Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor Schengenvisum: Travel Risk Insurance

Ben jij op zoek naar een voordelige reisverzekering voor een Schengenvisum? Wij hebben de oplossing: de Travel Risk Insurance, deze voldoet aan alles eisen voor Schengenvisum en altijd wordt geaccepteerd door de Nederlandse ambassade. Al vanaf € 2,- per persoon goed verzekerd tegen medische kosten!

logo Allianz Global Assista

Het afsluiten van een Travel Risk Insurance voor een visum gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt de polis meestal nog dezelfde dag per e-mail.

 • Stap 1. Maak een premieberekening.
 • Stap 2. Vul de gegevens in en verzend het formulier.
 • Stap 3. Wij maken de polis op, deze ontvang je per e-mail.

Schengen visa stamp rond lpBekijk hier meer informatie over de Travel Risk Insurance, de uitstekende reisverzekering voor buitenlanders:

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Het vertrouwde adres voor een Schengenreisverzekering!

Vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum? Bel: 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Allianz

Allianz
Schengenvisum reisverzekering

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

✔︎ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

✔︎ Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

✔︎ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

✔︎ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

✔︎ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Reisverzekering voor Schengenvisum

Heb je een reisverzekering nodig voor een buitenlands bezoek aan Nederland of een voor de aanvraag van een Schengenvisum? Dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze.

Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum!

Bezoek aan Nederland: reisverzekering Schengenvisum

Reisverzekering Schengenvisum
Reisverzekering Schengenvisum

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een reisverzekering die de kosten vergoedt van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar het land van herkomst bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is allen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland. Bestaande kwalen en gebreken vallen niet onder de dekking.

Voldoet aan alle voorwaarden voor een Schengenvisum

Moet jouw buitenlandse bezoek een Schengenvisum aanvragen? Dan is hij of zij verplicht om bij de visumaanvraag de polis van een reisverzekering te overleggen. De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Dit zijn de eisen:

 • Dekking voor spoedeisende medische hulp en repatriëring.
 • De dekking voor geneeskundige kosten moet minimaal € 30.000,– bedragen.
 • Geldig voor alle Schengen lidstaten.
 • Moet dekking bieden voor de gehele duur van het verblijf.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Premie reisverzekering Schengenvisum vanaf €2,-

Je hebt al een uitgebreide Schengenvisum reisverzekering Nederland voor slechts € -2,- per dag. Komt je gast van buiten Europa dan bedraagt de premie €3,- per dag. Jouw buitenlandse gast of partner is dan uitstekend verzekerd tegen hoge medische kosten en repatriëring.

Let op: De Travel Risk Insurance – reisverzekering, is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.

Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende reisverzekering voor een Schengenvisum en buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring.
 • Medische Kosten: tot €30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag).
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag).
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa).
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa).
 • Annuleringsverzekering (alleen als de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator).

Let op: de maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Beknopt dekkingoverzicht Travel Risk Insurance

