuurd. Het online afsluiten van de verzekering neemt maximaal 5 minuten in beslag.

Wat kost een backpack reisverzekering?

Wil je weten wat een Allianz reisverzekering voor backpacken kost? Kijk dan niet alleen naar de premie, maar ook wat je er voor krijgt. Door de slimme services en dekking op maat, kan je met een gerust hart gaan backpacken. Daarnaast is deze reisverzekering voor backpackers bijzonder gunstig geprijsd dankzij de extra 10% korting die je op deze website krijgt en hebben jongeren tot 27 jaar recht op 10% korting. Zo bespaar je tot 20% op de premie!

Globetrotter Verzekering Allianz
Maandpremies Globetrotter Verzekering
< 27 jaar> 27 jaar
SOS hulpverlening Europadekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€8,51
€8,91
.
€9,45
€9,90
SOS hulpverlening werelddekking
- Korter dan 1 jaar
- Langer dan 1 jaar
.
€16,20
€17,82
.
€18,00
€19,80
Bagage Europadekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,43
€4,86
€7,29
.
€2,70
€5,40
€8,10
Bagage werelddekking
- Budget
- Uitgebreid
- Compleet
.
€2,84
€5,67
€8,51
.
€3,15
€6,30
€9,45
Medische Kosten Europadekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€6,89
€23,90
.
€7,65
€26,55
Medische Kosten werelddekking
- Aanvullend
- Volledig
.
€8,10
€27,95
.
€9,00
€31,05
Ongevallen€2,23€2,48
Rechtsbijstand€2,03€2,25
Aansprakelijkheid€2,43€2,70
Wintersport en bijzondere sporten€2,23€2,48
SOS Autohulp (alleen Europa)€6,75€6,75
Premies zijn vanaf, maak een premieberekening voor de exacte premie.

* Getoonde premies zijn slechts een indicatie. Ga je langer weg dan kunnen de premies stijgen, maak daarom altijd eerst een premieberekening. Je moet deze verzekering voor minimaal twee maanden afsluiten.

Wil jij zelf de dekking voor je backpack verzekering kiezen?

De Globetrotter Verzekering, kan je helemaal afstemmen op jouw specifieke reissituatie. Of je nu vrijwilligerswerk gaat doen, gaat studeren, stage lopen, rondreizen, backpacken, werken of als au pair naar het buitenland gaat, de Globetrotter Verzekering is altijd de beste keuze.

Hier kun je zelf de premie berekenen voor jouw eigen situatie en direct een Globetrotter Reisverzekering afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail. Handig, snel en voordelig. Betalen doe je via iDeal of via een éénmalige automatische incasso.

Globetrotters: wereldreizigers, studenten, backpackers en stagiaires

Jonge Globetrotters kiezen er soms ook voor om tijdens de wereldreis te gaan werken. Door het lange verblijf in het buitenland zijn er specifieke risico’s. Speciaal voor jouw backpackvakantie is de Globetrotter reisverzekering.

Waarin verschilt een Globetrotter Reisverzekering van andere reisverzekeringen?

Het bijzondere aan een Globetrotter Reisverzekering is dat je hem voor een langere periode kan afsluiten. Een doorlopende reisverzekering kent een maximum voor het aantal dagen, dat je achtereen op vakantie kunt gaan. Een kortlopende reisverzekering is relatief duur, als je deze voor een langere periode afsluit. Een Globetrotter Reisverzekering is de enige reisverzekering die je kunt afsluiten wanneer je jouw zorgverzekering hebt opgezegd. De Globetrotter Reisverzekering staat ook toe dat je werkzaamheden verricht in het buitenland (afhankelijk van het risico, met of zonder toeslag). Sommige backpackers werken tijdens de reis voor extra inkomsten, juist daarvoor is deze verzekering uitermate geschikt.

