Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Een medische reisverzekering voor een Schengenvisum wat is dat?

Allianz

Allianz

Medische reisverzekering voor Schengenvisum

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

√ Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

√ Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

√ VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

√ De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf € 2,- per dag

Heb je een medische reisverzekering voor een Schengenvisum nodig? Dan is de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance een uitstekende keuze.

Deze reisverzekering is speciaal bedoeld voor buitenlandse gasten (vrienden, familie of partner) die naar Nederland komen. Komt jouw gast uit een visumplichtig land? Dan is een medische reisverzekering voor een bezoek aan Nederland zelfs verplicht bij de aanvraag van een Schengenvisum!

Bezoek aan Nederland: medische reisverzekering verplicht

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een medische reisverzekering die de kosten vergoedt van onder meer: huisarts, medicijnen, ambulance en ziekenhuiskosten in Nederland en andere Schengenlanden tot € 30.000,- Maar ook de kosten voor repatriëring. Dat is het terugbrengen van je buitenlandse gast naar het land van herkomst bij ziekte of overlijden. Deze verzekering is alleen geschikt voor onverwachte (medische) situaties bij een verblijf in Nederland.

Voldoet aan de eisen voor Schengenvisum

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

De Travel Risk Insurance voldoet aan alle verzekeringseisen voor een Visum Kort Verblijf Nederland (ook wel toeristenvisum of Schengenvisum genoemd). Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een medische reisverzekering afsluiten. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de polis af en stuurt deze op naar de visumaanvrager (e-mailen kan ook want je ontvangt de polis tevens als digitaal bestand). De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Sluit hier de voordelige Schengen verzekering af

Op deze website kan jij zelf eenvoudig en snel een voordelige medische verzekering afsluiten voor een Schengen bezoeker. Jij mag verzekeringsnemer zijn (premiebetaler) en jouw gast is dan de verzekerde. Je sluit de verzekering af en de polis kan je e-mailen naar de visumaanvrager. De polis ontvang je snel. Vraag je vandaag een polis aan, dan ontvang je die dezelfde of de volgende dag.

Een Travel Risk Insurance afsluiten kan hieronder.

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum? Op deze en andere vragen geven wij antwoord in deze FAQ.

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum kort verblijf?

In EU-verband is besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische reisverzekering in te stellen, als voorwaarde voor het verstrekken van een Visum Kort Verblijf type C (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een Schengenvisum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen.

Waar moet een medische reisverzekering voor een Schengenvisum aan voldoen?

  • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
  • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
  • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
  • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de medische reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Als ik een medische reisverzekering afsluit voor mijn gast, hoef ik dan niet meer garant te staan?

Nee, dat staat volkomen los van elkaar.

Moet de polis en de polisvoorwaarden in het Engels worden opgesteld?

Nee, dat hoeft niet. Alles mag gewoon in het Nederlands. De beslisambtenaar die de visumaanvraag beoordeeld is immers een Nederlandse functionaris. Maar de polisvoorwaarden zijn ook in het Engels en Duits beschikbaar. Oook kunnen wij een Engelstalige verzekeringsverklaring afgeven.

Welke medische reisverzekering voor een Schengenvisum aanvraag adviseren jullie?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende verzekering, voor personen tot en met 69 jaar en voldoet aan alle eisen en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade en VFS Global. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat kost een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko en blijft hij/zij in Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag (werelddekking).

Wat zijn de voordelen van de Travel Risk Insurance

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gast arriveert, kan ik de ingangsdatum van de Travel Risk Insurance veranderen?

Je mag de ingangsdatum van deze verzekering verschuiven naar een latere of eerdere datum. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Stel dat het visum wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld kwijt?

Nee, wanneer het visum is afgewezen en de verzekering nog niet is ingegaan hoef je niets te betalen. Wij laten de medische reisverzekering dan vervallen. Je loopt dus geen enkel risico.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land waar je ingeschreven staat (het land van domicilie).

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of elders in Europa.

Mijn buitenlandse partner komt tijdelijk naar Nederland. Vallen de kosten van een zwangerschap en/of bevalling ook onder de reisverzekering?

Nee, een reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor onverwachte kosten.

Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?

Nee, dat is ten eerste niet verplicht en ten tweede valt hij/zij onder jouw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) als de persoon bij jouw logeert. mocht je geen Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) hebben dan is het raadzaam deze af te sluiten.

Vragen?

Heb je nog andere vragen over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen)

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.