Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering Cuba verplicht, ontvang hier gratis een Cuba verklaring

Cuba verklaring
Cuba verklaring

Sluit hier een reisverzekering voor Cuba af en ontvang gratis een Cuba verklaring. Nu 10% korting op de premie!

Ga je naar Cuba op vakantie? Denk er dan aan dat een reisverzekering met dekking voor medische kosten verplicht is. De reisverzekeraar moet erkend zijn door de Cubaanse overheid en je moet in het bezit zijn van een Engelstalige verzekeringsverklaring.

Cuba reisverzekering

Vanaf 1 mei 2010 moeten reizigers die naar Cuba gaan kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige reisverzekering. Cuba stelt tevens als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij waar de reisverzekering is afgesloten, erkend is door de Cubaanse overheid. Wanneer dat niet het geval is, zul je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten

Dekking medische kosten verplicht

De overheid van Cuba wil dat iedere reiziger op elk moment kan aantonen dat hij een geldige reisverzekering heeft. Je moet eveneens kunnen aantonen dat de medische kosten door de verzekeraar worden vergoed. De dekking medische kosten valt over het algemeen niet onder de standaard dekking van een reisverzekering, maar dient aanvullend te worden afgesloten. Let hier dus goed op bij het afsluiten van een reisverzekering.

Verzekeringsmaatschappij moet erkend zijn

De overheid stelt als voorwaarde dat de verzekeringsmaatschappij erkend is door Cuba. Allianz Global Assistance voldoet aan alle gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Engelstalige verklaring voor reizigers naar Cuba

Wie van plan is om naar Cuba te reizen, adviseren wij om bij ons ook een Engelstalige verklaring aan te vragen. Op deze verklaring staat waar je allemaal voor verzekerd bent en waar deze verzekering geldig is. Je kunt een Engelstalige verklaring bij ons aanvragen door een email te sturen naar: [email protected] onder vermelding van de N.A.W. gegevens en je Allianz Global Assistance polisnummer. Dat geldt natuurlijk ook als je een doorlopende reisverzekering hebt.

Een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je zelf eenvoudig een goedgekeurde kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance voor Cuba afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering wilt. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. En denk er aan alleen bij ons krijg je 10% extra korting op de premie. Bereken nu je voordeel:

Meest gestelde vragen en antwoorden over een Engelstalige Cuba verklaring (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Geldt er een verplichte (reis)verzekering voor Cuba?

Ja. Wat veel reizigers niet weten is dat er enkele landen zijn waar een medische kosten dekking en/of repatriëring verplicht is. Er zijn enkele landen waar je voor of na aankomst op bestemming nog extra handelingen moet uitvoeren om daadwerkelijk verzekerd te zijn en dat geldt ook voor Cuba.

Wat zijn de regels voor een reisverzekering voor Cuba?

Toeristen die naar Cuba reizen moeten bij aankomst kunnen aantonen dat zij in het bezit zijn van een geldige (reis)verzekering met medische kosten dekking. Naast toeristen zijn ook Cubanen die woonachtig in het buitenland verplicht een geschikte verzekering met medische dekking te hebben bij binnenkomst in Cuba. De Cubaanse overheid stelt aan de (reis)verzekering onder meer de voorwaarde dat:
– De verzekeringsmaatschappij waar de (reis)verzekering is afgesloten, dient erkend te zijn door de Cubaanse overheid. Dit is meestal niet het geval en daarom zal je wanneer je Cuba binnenkomt alsnog een Cubaanse verzekering moeten afsluiten.
– Allianz Global Assistance voldoet aan de gestelde eisen van de Cubaanse overheid. Daarom staat Allianz Global Assistance op de lijst van goedgekeurde verzekeringsmaatschappijen. Dit geldt zowel voor de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering.

Hoe kom ik aan een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba?

Sluit eerst een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten af. Neem daarna per e-mail contact met ons op voor de Engelstalige verzekeringsverklaring. Vermeld daarbij altijd je polisnummer.

Kan ik bij jullie een goedgekeurde reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Ja, dat kan. Kijk hier voor een kortlopende reisverzekering of voor een doorlopende reisverzekering voor Cuba.

Wat valt er onder de reisverzekering voor Cuba?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport of medische kosten.

Tot wanneer kan ik een reisverzekering voor Cuba afsluiten?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment. Als je een Engelstalige verzekeringsverklaring voor Cuba nodig hebt, dan moet je deze ongeveer een week voor je vertrek aanvragen.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor Cuba? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.