Globetrotter verzekekering Allianz
Dekkingsoverzicht Globetrotter Verzekering
A. SOS HULPVERLENING
Opsporing- en reddingsacties:Max. €50.000,- per persoon per gebeurtenis
Repatriëring verzekerde + een reisgenoot:Kostprijs
Reiskosten als gevolg van een ongeval:Kostprijs
Verblijfskosten als gevolg van een ongeval:Max. €75,- per persoon per dag
Onvoorziene reis- en verblijfskosten i.v.m. oponthoud, natuurgeweld of staking:Terugreiskosten na het einde van de voorgenomen verblijfsduur per openbaar naar Nederland, kostprijs. Extra verblijfskosten max. €75,- per dag.
Telecommunicatiekosten:Max. €100,- per persoon per polis
B. ONGEVALLEN
Vergoeding bij overlijden:Standaard €25.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 5.000,-
Vergoeding bij blijvende invaliditeit:Standaard €75.000,- Bij beoefening bijzondere (winter)sport of uitvoering werk met verhoogd risico € 25.000,-
C. BAGAGE
Verzekerd bedrag reisbagage
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. €1.500,-
Max. €3.500,-
Max. €5.000,-
Eigen risico reisbagage schade
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
€ 75,-
€ 50,-
€ 0,-
Vergoeding foto-, film- en videoapparatuur, (spel)computers, mobiele telefoons en andere digitale/elektrische apparatuur
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 750,-
Vergoeding overige items (zoals fietsen, horloges, kledingstukken, zonnebrillen, etc.) per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Vergoeding tijdens reis aangeschafte goederen per item
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Vergoeding van schade aan logies/verblijf
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 350,-
Max. € 500,-
Max. € 1.000,-
Contant geld
- Budget:
- Uitgebreid:
- Compleet:
.
Max. € 200,-
Max. € 350,-
Max. € 500,-
D. MEDISCHE KOSTEN (bedragen per persoon per polis)Aanvullend en Volledig
Telefonisch advies van Nederlandse reisarts van Allianz Global Assistance:Gratis
Dokters en ziekenhuiskosten in het buitenland:Kostprijs
Vergoeding tandheelkundige kosten bij spoedeisende hulp:Max. €250,-
Vergoeding aangeschafte /gehuurde krukken of rolstoel:Max. €250,-
Eventuele nabehandeling in Nederland:Max. €1.000,-
Dokters- en ziekenhuiskosten in Nederland tijdens tussentijds bezoek van max. 21 dagen:Max. €25.000,-
Eigen risico:Max. €100,-
E. RECHTSBIJSTAND
Europa;Kostprijs
Buiten Europa:Max. €5.000 bij contractuele geschillen of € 50.000,- voor overige gebeurtenissen
F. AANSPRAKELIJKHEID
Uitkering voor aansprakelijkheid:
In Australie:
Max. €1.000.000,-
Max. €1.500.000,-
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Wanneer heb je een Globetrotter Reisverzekering nodig?

De Globetrotter Reisverzekering is aan te bevelen wanneer je 6 weken tot 24 maanden aaneengesloten in het buitenland gaan backpacken, reizen, studeren of werken. Met een Globetrotter Reisverzekering ben je verzekerd voor o.a.:

 • Reisongevallen
 • Reisbagage
 • SOS-kosten
 • Rechtsbijstand
 • Aansprakelijkheid
 • Gevaarlijke sporten
 • Medische kosten (aanvullend of volledig).
 • Je kunt 24 uur per dag contact opnemen met de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance.

Voor wie is de Globetrotter Reisverzekering bedoeld?

Voor Globetrotters en andere reizigers die voor een langere periode naar het buitenland gaan. Maar ook:

 • Backpackers en een backpackvakantie
 • Personen die in het buitenland gaan werken.
 • Studenten die stage gaan lopen in het buitenland.
 • Studenten die in het buitenland gaan studeren.
 • Personen die vrijwilligerswerk gaan verrichten in het buitenland.
 • Wanneer je als ‘au pair’ gaat werken in het buitenland.
 • Iedereen die zijn zorgverzekering opzegt en als alternatief daarvoor een reisverzekering afsluit.

Wat zijn de extra voordelen van de reisverzekering voor backpacken?

De Globetrotter Reisverzekering heeft een aantal specifieke voordelen:

 • Afgestemd op de reizigers en backpackers die voor een langere periode naar het buitenland gaat om te reizen en/of werken.
 • Als je alleen een basisverzekering in Nederland hebt, kan je deze reisverzekering afsluiten, zodat je in het buitenland verzekerd bent voor medische kosten.
 • De verzekering biedt dekking voor werkzaamheden, vrijwilligerswerk, studie, stage en sporten in het buitenland.
 • De mogelijkheid om tussentijds een bezoek aan Nederland te brengen.

Hoe zit het met medische kosten buitenland?

