Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Schoolreisverzekering met aansprakelijkheid- en ongevallendekking v.a. € 0,25 per persoon!

Ontvang op deze website van Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra premiekorting op de Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance.

Ben jij op zoek naar een voordelige maar uitgebreide schoolreisverzekering? Je wilt er zeker van zijn dat iedereen verzekerd is en voor iedereen één noodnummer bij de hand hebben? Wij hebben de oplossing: de Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance. Je ontvangt, alleen op deze website, 10% extra korting op de premie!

De leerlingen en begeleiders zijn verzekerd voor SOS-Hulpverlening, redding en opsporing, ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit), schade aan logiesverblijven, medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten), rechtsbijstand en aansprakelijkheid.

Schoolreisverzekering, al vanaf slechts € 0,25 per persoon per dag (inclusief 10% korting)!

Het afsluiten van de Schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je ontvangt direct de polis. Je hoeft voor deze schoolreisverzekering alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen gedoe met namenlijsten.

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een reisverzekering voor je schoolreis afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons tot 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

Hier meer informatie over de Schoolreisverzekering:

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste reisverzekering voor een school- of groepsreis!

Voor meer informatie en premies van de Schoolreisverzekering, lees de onderstaande informatie.

Vragen over groepsreisverzekeringen? Bel ons in Apeldoorn: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Schoolreisverzekering voor groepen vanaf 10 leerlingen

De nieuwe Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 leerlingen/studenten. Deze reisverzekering kan je afsluiten voor schoolreizen in Nederland of Europa. Je verzekering begint op de ingangsdatum van de reis en stopt automatisch op de einddatum van je reis. Beland een verzekerde tijdens de reis in het ziekenhuis en kan hij/zij niet terug naar huis? Dan loopt de verzekering door, ook na de einddatum.

Flexibele verzekering, voor elke schoolreis of studiereis

Het maakt niet uit hoeveel personen er meegaan op de schoolreis. Of hoeveel begeleiders er meereizen. Je kunt de Schoolreisverzekering afsluiten voor groepen van 10 tot 400 personen. De hele groep is verzekerd voor hulp als er wat gebeurt tijdens de schoolreis of studiereis. Ook is de groep verzekerd voor Medische kosten, Reisongevallen, Aansprakelijkheid en Rechtsbijstand. Handig, want als je als organisator een geschil krijgt over jouw georganiseerde schoolreis, dan wordt je bijgestaan door een team van professionals. Als de groep reist met waardevolle bagage, of als jullie gaan wintersporten, dan kun je daar extra dekkingen voor afsluiten.

Kies zelf, Nederland of Europa

Of je nu met de klas een dagje naar een pretpark gaat in Nederland of een werkweek organiseert in Europa. Met de Schoolreisverzekering kies je zelf de dekking die bij jouw reis past.

Tot Europa rekent Allianz Global Assistance ook de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee.

Rechtsbijstand en sporten

Nieuw is de standaard rechtsbijstand dekking en dat wedstrijden/trainingen voor sporten (behalve vechtsporten) ook meeverzekerd zijn. Ook nieuw is de mogelijkheid om de dekkingen Bagage en wintersport/bijzondere sporten aan de verzekering toe te voegen.

Organiseer je voor jou school een dagtrip, busreis, schoolreis, werkweek of sportkamp? Dan is de Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance de beste keuze.

Ontvang nu 10% extra korting op de premie

Je ontvangt op deze website maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Schoolreisverzekering van Allianz Global Assistance. Je vindt deze verzekering dan ook nergens voordeliger. Dat is mooi meegenomen! De korting zie je onderaan staan bij de premieberekening.

Gunstige premie

De premie is erg voordelig mede dankzij de 10% korting op de premie die je alleen hier krijgt. Zo heb je al een Schoolreisverzekering vanaf € 0,25 per per persoon dag (Europadekking). De deelnemers aan de schoolreis zijn dan verzekerd voor SOS-hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid. Hoe groter de groep hoe lager de premie. Maak vrijblijvend een premieberekening.

Je hoeft voor deze groepsreisverzekering alleen het aantal verzekerden op te geven, dus geen tijdrovend uitzoekgedoe met namenlijsten.

Premie indicatie

In de onderstaande tabel zie je een overzicht van de premies. Maak zelf een berekening voor exacte premie.

Aantal personenBasisdekking*Basis + BagageBasis + (winter)sportenBasis + Bagage + (winter)sporten
t/m 20€ 9,00€ 15,75€ 17,10€ 19,80
t/m 40€ 15,75€ 27,00€ 29,70€ 34,20
t/m 60€ 21,60€ 33,30€ 41,40€ 47,70
t/m 80€ 26,55€ 37,80€ 52,20€ 59,40
t/m 100€ 30,60€ 41,40€ 61,20€ 70,20
t/m 150€ 43,20€ 56,25€ 81,00€ 95,40
t/m 200€ 54,00€ 65,70€ 99,90€ 118,80
t/m 250€ 63,90€ 75,60 € 117,00€ 135,90
t/m 300€ 72,00€ 83,70€ 130,50€ 146,70
t/m 350€ 79,20 € 90,90€ 144,90€ 156,60
t/m 400€ 85,50€ 97,20€ 153,90€ 164,70
* De basisdekking van de Groeps- en Schoolreisverzekering bestaat uit SOS hulpverlening, Ongevallen, Medische kosten, Rechtsbijstand en Aansprakelijkheid.

