Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Eigen Risico Verzekering Autohuur nu 10% korting!

Ontvang op deze website van Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra premiekorting op de Eigen Risico Autohuur Verzekering van Allianz Global Assistance.

Deze verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto, of huurcamper het eigen risico of de ingehouden borg tot maximaal € 6.000,-. De ideale huurauto verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft.

 • Eigen Risico Verzekering Autohuur nu al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting).
 • Eigen Risico Verzekering Camperhuur vanaf € 7,14 per dag (inclusief 10% korting).

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor voertuig huur afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen, de perfecte huurauto verzekering:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de verzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Eigen Risico Verzekering!

Vragen over deze huurauto verzekering? Bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Eigen Risico Verzekering Autohuur

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering is de ideale huurauto verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis. In binnen- en buitenland.

Voordelen van de Eigen Risico Verzekering

Bij deze huurauto verzekering zijn zowel het eigen risico als borg van de huurauto of huurcamper verzekerd. Het staat min of meer gelijk aan de afkoop van je eigen risico bij de verhuurder

Eigen Risico

Als je een auto of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg

Bij het huren van een auto of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Huurcamper

De Eigen Risico Verzekering is niet alleen gehuurde auto’s maar ook voor gehuurde campers. De huurcamper verzekering is ideaal als je zonder problemen of financiële tegenvaller een camper wilt gaan huren. De camperhuur verzekering eigen risico biedt je de zekerheid die je zoekt. Mocht je onderweg schade aan je kampeerauto krijgen of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico volledig vergoed. Ook de ingehouden borg van de camper is verzekerd.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt, alleen op deze website, maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Eigen Risico Verzekering Autohuur, de meest voordelige huurauto verzekering. Dat is mooi meegenomen! De korting wordt weergegeven onderaan de premieberekening.

Scherpe premie

Bij de huur van een auto kost de verzekering € 4,09 per dag en voor een camper betaal je vanaf € 7,14 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Premie per dag met 10% kortingHuurautoHuurcamper
Europa€ 4,09€ 7,14
Wereld exclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,14
Wereld inclusief de VS en Canada€ 4,09€ 7,73
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Snelle en eerlijke schadebehandeling

Als je schade hebt gehad aan je huurauto of –camper, dan heb je het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wil je natuurlijk zo snel mogelijk na je reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Meld je schade online of met de post via een schade aangifteformulier. Wij streven ernaar je schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Reisverzekering en autohuur

Ga je tijdens je vakantie in Europa een auto huren dan biedt een reisverzekering geen dekking bij schade aan de huurauto. Toch is het wel zinvol een reisverzekering af te sluiten. Je ontvangt bij ons ook nog eens 10% korting op de premie, nu al in heel Europa verzekerd voor slechts € 1,26 per dag. Dat is inclusief een reisbagagedekking van € 4.000,-voor verlies/diefstal van elektronica, kostbaarheden, voorwerpen, reisdocumenten of andere reisbagage. De kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance heeft dan ook een zeer complete dekking voor S.O.S kosten, ongevallen, diefstal, verlies van bagage en medische kosten. Je kan deze dekkingen ook nog aanvullen met een annuleringsverzekering. Meer weten of afsluiten: Kortlopende reisverzekering »

Vragen en antwoorden Eigen Risico Verzekering Autohuur (FAQ)

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance, de meest voordelige huurauto verzekering.

Wat is verzekerd bij de Eigen Risicoverzekering Autohuur?

Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Hoe zit het met schade aan ruiten, lak, interieur, etc?

Ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur is ook gedekt wanneer deze van de borg wordt ingehouden.

Wat kost de Eigen Risicoverzekering Autohuur?

Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 4,09 per dag en voor een camper betaal je vanaf € 7,14 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten.

Waarom geven jullie 10% korting op de Eigen Risicoverzekering Autohuur

Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je 10% extra korting op de normale premies! De korting kan je zelf zien onderaan de premieberekening.

Wie is verzekerd?

Verzekerd is de persoon die in het huurcontract staat.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?

Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de Eigen Risicoverzekering Autohuur geldig? 

De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat is verzekerd bedrag bij de Eigen Risicoverzekering Autohuur?

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Tips voor autohuur

Een huurauto tijdens je vakantie geeft je veel vrijheid. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer of een dure taxi. Wij geven je een aantal handige tips, waardoor het huren van een auto nog leuker wordt. 

