Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

De Nederlandse overheid heeft aangekondigd dat per 15 juni het reisadvies van een aantal landen wijzigt van oranje naar geel. Dat betekent dat je weer kan reizen maar dat er wel veiligheidsrisico’s kunnen zijn. Wat voor consequenties heeft dit voor jou indien je een reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt afgesloten of gaat afsluiten? En ben je nu wel of niet verzekerd bij een reisadvies met kleurcode oranje of rood?

Tot 15 juni staat het reisadvies van Buitenlandse Zaken voor alle landen op oranje. Vanaf 15 juni komt daar verandering en kunnen we weer op vakantie naar het buitenland. Je kan dan op reis naar andere landen binnen de EU/Schengenzone en naar het Caribisch deel van Nederland. Het reisadvies voor landen in die gebieden wordt aangepast van oranje (vakantiereizen afgeraden) naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).

Het reisadvies blijft oranje als een land het coronavirus nog niet voldoende onder controle heeft, nog geen Nederlandse toeristen verwelkomt of quarantaine oplegt bij aankomst. Dit zijn de verwachtingen voor de reisadviezen:

  • Per 15 juni gaan de reisadviezen van de volgende landen van oranje naar geel: België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië, Caribisch deel van het Koninkrijk. Je kan dus naar deze landen op vakantie, maar let op de risico’s.
  • Voorlopig op oranje blijven: Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Vakantiereizen naar deze landen wordt afgeraden.
  • Een aantal landen moet nog besluiten wanneer ze de belemmeringen voor Nederlandse toeristen weer opheffen. De verwachting is dat deze landen daarover in de komende weken een besluit nemen. Het gaat om: Frankrijk, IJsland, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Liechtenstein, Cyprus, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Slowakije.

NB: Dit is een inschatting op basis van de informatie die nu beschikbaar is. Deze informatie wordt regelmatig door de Nederlandse overheid geactualiseerd. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Kleurcodes reisadviezen en je reisverzekering, wat is gedekt?

Wanneer je naar het buitenland reis deze zomer en een doorlopende of kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance hebt, of deze afsluit, dan geldt het onderstaande:

Reizen naar een gebied met geel reisadvies

  • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent. Wees echter voorzichtig met je gezondheid.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied wat van geel naar oranje reisadvies is gegaan

  • Als je op reis bent en of al op je bestemming het het reisadvies van de overheid is van geel naar oranje (alleen noodzakelijke reizen) gegaan, dan blijft de dekking gehandhaafd. Het advies is echter wel zo spoedig mogelijk naar Nederland terug te keren.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een gebied met oranje/rood reisadvies

  • Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is hier dekking voor. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en hou je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.
  • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een oranje of rood reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met de alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Dekking Annuleringsverzekering

Heb je een annuleringsverzekering afgesloten en wil je annuleren omdat er op jouw vakantiebestemming een (nieuwe) uitbraak is van het coronavirus, dan valt dat niet onder de dekking. Als je wilt annuleren omdat je positief getest bent op corona, dan mag je de reis of vakantie wel annuleren en claimen op je annuleringsverzekering.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering eventueel direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Vragen?

Heb je een vraag over reisadviezen, de kleurcodes of de dekking van je reisverzekering? Stuur een e-mail [email protected] of bel: Telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.