Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat kost een annuleringsverzekering van Allianz met 10% korting en een ruime dekking?

Allianz Direct je reisverzekering
alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde annuleringsverzekering nu ook met allrisk dekking en 10% korting!

Wat is er nieuw:

  • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
  • 3e graad familie meeverzekerd.
  • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.


Wat kost een annuleringsverzekering voor een vakantie? De prijs van een eenmalige annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (totale kosten van de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Alleen op deze website ontvang je 10% korting op de prijs van een annuleringsverzekering.

Daarnaast is de gekozen dekking ook van invloed op het percentage wat je betaald, maar je kan uitgaan van 5,31%. Een annuleringsverzekering voor een geboekte reis van € 1.000,- kost slechts € 53,10 (exclusief assurantiebelasting en poliskosten).

Overzicht dekkingen kortlopende annuleringsverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz
Type VerzekeringAnnuleringsverzekering
Wat is verzekerd?– Kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken.
– Kosten van omboeken.
– Vergoeding bij meer dan 8 uur vertraging in het openbaar vervoer.
Dekking voor gezondheidsredenenKosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Vergoeding ook in geval van complicaties bij zwangerschap.
Dekking voor familiegebeurtenissenDekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
Dekking voor werkgerelateerde redenenRecht op vergoeding als de reis wordt geannuleerd omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest, of als je buiten je schuld ontslagen bent.
Dekking voor woninggerelateerde redenenKosten van annulering worden vergoed als je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, of als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
Optie:
Dekking voor zelf samengestelde reizen
Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld, worden de kosten voor annulering of onderbreking vergoed. Als één van deze onderdelen uitvalt door een gebeurtenis uit de voorwaarden, worden de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken vergoed.

Optie:
Dubbel Zeker dekking
Bij het afbreken van de reis wordt ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op het polisblad. De reden moet in de voorwaarden staan.
Annulering reisgenootAls je reisgenoot zijn reis annuleert en jij hierdoor niet meer op reis wilt, heb je recht op vergoeding, mits de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.
Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht de dekking is nog veel uitgebreider, lees daarvoor de polisvoorwaarden.

Wat kost een annuleringsverzekering vanAllianz met korting?

Een voordelige kortlopende annuleringsverzekering kost bij ons minder omdat wij 10% korting geven op de premie. Met deze voordelige annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. Meer weten over wat een kortlopende annuleringsverzekering kost? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Wat kost een annuleringsverzekering
Wat kost een annuleringsverzekering?

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Wat kost een annuleringsverzekering en wat zijn de voordelen?

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kost niet alleen weinig, deze biedt ook de volgende voordelen:

  • Keuze uit twee dekkingsvormen: Basis en Dubbel-Zeker.
  • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
  • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
  • Verzekerd bij annulering en vertraging.
  • Met Dubbel-Zeker variant: volledige verzekerde reissom vergoed.
  • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Heb je nog geen kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af. Om te weten wat de annuleringsverzekering kost, kan je eerst een premieberekening maken. De korting zie je ook bij de totaalprijs’

Waarom een kortlopende annuleringsverzekering?

Wat kost een annuleringsverzekering? Dat is een eenvoudige vraag. De volgende vraag is waarom moet je aan annuleringsverzekering afsluiten? Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
  • Als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
  • Uitvallen van je reisgenoot.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
  • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
  • Toewijzing van een huurhuis.
  • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
  • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
  • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Meest gestelde vragen en antwoorden over wat kost een annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over wat een annuleringsverzekering kost.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom (5,31%). Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Geven jullie ook korting op de premie van een annuleringsverzekering?

Jazeker. Je ontvangt alleen op deze website 10% extra korting op de premie. Je kan door een premieberekening te maken zien wat de annuleringsverzekering kost. De korting staat bij het totaalbedrag vermeld.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten na het boeken van een reis?

Ben je vergeten een annuleringsverzekering af te sluiten of ben je te laat, bijvoorbeeld niet binnen 7 – 14 dagen na het boeken van je reis? En wil je dat nu toch nog doen, dan kan je bijna nergens meer terecht. Gelukkig wel hier. Neem contact met ons op:  Je kan het beste even een e-mail sturen: [email protected] of bel ons op: 055-5400409 ( op werkdagen, tijdens kantooruren).

Wat dekt een annuleringsverzekering ?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de: reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag – terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt.
Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Geldt de annuleringsverzekering ook voor zelf samengestelde reizen?

Jazeker, mits je dat meeverzekerd. Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Hebben jullie ook een doorlopende annuleringsverzekering?

Ja. Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering een goede keuze. Het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt. En met de uitbreiding Dubbel-zeker krijg je zelfs de gehele verzekerde reissom terug als je de vakantie niet helemaal hebt kunnen afmaken!

Vragen over wat kost een annuleringsverzekering?

Heb je vragen over wat kost een annuleringsverzekering? Neem dan contact met ons op.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.