Waarvoor verzekerd?

Wat is er verzekerd op de Schoolreisverzekering?

 • SOS-Hulpverlening, redding en opsporing;
 • ongevallen (overlijden en blijvende invaliditeit);
 • schade aan logiesverblijven;
 • medische kosten (dokters en ziekenhuiskosten);
 • rechtsbijstand;
 • aansprakelijkheid.

Als optie kan je ook meeverzekeren:

 • bagage (diefstal, vermissing of beschadiging);
 • bijzondere sporten en wintersport.

Lees voor een compleet overzicht van alle dekkingen de verzekeringsvoorwaarden.

Voordelen van de Groepsreisverzekering:

 • Goede basisverzekering voor groepsreizigers tegen een aantrekkelijk tarief.
 • Geen uitzoekwerk voor de organisator wie/wel of niet een doorlopende reisverzekering heeft.
 • Bij een calamiteit de zekerheid dat iedereen verzekerd is.
 • Onderlinge letselschade is verzekerd op de aansprakelijkheidsdekking.
 • Organisator kan rechtsbijstand krijgen bij een geschil over de reis.
 • Zeer geschikt voor sportkampen met wedstrijden en/of trainingen.

Wat is ver­ze­kerd op de Schoolreisverzekering?

Je krijgt hulp van de alarmcentrale bij een ongeluk, ernstige ziekte of overlijden van een verzekerde. Allianz Global Assistance regelt en vergoedt vervoer naar huis of extra verblijfskosten voor jou of de andere verzekerde deelnemers aan de schoolreis. Daarnaast zijn de scholieren en hun begeleiders verzekerd voor de aanvullende dekkingen die zijn gekozen.

Me­dische kosten

Verzekerden hebben recht op vergoeding van medische kosten in het buitenland. Het verplichte eigen risico van de zorgverzekering valt ook onder de dekking.

Ba­ga­gedekking (optioneel)

Kies je voor deze dekking, dan zijn de deelnemers aan de schoolreis verzekerd voor schade, vermissing of diefstal van bagage. De maximale vergoeding is € 1.000. Het eigen risico bij bagage bedraagt € 50,-.

Bij­zon­de­re spor­ten (optioneel)

Ga je met de groep scholieren op wintersport? Of beoefenen jullie een bijzondere sport? Dan is deze aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor hulpverlening of medische kosten, als één van de de groepsleden een ongeval krijgt tijdens de beoefening van de sport.

On­ge­val­len

Bij blijvende invaliditeit of overlijden van verzekerden door een ongeval keert de verzekeraar een vast bedrag uit. Bij overlijden door ongeval is dat maximaal € 10.000,- bij lijvende invaliditeit is dat maximaal € 40.000,-

Rechts­bij­stand

Met dit onderdeel van de verzekering ben je als organisator van de schoolreis verzekerd voor geschillen die je in verband met de reis of het uitje hebt gesloten. Daarnaast ontvangen verzekerden juridische ondersteuning bij het verhalen van schade aan bagage.

Aan­spra­ke­lijk­heid

Allianz Global Assistance vergoedt ook de schade die tijdens de schoolreis is toegebracht aan anderen of de spullen van anderen waarvoor een van de verzekerden aansprakelijk is.

Schoolreisverzekering

Ga je een schoolreisje organiseren en wil je geen risico lopen? Sluit dan hier een schoolreisverzekering af. Al vanaf € 0,25 per persoon per dag.

Schoolreisjes: ontspanning en educatie

Een schoolreis (vaak: schoolreisje) is bijzonder buitenschoolse activiteit van een basisschool of secundair onderwijs en wordt meestal eenmaal per jaar georganiseerd. Een schoolreis is leerzaam en nuttig. Het zorgt er voor dat leerlingen elkaar in een andere setting leren kennen. Scholieren leren om van huis te zijn en het bevorderd de zelfstandigheid.

Met een schoolreis gaat de school met een aantal groepen of klassen naar bijvoorbeeld een pretpark, dierentuin of museum voor een hele dag of meerdere dagen. In de hoogste groepen of klassen van de basisschool wordt meestal een langere schoolreis, van een paar dagen tot een week, gevierd. Dit wordt ook wel schoolkamp genoemd.