Stel je voor dat je tijdens het backpacken noodgedwongen moet worden opgenomen in een ziekenhuis in het buitenland of gerepatrieerd moet worden naar Nederland. De kosten hiervan kunnen oplopen tot tienduizenden euro’s en soms nog meer. Als je hulp nodig hebt, bel je direct met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance, en vervolgens gaan onze hulpverleners voor je aan de slag. Er wordt bij ziekenhuisopname bijvoorbeeld gekeken of het ziekenhuis over de juiste faciliteiten beschikt om effectief te kunnen opereren en of de verleende hulp aan de Nederlandse normering voldoet. Allianz Global Assistance beschikt over een eigen database waarin informatie wordt bijgehouden met betrekking tot kwaliteit van de verleende zorg en beschikbare faciliteiten van ziekenhuizen over de gehele wereld.

Bij een ziekenhuisopname wordt er door Allianz Global Assistance direct contact gezocht met je zorgverzekeraar (als je een basisverzekering in Nederland hebt aangehouden) en staat Allianz Global Assistance borg voor de gemaakte medische kosten. Allianz Global Assistance regelt de afhandeling hiervan zelf verder met je zorgverzekeraar. Geen bonnetjes en declaraties achteraf, je hebt één aanspreekpunt en je hoeft je geen zorgen te maken. Mocht het nodig zijn, dan laten ze, afhankelijk van de situatie, iemand overvliegen naar je reisbestemming om je bij te staan in deze moeilijke periode. En als het land waar je aan het rondreizen bent je niet de zorg kan geven die je nodig hebt, word je op advies van de hulpverleners, veilig gerepatrieerd naar huis.

Als je voor langere periode weggaat naar het buitenland en je bent als Nederlands ingezetene uitgeschreven uit het bevolkingsregister, heb je de mogelijkheid om je basisverzekering op te zeggen. De Globetrotter Reisverzekering heeft voor het verzekeren van medische kosten in het buitenland altijd een passende oplossing, afgestemd op het feit of je wel of geen basisverzekering in Nederland aanhoudt:

Globetrotter Reisverzekering en Medische Kosten Aanvullend voor als je een basisverzekering in Nederland aanhoudt. Je bent verzekerd voor medische kosten tegen kostprijs. Je voorkomt hiermee dat je voor vervelende verrassingen komt te staan als je ziektekostenverzekeraar niet alle kosten vergoedt.

Globetrotter Reisverzekering en Medische Kosten Volledig voor als je geen basisverzekering in Nederland aanhoudt. Hiermee ben je zowel in het buitenland als tijdens een tussentijds bezoek van maximaal 21 dagen aan Nederland uitstekend verzekerd voor medische kosten.

Wil je de Backpacken reisverzekering verlengen?

Het backpacken bevalt je zo goed dat je besluit langer weg te blijven? Je buitenlandse stage wordt verlengd? Wat de Globetrotter Reisverzekering betreft is dit geen probleem. Je kunt je Globetrotter Reisverzekering tijdens je reis eenvoudig verlengen tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Vraag de verlenging van je Globetrotter Reisverzekering tijdig aan om te voorkomen dat je een periode onverzekerd bent.

Als je de aanvraag hebt gedaan, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail. Op het moment dat de polisverlenging door Allianz Global Assistance geaccepteerd is, zul je ook een e-mail ontvangen. 

Weten welke inentingen backpackers nodig hebben: inentingsadvies

In sommige landen komen ziektes voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. Je kunt van die ziektes flink ziek worden, soms zelfs levensbedreigend. Gelukkig kun je jezelf hiertegen beschermen door je voor je backpack reis in te laten enten.

Verscheidene instellingen, zoals de GGD en de Travel Health Clinic geven die inentingen. Ook kun je hiervoor in sommige gevallen bij je eigen huisarts terecht.

Als je een Globetrotter Reisverzekering hebt afgesloten en je reisplan is bekend dan kun je gratis gebruik maken van de inentingsadvies van Allianz Global Assistance. De ervaren artsen en verpleegkundigen van Allianz Global Assistance Alarmcentrale verstrekken het advies. Zij kunnen je, op basis van jouw reisplan, vertellen welke inentingen en malariatabletten je nodig hebt. Ook weten ze waar je de inentingen kunt halen. Je kunt bovendien zelf aangeven of je ze dicht in de buurt wil halen of dat je ze zo voordelig mogelijk wilt hebben. De prijzen van inentingen verschillen sterk per instelling en soms kan het vanuit financieel oogpunt lonend zijn om iets langer te reizen.

