Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekeringen Allianz: alleen hier 10-20% korting!

Reisverzekeringen van Allianz: ontvang alleen op deze website ieder jaar weer tot 10-20% premiekorting op de (doorlopende) reisverzekering van Allianz Global Assistance.

logo Allianz Global Assista

Ben jij op zoek naar reisverzekeringen met een ruime dekking? Op deze website ontvang je jongerenkorting en extra online korting. Nergens voordeliger en laagste prijsgarantie!

 • Doorlopende reisverzekering v.a.: € 1,58 p/m (incl. 10-20% korting)!

De premie berekenen en het afsluiten van een doorlopende reisverzekering, doe je hier in slechts drie eenvoudige stappen:

Stap 1: Premieberekening (je krijgt van ons tot 20% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de doorlopende reisverzekering van Allianz ontvang je direct per e-mail in je mailbox. Je kan een doorlopende reisverzekering zelfs vijf minuten voor je vertrek afsluiten.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste doorlopende Reisverzekering!

Vragen over reisverzekeringen? Bel: 055-5400409 (09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Lees hier meer informatie over de Allianz reisverzekeringen:

Reisverzekeringen

Menu reisverzekeringen

KORTLOPENDE REISVERZEKERING »

DOORLOPENDE REISVERZEKERING »

GLOBETROTTER VERZEKERING »

ADVENTURE & SURVIVAL »

GROEPSREISVERZEKERING »

SCHOOLREISVERZEKERING »

TRAVEL RISK INSURANCE »

Op alle bovengenoemde reisverzekeringen (m.u.v. de Travel Risk Insurance) ontvang je 10-20% korting op de premie (zie onderaan bij een premieberekening)!


Allianz Global Assistance heeft voor ieder soort reiziger de goedkoopste doorlopende- of kortlopende reisverzekering en/of annuleringsverzekering. Met ruim 60 jaar ervaring zijn zij wereldwijd marktleider op het gebied van reisverzekeringen en hulpverlening. Voor een uitstekende Allianz vakantieverzekering met korting zit je hier goed!

Ben je op zoek naar de beste en de goedkoopste doorlopende reisverzekering? Dan ben je hier aan het juiste adres! De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance die je hier kan afsluiten is niet alleen de goedkoopste, dankzij de 10-20 % korting, maar ook nog de beste volgens onderzoeksbureau MoneyView. De doorlopende reisverzekering Compleet van Allianz heeft 5 sterren op het gebied van verzekeringsvoorwaarden. De doorlopende reisverzekering premie is gunstig, dus goed en voordelig tegelijkertijd.

De beste doorlopende reisverzekering van Allianz heeft diverse prijzen gewonnen en is daarom de beste keuze. In 2021 heeft MoneyView de Doorlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance beoordeeld met 5 sterren, voor de beste kwaliteit.

Een Allianz kortlopende reisverzekering met 10% korting sluit je exclusief af op deze website. Zo bespaar je direct op de kosten van een Allianz reisverzekering. De Allianz reisverzekering heeft een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten.

Ben je student en op zoek naar een doorlopende reisverzekering? Wij bieden je dit aan: Doorlopende reisverzekering student nu 20% korting! Natuurlijk wil je voor, tijdens of na je studie op reis. Even wat anders dan een college en studieboeken voor je neus. Omdat je een beperkt budget hebt let je goed op je uitgaven. Desondanks wil je wel goed verzekerd op reis. Dat kan met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance, dankzij de hoge korting die wij je geven.

Allianz vakantieverzekering

Een Allianz vakantieverzekering is er voor iedere reis. De Allianz vakantieverzekeringen hebben uitstekende voorwaarden en een gunstige premie. Zo is een Allianz reisverzekering modulair opgebouwd en kan je zelf je dekkingen kiezen. De Allianz annuleringsverzekering biedt ook dekking voor familie in de derde graad. Laat je familie of een partner uit het buitenland naar Nederland komen dan is de Allianz Travel Insurance een goede keuze. Ga je voor langere tijd naar buitenland, backpacken of werken? De Allianz Globetrotter vakantieverzekering is speciaal samengesteld voor deze groep reizigers. Je ontvangt bij Allianz direct je polis per e-mail nadat je een online een Allianz vakantieverzekering hebt afgesloten.

Ontvang hier 10 tot 20% korting op de premie van je reisverzekering!