Leerzame thema’s

Vaak hebben schoolreizen leerzame thema’s. Tijdens een (meerdaagse) schoolreis kunnen leerlingen een ontspannende wandeling maken door een bos of natuurgebied en tijdens die wandeling iets leren over de dieren en planten uit het bos. Hiernaast wordt ook aan sport gedaan voor de conditie van de leerlingen. Voorbeelden zijn fietsen, zwemmen, lopen en wandelen. Een meerdaagse schoolreis wordt ook wel een ‘werkweek’, ‘schoolkamp’ of ‘kampweek’ genoemd. In sommige scholen wordt de schoolreis GWP (Geïntegreerde Werkperiode) of GWW (Geïntegreerde Werkweek) genoemd.

De schoolreizen worden meestal gedaan met behulp van busvervoer door speciaal ingehuurde bussen, hoewel deze soms ook met het openbaar vervoer uitgevoerd worden.

Natuurlijk wil je als organisator van de schoolreis dat alles goed verloopt. Daarom sluit je ook een goede schoolreisverzekering af. Dat kan bij Allianz Global Assistance.

Schoolreisverzekering voor heel Europa

De groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance geeft dekking voor alle schoolreisjes in Nederland en Europa. Verzekerd zijn de deelnemers aan de schoolreis of groepsreis:

 • Schoolbestuur
 • Onderwijzend personeel
 • Begeleiders
 • Scholieren

Het afsluiten van een Schoolreisverzekering gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

Aansprakelijkheid schoolbestuur en onderwijzers meeverzekerd

Wanneer je een schoolreis organiseert ben je verantwoordelijk en wil je zo min mogelijk risico lopen. Het organiseren is al een hele klus en tijdens het schoolreisje wil je goed verzekerd zijn tegen onverwachte omstandigheden, die je niet van te voren kunt inschatten. Mocht er toch iets vervelends gebeuren tijdens de schoolreis, dan kunnen de verantwoordelijke personen door derden aansprakelijk gesteld worden. Ook leerlingen kunnen aansprakelijk gesteld worden en dat wil je als schoolleiding uiteraard voorkomen en tegen verzekerd zijn.

Om goed verzekerd op schoolreis te gaan, is er de groepsreisverzekering van Allianz Global Assistance. Dit is een reisverzekering speciaal in het leven geroepen om schoolreisjes optimaal tegen meerdere risico’s te verzekeren. Een van de onderdelen van de groepsreisverzekering is de aansprakelijkheid verzekering, uitgesloten is de aansprakelijkheid voor schade door diefstal, verduistering en vermissing.

De kosten zijn v.a. € 0,25 per persoon per dag (afhankelijk van het aantal verzekerden). Voor dit bedrag is de hele groep verzekerd tegen SOS-kosten.

Dekking schoolreisverzekering

Wanneer er sprake is van ziekte, ongeval of vermissing van een verzekerde, ben je verzekerd voor:

 • Extra verblijfkosten.
 • Extra terugreiskosten naar Nederland.
 • Kosten van terugkeer per ambulancevliegtuig.
 • Kosten van ziekenhuisbezoek.
 • Kosten van overkomst van familie in geval van levensgevaar.
 • Verblijfkosten (max. 2 familieleden).
 • Kosten van opsporings- en reddingacties.
 • Wanneer een verzekerde is overleden, ben je verzekerd voor:
  • Vervoerskosten stoffelijk overschot of kosten van begrafenis of crematie in het buitenland incl. overkomst van 2 familieleden.
  • Extra reiskosten gezinsleden/reisgenoot.
 • Wanneer een niet-meereizende familielid van verzekerde ziek is, een ongeval heeft of overleden is, ben je verzekerd voor:
  • Extra terugreiskosten naar Nederland.
  • Extra kosten van terugkeer naar de reisbestemming.

Tevens ben je verzekerd voor reisongevallen en de volgende uitkeringen zijn van toepassing:

 • Uitkering in geval van overlijden ten gevolge van een ongeval.
 • Uitkering in geval van algehele blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval.

In dit uitgebreide pakket van de groepsreisverzekering zit ook dekking medische kosten tot en bedrag van € 3.400,-

Reisbagage

Reisbagage is tegen een geringe meerpremie bij te verzekeren. Diefstal, vermissing of beschadiging van bagage is tot maximaal € 1.000,- verzekerd (het eigen risico bij bagage bedraagt € 50,-).

Voordelen Allianz Global Assistance Schoolreisverzekering

 • Perfect verzekerd met een groep op reis
 • Wereldwijde hulp, 24 uur per dag
 • Standaard dekking met mogelijkheid tot uitbreiding

Over Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd marktleider in hulpverlening, reisverzekeringen en persoonlijke diensten. Allianz Global Assistance Group opereert met ruim 10.000 medewerkers in meer dan 34 landen wereldwijd. Inmiddels maken 250 miljoen klanten gebruik van onze dienst- en hulpverlening.

In Nederland biedt de Allianz Global Assistance Group met 270 medewerkers medische hulpverlening aan 3,5 miljoen mensen en verzorgt ze de voertuigenhulpverlening voor ruim 2 miljoen auto’s.

Contact

Heb je naar aanleiding van het bovenstaande vragen? Neem dan contact met ons op:

Deze tekst is voor het laatst aangepast op 1 augustus 2018.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.