Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Je reisverzekering betalen

Reisverzekering en betaling van de premie

Als je een reisverzekering via het internet afsluit, kan je kiezen uit het betalen via iDEAL (eenmalige machtiging) of met een automatische incasso van Allianz Global Assistance.

Wanneer je een reisverzekering afsluit bij Allianz Global Assistance, dien je de premie voor de ingangsdatum van de verzekering  te hebben voldaan. Als dit niet gebeurt, is de verzekering niet geldig. Als de premie van jouw verzekering via automatische incasso wordt geïncasseerd, is deze altijd op tijd voldaan.

Doorlopende machtiging via automatische incasso

Indien je kiest voor betaling via Automatische Incasso dan heb je toestemming verleend aan Allianz Global Assistance om doorlopende incasso-opdrachten te sturen naar jouw bank.

Deze toestemming geldt voor de betaling van de premie en wordt gebruikt bij eventuele wijziging of verlenging van de verzekering. Ook verleen je toestemming aan jouw bank om doorlopend een bedrag af te schrijven volgens de opdrachten van Allianz Global Assistance.

Deze machtiging geldt tijdens en zo nodig ook na afloop van de verzekeringsovereenkomst.

Ben je het niet eens met een afschrijving? Dan kan je het bedrag laten terugboeken. Neem hiervoor binnen 8 weken na afschrijving contact op met je bank.

Wat is iDEAL?

iDEAL is een betaalmethode waarmee consumenten online aankopen snel en veilig kunnen afrekenen in de vertrouwde internetbankieromgeving van de eigen bank.

Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers, dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Voordelen voor u als consument

  • iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:
  • iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
  • Betalen met iDEAL kan meteen, u hoeft zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken.
  • U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, ASN Bank, Friesland Bank, ING, Knab, Rabobank, RegioBank, SNS Bank, Triodos Bank of Van Lanschot Bankiers.
  • iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaalgegevens worden voor u ingevuld en u wordt direct op de hoogte gebracht van de geslaagde betaling.
  • U houdt constant controle en overzicht op uw betaling, de iDEAL betaling wordt meteen verwerkt en zichtbaar in uw rekeningoverzicht.
  • Uw naam en rekeningnummer worden pas aan de verzekeraar verstrekt nadat u de betaling heeft goedgekeurd. Anders dan bij creditcard-betalingen houdt u zo zelf controle over de verstrekking van deze persoonlijke gegevens.

Meer informatie over iDEAL: www.ideal.nl/

Betalen met Incasso

Automatische Incasso is een handige manier van betalen. Dankzij automatische Incasso bent u nooit te laat met betalen. Natuurlijk dient u wel voldoende saldo op uw rekening te hebben, zodat u ook echt kúnt betalen.

U kunt een incassant (Allianz Global Assistant) een machtiging geven om de premie van uw reis- of annuleringsverzekering van uw rekening af te laten schrijven. Dit kan eenmalig of doorlopend met een vooraf afgesproken frequentie. Omdat u bij een Incasso een machtiging afgeeft, is Incasso ook wel bekend als ‘Machtigen’.

Eenvoudig

De incassant neemt vervolgens het initiatief om uw bank het afgesproken bedrag over te laten boeken. De organisatie mag pas ná ontvangst van uw machtiging het afgesproken bedrag van uw rekening af te laten schrijven. Bovendien moet de incassant u tijdig laten weten wanneer hij het geld van uw rekening laat afboeken. Wanneer er wijzigingen komen in het te betalen bedrag, of de frequentie van afschrijving, zal de incassant u van tevoren hierover te informeren.

Uw zekerheid

Om van Incasso/Machtigen gebruik te mogen maken, moet een organisatie eerst voldoen aan een aantal strenge eisen. Pas daarna kan zij een Incasso-overeenkomst sluiten met haar bank. Dat verzekert u ervan dat de incassant het vertrouwen heeft van die bank.

Bij automatische Incasso houdt u altijd controle over uw rekening. Daarnaast heeft u meestal gedurende 56 kalenderdagen het recht tot terugboeking zonder opgaaf van reden.

Meer informatie over automatische incasso: www.incassomachtigen.nl/