Wil jij ook 10 tot 20% korting op de premie van reisverzekering van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier bij Reisverzekeringkorting. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% indien je een doorlopende reisverzekering afsluit! Dus altijd de goedkoopste reisverzekering. Sluit hier je reisverzekering af met 10 – 20% korting (de korting zie je onderaan de premieberekening):

Premie berekenen doorlopende reisverzekering

De premie berekenen doorlopende reisverzekering kan je zelf doen. Met deze premieberekening zie je direct wat de reisverzekering voor je kost. En je bent nergens toe verplicht. De berekening kan je ook nog naar jezelf e-mailen. Je hoeft dan nog niet direct te beslissen of je  de verzekering wilt afsluiten en je kan hem eventueel nog vergelijken met andere aanbieders. Via een link in de e-mail kom je direct weer in de premieberekening en zijn de gekozen dekkingen bewaard gebleven. Wil je weten wat een doorlopende reisverzekering met korting kost, dan kan je op deze pagina de premie berekenen. Bij de berekening worden ook de poliskosten vermeld.

Dekking van de doorlopende reisverzekering

Wat valt er onder de dekking van de doorlopende reisverzekering? Met de uitgebreide doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd hulp van de eigen alarmcentrale. Bij een ongeluk of ziekte regelt Allianz vervoer naar huis en hulp aan je gezin. Bijvoorbeeld na een ongeval of bij overlijden. Daarnaast ben je verzekerd voor de extra dekkingen die je hebt gekozen.

Tot wanneer na het boeken van een vakantie kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Een doorlopende reisverzekering afsluiten na het boeken van een vakantie kan hier snel en eenvoudig. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment. Voor het afsluiten van een doorlopende reisverzekering na het boeken van je vakantie, neem je de volgende stappen:

 1. Kies de doorlopende reisverzekering en maak een premieberekening.
 2. Vul je gegevens in.
 3. Betaal.

De polis ontvang je per e-mail en je kan verzekerd op vakantie.

Doorlopende reisverzekering ook voordelig voor gezinnen

Ga jij met je gezin regelmatig op vakantie en wil je niet teveel betalen voor je doorlopende reis- en annuleringsverzekering? Wij hebben een goede maar ook voordelige doorlopende reisverzekering voor het gezin. De doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance kan je geheel afstemmen op jouw manier van reizen. Zo is het mogelijk om de dekking uit te breiden met een dekking voor bijzondere sporten en een annuleringsdekking.

Doorlopende reisverzekeringen voor Europa

Een voordelige doorlopende reisverzekering voor Europa sluit je hier met een flinke korting af. Wanneer je de doorlopende reis- en annuleringsverzekering verzekering afsluit ben je altijd in heel Europa verzekerd, maar de Europadekking gaat nog verder en geldt ook voor alle landen aan de Middellandse Zee, zoals Israël, Tunesië, Egypte en Marokko.

Doorlopende Reisverzekering bijzondere sporten werelddekking

Ben jij op zoek naar een voordelige Doorlopende Reisverzekering met werelddekking voor bijzondere sporten? Kies voor de sportdekking op de doorlopende reisverzekering. Je bent dan in Europa verzekerd tijdens het sporten. Wil je in heel de wereld verzekerd zijn bij het uitoefenen van extreme sporten? Kies dan voor werelddekking.

Premie doorlopende reisverzekeringen

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra kortingen die je alleen bij Reisverzekeringkorting.nl ontvangt. Zo geven wij aan iedereen 10% korting op de standaard premies. Ben je jonger dan 27 jaar dan komt daar nog eens tot 10% jongerenkorting bij en pak je zelfs 20% korting op je Allianz vakantieverzekering.

Goedkoopste studenten reisverzekeringen

De goedkoopste studenten reisverzekering hebben wij voor jou. Natuurlijk wil je tijdens of na je studie op reis. Even wat anders dan een college en studieboeken voor je neus. Omdat je een beperkt budget hebt let je goed op je uitgaven. Desondanks wil je wel goed verzekerd op reis. Dat kan bijvoorbeeld met de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Studenten tot 27 jaar kunnen bij ons een korting op de premie krijgen die oploopt tot 20%. Alleen op deze website, want naast leeftijdskorting tot 10% geven wij jou ook nog eens onze unieke online korting van 10%. Deze korting gaat natuurlijk niet ten kostte van de dekking of de voorwaarden want deze zijn exact gelijk. Dus waarom duur doen als het goedkoop kan? Begin met een leuk voordeel en pak de aantrekkelijke studentenkorting.

