Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is internationaal marktleider in reisverzekeringen en hulpverlening. De verzekeraar telt meer dan 13.000 medewerkers, die samen 58 talen spreken.

Zij zijn aanwezig met eigen vestigingen op vijf continenten, in 34 landen. Dus ook als je in het buitenland bent, word je altijd in je eigen taal te woord gestaan. Samen met ruim 400.000 dienstverleners én een netwerk van betrouwbare lokale agenten, staan ze dag en nacht voor je klaar.

Elke twee seconde neemt Allianz Global Assistance ergens ter wereld een hulpaanvraag in behandeling en helpen ze ieder uur ruim 5.000 mensen. In 2013 ontvingen ze 53 miljoen telefoontjes en handelden ze 22 miljoen dossiers af.

Wil je meer lezen over de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance? Kijk dan hier: Alarmcentrale Allianz Global Assistance »

Voorheen was de naam van Allianz Global Assistance: ELVIA en Mondial Assistance.  

Allianz Global Assistance in Nederland

De Nederlandse vestiging van Allianz Global Assistance bevindt zich in Amsterdam. Van daaruit werken 290 enthousiaste medewerkers. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de Pechhulp- en ongevalshulp voor ruim 2,5 miljoen auto’s.

Klanttevredenheid

Uit het jaarlijkse onderzoek van het Verbond van Verzekeraars onder klanten blijkt dat verzekerden erg tevreden zijn over Allianz.

Het onderzoek geeft inzicht in de betrouwbaarheid en dienstverlening van de verzekeraar. Verzekeraars willen graag transparant zijn over hun prestaties. Allianz Global Assistance kreeg in 2017 een 7,43 als rapportcijfer en scoorde een 9e plek op de ranglijst van 48 verzekeraars. Een knappe prestatie.

Dit cijfer is een gemiddelde van de cijfers die Allianz Global Assistance scoort op de onderdelen algemene tevredenheid (7,33), klantgerichtheid (7,66), deskundigheid (7,53), duidelijkheid (7,45), vertrouwen (7,17) en contact met de verzekeraar (7,45).

Op de website van Verzekeraars in Beeld kan je de resultaten van het onderzoek bekijken.

Allianz Global Assistance is ook in het bezit van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Dat is een keurmerk voor de kwaliteit van dienstverlening en klantgerichtheid van een verzekeraar. Bij een verzekeraar met dit kwaliteitskeurmerk kan je rekenen op begrijpelijke informatie, verzekeringen die bij je passen en optimale dienstverlening. Met het Keurmerk maken verzekeraars zichtbaar dat zij klantgericht werken en dat zij daarop ook worden getoetst.

Allianz Global Assistance  is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Allianz Group

Allianz Global Assistance behoort tot de internationale Allianz Global Assistance Group. Deze organisatie is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance valt direct onder de internationale Allianz Group, met haar hoofdkantoor in München. De Allianz Group is één van de grootste verzekeraars en vermogensbeheerders ter wereld en loopt voorop in verzekeren met als bewijs o.a. het verzekeren van Bollywood films en van ruimtereizen.

Wat betekent de slogan “How can we help?”

“How can we help” is het motto. Dat houdt in dat wij ons altijd de vraag stellen hoe wij je het beste kunnen helpen. Een probleem in het drukke wegverkeer, op een afgelegen eiland, in een bergdorp waar niemand Nederlands of Engels spreekt, in bange momenten. Hulp is altijd binnen handbereik. Of het nu een levensreddende actie moet zijn, een geduldig oor of direct een arts aan de telefoon die Nederlands spreekt. Wij gaan altijd op zoekt naar de beste oplossing voor jouw situatie. Allianz Global Assistance Assistance, how can we help?

Assistant Services

Als grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld helpt Allianz Global Assistance reizigers voor, tijdens en na de reis. Om deze hulp nog verder uit te breiden biedt Allianz Global Assistance vier innovatieve services. SMS Assistant, Luggage Assistant, Kid Assistant en Life Assistant, bieden reizigers meer zekerheid tijdens de vakantie:

 • SMS Assistant: Door middel van een SMS bericht als eerste op de hoogte bij dreiging en gevaar in je reisgebied.
 • Luggage Assistant: Verloren bagage snel weer terug bij de eigenaar.
 • Kid Assistant: Kid Assistant herenigt ouders met hun uit het oog verloren kind.
 • Life Assistant: Life Assistant zorgt ervoor dat hulpverleners in geval van nood de juiste medische gegevens ontvangen.

