Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Welke landen vallen er onder de Europadekking bij de reisverzekering van Allianz?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Reisverzekering vakantie Europa nu 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Welke landen vallen onder de Europadekking van de reisverzekering? Is een veelgestelde vraag. Die gaan wij voor je beantwoorden.

De reden voor deze onduidelijkheid is dat er een verschil bestaat tussen geografisch Europa en de dekking van je reisverzekering. Zo vallen de landen om de Middellandse zee op het Afrikaanse continent ook onder de Europadekking van een Allianz reisverzekering. Hetzelfde geldt voor Turkije. Die vraag wordt ook vaak gesteld. Valt Turkije onder de Europadekking van je reisverzekering? Het antwoord is: ja.

De term Europadekking is dan feitelijk ook niet juist want ook niet Europese vakantielanden om de Middellandse zee vallen onder de dekking van een kortlopende reisverzekering of doorlopende reisverzekering.

Tot Europa rekent Allianz ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt tevens in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Let op: Het maakt niet uit of je kortlopende of doorlopende reisverzekering bij Allianz hebt of wilt afsluiten. Voor beide reisverzekeringen geldt ten aanzien van de Europadekking exact hetzelfde.

Welke landen vallen onder Europadekking reisverzekering?
Welke landen vallen onder Europadekking reisverzekering?

Wat is een dekkingsgebied op mijn reisverzekering?

Een dekkingsgebied is het gebied waar de verzekering geldig is. Dit gebied kan verschillen per verzekering. Zo is het dekkingsgebied voor een Pechhulp Verzekering of SOS Autohulp van Allianz anders dan voor de doorlopende- of kortlopende reisverzekering.

Geldt er ook een dekkingsgebied voor de annuleringsverzekering?

Nee, met een annuleringsverzekering van Allianz wordt er geen onderscheid gemaakt tussen Europadekking of werelddekking. Bij de annuleringsverzekering hoef je dan ook niet te kiezen voor een specifiek dekkingsgebied, want de annuleringsverzekering is wereldwijd geldig.

In welke landen ben ik verzekerend met mijn Allianz reisverzekering?

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance bepaal je zelf in welke landen je verzekerd wilt zijn. Deze keuze maak je door te kiezen voor een dekkingsgebied.

Kortlopende Reisverzekering

Bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering kies je uit drie dekkingsgebieden:

 • Europa (Europa + Middellandse Zeegebied: Hieronder wordt mede verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Ook is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden).
 • Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
 • Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada 

Doorlopende Reisverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering is er keuze uit twee dekkingsgebieden:

 • Europa (Europa + Middellandse Zeegebied: Hieronder wordt mede verstaan de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Ook is de verzekering geldig tijdens zeereizen tussen genoemde gebieden).
 • Wereld 

Reisverzekering met Europadekking afsluiten?

Ga je op reis of vakantie en wil je een Allianz reisverzekering met Europadekking afsluiten? Dat kan voordelig en het is zo geregeld. Bereken nu de premie. Je kan daarna besluiten of je de verzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis met Europadekking direct per e-mail.

Of als je vaker op vakantie gaat: doorlopende reisverzekering

Ga je vaker dan 1 keer per jaar op vakantie of lager dan 14 dagen, dan is een doorlopende reisverzekering met Europadekking al snel voordeliger.

 • Voor een alleenstaande wordt een doorlopende reisverzekering voordeliger bij ten minste twee vakanties per jaar.
 • Bij een stel (2 personen) ligt het omslagpunt meestal ongeveer op drie weken vakantie per jaar.
 • Voor een gezin met kinderen is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Heb je kinderen dan is het bij twee vakantieweken per jaar al gunstiger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten (bij de doorlopende reisverzekering hoed je voor slechts 1 kind premie te betalen).

Bij Allianz kan je direct een doorlopende reisverzekering met dekking voor heel Europa afsluiten? Maak een premieberekening en sluit de verzekering af, je ontvangt de polis direct per e-mail!

Welke landen vallen onder Europadekking reisverzekering?

De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:

Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Voor alle duidelijkheid, nog eens in een overzicht:

Als je kiest voor de dekking Europa op je reisverzekering, ben je verzekerd in:

 • Nederland
 • De overige Europese landen, inclusief:
  • De Azoren
  • De Canarische Eilanden
  • IJsland
  • Madeira
  • Rusland tot de Oeral en de Kaukasus
  • Turkije
 • De niet-Europese landen of delen van landen aan de Middellandse Zee:
  • Algerije
  • Egypte
  • Georgië
  • Israël
  • Libanon
  • Libië
  • Marokko
  • Syrië
  • Tunesië
  • Turkije (hetAziatisch deel)

Welke niet-Europese landen vallen toch onder de Europadekking van de reisverzekering?

Voorbeelden van niet-Europese landen die ook onder de Europadekking van je reisverzekering vallen zijn bijvoorbeeld: Algerije, Egypte, Libanon, Libië, Marokko en Tunesië.

Is Turkije ook Europa voor de reisverzekering?

Ja, bij Allianz valt Turkije ook onder de Europadekking. Turkije is een bijzonder land omdat geografisch gezien een deel in Europa valt en een deel in Azië.

Valt Curacao onder Europadekking of werelddekking voor de reisverzekering?

Curacao valt onder werelddekking voor de reisverzekering. Er zijn landen die vanuit de geschiedenis wel tot Europese koninkrijken behoren maar die niet tot het geografische werelddeel Europa behoren is reisverzekering met werelddekking vereist. Denk bijvoorbeeld aan Aruba, Curaçao, Bonaire of Groenland (is onderdeel van het Deense koninkrijk).

Kan ik van Europadekking overstappen op werelddekking?

Als je een doorlopende reisverzekering hebt bij Allianz en wilt van Europadekking naar werelddekking, dan kan dat. Neem daarvoor contact met ons op. De werelddekking blijft dan wel 1 jaar op de polis staan. Daarna kan je dit eventueel weer aanpassen.

In welke Europese landen krijg ik hulp bij pech (reisverzekering)?

Het is mogelijk om bij je reisverzekering een extra dekking voor je auto af te sluiten. Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor in geval van een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. Deze autohulp is geldig in landen die vermeldt staan op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering. De zogeheten groene kaart.

Dus heb je bij Allianz een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met pechhulp (automobilistenhulp of SOS Autohulp) dan is de dekking voor Europa beperkter. De dekking automobilistenhulp op de kortlopende reisverzekering is geldig in landen die op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering (groene kaart) staan: Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

In welke Europese landen is mijn Pechhulp Verzekering van Allianz geldig?

Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is af te sluiten voor vier gebieden:

 • Nederland (exclusief woonplaats)
 • Nederland (inclusief woonplaats)
 • Europa (exclusief woonplaats).
 • Europa (inclusief woonplaats)

Werelddekking is bij de Pechhulp Verzekering geen mogelijkheid. Kies je ervoor een Pechhulp Verzekering met Europadekking (excl. of inclusief Nederlandse woonplaats) af te sluiten, dan ben je in de volgende landen verzekerd:

Albanië, Andorra, België, Bosnië-Herzegovina, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Fyrom (Macedonië), Gibraltar, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroätie, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Moldavië, Monaco, Montenegro, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal (met uitzondering van de Azoren en Madeira), Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje (met uitzondering van Canarische Eilanden en de Balearen), Tsjechië, Turkije (Europese deel), Vaticaanstad, Verenigd Koninkrijk, Wit-Rusland, IJsland, Zweden en Zwitserland.

Let op: deze landen zijn beperkter dan bij de reisverzekering. 

Over Europa

Het continent Europa bestaat uit 55 landen, waarvan er 27 lid zijn van de Europese Unie. Van de Europese landen zijn er 27 onderdeel van het Schengengebied en 24 landen gebruiken de Euro als betaalmiddel. Europa wordt begrensd door de Noordelijke IJszee en de Atlantische Oceaan. Europa telt ongeveer 742 miljoen inwoners: circa 11% van de totale wereldbevolking. Daarmee is het wat bevolking betreft het op drie na grootste continent (na achtereenvolgens Azië, Amerika en Afrika).

Vragen?

Heb je nog vragen over de Europadekking bij Allianz? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.