Je leest het goed. Globetrotter Verzekering student nu tot 20% korting! Wij geven je de laagste prijsgarantie op de Globetrotter Verzekering van Allianz. Ben je student? Maak een premieberekening en vergelijk de premie met andere aanbieders, dan kan je zien dat wij altijd 10% goedkoper zijn!

Doorlopende reisverzekeringen met rechtsbijstand

Een doorlopende reisverzekering met rechtsbijstand regel je hier snel en voordelig met een korting op de premie tot 20%. Met de dekking rechtsbijstand ben je verzekerd van juridische hulp in het buitenland, binnen Europa zelfs volledig en buiten Europa tot maximaal € 50.000 (voor contractuele geschillen geldt een maximum van € 5.000). Je hebt hier al een uitstekende doorlopende reisverzekering met rechtsbijstand vanaf € 1,58 per maand (Europadekking). Bij juridische conficten krijg je professionele hulp van DAS rechtsbijstand.

Tip: Bij reizen met de auto adviseren wij je ook S.O.S. autohulp af te sluiten. Dan kun je in geval van pech of ongeval gebruik maken van rechtsbijstand.

Cuba verklaring

Ga je naar Cuba op vakantie? Denk er dan aan dat een reisverzekering met dekking voor medische kosten verplicht is. De reisverzekeraar moet erkend zijn door de Cubaanse overheid en je moet in het bezit zijn van een Engelstalige Cuba verzekeringsverklaring. Die kan je bij ons gratis aanvragen.

Premie doorlopende reisverzekeringen

De premie voor een doorlopende reisverzekering is bijzonder gunstig. Dat komt door de extra kortingen die je alleen op deze website ontvangt. Zo geven wij aan iedereen 10% korting op de standaard premies. Ben je jonger dan 27 jaar dan kan de korting oplopen tot 20%, dankzij onze jongerenkorting. Zie onderstaande premietabel voor een indicatie:

Allianz doorlopende reisverzekering
Maandpremies doorlopende reisverzekering Allianz met 10% korting

(Europadekking en maximaal 60 dagen aaneengesloten reisduur)
Leeftijd< 27 jaar> 27 jaar
Budget€1,58€1,75
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€1.500,-)
- Rechtsbijstand
Uitgebreid€3,30€3,67
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€3.500,-)
- Medische kosten
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Uitgebreid:
- Ongevallen
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,41
€0,48
€1,83
€3,43
€0,45
€0,52
€2,03
€3,43
Compleet€4,47
€4,97
inclusief:
- SOS hulpverlening
- Bagage (€5.000,-)
- Medische kosten
- Ongevallen
- Rechtsbijstand
Mee te verzekeren bij Compleet:
- Winter- en risicosport
- SOS Autohulp
- Annuleringsdekking
€0,48
€1,83
€3,43
€0,52
€2,03
€3,43
Premies exclusief assurantiebelasting.Wil je werelddekking of een maximaal aaneengesloten reisduur van 180 dagen? Maak dan vrijblijvend een premieberekening.

Voordelen doorlopende reisverzekeringen

 • Goedkoper als je vaker of langer op vakantie gaat.
 • Alleen hier 10% extra korting op de premie!
 • Eigen alarmcentrales; wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
 • Gratis medisch advies en altijd in het Nederlands.
 • Schade online melden; binnen vijf werkdagen afgehandeld.
 • Jongerenkorting; voor jongeren tot 27 jaar.
 • Premie voor maximaal 1 kind.
 • Ideale aanvulling; Doorlopende Annuleringsverzekering.

Voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten

Ga je vaker dan twee keer per jaar op reis of langer dan twee weken? In dat geval kan het handig zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering. Je bent dan het hele jaar verzekerd, de dekking geldt alleen op het moment dat je daadwerkelijk op reis bent. Het voordeel is dat je niet elke keer voordat je op vakantie gaat opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten, zo bespaar je ook poliskosten.