Meer informatie of afsluiten?

De services worden, afhankelijk van de gekozen dekking, gratis of tegen betaling aangeboden in combinatie met de Doorlopende Reis- en Annuleringsverzekering. Vanzelfsprekend kunnen de Assistant Services ook los worden afgesloten. Benieuwd welke Assistant Services goed bij je passen en hoe je ze online afsluit? We bieden je graag meer informatie.

Assistant Services activeren en beheren? Hoe werkt het?

De Assistant Services kun je 24/7 online beheren. Ga naar www.assistant-services.nl en kies de Assistant Service die je wilt activeren of beheren. Nadat je bent ingelogd kun je alle noodzakelijke gegevens, zoals bijvoorbeeld een mobiel telefoonnummer toevoegen of wijzigen. Afhankelijk van de gekozen service verschillen de benodigde gegevens die je moet invullen.

Allianz Global Assistance Reisarts

Allianz Global Assistance heeft jarenlange ervaring met het helpen van reizigers over de hele wereld en heeft hiermee kennis opgebouwd van de meest voorkomende medische problemen. Deze kennis hebben de artsen en verpleegkundigen van Allianz Global Assistance omgezet in medische tips. Lees: hoe je kunt genezen of, beter nog, kunt voorkomen.

Omdat tips algemeen blijven en niet altijd antwoord geven op je specifieke probleem kun je tijdens je reis gebruik maken van Allianz Global Assistance Reisarts. Voorbeelden van vragen waarmee Allianz Global Assistance Reisarts benaderd kan worden zijn: Ik heb enkele dagen last van diarree en het gaat niet over. Moet ik nu naar een dokter gaan? Ik heb Thaise medicijnen gekregen tegen koorts, maar is het vertrouwd om die te slikken? Ik heb huiduitslag en denk dat het zonneallergie is, wat kan ik hieraan doen?

De ervaren artsen en verpleegkundigen van onze alarmcentrale, Allianz Global Assistance, verstrekken het medisch advies. Zij gaan vertrouwelijk om met medische informatie en verstrekken advies volgens de richtlijnen van het Nederlands Huisartsen Genootschap.

Je kunt de Allianz Global Assistance Reisarts raadplegen door:

 • Je vraag online te stellen. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie;
 • Te bellen met telefoonnummer 020 592 91 41. Zij zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar.

Voor urgente medische hulp kun je 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht bij de Allianz Global Assistance Alarmcentrale. Voor minder urgente gevallen kun je echter ook bij Allianz Global Assistance terecht.

Inentingsadvies van Allianz Global Assistance

In sommige landen komen ziektes voor die in Nederland niet of nauwelijks voorkomen. Je kunt van die ziektes flink ziek worden, soms zelfs levensbedreigend. Gelukkig kun je je hiertegen beschermen door je voor je reis in te laten enten.

Als je een Globetrotter Reisverzekering, Doorlopende Reisverzekering of Doorlopende Zakenreisverzekering hebt afgesloten en je reisplan is bekend dan kun je gratis gebruik maken van Allianz Global Assistance Inentingsadvies. De ervaren artsen en verpleegkundigen van de Allianz Global Assistance Alarmcentrale verstrekken het advies. Zij vertellen je, op basis van je reisplan, welke inentingen en malaria tabletten je nodig hebt. Ook weten ze waar je de inentingen kunt halen.

Samenwerking met gespecialiseerde artsen van Thuisvaccinatie.nl

Op het gebied van inentingen werkt Allianz Global Assistance samen met Thuisvaccinatie.nl, de aanbieder van reisvaccinaties aan huis. Dit betekent thuisvaccinatie:

 • Vaccinatie en advies aan huis
 • Buiten kantooruren en zelfs in het weekend
 • Deels of zelfs geheel vergoed door je zorgverzekering!

Je kunt inentingsadvies verkrijgen door:

 • Je vraag online te stellen aan Allianz Global Assistance Inentingsadvies. Je ontvangt dan zo snel mogelijk een reactie;
 • Te bellen met telefoonnummer Allianz Global Assistance Inentingsadvies via 020 592 91 42. Ze zijn op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar;