Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wil jij weten wat een doorlopende reisverzekering voor jou kan betekenen? En ben jij op zoek naar de beste, maar ook een voordelige doorlopende reisverzekering? De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kreeg van financieel onderzoeksbureau MoneyView een 5 sterren beoordeling als beste keuze. En Allianz Global Assistance is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

logo Allianz Global Assista

Wij bieden jou niet alleen de allerbeste doorlopende reisverzekering, maar ook de gunstigste premie:

 • De doorlopende reisverzekering, heb je al vanaf: € 1,76 per maand.
 • Ben je jonger dan 27 jaar? Dan betaal je voor de beste doorlopende reisverzekering slechts € 1,58 per maand!

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct de ‘beste koop’ verzekering afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt 10 -20% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de reisverzekering ontvang je direct in je mailbox. Je kunt de reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor een uitstekende doorlopende reisverzekering!

Vragen over reisverzekeringen? Bel: 055-5400409 (09.00 tot 12.00 uur op werkdagen).

Wat is een doorlopende reisverzekering? Wat zijn de voordelen en waarom is deze voordeliger?

Wat is een doorlopende reisverzekering? Hier lees je alles over een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Dat is de beste doorlopende reisverzekering met een 5 sterren beoordeling van MoneyView.

Je hebt hier al een doorlopende reisverzekering vanaf € 1,58 per maand! Wij zijn zo voordelig dankzij de kortingen tot 20% op de totaalprijs, die je alleen bij ons krijgt!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz doorlopende reisverzekering met korting!

Kijk hoeveel jij bespaart met de doorlopende reisverzekering van Allianz.

√ Kies eenvoudig het pakket dat het beste bij je past.

√ Allianz Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp.

√ Uitgebreide vergoeding van medische kosten bij een ongeval of ziekte.

√ Gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Nu met een doorlopende korting van 10 tot 20%!

Wat is een doorlopende reisverzekering voor reizen en vakanties?

Ben jij op zoek naar een verzekering die jouw reizen het hele jaar door beschermt? Dan is een doorlopende reisverzekering precies wat je nodig hebt! Met deze permanente reisverzekering geniet je van een zorgeloze vakantie. Je bent in Nederland verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting en in het buitenland ben je altijd verzekerd, hoe vaak je ook op reis gaat. Ga je een lange reis maken? Je bent standaard voor 60 dagen aangesloten verzekerd, dat kun je eenvoudig uitbreiden naar 180 dagen.

Bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd, waardoor je niet voor elke reis opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten. Bovendien bespaar je geld als je regelmatig reist, omdat de premie voor zo’n doorlopende polis vaak voordeliger is dan meerdere losse reisverzekeringen.

Dankzij deze doorlopende dekking kun je zonder zorgen spontane weekendjes weg plannen, of die langverwachte droomvakantie boeken. Een doorlopende reisverzekering dekt vaak zaken als medische kosten, ongevallen, bagageschade en repatriëring. Natuurlijk is de dekking afhankelijk van de door jou gekozen pakket, dus lees altijd goed de voorwaarden door.

Waarom een doorlopende reisverzekering?

Waarom zou je eigenlijke voor een doorlopende reisverzekering kiezen? Bij het vergelijken van reisverzekeringen kom je voor de keuze te staan tussen een kortlopende en een doorlopende verzekering. Afhankelijk van de duur van je reis en de frequentie waarmee je op vakantie gaat, bepaal je welke optie het beste bij je past. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger als je regelmatig reist. Sterker nog, één geboekte overnachting in Nederland maakt je reisverzekering al geldig!

Het verschil tussen een kortlopende en doorlopende reisverzekering wordt hieronder toegelicht:

Kortlopende reisverzekering

Kies voor een kortlopende reisverzekering als je slechts één vakantie wilt verzekeren. Je betaalt dan alleen maar voor de dagen dat je op vakantie bent. Dus ga je één keer per jaar een weekendje weg of op een korte vakantie, dan is deze optie geschikt voor jou.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is de beste keuze als je vaker per jaar een weekend weg gaat of langer dan 18 dagen op vakantie bent. Deze verzekering dekt onder andere schade tijdens dagtrips, weekendjes weg in het buitenland en geboekte overnachtingen in Nederland. Bovendien worden kosten voor de terugreis bij ziekte van een dierbare, noodzakelijke internet- en telefoonkosten bij schade en opsporings- en reddingskosten gedekt.

Kies Europadekking voor reizen binnen Europa en werelddekking als je buiten Europa reist.

wat is een doorlopende reisverzekering
Wat is een doorlopende reisverzekering?

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Zoals gezegd is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende reisverzekering als je vaker of langer op reis gaat. Een kortlopende reisverzekering is bedoeld voor één enkele reis of vakantie. Als je echter meerdere keren per jaar op vakantie gaat, kan een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper zijn. Bovendien hoef je dan niet elke keer een nieuwe verzekering af te sluiten. De keuze tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering hangt dus voornamelijk af van de duur en frequentie van je reizen. Het omslagpunt waarbij een doorlopende reisverzekering voordeliger wordt, is afhankelijk van drie situaties:

 1. Je gezinssamenstelling: alleenstaand, stel of gezin.
 2. Het aantal keren dat je op vakantie of reis gaat: bij veel korte tripjes kunnen de poliskosten van een kortlopende reisverzekering flink oplopen.
 3. De duur van je vakantie: bij vakanties langer dan drie weken is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger.

Als je overweegt een doorlopende reisverzekering af te sluiten, maar je twijfelt of dit voordeliger is, kunnen de volgende voorbeelden je helpen:

 • Voor alleenstaanden is een doorlopende reisverzekering voordeliger bij minstens twee vakanties per jaar.
 • Bij stellen ligt het omslagpunt meestal rond de drie weken vakantie per jaar.
 • Voor gezinnen met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger: bij twee vakantieweken per jaar is het gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (voor slechts één kind hoef je premie te betalen).

Wat kost een doorlopende reisverzekering?

Wat kost een goede doorlopende reisverzekering? Dat gaan wij je vertellen. Natuurlijk zoek je een betaalbare en betrouwbare reisverzekering. Allianz Global Assistance biedt je deze al aan voor slechts € 1,58 per maand! Bovendien profiteer je als jongere onder de 27 jaar van een aantrekkelijke 10% korting op de premie. Ben je ouder dan 27? Geen zorgen, ook dan geniet je van een blijvende 10% korting op de premie.

Let op: de bovenstaande 10% extra korting ontvang je alleen op deze website, ergens anders betaal je dus altijd 10% meer voor dezelfde doorlopende reisverzekering van Allianz!

Deze doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance staat garant voor financiële én praktische hulp bij ziekte, ongeval of overlijden tijdens je vakantie. Afgestemd op jouw persoonlijke reisgedrag, kun je de reis- en annuleringsverzekering uitbreiden met diverse aanvullende dekkingen.

Allianz Global Assistance is niet zomaar een reisverzekeraar; het is de grootste ter wereld. Met bijna 16.000 toegewijde werknemers die samen 58 talen spreken, staan ze altijd voor je klaar. Hun wereldwijde netwerk bestaat uit maar liefst 400.000 dienstverleners, zodat jij overal en altijd op hen kunt rekenen.

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,58€1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€3,30€3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,41
€0,48
€1,83
€3,43
€0,45
€0,52
€2,03
€3,43
Compleet€4,47
€4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,48
€1,83
€3,43
€0,52
€2,03
€3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Wat is een goede doorlopende reisverzekering?

Je wilt natuurlijk een goede doorlopende reisverzekering. Die heeft Allianz voor jou. De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is al drie keer door financieel onderzoeksbureau MoneyView gekozen tot de beste met een 5* sterren beoordeling. De titel ‘Beste Doorlopende reisverzekering’ ontvang je niet zomaar. Elk jaar onderzoekt MoneyView de prijs en kwaliteit van reisverzekeringen. Net als eerdere jaren krijgt de doorlopende reisverzekering met vijf sterren de hoogste waardering. In totaal onderzocht MoneyView 38 verzekeraars.

Wat dekt een doorlopende reisverzekering?

Allianz, als wereldwijd grootste reisverzekeraar en hulpverlener, biedt klanten eenvoudige en snelle keuzemogelijkheden door enkele vaste dekkingen aan te bieden. De doorlopende reisverzekering van Allianz omvat drie vaste dekkingen: SOS-hulpverlening, rechtsbijstand en bagage. Daarnaast zijn er drie pakketopties beschikbaar:

Het doorlopende reisverzekeringspakket Budget bestaat uit:

 • SOS-hulpverlening: dekt noodzakelijke reis- en verblijfskosten door ongeval, ziekte of overlijden van jezelf of familie.
 • Bagage: tot € 1.500,- vergoeding bij verlies, diefstal, beschadiging of vermissing.
 • Rechtsbijstand: juridische hulp in het buitenland, volledig binnen Europa en tot € 50.000,- buiten Europa (contractuele geschillen max. € 5.000,-).

Het Uitgebreide pakket omvat:

 • SOS-hulpverlening, Bagage (€ 3.500,-) en rechtsbijstand.
 • Medische kosten: volledige dekking buitenlandse medische kosten, inclusief verplicht eigen risico zorgverzekering.

Het Complete pakket biedt:

 • SOS-hulpverlening, Bagage (€ 5.000,-), medische kosten en rechtsbijstand.
 • Ongevallen: uitkering bij overlijden (€ 25.000,-) en blijvende invaliditeit (max. € 75.000,-).

Breid de Allianz doorlopende reisverzekering uit met:

 • Dekkingsgebied: kies werelddekking voor reizen buiten Europa.
 • Maximale aaneengesloten reisduur: standaard 60 dagen, uitbreidbaar naar 180 dagen.

Extra dekkingen voor pakket Uitgebreid of Compleet:

 • Wintersport en risicosporten: verzekerd tijdens wintersport en risicosporten, zoals paragliding en technisch duiken.
 • SOS-autohulp: hulp bij ongeval, diefstal, pech of ongeschikte bestuurder, inclusief reparatie, transport en vervangend vervoer.
 • Doorlopende annuleringsverzekering: vergoeding annuleringskosten voor de reis en niet-gebruikte vakantiedagen, tot € 1.500,- p.p. per reis (max. € 7.500,- per polis per jaar). Bij samengestelde reizen, vergoeding tot € 500,- voor annulerings- of omboekkosten. Verhoog de dekking naar € 3.000,- wanneer nodig.

Tip: Kies bij wintersport voor Wintersport en Risicosporten én Medische kosten (Compleet of Uitgebreid) voor dekking van vervoer per “banaan” of helikopter naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering (Uitgebreid)

Doorlopende reisverzekering Allianz

Dekkingsoverzicht doorlopende reisverzekering Allianz (Uitgebreid)*
SOS HULPVERLENING
Opsporing en reddingsactiesKostprijs
Repatriëring Kostprijs
Extra reiskosten bij ziekte, ongeval, overlijdenKostprijs
Extra verblijfskosten bij ziekte, ongeval, overlijden€ 100,- per dag (max. 5 dagen)
Extra reiskosten bij overlijden/levensgevaar
familie
Kostprijs
Telecommunicatiekosten alarmcentrale Kostprijs
Telecommunicatiekosten overig€ 150,-
BAGAGE
Max. totaal verzekerd bedrag€ 3.500,-
Max. digitale/elektrische apparatuur € 1.750.-
Max. overige bagage€ 500,-
Max. tijdens reis aangeschafte goederen,
per item
€ 350,-
Schade aan logies/verblijf€ 500,-
Eigen risico bagage€ 50,-
MEDISCHE KOSTEN
Dokters- en ziekenhuiskosten buitenlandKostprijs
Tandheelkundige kosten buitenland€ 750,-
Dokters- en ziekenhuiskosten NederlandMax. € 1.000,-
Telefonische advies van Nederlandse ReisartsGratis
RECHTSBIJSTAND
Binnen EuropaKostprijs
Buiten EuropaMax. € 50.000,- met een maximum van € 5.000,- voor contractuele verschillen.
*Alle bedragen in deze dekking zijn per persoon, per reis.
Het bovenstaande overzicht is slechts een beknopte weergave, er kunnen geen rechten aan worden ontleend. De verzekeraar bepaalt of je voor vergoeding in aanmerking komt. Voor een compleet overzicht van vergoedingen met een toelichting verwijzen wij je naar de verzekeringsvoorwaarden.

