Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Eigen Risico Verzekering Autohuur nu 10% korting!

Ontvang op deze website van Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra premiekorting op de Eigen Risico Autohuur Verzekering van Allianz Global Assistance.

Deze verzekering dekt in geval van diefstal of schade aan de huurauto, -motor of -camper het eigen risico of de ingehouden borg. Een ideale huurauto verzekering voor een onbezorgde (auto)vakantie.

De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit de cascoverzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. Check dus altijd goed bij de verhuurder of het gehuurde voertuig een cascoverzekering heeft.

 • Eigen Risico Verzekering Autohuur nu al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting).
 • Eigen Risico Verzekering Motorhuur nu al voor € 4,09 per dag (inclusief 10% korting).
 • Eigen Risico Verzekering Camperhuur nu voor € 5,95 per dag (inclusief 10% korting).

Hier kan je zelf de premie berekenen en direct een Eigen Risico Verzekering voor voertuig huur afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen, de perfecte huurauto verzekering:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de verzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste Eigen Risico Verzekering!

Vragen over deze huurauto verzekering? Bel: 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).


Reisverzekeringkorting.nl is een verbonden bemiddelaar van Faber Verzekeringen in Den Haag. Je kan op deze website online een reisverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Door onze kostenbesparende werkwijze geven wij je 10% extra korting op de normale premies! 

Eigen Risico Verzekering Autohuur

Eigen Risico Verzekering Autohuur

De Eigen Risico Verzekering is de ideale verzekering als je een auto, motor of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Zo voorkom je dat je voor vervelende verrassingen komt te staan en geniet je dus altijd van een onbezorgde (auto)reis. In binnen- en buitenland.

Voordelen van de Eigen Risico Verzekering

Bij deze huurauto verzekering zijn zowel het eigen risico als borg van de huurauto, motor of camper verzekerd. Het staat min of meer gelijk aan de afkoop van je eigen risico bij de verhuurder

Eigen Risico
Als je een auto, motor of camper huurt, dan is het verplicht dat deze een cascoverzekering heeft. Bij sommige verhuurmaatschappijen zit deze verzekering in de huurprijs, maar het kan ook zijn dat je deze apart moet afsluiten. In de meeste gevallen zit er een eigen risico op deze cascoverzekering. Als je vervolgens schade hebt aan de gehuurde auto of camper, moet je dit eigen risico zelf betalen. Voor een auto is dit ongeveer € 500,- en voor een camper is dit al snel € 1000,-. Met de Eigen Risico Verzekering Autohuur is dit risico gedekt tot maximaal € 6.000,-.

Let op: de Eigen Risico Verzekering Autohuur vergoedt alleen het eigen risico van schade die onder de dekking valt van de cascoverzekering.

Borg
Bij het huren van een auto, motor of camper betaal je een waarborgsom, meestal met een creditcard. De verhuurder gebruikt deze waarborgsom als garantstelling, mocht er iets met het gehuurde voertuig gebeuren dat niet onder de verzekering valt. Bijvoorbeeld ruitschade, lakschade, schade aan de onderkant van het voertuig of schade aan het interieur. Je bent met deze verzekering ook gedekt voor de borg die wordt ingehouden.

Huurcamper

De Eigen Risico Verzekering is niet alleen gehuurde auto’s maar ook voor gehuurde campers. De huurcamper verzekering is ideaal als je zonder problemen of financiële tegenvaller een camper wilt gaan huren. De camperhuur verzekering eigen risico biedt je de zekerheid die je zoekt. Mocht je onderweg schade aan je kampeerauto krijgen of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico volledig vergoed. Ook de ingehouden borg van de camper is verzekerd.

Ontvang nu 10% extra korting

Je ontvangt, alleen op deze website, maar liefst 10% extra online korting op de premie van de Eigen Risico Verzekering Autohuur, de meest voordelige huurauto verzekering. Dat is mooi meegenomen! De korting wordt weergegeven onderaan de premieberekening.

Scherpe premie

Bij de huur van een auto of motor kost de verzekering € 4,09 per dag en voor een camper betaal je € 5,95 per dag. Deze bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Voor deze verzekering betaal je bovendien geen poliskosten. In de meeste gevallen ben je met de Eigen Risico Verzekering Autohuur dan ook goedkoper uit dan bij de lokale verhuurder.

Snelle en eerlijke schadebehandeling

Als je schade hebt gehad aan je huurauto of –camper, dan heb je het eigen risico zelf betaald of is de borg ingehouden. Dit bedrag wil je natuurlijk zo snel mogelijk na je reis terug ontvangen. Allianz Global Assistance bekijkt altijd de situatie waarin de schade is ontstaan om schade zo eerlijk mogelijk te behandelen. Meld je schade online of met de post via een schade aangifteformulier. Wij streven ernaar je schade aangifte binnen 10 werkdagen af te handelen.

Vragen en antwoorden Eigen Risico Verzekering Autohuur

Hieronder lees je de meeste gestelde vragen en antwoorden over Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance, de meest voordelige huurauto verzekering.

Wat is verzekerd bij de Eigen Risico Verzekering Autohuur?
Het verschuldigd eigen risico op de cascoverzekering als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen en de waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Vanaf wanneer ben je verzekerd?
Je bent verzekerd tijdens de periode dat je het voertuig huurt. De ingangsdatum en einddatum staan op het huurcontract. In onvoorziene situaties mag de huurtermijn na toestemming van de verhuurder worden verlengd. De verzekering is geldig tot maximaal 45 aaneengesloten dagen.

Waar is de verzekering geldig? 
De verzekering is geldig in het gebied waar ook het huurcontract geldig is.

Wat zijn de regels en voorwaarden voor deze verzekering?
Zoals bij elke verzekering zijn er regels. Allianz Global Assistance verwacht van jou dat:

 • jij de juiste en noodzakelijke informatie geeft en jezelf op de hoogte stelt van alle belangrijke informatie;
 • al het mogelijke doet om de schade te beperken;
 • datgene opstuurt wat de verzekeraar nodig heeft bij schade, zoals het originele huurcontract. Let op: Als je je niet aan de regels houdt, kan het zijn dat je niet verzekerd bent.

Wat te doen bij schade?
Deze moet je zo snel mogelijk melden. Je stuurt vervolgens het huurcontract en het bewijs dat het eigen risico en/of de waarborgsom is ingehouden naar Allianz Global Assistance.

Wat is verzekerd bij het eigen risico?
Verzekerd:

 • Het verschuldigde eigen risico op de cascoverzekering, als je dat bij diefstal of schade aan het voertuig moet betalen.

Niet verzekerd:

 • Schade die uitgesloten is volgens de cascoverzekering van het gehuurde voertuig.
 • Als je al kon verwachten dat je schade zou maken.
 • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
 • Als de verhuurder geen cascoverzekering voor het voertuig heeft.
 • Schade door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.

Maximum uitkering per schade: Tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Vergoeding waarborgsom
Verzekerd:

 • De waarborgsom, als dat bij schade aan het voertuig door de verhuurder deels of helemaal wordt ingehouden.

Niet verzekerd:

 • Als je al kon verwachten dat je schade zou maken.
 • Als de kosten zijn gedekt door een andere voorziening of verzekering.
 • Als de verhuurder geen cascoverzekering voor het voertuig heeft.
 • Schade door gebruik van het voertuig dat volgens het huurcontract niet is toegestaan.

Maximum per schade: tot € 6.000,- per huurcontract. Let op: dit maximum geldt voor vergoeding eigen risico en vergoeding waarborgsom samen.

Vragen?

Heb je een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringkorting.nl of bel:
Telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.