Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Visum voor Nederland en medische reisverzekering

Visum voor Nederland en medische reisverzekering

Buitenlanders die naar Nederland reizen en uit visumplichtige landen komen, hebben een visum nodig. Voor een kort verblijf in Nederland (korter dan 90 dagen) zijn er verschillende soorten visa, zoals een transitvisum voor luchthavens en een visum voor kort verblijf, die vaak een Schengenvisum wordt genoemd.

Wat is een visum voor Nederland?

Een visum is een sticker die in een reisdocument (bijvoorbeeld je paspoort) wordt geplakt. Een visum geeft aan dat er op het moment van afgifte geen bezwaar bestaat tegen de binnenkomst van een buitenlandse gast voor een kort verblijf. De Nederlandse overheid toetst of iemand in aanmerking komt voor een visum.

Een visum is één van de voorwaarden voor het verkrijgen van toegang tot Nederland en de andere Schengenlanden. Een andere voorwaarde is het bezit van een medische reisverzekering voor de duur van het verblijf in Nederland of een andere Schengenland.

Deze verplichte medische reisverzekering kan je hier voordelig afsluiten voor jouw buitenlandse gast. De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoet aan alle eisen die gelden voor een medische reisverzekering voor Schengen.

Je hebt al een uitgebreide Travel Risk Insurance met dekking voor alle Schengenland vanaf € 2,- per dag. Je ontvangt de polis zeer snel, meestal dezelfde dag per e-mail.

Travel Risk Insurance

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende medische reisverzekering voor buitenlandse gasten. De verzekering voldoet ook aan de eisen voor de aanvraag van een visum voor Nederland. De Travel Risk Insurance heeft een uitgebreide dekking voor:

 • SOS-kosten en repatriëring
 • Medische Kosten: tot € 30.000,-
 • Wintersport (tegen premietoeslag)
 • Bijzondere sporten (tegen premietoeslag)
 • Europadekking (voor personen binnen Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen binnen Europa)
 • Werelddekking (voor personen binnen en buiten Europa, die naar Nederland toe komen en eventueel doorreizen buiten Europa)
 • Annuleringsverzekering (alleen indien de reis is geboekt bij een Nederlandse touroperator)

Let op: De maximale reisduur van de Travel Risk Insurance is 90 dagen.

Medische reisverzekering voor Schengenvisum afsluiten

Wil je een medische reisverzekering (Travel Risk Insurance) afsluiten, voor je buitenlandse gast? Gebruik daarvoor het aanvraagformulier. De premie wordt eerst getoond op het aanvraagformulier, daarna kun je het verzenden om de reisverzekering aan te vragen.

Dekkingsoverzicht Travel Risk Insurance

Rubriek I  S.O.S.-KOSTEN De Maatschappij vergoedt de volgende kosten tot de genoemde maxima, wanneer deze noodzakelijk zijn in verband met:Verzekerde bedragen (p.p. per gebeurtenis, tenzij anders wordt vermeld)
a. Ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde 
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Extra terugreiskosten naarNederlandof het land van domicilieKostende Prijs
Kosten van terugkeer naarNederlandof het land van domicilie per ambulancevliegtuigKostende Prijs
Kosten van ziekenhuisbezoek, per verzekeringsbewijs€ 70, –
Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
Kosten van opsporings- en reddingsacties€ 45.500, –
b. Overlijden van verzekerde 
Vervoerskosten stoffelijk overschot ofKostende Prijs
Kosten van begrafenis of crematie in het verzekeringsgebied incl. overkomst van 2 familieleden voor max. 3 dagenTot max. de kosten van vervoer stoffelijk overschot naar het land van domicilie
Extra reiskosten gezinsleden/reisgenootKostende Prijs
c. Ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
d. Overlijden van een meeverzekerde reisgenoot 
Kosten van overkomst van familie indien verzekerde alleenreizend wordt: 
Reiskosten (max. 1 persoon)Kostende Prijs
Verblijfkosten (max. 1 persoon/max. 10 dagen)€ 70, – p.p. per dag
e. Schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie 
Extra terugreiskosten naar het land van domicilieKostende Prijs
f. Gedwongen oponthoud 
Extra terugreiskostenKostende Prijs
Extra verblijfkosten€ 70, – p.p. per dag
Verder vergoedt de Maatschappij de volgende kosten indien deze het gevolg zijn van een onder deze rubriek verzekerde gebeurtenis:
g. Telecommunicatiekosten, per verzekeringsbewijs (franchise € 23,-)€ 90, –
h. Indien bij het maken van extra reiskosten gebruik wordt gemaakt van het eigen privé-motorrijtuig€ 0,19 per kilometer
Rubriek II MEDISCHE KOSTEN

Verzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)

Medische kosten gemaakt in het verzekeringsgebied: 
• dokters- en ziekenhuiskosten€ 30.000, –
• aangeschafte/gehuurde krukken/rolstoel€ 90, –
• prothesen noodzakelijk ten gevolge van een ongeval€ 680, –
Eigen risico per gebeurtenis:€ 45, –
Tandartskosten:
• tandartskosten ten gevolge van een ongeval in het verzekeringsgebied€ 230, –
Rubriek III EXTRA DEKKINGVerzekerde bedragen (p.p. per verzekerde periode, tenzij anders wordt vermeld)
• Reisdocumenten: Aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument€ 115, –
• Vervangende kleding en/of toiletartikelen€ 115, –
• Schade aan logiesverblijven. Maximale vergoeding voor schade aan hotel-/bungalowinventaris of opstallen buitenNederland (franchise € 23,- per gebeurtenis)€ 115, –

Raadpleeg te allen tijde de verzekeringsvoorwaarden, vooral de verplichtingen vermeld in de Algemene Bepalingen.