Bereken zelf de premie inclusief korting

Wil je weten hoeveel korting jij krijgt op de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance? Maak dan zelf een premieberekening. Onderaan zie je de korting en jouw premie. Lijkt het je wat, dan hoef je alleen nog maar jouw persoonsgegevens in te vullen. De polis ontvang je direct per e-mail. Handig, voordelig en snel. De jaarpolis reisbijstandverzekering met korting is ook voor Belgen af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de doorlopende reisverzekeringen van Allianz (FAQ)

Misschien wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten, maar heb je nog een aantal vragen? Hieronder staan de meest gestelde vragen over de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Wat voor doorlopende reisverzekeringen heeft Allianz?

De reisverzekering bestaat uit twee vaste dekkingen: SOS-hulpverlening (inclusief Rechtsbijstand) en Bagage. Je hebt de keuze uit 3 pakketten:
Budget: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 1.500) + rechtsbijstand. Dit pakket kan je niet uitbreiden.
Uitgebreid: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 3.500) + medische kosten + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: ongevallen, wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.
Compleet: SOS-hulpverlening + Bagage (€ 5.000) + medische kosten + ongevallen + rechtsbijstand. Je kan dan optioneel nog kiezen voor de dekkingen: wintersport/risicosporten en SOS Autohulp.

Waarom heeft Allianz een aantal standaard dekkingen op de doorlopende reisverzekering?

Allianz, heeft als grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, gekozen voor een aantal vaste dekkingen, zodat klanten makkelijker en sneller de juiste keuze kunnen maken.

Waarom is de rechtsbijstandverzekering een verplicht onderdeel bij Allianz?

Veel rechtsbijstandsverzekeringen bieden in het buitenland geen of slechts een beperkte dekking. Gebeurt er iets tijdens je reis? Ontstaat er bijvoorbeeld een geschil over een huurappartement of huisje? Dan staat Allianz je bij en worden ook de kosten door hun vergoed. Deze hulp past bij Allianz als reisverzekeraar en hulpverlener.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan een kortlopende?

Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering voordeliger is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger. 

Wat kost een doorlopende reisverzekering bij Allianz?

Je hebt bij ons al een doorlopende reisverzekering Europa vanaf € 1,58 per maand. Dat is inclusief 20% korting op de premie die je bij ons ontvangt indien jij jonger bent dan 27 jaar. Ben je ouder dan 27 jaar, dan ontvang je doorlopend 10% korting op de premie. De korting kan je ook berekenen en staat onderaan bij de totaalpremie. De premie is natuurlijk afhankelijk van de dekkingen die je zelf kiest daarom kan je altijd vrijblijven een premieberekening maken.

Geven jullie jongerenkorting op de doorlopende reisverzekering?

Als enige reisverzekeraar biedt Allianz Global Assistance tot 10% korting op de totale premie van de doorlopende reisverzekering voor jongeren tot 27 jaar. De korting geldt voor hoofdverzekerde u003c 27 jaar of hoofdverzekerde + partner zonder kinderen indien beiden u003c 27 jaar zijn. Voor kinderen op de polis van de ouders geldt geen jongerenkorting.

Wie is er verzekerd op de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende reisverzekering van Allianz is geschikt voor alleenstaanden, gezinnen met of zonder kinderen en eenoudergezinnen. Heb je een gezin met meer kinderen, dan hoef je maar voor 1 kind premie te betalen.

Zijn mijn uitwonende kinderen meeverzekerd?

Bij de doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance zijn uitwonende studerende kinderen tot 27 jaar gewoon meeverzekerd op de polis van de ouders. Misschien zelfs wel gratis omdat je maar voor één kind premie hoeft te betalen.

Wanneer gaat de dekking van de doorlopende reisverzekering in?

De dekking van de doorlopende reisverzekering gaat in zodra je de woning verlaat voor een vakantie en eindigt bij terugkeer op je huisadres.

Waar ben ik verzekerd?

Tot Europa rekenen we ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking. De Europadekking van de reisverzekering is in de volgende landen/gebieden geldig:
Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittanië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ben ik ook in Nederland verzekerd?

Ja, maar er moet wel sprake zijn van een betaalde overnachting.

Wat is de maximale aaneengesloten reisduur?

De doorlopende reisverzekering heeft standaard een reisduur van maximaal 60 aaneengesloten dagen en dit kan je tegen een toeslag uitbreiden naar 180 aaneengesloten dagen. Ga je langer op reis? Dan is de Globetrotter Verzekering het meest geschikt; hiermee kan je maximaal 24 maanden aaneengesloten op reis.

Moet ik medische kosten meeverzekeren ik heb toch al een zorgverzekering met werelddekking?

Als je alleen een zorgverzekering hebt, adviseren wij je om medische kosten wel mee te verzekeren als je naar het buitenland gaat. Anders zijn medische kosten wellicht niet volledig gedekt. Kies je voor werelddekking? Dan adviseren wij altijd om de dekking ‘medische kosten’ mee te verzekeren. Je zorgverzekeraar vergoedt namelijk niet altijd alle medische kosten in het buitenland. Zo zijn bijvoorbeeld repatriëringskosten niet verzekerd op een zorgverzekering. Ook zijn medische kosten buiten Europa vaak hoger dan in Nederland, het verschil moet je dan zelf bijbetalen. wil je dat niet, kies dan voor de dekking ‘medische kosten’.

Is een corona besmetting meeverzekerd op de doorlopende reisverzekering?

Ja, mits je ‘medische kosten’ hebt meeverzekerd. Als je verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt ben je verzekerd voor medische kosten (mits meeverzekerd). Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een corona besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat houdt Reisarts van Allianz in?

Verzekerden met een doorlopende reisverzekering van Allianz kunnen tijdens hun reis of vakantie bellen met een verpleegkundige of arts van de alarmcentrale, met vragen over hun gezondheid. De artsen van de alarmcentrale geven op werkdagen tussen 09.00 en 12.00 uur, advies volgens de richtlijnen Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG).

Kan ik ook een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten?

Jazeker, aanvullend op de doorlopende reisverzekering kun je een annuleringsdekking afsluiten. Hiermee krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed, standaard tot maximaal € 1.500,- p.p. per reis (maximaal € 7.500 per polis per jaar). Een samengestelde reis is standaard gedekt. Een samengestelde reis bestaat uit afzonderlijk geboekte onderdelen, zoals een vlucht, hotel en huurauto.

Ik woon niet in Nederland. Kan ik een doorlopende reisverzekering afsluiten?

Ja, dat kan als je in België woont of in Duitsland binnen een straal van 100 km van de Nederlandse grens.

Wat is de opzegtermijn van de doorlopende reisverzekering?

De doorlopende verzekering is na de eerste termijn van 12 maanden, dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 1 maand.

Wat zijn reisverzekeringen?

Als je op reis of vakantie gaat sluit je meestal een reisverzekering af. Voor veel mensen is dat de gewoonste zaak van de wereld. Maar wat zijn reisverzekeringen nu precies? En wat is wel of niet gedekt? Welke verplichtingen heb jij? Vragen die wij graag voor je willen beantwoorden.

Wat is het verschil tussen doorlopende reisverzekeringen en kortlopende reisverzekeringen?

Als je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat, dan is een kortlopende reisverzekering, ook wel dagreisverzekering of aflopende reisverzekering genoemd, de beste keuze. Je sluit deze reisverzekering af voor dezelfde periode als je reis of vakantie. Wanneer je vakantie is afgelopen stopt ook de reisverzekering. Ook de premiebetaling is eenmalig.

Een doorlopende reisverzekering is handig indien je meerdere keren per jaar op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan een zomervakantie, stedentrip, wintersport en een weekendje weg. Je bent dan continu het hele jaar door wereldwijd verzekerd. Dat is handig omdat je niet steeds apart reisverzekeringen af hoeft te sluiten. Een doorlopende reisverzekering wordt ieder jaar automatisch verlengd.

Waarom zijn reisverzekeringen zinvol?

Misschien stel je jezelf wel eens de vraag of men wel reisverzekeringen moet afsluiten? Zeker als je nooit een schade hebt geclaimd. Toch is het onverstandig om zonder reisverzekering op reis te gaan.

Vooral bij een (ernstige) ziekte of een ongeval is goede hulp van groot belang. De kosten van medische hulp kunnen vaak erg hoog zijn. Een reisverzekering met dekking van medische kosten in het buitenland is de basis van een zorgeloze vakantie. Want medische voorzieningen zijn in het buitenland vaak extreem duur. Bijvoorbeeld als een helikopter je van een berghelling redt. Of als je met een gipsvlucht terug moet naar Nederland. Maar ook als je geld en paspoort zijn gestolen kan Allianz Global Assistance je snel helpen.