Je kunt bellen naar Inentingsadvies van Allianz Global Assistance. Inentingsadvies is telefonisch bereikbaar via 020 592 91 42 op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur

Allianz Global Assistance helpt Backpackers

 • Informeer welke inentingen en/of pillen je nodig hebt voor jouw reisbestemming ter bescherming tegen ziekten:
 • Inentingsadvies van Allianz Global Assistance: + 31 20 592 91 42 (Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur).
 • Mocht je onverhoopt ziek worden of vragen hebben over je gezondheid, neem dan contact op met de Reisarts van Allianz Global Assistance. Zij kunnen je onder andere advies geven of je naar een dokter moet gaan. Allianz Global Assistance Reisarts: +31 20 592 91 41 Bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00-12.00 uur
 • Als je opgenomen moet worden in een ziekenhuis, neem dan contact op met Allianz Global Assistance Alarmcentrale. Zij kunnen het ziekenhuis voor je betalen en bijstaan in alles wat er moet gebeuren.
 • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: +31 20 592 92 92

Sluit nu een reisverzekering voor backpacken af!

Omdat een backpackreis in veel opzichten afwijkt van een gewone vakantie is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten die daar rekening mee houdt. Als backpacker ga je vaak langer dan een maand op reis. Een doorlopende reisverzekering biedt vaak geen dekking, omdat daar een maximale reisduur aan vast zit. Daarnaast mag je bijvoorbeeld geen bijbaantje bij een doorlopende reisverzekering hebben tijdens je reis. De Globetrotter Verzekering is juist ontwikkeld voor backpackers die langer dan een maand gaan reizen en is de compleetste backpack verzekering die je maar kunt wensen.

Wat is een reisverzekering voor backpacken?

Een reisverzekering voor backpacken is een speciaal soort reisverzekering die is ontworpen voor mensen die op reis zijn met alleen een rugzak. Deze verzekering biedt dezelfde dekking als een standaard reisverzekering, zoals medische kosten en bagageverlies, maar is vaak goedkoper en biedt meer flexibiliteit voor langere reizen.

Een van de belangrijkste voordelen van een reisverzekering voor backpacken is de langere dekking. Terwijl standaard reisverzekeringen vaak een beperkte dekking hebben van een paar weken of maanden, bieden reisverzekeringen voor backpacken dekking voor langere reizen van enkele maanden tot een jaar of langer. Dit is handig voor mensen die langere tijd op reis zijn en niet zeker weten hoe lang ze weg zullen blijven.

Daarnaast bieden reisverzekeringen voor backpacken ook meer flexibiliteit als het gaat om veranderingen in reisplannen. Terwijl standaard reisverzekeringen vaak een beperking hebben op het aantal keren dat je je reisplannen kunt veranderen, bieden reisverzekeringen voor backpacken vaak de mogelijkheid om je plannen onbeperkt te veranderen. Dit is handig voor mensen die flexibele reisplannen hebben en het tempo van hun reis kunnen aanpassen aan hun wensen.

Reisverzekeringen voor backpacken bieden ook vaak extra dekking voor outdoor activiteiten en avontuurlijke sporten. Dit omvat dekking voor bergbeklimmen, bungeejumpen en andere extreme activiteiten die vaak niet gedekt zijn onder standaard reisverzekeringen. Dit is handig voor mensen die op zoek zijn naar avontuur tijdens hun reis.

In het algemeen biedt een reisverzekering voor backpacken dus dezelfde dekking als een standaard reisverzekering, maar is goedkoper en biedt meer flexibiliteit en dekking voor avontuurlijke activiteiten. Het is een goede keuze voor mensen die langere tijd op reis zijn en op zoek zijn naar avontuur.

Wat zijn de meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor backpacken (FAQ)?

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over de reisverzekering voor backpacken.

Wat is een reisverzekering voor backpacken?

De Globetrotter Verzekering van Allianz is een speciale reisverzekering voor werken, reizen en backpacken. Je kan deze verzekering afsluiten met een volledige dekking voor ziektekosten in het buitenland, bijvoorbeeld omdat je jouw basis zorgverzekering in Nederland opzegt. Met de Globetrotter Verzekering ben je maximaal 24 maanden aaneengesloten goed verzekerd voor jouw vakantie.

