Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekeringen - ontvang nu 10% korting!

Ontvang nu op de website van Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% premiekorting op de Annuleringsverzekeringen van Allianz Global Assistance.

LogoAlliRVK

Ben jij op zoek naar een voordelige kortlopende annuleringsverzekering met een ruime dekking? Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Annuleringsverzekering afsluiten. Snel, goedkoop en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de Annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de goedkoopste Annuleringsverzekering!

Vragen over de annuleringsverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Meer informatie over Allianz reisverzekering

Lees hier meer informatie over de Allianz reisverzekering:


Allianz Direct je reisverzekering
alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde annuleringsverzekering nu ook met allrisk dekking en 10% korting!

Wat is er nieuw:

 • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
 • 3e graad familie meeverzekerd.
 • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.

Annuleringsverzekering nodig? Nu 10% extra korting op de premie van Allianz annuleringsverzekeringen! Voordelige annuleringsverzekering voor extra zekerheid mocht je vakantie niet doorgaan

Nu 10% korting op je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance bij Reisverzekeringkorting.nl. De beste en goedkoopste verzekering voor onvoorziene omstandigheden!

Sluit hier online je annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance af. In slechts een paar stappen geregeld. Je berekent eerst de premie. De polis van de annuleringsverzekering ontvang je direct per e-mail. Snel, handig en voordelig!

CategorieWat is o.a. verzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz?
ReizenAllianz vergoedt de kosten van annulering van een reis of als je de reis moet afbreken/onderbreken. Kies je ervoor om je reis om te boeken, dan vergoeden we ook deze kosten. Is het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt meer dan 8 uur vertraagd, dan krijg je ook een vergoeding.
GezondheidAllianz vergoedt de kosten van het annuleren of onderbreken van een reis als gevolg van overlijden, een ongeval, ernstige ziekte of onverwachte medische behandeling van jezelf, een familielid of een reisgenoot. Als je door complicaties bij je zwangerschap niet kunt reizen, dan heb je ook recht op een vergoeding.
FamilieDe verzekering biedt dekking als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
WerkJe hebt recht op vergoeding als je de reis annuleert, omdat je een nieuwe baan hebt nadat je werkloos bent geweest. Of als je buiten je schuld ontslagen bent.
WoningAls je annuleert omdat je onverwacht een huurwoning toegewezen krijgt, vergoedt Allianz de kosten van annulering. Dit geldt ook als je woning beschadigd raakt voor of tijdens de reis.
Keuze: zelf samengestelde reizenBij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld (bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto) vergoedt Allianz de kosten voor annulering of onderbreking. Valt één van deze onderdelen uit door een gebeurtenis uit de voorwaarden? Dan vergoedt Allianz de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken.
Keuze: Dubbel Zeker: uitgebreide dekking bij afbreken van de reisHierbij krijg je bij het afbreken van de reis ook de volledige reissom vergoed, tot maximaal het bedrag op je polisblad. In alle gevallen geldt dat de reden in de voorwaarden moet staan.
Annulering reisgenootAnnuleert je reisgenoot zijn reis en wil jij hierdoor niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering door je reisgenoot in de voorwaarden van Allianz staat. De vertrek- en terugreisdatum moeten gelijk zijn.
Dit is slechts een beknopt overzicht er zijn nog meer dekkingen voor verschillende situaties zoals echtscheidingen, herexamen, etc. kijk daarvoor in de voorwaarden.
Annuleringsverzekeringen
Annuleringsverzekeringen

Voor annuleringsverzekeringen ben je bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Zij hebben voor ieder soort reiziger uitstekende annuleringsverzekeringen. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, je kan altijd rekenen op de beste hulp in noodsituaties.

Heb je een vakantie geboekt? Je kunt dan naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering vergoedt de kosten als je de geboekte reis voor aanvang moet annuleren. De kosten die de reisorganisatie gemaakt heeft brengen ze bij je in rekening en moet je betalen, dat zijn annuleringskosten. Met een annuleringsverzekering ben je gedekt tegen deze kosten.

Voordelen van Allianz annuleringsverzekeringen:

✔ Kosten van annulering vergoed voor vertrek ook bij corona besmetting.