Daarnaast is het een fijne gedachte dat je 24-uur per dag, zeven dagen per week de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance kunt bellen voor hulp en advies. We noemen een paar risico’s waar je zelf misschien niet aan denkt en die toch door een reisverzekering worden gedekt:

 • extra kosten bij acute problemen (bijvoorbeeld langer hotelverblijf door calamiteiten);
 • kosten om je reis vroegtijdig af te breken (ziekte of ongeval);
 • bijzonder vervoer op medische indicatie (ambulance en ambulancevliegtuig, gipsvluchten);
 • een opsporings- of reddingsoperatie (bijvoorbeeld de inzet van een helikopter);
 • extra reis- en verblijfskosten wanneer de partner in het buitenland in het ziekenhuis terecht komt;
 • kosten indien je in het buitenland komt te overlijden (begrafenis- of crematiekosten ter plaatse of vervoer van het stoffelijk overschot naar Nederland)

Welke risico’s zijn er verzekerd met reisverzekeringen?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage en persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kunt oplopen. De schade die de reisverzekeraar vergoedt, is vaak vele malen hoger dan de premie voor je reisverzekering. De reisverzekeraar biedt hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Hoe zit het met een actieve vakantie of gevaarlijke sporten tijdens mijn vakantie?

Als je een avontuurlijke vakantie hebt geboekt en aan gevaarlijke sporten gaat doen zoals bijvoorbeeld bergbeklimmen, abseilen of parachutespringen, dan moet je hiervoor een aparte reisverzekering afsluiten. Allianz Global Assistance heeft speciaal voor actieve vakanties de Adventure en Survival reisverzekering.

Welke verplichtingen heb je bij reisverzekeringen?

Een reisverzekering afsluiten betekent niet alleen rechten maar ook bepaalde plichten zoals:

A. Premie betalen
B. Schade voorkomen en beperken
C. Reisverzekeringschade tijdig melden
D. Wijzigingen op je reisverzekering tijdig doorgeven

A. Premie betalen

De kosten die jij moet betalen voor een reisverzekering, wordt premie genoemd. Nadat je zelf een keuze hebt gemaakt voor wat betreft de dekking van de polis, komt er totaalbedrag uit welke je aan de reisverzekeraar moet betalen. Over dit totaalbedrag (de premie) kan assurantiebelasting geheven worden. In veel gevallen worden er ook poliskosten in rekening gebracht. De premie, inclusief assurantiebelasting en poliskosten bepalen de kostprijs voor je reisverzekering.

B. Schade voorkomen en beperken

Als er tijdens je reis of tijdens je vakantie goederen beschadigt raken of gestolen worden, zoals bijvoorbeeld je mobiele telefoon, laptop of zonnebril dan is dat erg vervelend. Om dat te voorkomen dien je zelf voorzichtig met je spullen om te springen en er ook alles aan te doen om te voorkomen dat je bagage gestolen kan worden. Als je het dieven echt heel gemakkelijk maakt loop je het risico dat de reisverzekeraar een vergoeding weigert.

Het hebben van een reisverzekering betekent niet dat te allen tijde een vergoeding ontvangt bij schade. Je moet dus altijd zorgvuldig omgaan met je spullen tijdens je vakantie. De belangrijkste uitsluiting is eigen schuld/zorgeloosheid, waardoor diefstal van bagage mogelijk is (bijvoorbeeld als je kostbaarheden achterlaat in de auto, of je bagage in de auto zichtbaar is voor voorbijgangers). Ook de gevolgen van een schade moet je zo veel mogelijk beperken.

C. Reisverzekeringschade tijdig melden

Mocht je ondanks het feit dat je voorzicht bent geweest toch schade hebben, dan moet je dit zo snel mogelijk melden aan Allianz Global Assistance. Het melden van een reisverzekeringschade kan telefonisch en online. In sommige gevallen is het ook belangrijk dat je aangifte hebt gedaan bij de politie. Ook wanneer je medische kosten moet maken is het van belang je verzekeraar te informeren.