Hoe lang is een permanente reisverzekering geldig?

Een doorlopende reisverzekering van Allianz biedt gedurende maximaal één jaar dekking voor schade en diefstal tijdens reizen binnen het gekozen dekkingsgebied (Europa of wereld). Per reis geldt een maximale aaneengesloten duur van 60 dagen (dit kun je uitbreiden naar 180 dagen). Na één jaar is de verzekering dagelijks opzegbaar.

Waarom Allianz Global Assistance?

De voordelen van een doorlopende reisverzekering bij Allianz Global Assistance zijn onder andere:

 • 24/7 beschikbaarheid van de alarmcentrale.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in het Nederlands.
 • Toegang tot de beste artsen en ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke afhandeling van schadeclaims.
 • Betrouwbare dekking, waar je ook bent.

Kies voor Allianz Global Assistance en geniet van een voordelige reisverzekering zonder zorgen.

Samenvatting

 • Een doorlopende reisverzekering is de beste keuze als je vaker per jaar een weekend weg gaat of langer dan 18 dagen op vakantie bent.
 • Met een doorlopende reisverzekering ben je in Nederland verzekerd als er sprake is van een betaalde overnachting en in het buitenland ben je altijd verzekerd, hoe vaak je ook op reis gaat.
 • Bij een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd, waardoor je niet voor elke reis opnieuw een verzekering hoeft af te sluiten.
 • Bovendien bespaar je geld als je regelmatig reist, omdat de premie voor zo’n doorlopende polis vaak voordeliger is dan meerdere losse reisverzekeringen.
 • Een doorlopende reisverzekering dekt vaak zaken als medische kosten, ongevallen, bagageschade en repatriëring.
 • Je hebt hier al een doorlopende reisverzekering voor slechts € 1,58 per maand! Bovendien profiteer je als jongere onder de 27 jaar van een aantrekkelijke 10% korting op de premie.
 • De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance is al drie keer door financieel onderzoeksbureau MoneyView gekozen tot de beste met een 5* sterren beoordeling.

Vragen en antwoorden (FAQ)

Hieronder staan vaak gestelde vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat is een doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering biedt jou (financiële) bescherming tijdens al je vakanties, weekendtrips en buitenlandse daguitjes gedurende het hele jaar. Je bent altijd verzekerd tegen onvoorziene kosten, zoals ziekenhuisopnames, hulp bij ongevallen of overlijden.
Met aanvullende dekkingen heb je de flexibiliteit om jouw verzekering op maat samen te stellen, zodat je precies verzekerd bent voor wat je nodig hebt. Zo weet je zeker dat je altijd goed voorbereid en beschermd op reis gaat, zonder je zorgen te maken over het afsluiten van een reisverzekering voor elke afzonderlijke vakantie.

Wat voor doorlopende reisverzekering heeft Allianz voor mij?