✔ Dekking bij overlijden 1e, 2e en 3e graad familie.

✔ Vergoeding bij vertraging langer dan 8 uur en ook bij onderbreking van je vakantie.

✔ Noodzakelijke terugkeer? Volledige reissom terug met de Annulering Dubbel Zeker.

Ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Met de extra Allianz corona dekking ga je direct met meer bescherming op vakantie en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz direct gratis op de kortlopende en doorlopende annuleringsverzekering biedt:

Annuleringskosten direct vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Met deze goedkope annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij een vluchtvertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst. De Allianz annuleringsverzekering is een uitkomst als je door omstandigheden niet op reis kunt gaan.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Familie in de derde graad ook meeverzekerd

Ziekte, ongeval of overlijden van familie in de derde graad is ook meeverzekerd op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Familie in de derde graad, zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Mocht een familielid in de 3e graad te maken krijgen met een ernstige ziekte, ongeval of overlijden dan kan de verzekerde zijn/haar annuleringsverzekering aanspreken. Uiteraard valt ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad ook onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Voor de duidelijkheid nog even een overzicht van de familie verwantschap:

 • 1e graad familie zijn partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • 2e graad familie zijn kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • 3e graad familie zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Inclusief huisdieren

Je huisdier is natuurlijk ook een belangrijk gezinslid. Wanneer er iets vervelends met je huisdier gebeurt, dan ga je niet met een prettig gevoel op vakantie. Allianz Global Assistance begrijpt dat. De annuleringsverzekering die je bij Allianz Global Assistance afsluit is daarom tevens geldig voor je huisdier. Daar hoef je zelfs geen extra premie voor te betalen. Indien je huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 14 dagen voor aanvang van de reis, mag je jouw vakantie annuleren.

Premie Annuleringsverzekering

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra online korting)! Goedkoop en goed geregeld! Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Samengestelde reis

Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon

Je krijgt je annuleringskosten vergoed bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht

Je wilt je vakantie kunnen annuleren bij dringende zorgbehoefte van een 2e-graads familielid (zorgplicht 1e graad familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer

Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e-graads).

Annuleringsverzekering Basis of Dubbel-Zeker

Bij de annuleringsverzekering heb je de keuze uit twee varianten:

AnnuleringsverzekeringBasisDubbel Zeker
Annuleren voor de reis
Onderbreken/afbreken tijdens de reisNiet genoten vakantiedagen vergoedVolledige reissom vergoed
Vergoeding bij vertrekvertraging*
Samengestelde reis**OptioneelOptioneel

*Vergoeding bij vertrekvertraging

Bij vertraging van het openbaar vervoer (boot, bus, trein of vliegtuig) op de heenreis vanuit Nederland heb je recht op een vergoeding. Vertraging:

 • 8-20 uur: 1 dag vergoeding
 • 20-32 uur: 2 dagen vergoeding
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding

**Samengestelde reis

Bij een reis waarvan je zelf de verschillende onderdelen hebt samengesteld (bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto) vergoeden wij de kosten voor annulering of onderbreking. Valt één van deze onderdelen uit door een gebeurtenis uit de voorwaarden? Dan vergoed Allianz de annulering van de reisonderdelen waar je geen gebruik van kunt maken.

Voordelen van een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Vergoeding volledige verzekerde reissom bij tussentijds afbreken van vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 37 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Al twee keer uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een goedkope annuleringsverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je de betaalde reissom terug bij annulering, als er sprake is van een verzekerde gebeurtenis. In de voorwaarden lees je voor welke situaties je verzekerd bent.

Geven jullie ook korting op de premie van een annuleringsverzekering?

Jazeker. Je ontvangt alleen op deze website 10% extra korting op de premie. Je kan door een premieberekening te maken zien wat de annuleringsverzekering kost. De korting staat bij het totaalbedrag vermeld.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken. Je kan dan ook de korting zien die wij je geven.

Geldt jullie annuleringsverzekering ook voor een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat, jouw reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten en de oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen?

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Annuleringsverzekering vergeten of te laat, wat nu?