VerzekeringsonderdeelOmschrijving
Type
Verzekering
Reisverzekering voor partner, vrienden of familie die vanuit het buitenland komen en een periode in Nederland verblijven en/of met jouw gezin op reis gaan.
DekkingSOS hulpverlening, medische kosten, verlies van reisdocumenten en vermissing/vertraging van bagage tijdens de heenreis zijn gedekt.
Medische
kosten
Kosten van een spoedeisende of onverwachte medische behandeling worden vergoed. Altijd eerst overleggen met de alarmcentrale. Eigen risico van €45.
BagageEr is een vergoeding voor vervangende kleding en/of toiletartikelen als deze tijdens de heenreis vermist zijn of vertraagd aankomen. Vergoeding wordt ook gegeven bij verlies of diefstal van reisdocumenten. Afschrijvingstabel wordt gebruikt voor de vergoeding.
Bijzondere
Sporten
(Optioneel)
Met deze dekking zijn familie of vrienden verzekerd voor hulpverlening of medische kosten, als zij een ongeval krijgen tijdens de beoefening van een bijzondere sport. Ook schade aan eigen of gehuurde sportuitrusting is verzekerd.
Kortlopende
Annulerings-
verzekering
(Optioneel)
Vergoedt de kosten die de reisorganisatie in rekening brengt bij annulering, ook als een reis moet worden afgebroken of bij een vertraging op de heenreis van meer dan 8 uur. De hoogte van de vergoeding hangt af van de gekozen dekking. De reis dient in Nederland te zijn geboekt.
Land van
domicilie
Verzekering geldt niet in het land waar je vandaan komt en volgens jouw paspoort of visum officieel woont (het land van domicilie).
Maximale
vergoedingen
Voor verschillende verzekerde onderdelen van de reisverzekering gelden maximale vergoedingen. Het dekkingsoverzicht is te vinden in de voorwaarden.
Dekkings-
gebied
Afhankelijk van het land van herkomst of de bestemming kan er gekozen worden tussen Europa (inclusief alle landen aan de Middellandse Zee) of wereldwijd.
Betalings-
voorwaarden
Premie wordt betaald bij het afsluiten van de verzekering via automatische incasso. Premie moet betaald zijn om een schade te kunnen claimen.
Ingangs- en
einddatum
van de dekking
De ingangsdatum en einddatum staan op het polisblad. De dekking gaat in als jouw familie of vrienden en/of bagage het land van domicilie verlaten voor een reis en eindigt bij terugkeer in het land. De dekking voor medische kosten door ziekte gaat pas in 48 uur na aankomst in het land van bestemming. Medische kosten door een ongeval zijn verzekerd vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
Bovenstaande is slechts een beknopte weergave, lees de verzekeringsvoorwaarden voor een compleet overzicht.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening en telt meer dan 12.000 medewerkers, die samen ruim 40 talen spreken. Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 37 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten in landen waar zij geen eigen vestiging hebben, staan we dag en nacht voor je klaar.

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken 290 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen wij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s. Dit betekent een verzekering van Allianz Global Assistance:

 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Wereldwijd eigen alarmcentrales, dus overal bekend.
 • Professionele hulpverleners die je helpen in het Nederlands.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.

Veelgestelde vragen over een reisverzekering voor Schengenvisum (FAQ)

Hieronder lees je meest gestelde vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum.

Wat is een reisverzekering voor een Schengenvisum?

Heb je een reisverzekering nodig voor een buitenlands bezoek aan Nederland of een voor de aanvraag van een Schengenvisum? Dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze. Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. Komt jouw gast van buiten het Schengengebied en is hij of zij visumplichtig? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum!

Wat kost een reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko of uit Europa? Dan betaal je slechts €2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd of van buiten Europa, dan betaal je €3,- per persoon per dag.

Wat zijn de eisen aan een reisverzekering voor een Schengenvisum?

– De verzekering moet ingaan op de dag dat de vreemdeling in Nederland aankomt en gelden tot en met de dag dat hij of zij het Schengengebied verlaat.
– De verzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden.
– De verzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten, spoedeisende medische kosten.
– De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Wat zijn de voordelen van de medische reisverzekering?

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Voor wie is de reisverzekering voor een Schengenvisum bedoeld?

Voor iedereen die benden de 70 jaar, die buiten het Schengengebied woont en een reis wil ondernemen naar een van de volgende landen: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, IJsland, Zweden, Zwitserland.

Kan ik een reisverzekering voor een Schengenvisum wijzigen of annuleren?

Wanneer de Schengen verzekering nog niet is ingegaan, kan je polis wijzigen, bijvoorbeeld de ingangsdatum of einddatum. Denk aan de ingangsdatum. Wanneer de polis is ingegaan kan je deze niet meer wijzigen.

Wat als de aanvraag voor een Schengenvisum wordt afgewezen?

Indien een visum wordt geweigerd, dan is een kopie van de afwijzing voldoende om de medische reisverzekering te annuleren. In dat geval ontvang je de premie terug.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land van herkomst (het land waar je voor vertrek naar Nederland woonachtig was en/of het land waarvan je de nationaliteit hebt).

Vragen?

Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Reisverzekering visum

Heb je een reisverzekering voor een Schengenvisum nodig? De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende reisverzekering die voldoet aan de voorwaarden voor een Schengenvisum. 

De reisverzekering kost € 2,- per persoon per dag voor Europadekking en € 3,- voor werelddekking. Met deze reisverzekering heb je zelfs werelddekking en kun je doorreizen naar bestemmingen buiten het Schengengebied.

De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking: SOS-kosten en Medische Kosten. Je hebt twee keuzes, Europadekking en Werelddekking. Europadekking is voor personen uit Europa, die in Europa blijven tijdens hun reis. Werelddekking is voor personen die van buiten Europa naar Europa reizen en eventueel weer doorreizen naar een land buiten Europa, maar ook voor verzekerden die gaan reizen naar een land buiten Europa.

