Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering en repatriëring

Reisverzekering en repatriëring

Reisverzekering en repatriëring

Repatriering is een belangrijk onderdeel van je (doorlopende) reisverzekering. Je wilt als je ernstig ziek of gewond bent natuurlijk zo snel mogelijk terug naar Nederland. Sluit je bij Allianz Global Assistance een reisverzekering af dan ben je verzekerd voor SOS-kosten. Een onderdeel daarvan is repatriëring van personen bij ziekte of overlijden.

Een reisverzekering biedt concrete hulpverlening bij problemen in het buitenland, daar hoort ook repatriering bij. Repatriëren is het terugkeren naar Nederland of het land van domicilie dat kan gaan om personen maar ook om een vervoermiddel.

De belangrijkste reden voor personen repatriëring is een ernstige langdurige ziekte of overlijden, maar bijvoorbeeld ook indien iemand door een ongeluk in het buitenland gewond is geraakt. Repatriëren kan alleen als de persoon zittend of liggend vervoerd mag worden. Soms is er een medische indicatie waarbij vervoer niet toegestaan is.

Gips- en parasolvluchten

Je kan in het buitenland ziek worden of door een ongeval zo ernstig gewond raken dat je alleen met een vliegtuig of ambulance naar Nederland vervoerd kan worden. Dit kan individueel, maar ook als groep, zoals bij gipsvluchten tijdens wintersportvakanties en parasolvluchten tijdens zomervakanties. Het vervoer wordt georganiseerd door de alarmcentrale van Allianz Global Assistance in samenwerking met een luchtvaartmaatschappij.

Wanneer iemand in het buitenland tijdens zijn reis of vakantie overleden is dan moet het stoffelijk overschot worden gerepatrieerd. Een aantal uitvaartondernemers zijn hierin gespecialiseerd. Zij kunnen ter plekke de repatriëring verzorgen. Dit gaat in overleg met de alarmcentrale en de nabestaanden.

Alarmcentrale coördineert de repatriëring

Repatriëring wordt altijd door de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance gecoördineerd. Soms schakelt de alarmcentrale een gespecialiseerde hulpverlener in. Deze bedrijven staan 24 uur per dag en 7 dagen in de week paraat, om te zorgen dat alles geregeld wordt en de repatriëring naar wens verloopt.

Bij vervoer met het vliegtuig of ambulance wordt bij repatriering de verzekerde begeleid door speciaal opgeleide artsen en verpleegkundigen.

De kosten voor een repatriering zijn fors indien er een ambulancevliegtuig moet worden ingezet kan het om tienduizenden euro’s gaan. Het vervoer van een stoffelijk overschot uit het buitenland met het vliegtuig kost al snel € 9.000,- Wanneer je geen reisverzekering hebt afgesloten moet jij of je familie deze kosten zelf betalen.

Sluit daarom altijd een reisverzekering af als je op reis gaat. Dat kan op deze website ook nog eens met 10-20% korting.

Vragen?

Heb je vragen over reisverzekeringen en repatriëren? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel ons: 055 5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.