Wat kost een backpack reisverzekering?

Bij ons slechts €8,51 per maand (SOS-dekking). Je bent dan verzekerd in geheel Europa! De premie wordt hoger als je kiest om de basisdekking uit te breiden. Daarom kan je het beste zelf even een premieberekening maken.

Geven jullie korting op Globetrotter Verzekering?

Jazeker, je ontvangt tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar. En ook nog eens 10% extra online korting als je de verzekering op deze website afsluit.

Wat zijn de voordelen van de Globetrotter Verzekering voor backpackers?

Je profiteert direct van de volgende voordelen:
– Speciale verzekering voor backpackers en lange reizen.
– Backpacken, studeren, reizen en werken; kies zelf je dekking.
– 10% extra internetkorting, die je alleen hier krijgt.
– Tot 10% korting voor jongeren onder 27 jaar.
– Unieke diensten: Persoonlijk Reisassistent, Geld Service, Reisarts en Inentingsadvies.
– Laptop en iPad goed verzekerd.
– Medische kosten (aanvullend of volledig) mee te verzekeren.
– Ook dekking bij tussentijds verblijf in Nederland (maximaal 21 dagen).
– Gratis medisch advies, ook over inentingen.
– Creditcard of pinpas kwijt? Allianz Global Assistance helpt en regelt een voorschot bij een Western Union wisselkantoor. – Gratis extra services voor Backpackers:
– Personal Assistant: zoekt samen met jou antwoord op al je vragen! Ook als de nood minder hoog is.
– SMS Assistant: gratis sms of e-mail die je waarschuwt bij nood in jouw reisgebied.
– Online schade melden: Binnen 5 werkdagen afgehandeld.
– Eenvoudig verlengen van de Backpackers verzekering tijdens de reis.

Mag ik werken met deze verzekering?

Bij de Globetrotter Verzekering ben je standaard verzekerd voor regulier werk op bijvoorbeeld een kantoor of in de horeca. Als je in het buitenland werkzaamheden gaat verrichten met een hoger risico, bijvoorbeeld in de bouw of als kok, dan ben je tegen betaling van een toeslag ook goed verzekerd. Neem hiervoor contact met ons op.

Hoe kan ik medische kosten meeverzekeren tijdens mijn reis?

Met de Globetrotter Verzekering kun je medische kosten op twee manieren meeverzekeren: Aanvullend op je huidige zorgverzekering of volledig.
1. Medische Kosten Aanvullend
Houd je gedurende je reis een Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Dan vul je deze aan met Medische Kosten Aanvullend. Mocht er dan sprake zijn van medische kosten in het buitenland, dan vergoedt de Globetrotter Verzekering van Allianz Global Assistance, datgene wat je zorgverzekeraar niet vergoedt. Met als voordeel dat je zo nooit voor vervelende verrassingen komt te staan.
2. Medische Kosten Volledig
Houd je gedurende je verblijf in het buitenland geen Nederlandse ziektekostenverzekering aan? Kies dan voor Medische Kosten Volledig. Want dan ben je echt volledig verzekerd voor alle medische kosten die je maakt in het buitenland. Mocht je tussentijds een bezoekje aan Nederland brengen, dan loopt je verzekering gewoon door (maximaal 21 dagen).
Raadpleeg ons adviesschema om te bepalen wat het beste bij jouw situatie aansluit: Adviesschema Backpacker reisverzekering (PDF)

Kan ik de Globetrotter Verzekering verlengen als ik langer weg blijf?

Je kan tijdens je reis eenvoudig je Globetrotter Verzekering online verlengen tot een totale duur van maximaal 24 maanden. Als je de aanvraag hebt gedaan, ontvang je een ontvangstbevestiging per e-mail.

Krijg ik premie terug als ik eerder terugkom?

Als je eerder terug komt van je reis dan verwacht, heb je recht op premierestitutie. Je krijg dan de premie van de volledig niet verzekerde maanden teruggestort op je rekening. Je hebt recht op premierestitutie:
– Als je minimaal een maand eerder terugkomt voor de einddatum van je verzekering.
– Je geen schadeclaim bij Allianz Global Assistance hebt ingediend.

Vragen?

Heb je een vraag over een reisverzekering voor backpacken of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting: Telefoon 055 – 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.