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Vraag naar de mogelijkheden 055-5400409.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Vragen over annuleringsverzekeringen? Stuur een e-mail naar [email protected] of bel ons telefoon 055 540 04 09 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Annuleringsverzekeringen

Een annuleringsverzekering voorkomt financiële schade als je niet op reis kunt of je vakantie moet onderbreken.

Mooi weer, lekker eten, uitrusten of juist actief bezig zijn: je hebt vakantie. Zo onder die Spaanse zon, of op die besneeuwde Zwitserse berg zou je haast vergeten dat er omstandigheden zijn die je welverdiende vakantie kunnen dwarsbomen. Want wat doe je bij ernstige ziekte van jezelf, je medereiziger of een familielid thuis? Als je een reis onverwacht moet annuleren, tijdelijk moet onderbreken of zelfs helemaal moet afbreken, ontvang je van bij een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet-gebruikte vakantiedagen.

Annuleringsverzekering

Je hebt een vakantie geboekt. Maar deze kan niet doorgaan. Of je moet je vakantie onderbreken. Meestal door ernstige omstandigheden. Dan krijg je de reissom, of de huur die je hebt betaald voor een vakantiewoning, niet terug. Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance helpt dan. Je krijgt de kosten vergoed voor alle leden van je reisgezelschap. Natuurlijk alleen als alle deelnemers verzekerd zijn bij Allianz Global Assistance. Wij hebben ook de perfecte annuleringsverzekering bij een familiereis.

Wanneer krijg je een vergoeding voor annuleringskosten?

In de polis lees je duidelijk wanneer je de kosten vergoed krijgt. Bijvoorbeeld als:

 • een lid van het reisgezelschap of een naast familielid overlijdt (en zelfs als een huisdier – hond, kat of paard – plotseling overlijdt);
 • een van de verzekerden of een naast familielid (ernstig) ziek wordt.

Daarnaast ben je gedekt als:

 • je plotseling werkloos wordt;
 • je een huurwoning toegewezen krijgt;
 • je ernstige schade hebt, zoals brand of ernstige stormschade.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding Allianz Global Assistance hiervoor toekent.

Wat valt er niet onder de dekking van een annuleringsverzekering?

Er zijn meerdere situaties denkbaar, waarom je een reis wilt annuleren. De volgende voorbeelden vallen niet onder de dekking van een standaard annuleringsverzekering:

 • faillissement van de touroperator, deze kosten worden in sommige gevallen vergoed door het SGR;
 • faillissement van je vliegtuigmaatschappij;
 • het missen van je vliegtuig door oponthoud, zoals pech of files;
 • geen zin meer in de vooraf geboekte reis;
 • veranderde reisomstandigheden: bijvoorbeeld slecht weer ter plekke of toename criminaliteit;
 • overmachtsituaties zoals natuurrampen waardoor de reis geen doorgang kan vinden.

Wanneer moet ik een tijdelijke annuleringsverzekering afsluiten?

Je kunt het beste de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance direct na het boeken van je reis of binnen 14 dagen na de boeking afsluiten.

Dubbel-Zeker annuleringsverzekering, je vakantie afbreken = geld terug

Dankzij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance krijg je altijd je volledige reissom terug. Stel dat je een vakantie moet afbreken en huiswaarts moet, dan krijg je de volledige reissom terug (tot maximaal het verzekerde bedrag). Zelfs als dit het geval zou zijn op de voorlaatste dag van je vakantie.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen ook mogelijk

Steeds meer Nederlanders stellen zelf op internet een reis samen. Onderdelen daarvan zoals een vlucht, hotel en huurauto worden apart van elkaar geboekt. Voor de ‘doe het zelf reiziger’ biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je dan ook verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van jouw reis. Een onderdeel van je reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking.

Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten, Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten

Reis- en annuleringsverzekering

We adviseren je om naast je reisverzekering altijd een Annuleringsverzekering af te sluiten. Tegelijkertijd kan ook. Allianz Global Assistance biedt je de mogelijkheid je reisverzekering uit te breiden met een annuleringsdekking. Een reisverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar 1 keer een verzekering af te sluiten. Dat kan alleen bij Allianz Global Assistance. Dus sluit vandaag nog online de Allianz Global Assistance Annuleringsverzekering af en ga onbezorgd op vakantie.