Allianz biedt een doorlopende reisverzekering met twee basisdekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je kunt kiezen uit drie pakketten, afgestemd op jouw behoeften:
1. Budget: Dit pakket bevat SOS-hulpverlening, Bagage (tot € 1.500) en Rechtsbijstand. Houd er rekening mee dat je dit pakket niet verder kunt uitbreiden.
2. Uitgebreid: Dit pakket omvat SOS-hulpverlening, Bagage (tot € 3.500), Medische kosten en Rechtsbijstand. Je kunt optioneel kiezen voor aanvullende dekkingen zoals Ongevallen, Wintersport/Risicosporten en SOS Autohulp.
3. Compleet: Dit compleetste pakket bevat SOS-hulpverlening, Bagage (tot € 5.000), Medische kosten, Ongevallen en Rechtsbijstand. Optioneel kun je de dekkingen Wintersport/Risicosporten en SOS Autohulp toevoegen voor extra bescherming.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts beperkte dekking. Mocht er iets gebeuren tijdens je reis, bijvoorbeeld een geschil over een gehuurd appartement of vakantiehuisje, dan staat Allianz voor je klaar en vergoedt de eventuele juridische kosten. Deze hulp sluit naadloos aan bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kunt erop vertrouwen dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger uitpakt bij minimaal twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Voor een stel wordt het omslagpunt bereikt bij ongeveer drie weken per jaar. Voor gezinnen met kinderen is een doorlopende reisverzekering al voordelig na slechts twee vakantieweken per jaar.

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Bij ons profiteer je van een voordelige doorlopende reisverzekering voor Europa, al beschikbaar vanaf slechts € 1,58 per maand. Als je jonger bent dan 27 jaar, ontvang je bovendien een aantrekkelijke korting van 10%. De uiteindelijke premie is afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest. Daarom bieden we je de mogelijkheid om geheel vrijblijvend een premieberekening uit te voeren.

Krijg ik bij jullie 10-20% voordeel korting op de doorlopende reisverzekering?

Ja, de doorlopende reisverzekering is inderdaad extra voordelig, dankzij een exclusieve korting van 10-20% die je bij ons doorlopend ontvangt. Bovendien heeft financieel onderzoeksbureau MoneyView de reisverzekering met 5 sterren beoordeeld, wat staat voor de beste kwaliteit. Zo ben je ervan verzekerd dat je profiteert van een uitstekende dekking tegen een aantrekkelijke prijs.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar die tot 10% korting biedt op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. Deze korting geldt wanneer jijzelf als hoofdverzekerde jonger bent dan 27 jaar of wanneer zowel jij als je partner jonger zijn dan 27 jaar en geen kinderen hebben. Helaas is er voor kinderen die op de polis van hun ouders staan, geen jongerenkorting beschikbaar. Je hoeft als gezin voor slechts 1 kind premie te betalen.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je, maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je, maar voor één kind, premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering begint zodra je je woning verlaat voor een vakantie en blijft van kracht tot het moment dat je weer terugkeert op je huisadres. Zo ben je tijdens je hele reis verzekerd en zorgeloos op pad.

Is er een limiet op het aantal reizen dat gedekt is?

Nee, met de doorlopende reisverzekering kun je zo vaak op reis gaan als je wilt. Er geldt wel een maximale aaneengesloten reisduur. Standaard bedraagt deze 60 aaneengesloten dagen, maar je kunt deze tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Als je langer op reis wilt, is de Globetrotter Verzekering de beste optie; hiermee kun je tot maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis gaan.

Waar ben ik verzekerd?

Onder Europa vallen bij ons ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira en niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Bovendien is de dekking van toepassing in Rusland, tot aan de Oeral en de Kaukasus. Zeereizen tussen deze gebieden zijn eveneens gedekt. Als je naar bestemmingen buiten de genoemde gebieden gaat, zoals Indonesië of de Verenigde Staten moet je voor werelddekking te kiezen, anders ben je niet verzekerd.

Ben ik met een doorlopende reisverzekering ook in Nederland verzekerd?

Absoluut, een weekendje of dagje weg in Nederland, is gedekt op de doorlopende reisverzekering, mits er sprake is van een betaalde overnachting. Zorg ervoor dat je een bewijs van overnachting kunt tonen. Een dagje uit in Nederland zonder overnachting valt echter niet onder de dekking van de doorlopende reisverzekering. Voor dagtrips naar het buitenland ben je altijd verzekerd met je reisverzekering, ongeacht of je een overnachting hebt geboekt of niet.