Schengenvisum

Een visum voor buitenlandse toeristen heet in de volksmond een Schengenvisum of toeristenvisum. De officiële naam is Visum Kort Verblijft type-C (VKV).

Verplichte reisverzekering Schengenvisum

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een Schengenvisum. Dit betekent dat iedereen die een visum krijgt dient te beschikken over een reisverzekering voor de gehele reisperiode in Schengen, de verzekering dient een minimale dekking te bieden van € 30.000,- inclusief medische – en repatriëringskosten.

Indien je familie, vrienden of een partner uit het buitenland wilt laten overkomen en deze persoon is visumplichtig, dan moet de visumaanvrager een bewijs van een  reisverzekering overleggen.

Travel Risk Insurance voor Schengenvisum

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoet aan de eisen voor de aanvraag van een Schengenvisum. Deze reisverzekering biedt de

Schengen stamp 1

kking voor uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De reisverzekering heeft een minimale dekking van € 30.000,- Het is een uitstekende Schengen visa verzekering voor jouw buitenlandse gast.

Wat kost een Schengenreisverzekering?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance kost € 3,- per persoon per dag. Met deze reisverzekering heb je werelddekking en kun je doorreizen naar bestemmingen buiten Europa. Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar. De bijzonderheden van de Travel Risk Insurance:

 • Europadekking, premie: € 2,- p.p.p.d.
 • Werelddekking, premie: € 3,- p.p.p.d.
 • De poliskosten bedragen eenmalig € 4,50
 • Minimum premie € 11,50
 • Eigen risico geneeskundige kosten bedraagt € 45,-
 • Deze verzekering is alleen af te sluiten voor personen jonger dan 70 jaar.

Wat dekt een Schengenreisverzekering van Allianz Global Assistance?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance heeft een uitgebreide dekking. Lees hieronder de vergoedingen:

Rubriek I: S.O.S.-KOSTEN De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met: Verzekerde bedragen (p.p. per gebeurtenis, tenzij anders wordt vermeld)
a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde
Extra verblijfkosten € 70, – p.p. per dag
Extra terugreiskosten naar Nederland of het land van domicilie Kostende Prijs
Kosten van terugkeer naar Nederland of het land van domicilie per ambulancevliegtuig Kostende Prijs
Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs € 70, –
Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar:
Reiskosten (max. 1 persoon) Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen) € 70, – p.p. per dag
Kosten van opsporings- en reddingsacties € 45.500, –
b. Overlijden van verzekerde
Vervoerskosten stoffelijk overschot of Kostende Prijs
Kosten van begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied incl. overkomst van 2 familieleden voor max. 3 dagen Tot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar het land van domicilie
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot Kostende Prijs
c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde
Extra terugreiskosten naar het land van domicilie Kostende Prijs
d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt:
Reiskosten (max. 1 persoon) Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen) € 70, – p.p. per dag
e. Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie
Extra terugreiskosten naar het land van domicilie Kostende Prijs
f. Gedwongen oponthoud
Extra terugreiskosten Kostende Prijs
Extra verblijfkosten € 70, – p.p. per dag
Verder vergoedt de Maatschappij de volgende kosten indien deze het gevolg zijn van een onder deze rubriek verzekerde gebeurtenis:
g. Telecommunicatiekosten, per verzekeringsbewijs (franchise € 23,-) € 90, –
h. Indien bij het maken van extra reiskosten gebruik wordt gemaakt van het eigen privé-motorrijtuig € 0,19 per kilometer
Rubriek II: MEDISCHE KOSTEN Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
Medische kosten gemaakt in het verzekeringsgebied:
• dokters- en ziekenhuiskosten € 30.000, –
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel € 90, –
• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval € 680, –
Eigen risico per gebeurtenis: € 45, –
Tandartskosten:
• tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied € 230, –
Rubriek III: EXTRA DEKKING Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
• Reisdocumenten: Aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument € 115, –
• Vervangende kleding en/of toiletartikelen € 115, –
Schade aan logiesverblijven. Maximale vergoeding voor schade aan hotel-/bungalowinventaris of opstallen buiten Nederland (franchise € 23,- per gebeurtenis) € 115, –

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen voor buitenlanders of wil je deskundig advies? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.