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Als je een reis geboekt hebt, dan is het een teleurstelling wanneer je de reis moet annuleren. Het is goed om te weten dat niet iedere reden tot annuleren ook bij Allianz Global Assistance verzekerd is: alles waar dekking voor wordt geboden, kan je teruglezen in de verzekeringsvoorwaarden. Staat jouw reden er niet bij, dan zal Allianz Global Assistance geen vergoeding geven.

Een reis of ticket annuleren, hoe gaat dat?

Je hebt je reis geannuleerd en ontvangt een nota van de reisorganisatie of het reisbureau. Op deze nota staat welk bedrag je moet betalen voor het annuleren van de reis, dit is meestal een percentage van de reissom. Hoe dichter je bij de reisdatum komt, hoe hoger dit percentage aan kosten zal zijn. Als je annuleert op de reisdatum wordt zelfs de volledige reissom in rekening gebracht.

Het bedrag wat door de reisorganisatie in rekening wordt gebracht, is het bedrag wat bij Allianz Global Assistance kan worden ingediend, indien je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Op het moment dat je al meer hebt betaald voor de reis dan het bedrag van de annuleringskosten, dan ontvang je de annuleringskosten van Allianz Global Assistance en het andere deel van de reisorganisatie. In de praktijk zal dit meestal door het reisbureau geregeld worden. De premie die je betaald hebt voor de annuleringsverzekering ontvang je niet terug: de annuleringsverzekering en je dekking is immers ingegaan op het moment dat je de annuleringsverzekering afsloot.

Annuleren van een vliegticket

Doordat veel vliegtuigmaatschappijen het vervoer door de lucht via eigen sites aanbieden, is het eenvoudig om zelf een ticket te boeken. Ook de reisbureaus helpen je graag.

Het annuleren van een ticket kent een andere procedure dan het annuleren van een zogenaamde pakketreis (vervoer en verblijf) of een geboekt verblijf waar je met de auto heen rijdt.

Iedere vliegtuigmaatschappij geeft aan dat het ticket ‘non-refundable’ is; dit betekent dat de vliegtuigmaatschappij je de ticketprijs niet terugbetaald. Naast de ticketprijs betaal je meestal ook toeslagen, zoals luchthavenbelasting en brandstofheffing. Deze toeslagen kunnen wel worden teruggevraagd aan de vliegtuigmaatschappij; wanneer je het ticket via een reisbureau geboekt hebt, dan zal het reisbureau deze toeslagen voor je terugvragen. Is het ticket door jou direct bij de vervoerder geboekt, dan moet je deze teruggave zelf aanvragen. Dit kan Allianz Global Assistance helaas niet van je overnemen. De luchtvaartmaatschappij accepteert namelijk alleen een aanvraag die je zelf doet.

Als Allianz Global Assistance jouw melding van het annuleren van een vliegticket ontvangt of wanneer je hen telefonisch vraagt hoe te handelen, dan zullen zij deze procedure aan je uitleggen. Ook geeft Allianz Global Assistance aan hoe je deze teruggave bij de verschillende vervoerders aan kunt vragen.

Reis- en/of annuleringsverzekering en woonachtig in België of Duitsland?

Woon je niet in Nederland, maar in België of Duitsland en wil je ook een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten? Geen probleem. Je ontvangt ook de 10% korting! De volgende groepen kunnen bij ons ook een reisverzekering afsluiten:

 • Nederlanders die in België wonen.
 • Nederlanders die in Duitsland wonen (tot maximaal 100 km over de grens).
 • Belgen (heel België).
 • Duitsers (die niet verder dan 100 km van de grens met Nederland wonen).

Stuur een email naar [email protected] en vraag naar het aanvraag formulier voor een reisverzekering over de grens. Of bel ons in Nederland: 0031 (0)55 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen). Wil je een premie-indicatie? Je kunt zelf een premieberekening maken op onze website. Wil je een andere reisverzekering afsluiten, ook geen probleem. Neem contact met ons op.

Vragen over annuleringsverzekeringen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering? Stuur een e-mail of bel reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn:
Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.