 • Regel de autohuur alvast in Nederland: Kijk rustig welke huurauto je nodig hebt, welk verhuurbedrijf het beste aanbod heeft en wat je wel en niet wilt verzekeren.
 • Bekijk online reviews over de autoverhuurder – zijn er klachten over de autoverhuurder, begin er dan niet aan en zoek een andere.
 • Denk aan een creditcard: Bij vrijwel alle internationale verhuurbedrijven heb je bij autohuur een creditcard nodig. Voor de autohuur zelf maar ook voor de borg, dekking van het eigen risico, mogelijke schade en eventuele boetes. Check daarom voor vertrek de geldigheid van je creditcard en de hoogte van je krediet.
 • Rijbewijs: Controleer vanaf welke leeftijd je een auto mag huren en of je voor jouw bestemming een internationaal rijbewijs nodig hebt.
 • Controleer de verzekeringen en huurvoorwaarden – waar ben je wel en niet voor verzekerd? Welke huurvoorwaarden gelden er? Huurvoorwaarden niet leesbaar omdat ze in een vreemde taal zijn? Ga niet in zee met deze partij.
 • Zijn er meer bestuurders van de huurauto? Mogelijk dat er extra kosten gelden voor tweede bestuurders van de huurauto.
 • Check regels voor brandstof en tankinhoud – zowel bij het ophalen als wegbrengen. Kijk of de huurauto is afgetankt.
 • Controleer de hoogte eigen risico – hoeveel is het eigen risico en wanneer wordt dit ingehouden?
 • Check de hoogte van de borg – hoeveel is de borg? Hoe moet je deze voldoen?
 • Controleer wanneer de borgsom in rekening wordt gebracht – Voorkom dat er achteraf nog een bedrag van je creditcard wordt afgeschreven.
 • Vraag en lees wat je moet bij nood en ongevallen – verkeerd handelen kan leiden tot extra kosten.
 • Ga na in welke landen en gebieden je met het gehuurde voertuig mag rijden – denk er aan dat als jij je niet houdt aan deze regels je onverzekerd bent.
 • Check ophaal- en terugbrengtijd van de huurauto – kom je te laat dan betaal je zomaar een extra huurdag.
 • Controleer of er een maximum aantal kilometers geldt – extra kilometers worden in rekening gebracht en kunnen behoorlijk duur zijn.

Je huurauto verzekeren: wat wel en niet?

Schade aan een huurauto valt nooit onder je reisverzekering. Zorg er voor dat je auto altijd volledig casco verzekerd is. Controleer tevens of er een eigen risico van toepassing is en hoe hoog deze is. Sluit hier een huurauto verzekering af voor de afkoop van je eigen risico en borg. Dan loop je geen financieel risico bij diefstal en bij schade aan de ruiten, de bodem, banden en het dak.

Verzekeringen bij autohuur, wat betekenen de afkortingen?

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

Op een Engelstalig internationaal huurcontract staan meestal de volgende afkortingen voor de verschillende (aanvullende) autoverzekeringen, maar wat betekenen die afkortingen?

 • ALI (Additional Liability Insurance) of LIS (Liability Insurance Supplement): Verhoging van de WA aansprakelijkheid tot een bepaald maximum bedrag.
 • CDW (Collision Damage Waiver): Vergelijkbaar met de cascoverzekering. De CDW beperkt de aansprakelijkheid voor schade aan het gehuurde voertuig.
 • LDW (Loss Damage Waiver): Zelfde als CDW aangevuld met dekking van diefstal en vandalisme.
 • SCDW (Super CDW): All-riskverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • PAI (Personal Accident Insurance): Inzittendenverzekering voor letsel of overlijden.
 • PEP (Personal Effects Protection) en PEC (Personal Effects Coverage): Bagageverzekering.
 • PERSPRO/CCP (Carefree Personal Protection): Is een personen- en bagageverzekering met extra dekking voor medische hulp in noodsituaties.
 • TPI (Third Party Insurance): Vergelijkbaar met een WA-verzekering.
 • TP (Theft Protection) of THW (Theft Waiver): Diefstalverzekering, vaak met eigen risico.
 • STP (Super TP): Diefstalverzekering met bijzonder laag of geen eigen risico.
 • UMP (Uninsured Motorist Protection): Een aanvullende verzekering in geval van letsel of overlijden door onverzekerde of na ongeval doorgereden tegenpartij.

Bekijk de video over Eigen Risico Verzekering Autohuur

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.