Moet ik medische kosten meeverzekeren. Ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Wanneer je alleen een zorgverzekering hebt, raden we je aan om medische kosten mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat, zodat je mogelijk niet met ongedekte kosten wordt geconfronteerd. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren we altijd om de dekking ‘medische kosten’ toe te voegen. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo vallen repatriëringskosten bijvoorbeeld niet onder een zorgverzekering. Bovendien liggen medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, en moet je het verschil zelf bijbetalen. Om dit te voorkomen, kies je het beste voor de dekking ‘medische kosten’.

Mag ik werken met een doorlopende reisverzekering?

Op de doorlopende reisverzekering van Allianz zijn vrijwilligerswerk en taalcursussen tot maximaal 60 aaneengesloten dagen standaard verzekerd, mits ze deel uitmaken van een georganiseerde reis door een touroperator. Andere vormen van werk vallen echter niet onder deze verzekering. Voor dergelijke situaties is het aan te raden om de Globetrotter Verzekering af te sluiten.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Als je een doorlopende reisverzekering bij Allianz hebt, kun je tijdens je reis of vakantie contact opnemen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale voor vragen over je gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur advies, conform de richtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG). Zo krijg je altijd professionele hulp, ook op afstand.

Is er 24/7 hulp bij nood of ongeval?

Jazeker, de Alarmcentrale van Allianz, is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar, zodat je altijd in het Nederlands geholpen wordt. Als ’s werelds grootste reisverzekeraar beschikt Allianz Global Assistance over alarmcentrales in 37 landen en een wereldwijd netwerk van 400.000 hulpverleners. Hierdoor kan Allianz nauwkeurig beoordelen of een ziekenhuis voldoet aan onze westerse standaarden.

Wat gebeurt er als ik in het buitenland ziek word of een ongeval krijg?

De doorlopende reisverzekering van Allianz biedt standaard dekking voor SOS-hulpverlening. Dit betekent dat noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten worden vergoed bij ongevallen, ziekte of overlijden van de verzekerde of naaste familieleden. Ook kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte of een ongeval, opsporings- of reddingskosten en telecommunicatiekosten zijn gedekt. Neem contact op met de Allianz alarmcentrale, en zij regelen alles voor jou en je gezin.
Vervelende situaties zoals reizigersdiarree, oorontsteking of een botbreuk kunnen ook hoge kosten met zich meebrengen. Daarom is het verstandig om medische kosten bij te verzekeren op de doorlopende reisverzekering van Allianz. Met de medische kostendekking worden medisch noodzakelijke behandelingen in het buitenland volledig en tegen kostprijs vergoed, inclusief kosten die niet onder de Nederlandse zorgverzekering vallen. Bovendien vergoedt deze dekking ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering.

Hoe kan ik een eventuele schadeclaim indienen en hoe lang duurt dat?

Het is natuurlijk vervelend als je reisbagage beschadigd raakt of je reis wordt onderbroken. Gelukkig kun je eenvoudig en snel een claim indienen via het online formulier op de website van Allianz Global Assistance. Na het versturen van het formulier zal Allianz je schade zo snel mogelijk in behandeling nemen. Om het proces te versnellen, vragen ze je om extra documenten mee te sturen. Je ontvangt per e-mail een bevestiging met je dossiernummer, waarin vermeld staat dat je binnen 10 tot 15 werkdagen een reactie kunt verwachten.

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Absoluut, naast de reisverzekering kun je een annuleringsdekking toevoegen. Hiermee worden de annuleringskosten vergoed als je vóór de reis moet annuleren, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt, wat inhoudt dat afzonderlijk geboekte onderdelen zoals vluchten, hotels en huurauto’s ook onder de dekking vallen.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens. Neem daarvoor contact met ons op: [email protected]

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende verzekering is, na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Gerelateerde onderwerpen:

Vragen?

Heb je een vraag over de doorlopende reisverzekering van Allianz of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.