Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schengen visum reisverzekering € 2,- per dag

Schengen visum reisverzekering
Schengen visum reisverzekering

Schengen visum reisverzekering nodig? Wij hebben de Travel Risk Insurance van Allianz. Dat is een uitstekende visum reisverzekering voor Schengen en heb je al voor € 2,- per dag per persoon.

Een Schengen visum reisverzekering is een medische verzekering die voldoet aan de voorwaarden voor het verkrijgen van een Schengenvisum. Deze polis moet worden afgesloten voor visumplichtige buitenlandse gasten en overlegd worden op de Nederlandse ambassade bij het aanvragen van een visum voor Nederland.

Schengen reisverzekering met visumgarantie!

Wij geven je ook een visumgarantie op de Schengen reisverzekering. Dat wil zeggen dat als jouw buitenlandse gast geen visum krijgt, je deze reisverzekering niet hoeft te betalen. Je kan de Schengen visum reisverzekering dan annuleren en wij storten de door jou betaalde premie terug. Dus je loopt geen enkele risico.

Sluit hier een Schengen visum reisverzekering af

Wanneer je familie, vrienden of een partner uit het buitenland laat overkomen, dan dient er een Schengenvisum te worden aangevraagd op de Nederlandse ambassade in het land van herkomst. De visumaanvrager moet kunnen aantonen dat er ook een medische reisverzekering voor het visum is afgesloten die voldoet aan de Schengenvoorwaarden. Het bewijs hiervan – de polis – moet men tonen op de ambassade tijdens de aanvraagprocedure van een Schengen visum.

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een Schengen visum reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager. De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag. Een medische reisverzekering die voldoet aan alle Schengen voorwaarden heb je al vanaf € 2,- persoon per dag. De medische reisverzekering voor een Schengen visum is ook ter bescherming van de garantsteller.

Schengen verzekering ook ter bescherming van de garantsteller

Laat jij familie, een partner of vrienden overkomen vanuit het buitenland naar Nederland? Heb jij ze uitgenodigd? Ben je garantsteller? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede Schengen verzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd.

Alle voordelen van de Travel Risk Schengen verzekering voor Nederland:

  • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
  • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
  • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden kan ook).
  • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
  • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
  • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.
Schengen visum reisverzekering € 2,- per dag

Hoe kan je een Schengen verzekering afsluiten?

De Schengen verzekering kan door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde. De polis van de Schengen verzekering kan worden doorgestuurd naar de visumaanvrager, zodat hij of zij de polis kan meenemen naar de ambassade of VFS Global.

De polis voor een Schengen verzekering en de polisvoorwaarden mag in de Nederlandse of in het Engelse taal zijn opgesteld.

Veel gestelde vragen en antwoorden over een Schengen verzekering voor Nederland (FAQ)

Waarom is een Schengen visum reisverzekering verplicht voor een visumaanvraag?

Bij de aanvraag van het Schengenvisum moet de visumaanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De reden hiervoor is dat de Schengenlanden niet willen opdraaien voor eventuele kosten van een buitenlandse gast, zoals ziekenhuiskosten. Een verzekering is tevens een (financiële) bescherming voor een iemand die garant staat.

Waar moet een Schengen visum verzekering aan voldoen?

De Schengen visum verzekering moet dekking bieden voor eventuele uitgaven op het gebied van repatriëring om medische redenen, dringende medische zorg en/of spoedbehandeling in het ziekenhuis. De af te sluiten verzekering moet voor het gehele Schengengebied geldig zijn, een minimale dekking hebben van € 30.000 en de gehele duur van het beoogde verblijf bestrijken. Het bewijs van de originele verzekeringspolis moet bij de indiening van de aanvraag of pas bij afgifte van het visum overlegd worden.

Wat is er verzekerd op de Schengen visum reisverzekering?

De Schengen verzekering voor buitenlanders biedt dekking voor het verlenen van hulp, het vergoeden van buitengewone kosten en geneeskundige kosten:
– Hulpverlening: je kunt 24 uur per dag rekenen op professionele hulp en advies bij ziekte of ongevallen.
– Repatriëring: kosten voor repatriëring (terugkeer naar thuisland) i.v.m. ziekte of overlijden.
– Buitengewone kosten: kosten die in noodgevallen moeten worden gemaakt (zoals extra reis- of verblijfkosten) worden vergoed.
– Medische kosten: geneeskundige kosten ten gevolge van een ongeval of ziekte gemaakt tijdens de geldigheidsduur van de verzekering zijn tot maximaal € 30.000,- verzekerd.
– Tandheelkundige kosten: die gemaakt worden als gevolg van een ongeval.
– Diefstal van je reisdocumenten.
– Vertraagde aankomst van de bagage.

Kan ik in Nederland een Schengen visum reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in het buitenland?

Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en de buitenlandse gast is de verzekerde.

Hoe betaal ik de premie voor deze reisverzekering?

Op het aanvraagformulier machtig jij de verzekeraar voor automatische incasso. De premie wordt meestal vlak voor de ingangsdatum van de verzekering, van je betaalrekening afgeschreven.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?

Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de volledige premie terug.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?

Voordat de polis is ingegaan kan de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aangepast worden, geen enkel probleem.

Waarom is het verstandig om een Schengen visum reisverzekering in Nederland af te sluiten?

Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse Schengen verzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Vragen?

Heb je vragen over de Schengen visum reisverzekering? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.