Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Welke landen vallen onder Europadekking bij een reisverzekering van Allianz?

"Allianz"/

Allianz Travel Risk Insurance
Reisverzekering voor Europa met 10% korting!

Bereken hoeveel jij bespaart met de kortlopende reisverzekering van Allianz.

Wereldwijd hulp van eigen alarmcentrales en de beste ziekenhuizen.

Ontvang alleen hier 10% korting op de premie.

Bagage is standaard meeverzekerd tot € 4.000,-

Kinderen tot en met 4 jaar gratis meeverzekerd.

 Gekozen tot beste reisverzekeraar.

Premie vanaf €1,26 per dag!

Welke landen vallen bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance onder Europadekking? Dat is een vraag die regelmatig terugkomt bij reisverzekeringen.

De dekking bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance is veel ruimer dan geografische Europa. Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden ook onder de Europadekking van de reisverzekering. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Dekkingsgebied van de reisverzekering: Europa of Wereld

Welke landen vallen bij een reisverzekering onder Europadekking?
Welke landen vallen bij een reisverzekering onder Europadekking?

Bij een kortlopende reisverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen Europa- en werelddekking. Voor een reisverzekering met werelddekking betaal je meer premie. Heb je een reisverzekering met Europadekking afgesloten, maar ga je naar een land buiten het dekkingsgebied, bijvoorbeeld naar Indonesië, dan ben je niet verzekerd. Daarvoor dien je werelddekking te kiezen.

Europadekking reisverzekering

Naast de gebruikelijke Europese landen worden ook enkele bekende eilandengroepen tot het dekkingsgebied Europa gerekend, namelijk:

  • de Azoren
  • Madeira
  • Canarische Eilanden

Het Middellandse Zeegebied en de niet-Europese landen die hier aan grenzen, vallen ook onder de Europadekking. De dekking geldt ook in Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus. Ook zeereizen tussen de genoemde gebieden vallen onder de dekking.

Europadekking volgens Allianz Global Assistance

Heb je een kortlopende reisverzekering van de Allianz Global Assistance of wil je deze afsluiten? Lees hier welke landen bij Allianz Global Assistance onder Europadekking vallen: Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Ontvangt 10% korting op een reisverzekering met Europadekking

Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering met Europadekking. Dat is mooi meegenomen! Je kunt deze eenmalige reisverzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Wij bieden je de goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor heel Europa vanaf: € 1,26 per dag (10% korting) en dat is inclusief de bagagedekking tot €4.000,- bij verlies, diefstal of beschadiging van je reisbagage. Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op de tijdelijke reisverzekering.

De voordelen van de Kortlopende Reisverzekering

  • Gunstige premie met extra korting. Je ontvangt direct de polis per e-mail.
  • Allianz Global Assistance Alarmcentrale: wereldwijd professionele hulp bij ziekte en ongeval.
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van je zorgverzekering.
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten.
  • Bij Allianz Global Assistance: kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekerd.
  • Eenvoudig meeverzekeren van bijzondere sporten en wintersport.

Maak een premieberekening

Weten wat een kortlopende reisverzekering voor jou kost? Bereken hier de premie. Je bepaalt zelf hoe je verzekerd wilt zijn. Kijk en vergelijk. De getoonde premies zijn inclusief bagagedekking. Heb je nog geen goedkope kortlopende reisverzekering voor Europa? Bereken dan nu de premie of sluit hem hieronder af!

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie, dan kan een doorlopende reisverzekering met Europadekking goedkoper zijn dan een kortlopende reisverzekering. Meestal is een doorlopende reisverzekering al goedkoper wanneer je meer dan 17 tot 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Lees hier meer: doorlopende reisverzekering.

Meest gestelde vragen en antwoorden over de landen die onder de Europadekking vallen bij een reisverzekering!

Hieronder staan de meest gestelde vragen en antwoorden welke landen er onder de Europadekking vallen bij een kortlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance?

Wat betekent dekkingsgebied Europa op een kortlopende reisverzekering?

Een dekkingsgebied is het gebied waar de verzekering geldig is. Dit gebied verschilt per verzekering. De dekking bij de reisverzekering van Allianz Global Assistance is veel ruimer dan geografische Europa. Zo vallen de niet-Europese landen grenzend aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische Eilanden ook onder de Europadekking van de reisverzekering.

In welke landen ben ik verzekerd met een kortlopende reisverzekering?

Met een reisverzekering van Allianz Global Assistance bepaal je zelf in welke landen je verzekerd bent. Deze keuze maak je door te kiezen voor een dekkingsgebied. Bij het afsluiten van een Kortlopende Reisverzekering kies je uit drie dekkingsgebieden:
Europa
Wereld exclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada
Wereld inclusief de Verenigde Staten van Amerika en Canada

Welke landen vallen onder de Europadekking?

Albanië, Algerije, Andorra, Azoren, België, Bosnië en Herzegovina, Bulgarije, Canarische eilanden, Corsica, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Egypte, Engeland, Estland, Finland, Frankrijk, Fuerteventura, Georgië, Gibraltar, Gran Canaria, Griekenland, Groot-Brittannië, Guernsey, Hongarije, Ierland, IJsland, Israël, Italië, Jersey, Kanaaleilanden (Brits), Kreta, Kroatië, Letland, Libanon, Libië, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Madeira, Mallorca, Malta, Marokko, Moldavië, Monaco, Montenegro, Nederland, Noorwegen, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland (Europees deel), San Marino, Schotland, Servië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Syrië, Tenerife, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Vaticaanstad, Wales, Wit-Rusland, Zweden en Zwitserland.

Waar in Europa is SOS autohulp van de reisverzekering geldig?

Het is mogelijk om bij je reisverzekering een extra dekking voor je auto af te sluiten. Met SOS autohulp heb je recht op hulp aan je auto of motor bij een ongeluk, diefstal, pech of als de bestuurder niet meer in staat is te rijden. Deze autohulp is geldig in landen die vermeld staan op het internationaal verzekeringsbewijs (IVB) van je autoverzekering. De zogeheten groene kaart.

Geven jullie korting op een reisverzekering met Europadekking?

Jazeker! Je ontvangt bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van de kortlopende reisverzekering met Europadekking. Dat is mooi meegenomen! Je kunt deze eenmalige reisverzekering eenvoudig uitbreiden met de dekkingen die jij belangrijk vindt.

Wat kost een reisverzekering met Europadekking?

Wij bieden je de goedkoopste kortlopende reisverzekering met bagagedekking voor heel Europa vanaf: €1,26 per dag (10% korting) en dat is inclusief de bagagedekking bij verlies, diefstal of beschadiging van je reisbagage (tot €4.000,-). Bij Allianz Global Assistance zijn kinderen tot 5 jaar gratis meeverzekert op een tijdelijke reisverzekering.

Vragen?

Heb je een vraag over de Europadekking bij reisverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.