D. Wijzigingen op je reisverzekering tijdig doorgeven

Vaak sluit je een reisverzekering af voor het hele gezin. Maar als er tijdens de looptijd van de verzekering iets in je (gezin)situatie verandert, moet je dit ook zo snel mogelijk laten weten aan Allianz Global Assistance of aan je tussenpersoon, in dit geval Reisverzekeringkorting.nl.
Verhuizingen, samenwonen, scheidingen, vertrek naar het buitenland, zijn voorbeelden van wijzigingen die altijd aan de reisverzekeraar moeten worden doorgegeven.

Wat mag je van een reisverzekeraar verwachten?

Wanneer je een schade bij de reisverzekeraar meldt, zal deze je zo snel mogelijk informeren of je schade onder de dekking van je verzekering valt. Verder mag je van Allianz Global Assistance verwachten dat zij proberen om je schade zo snel mogelijk af te handelen.

Van welke factoren is de hoogte van de premie afhankelijk?

Als je de premies van de verschillende (doorlopende) reisverzekeringen vergelijkt, dan zie je nog al eens wat verschillen. Meestal heeft dit te maken met de polisvoorwaarden die verzekeraars hanteren, met andere woorden, wat krijg je precies als je schade hebt. Verzekeraars die bezuinigen op de dekking hanteren soms lagere premies. Een uitzondering daarop vormt Allianz Global Assistance, die naast een gunstige premie ook hoge vergoedingen kent.

Je bepaalt zelf ook voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kan je zelf volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De volgende componenten zijn zeker van invloed op de premie:

 • Het gekozen dekkingsgebied: Europa of werelddekking.
 • De gekozen modules: uitgebreide of beperkte dekking.
 • Duur van de verzekering: hoe langer op vakantie hoe hoger de premie (geldt niet bij een doorlopende reisverzekering).
 • Je gezinssituatie: alleenstaande of een gezin.

Wat wordt er, naast schade, nog meer van de premie betaald?

Van de premie wordt, behalve schade, ook het volgende betaald:

 • De kosten van voorlichting en preventie.
 • Het regelen van de schade door de verzekeraar.
 • Eventueel een onderzoek door deskundigen.
 • Bereddingskosten.
 • De kosten van de verzekeraar. Dit zijn bijvoorbeeld kosten voor het bedenken, promoten en verkopen van de verzekering. Daarnaast zijn er kosten voor de administratie van de verzekering en voor het geven van informatie aan klanten.
 • De kosten van een tussenpersoon (bank of verzekeringsadviseur). De verzekeraar betaalt meestal provisie aan de tussenpersoon.

Toelichting op veelgebruikte termen.

Assurantiebelasting
Dit is een belasting die de overheid over de premie van schadeverzekeringen heft. Niet alle onderdelen van een reisverzekering zijn assurantiebelastingplichtig. De annuleringsverzekering is wel volledig assurantiebelastingplichtig. De door jou betaalde belasting wordt door de verzekeraar aan de Belastingdienst afgedragen.

Bereddingskosten
Onder bereddingskosten worden verstaan de kosten die direct bij of na een gebeurtenis worden
gemaakt ter voorkoming of vermindering van schade.

Dekkingsgebied
Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering vaak voor verschillende soorten dekkingen kiezen. Een voorbeeld hiervan is Werelddekking of Europadekking.

Deskundigen
Deskundigen kunnen bijvoorbeeld schade-experts en artsen zijn. Experts worden ingeschakeld om de hoogte van een schade vast te stellen. Artsen beoordelen en adviseren bijvoorbeeld over het letsel van slachtoffers en de behandeling.

Letselschade
Letselschade is schade aan personen of  de gezondheid van personen. Bijvoorbeeld een gebroken been of een hersenschudding, maar ook voedselvergiftiging.

Materiële schade
Materiële schade is schade aan je spullen zoals bagage, kleding of je fotocamera. Dergelijke spullen kunnen bijvoorbeeld worden gestolen, kwijt of beschadigd raken.

Module
Er is vaak keuze uit verschillende module. Dat zijn uitbreiding op de standaarddekking. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor hogere verzekerde bedragen of het meeverzekeren van speciale activiteiten of extreme sporten.

Polisvoorwaarden
Een reisverzekering is een overeenkomst tussen jou en de verzekeraar. Dit contract is vastgelegd in een polis blad en polisvoorwaarden, samen ook wel polis genoemd. De verzekerde risico’s, de uitsluitingen daarop en andere beperkingen in de dekking staan er nauwkeurig in beschreven. Ook andere rechten en plichten worden in de polis vermeld. Het is voor jou dus een belangrijk document. Lees het daarom goed door voordat je op reis gaat.