Dit moet je weten over een medische reisverzekering

 • Wij hebben de belangrijkste feiten nog even overzichtelijk op een rijtje gezet:
 • Moet jouw buitenlandse gast een Schengenvisum aanvragen, dan is een medische reisverzekering verplicht.
 • Je kunt een visum reisverzekering op deze website voor jouw buitenlandse gast afsluiten en de premie betalen.
 • De Travel Risk Insurance is alleen af te sluiten voor personen, die op de ingangsdatum van de verzekering de leeftijd van 70 jaar nog niet bereikt hebben.
 • De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance voldoen aan de eisen die worden gesteld aan een medische reisverzekering voor een Schengenvisum (Visum Kort Verblijf).
 • De polis ontvang je zeer snel na jouw aanvraag, meestal dezelfde of de volgende dag. Je ontvangt ook de polisvoorwaarden.
 • Zolang de polis nog niet is ingegaan kan je deze kosteloos laten aanpassen, bijvoorbeeld omdat de visumdatum anders wordt.
 • Als een visum wordt afgewezen en de polis is nog niet ingegaan, dan hoef je niet te betalen.
 • Bestaande kwalen, ziektes en aandoeningen die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Dat geldt ook voor medicijnen die men gebruikt. De medische reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten tijdens een verblijf in Nederland of andere Schengenlanden. Controles en een (ziekenhuis)bevalling van een buitenlandse verzekerde zijn daarom ook uitgesloten op deze reisverzekeringen.

Drie soorten visa kort verblijf

A-visum, transitvisum voor luchthavens: Voor een aantal nationaliteiten geldt de transitvisumplicht voor luchthavens. Dit visum is nodig als een buitenlander tijdens een internationale vlucht- naar een land buiten het Schengengebied- een tussenlanding maakt op een luchthaven in een Schengenland (bijvoorbeeld Schiphol). De buitenlander mag tijdens deze tussenlanding de internationale zone van de luchthaven niet verlaten. Dit transitvisum geeft dan ook geen toegang tot het Schengengebied. De volgende nationaliteiten hebben een transitvisum nodig voor Schengenlanden: Afghanistan, Bangladesh, Congo (Democratische Republiek), Eritrea, Ethiopië, Ghana, Irak, Iran, Nigeria, Pakistan, Somalië en Sri Lanka.

Luchthaventransit visumplichtige landen voor Benelux-landen (België, Nederland en Luxemburg): Angola, Colombia, Gambia, Guinee, Guinee-Bissau, Nepal, Soedan, Sierra leone en Syrië.

C-visum: visum kort verblijf voor maximaal 90 dagen, ook wel Schengenvisum genoemd: Een visum kort verblijf kan voor verschillende doelen worden aangevraagd, bijvoorbeeld: vakantie, vrienden- of familiebezoek of deelname sportevenementen.

Een visum moet binnen een bepaalde periode gebruikt worden. Dit staat aangegeven op het visum. Ook staat hierop aangegeven hoe vaak iemand in die periode het land mag inreizen. Is dit één keer, dan is dit ‘single entry’, is dit meerdere keren, dan gaat het om ‘multiple entry’.

Vrije termijn van visum

De vrije termijn heeft een duur van 90 dagen binnen 180 dagen. De termijn van 180 dagen begint op het moment dat iemand voor het eerst het Schengengebied inreist. De 90 dagen kunnen verspreid worden over 180 dagen, maar deze kunnen ook in één keer achter elkaar gebruikt worden. Als iemand 90 dagen achter elkaar in Nederland verblijft, dan moet deze persoon daarna 90 dagen buiten het Schengengebied verblijven. Pas daarna kan weer gebruik gemaakt worden van een nieuwe vrije termijn van 90 dagen.

Medische verzekering voor Schengenvisum

Naast een visum moet een buitenlandse gast bij het betreden van het Schengengebied ook kunnen aantonen dat hij/zij verzekerd is tegen spoedeisende medische hulp en repatriëring. Dit dient als dekking van eventuele uitgaven. De verzekering moet geldig zijn op het hele grondgebied van de Schengen lidstaten en gedurende de duur van het verblijf. De minimum dekking voor medische kosten en repatriëring moet € 30.000,– bedragen.

Allianz Global Assistance

Als je een buitenlandse gast naar Nederland wilt laten komen dan wil je de medische verzekering voor hem of haar goed geregeld hebben, daarom kies je voor Allianz Global Assistance, ’s werelds grootste reisverzekeraar en hulpverlener.

Vragen?

Heb je vragen over een medische reisverzekering voor Nederland en Schengenvisum? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:

Telefoon 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.