Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering bij familiereis – voorkom hoge annuleringskosten

Annuleringsverzekering bij familiereis
Annuleringsverzekering bij familiereis

Een annuleringsverzekering bij een familiereis voorkomt hoge annuleringskosten als de reis niet kan doorgaan door ziekte, ongeval of overlijden in de familie. Met een groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance zijn de familieleden tegenover elkaar verzekerd. Dus als er een familielid niet mee kan mag iedereen de reis annuleren.

Een leuk vooruitzicht, met de hele familie op reis. Maar er kan altijd iets onverwacht gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om de geboekte familiereis uit te stellen of zelfs te annuleren. En dat kan hoge kosten met zich meebrengen.

Speciaal voor familievakanties hebben wij verschillende groepsannuleringsverzekeringen. Deze annuleringsverzekeringen vergoeden onder andere de annuleringskosten als door ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een familielid, de reis niet door kan gaan.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Familiereis: op vakantie met de grootouders, ouders, kinderen en kleinkinderen

Steeds meer grootouders boeken een weekje vakantie voor de hele familie. Niet zelden zijn dat behoorlijk prijzige vakanties met een hoge reissom. Echter hoe groter de groep van familieleden, hoe groter de kans op een onverwachte annulering, bijvoorbeeld door ziekte. Als een annulering kort voor vertrek een feit is, dan zijn de kosten erg hoog. Vaak ben je dan de reissom in zijn geheel kwijt.

Juist bij familiereizen is het zo dat als er wat met oma, opa, de kinderen of kleinkinderen gebeurt, de hele groep wil annuleren. Dat kan alleen met een groepsannuleringsverzekering en niet als de familieleden individueel een eigen annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Groepsannuleringsverzekeringen voor een familiereis

Als je met je familie op reis gaat kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep familieleden gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor familiereizen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering voor families bestaande uit maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De annuleringsverzekering speciaal voor familiereizen bij meer dan 7 personen. Deze verzekering kent een aangepaste dekking. De familieleden zijn vanaf 4 weken voor vertrek ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de personen op de groepsboeking.

Wil je een vrijblijvende premieopgave met 10% korting? Dat kan natuurlijk!

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering?

Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij de standaard kortlopende annuleringsverzekering (families tot 7 personen) zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ontvang hier 10% familiekorting op je premie van een annuleringsverzekering!

Alleen op deze website ontvang je maar liefst 10% familiekorting op de premie van een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering voor familievakanties afsluiten

Het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering voor een familievakantie gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis.

Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 09 of stuur een e-mail: [email protected]

Stap 2. Je ontvangt een vrijblijvende premie-opgave met 10% familiekorting.
Stap 3. Indien akkoord, sturen wij je per e-mail een aanvraagformulier toe en deze stuur je ingevuld per e-mail retour.
Stap 4. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een annuleringsverzekering met dekking voor je familievakantie af te sluiten!

Meeste gestelde vragen en antwoorden annuleringsverzekering bij familiereis (FAQ)

Lees hier veelgestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering bij een famileireis.

Wat is een familiereis annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering voor een familiereis of familievakantie (groepsannuleringsverzekering) is raadzaam als je met familie op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de familie komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Geldt de familiereis annuleringsverzekering ook bij een corona besmetting?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de familiereis, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke familiereis annuleringsverzekeringen hebben jullie?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor families bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor zeer grote families.

Wat moet ik precies verzekeren bij een familiereis annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de familieweekend, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, geboekte uitstapjes, etc.

Wat is verzekerd met de familievakantie annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering voor een familiereis of vakantie biedt onder andere dekking indien de annulering van reis en/of de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken, in ieder geval binnen 7 dagen.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering bij een familiereis of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.