Premie
De premie van een kortlopende reisverzekering wordt meestal in één keer betaald. Premie voor doorlopende reisverzekeringen kan per maand of per jaar worden betaald. Je moet tijdig de premie betalen. Als je niet of te laat betaalt kan dat gevolgen hebben voor je dekking. In slechtste geval ben je dan gewoon niet verzekerd.

Wanneer verandert je situatie?
Je persoonlijke situatie verandert bijvoorbeeld wanneer je verhuist (of definitief naar het buitenland vertrekt). Maar ook als je gezinssituatie verandert. Denk aan samenwonen, echtscheiding, of gezinsuitbreiding. Deze informatie moet je doorgeven aan je reisverzekeraar, bijvoorbeeld indien je een doorlopende reisverzekering hebt, omdat het gevolgen kan hebben voor de dekking en de premie.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat zijn reisverzekeringen?

Met een reisverzekering ben je verzekerd voor materiële schade zoals je bagage, maar ook voor persoonlijke schade zoals ziekte en/of ongeval (letselschade) die je in je vakantie of tijdens je reis kan oplopen. De reisverzekeraar biedt ook hulp in het land waar je op vakantie bent en zorgt ervoor dat je, indien nodig, wordt teruggebracht naar Nederland. Een reisverzekering wordt vaak gecombineerd met een annuleringsverzekering.

Wat dekken reisverzekeringen?

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn bijvoorbeeld onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening.

Welke kosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt?

Er zijn kosten die door geen enkele andere verzekering worden gedekt. Dat zijn onvoorziene kosten die ook wel SOS kosten worden genoemd. Je moet dan denken aan extra reis- en verblijfskosten door stakingen, natuurrampen of andere onvoorziene zaken. Ook dekt je reisverzekering de kosten wanneer je eerder naar huis moet terugkeren omdat iemand in de familie een ongeval heeft gehad of ernstig ziek is geworden. Wanneer je gered moet worden op zee of vanaf een berghelling, betaald je reisverzekeraar de rekening. Dat is maar goed ook want dat kan oplopen tot duizenden euro’s.

Wat is het verschil tussen  kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen?

Een doorlopende reisverzekering is al snel goedkoper wanneer je meerdere keren per jaar op vakantie gaat. Een ander voordeel is dat je dan niet vergeet om een reisverzekering af te sluiten. Het omslagpunt ligt ongeveer bij drie weken vakantie per jaar.

Wat kost een reisverzekering?

Je bepaalt zelf voor een belangrijk deel de hoogte van de premie. Een reisverzekering kan je volledig naar jou eigen wensen samenstellen. De goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking en Europadekking heb je bij ons vanaf: € 1,26 per dag (10% korting)! De goedkoopste doorlopende reisverzekering Europadekking < 27 jaar heb je al vanaf: € 1,58 per maand (20% korting)!

Wanneer moet ik een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek nog afsluiten. Een annuleringsverzekering afsluiten moet je binnen 7 dagen na het boeken van de reis afsluiten.

Wat is het verschil tussen een reisverzekering en annuleringsverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens het reizen of tijdens je vakantie. Een annuleringsverzekering is vooral bedoeld voordat je op reis gaat of als je een reis/vakantie moet afbreken. Een annuleringsverzekering beschermd je dan tegen de financiële schade.

Wat voor overlap is er met andere verzekeringen?

Een reisverzekering is een combinatie van een aantal verzekeringsvormen in één pakket. Je kan zelf kiezen welke rubriek je wel of niet wilt verzekeren. Hierdoor kan je overlappingen met bestaande verzekeringen voorkomen. SOS- hulpverlening, extra verblijfskosten, reddings- en opsporingskosten en repatriëringskosten zijn alleen op een reisverzekering gedekt. Daarvoor geldt nooit enige overlap.

Kan ik ook bijzondere sporten meeverzekeren?

Ja, als je aan bijzondere sporten gaat doen tijdens je vakantie of reis kan je dit meeverzekeren. Voorbeelden van bijzondere sporten zijn bergbeklimmen, skiën, diepzeeduiken, parachutespringen, waterskiën en kitesurfen.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over reisverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar [email protected]

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.