Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Schengen visa verzekering voor Nederland

Schengen visa verzekering

Een Schengen visa verzekering heb je nodig als je een visum voor Nederland gaat aanvragen. Deze medische reisverzekering is onderdeel van de verplichte documenten die je moet inleveren bij een visumaanvraag op de ambassade of via VFS Global.

Een Schengenvisa verzekering die voldoet aan alle eisen van de EU is de Travel Risk Insurance. Deze verzekering wordt altijd geaccepteerd door de Nederlandse ambassade.

Kom je uit Albanië, Turkije, Syrië, Libanon, Israël, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko dan betaal je voor de Travel Risk Insurance slechts  € 2,- per persoon per dag. Kom je uit andere landen dan wordt de premie € 3,- per dag.

Schengen visa verzekering voor buitenlandse gasten

Als je niet in een EU-land woont en naar Nederland wil reizen is er een grote kans dat je daarvoor eerst een Schengen visa moet aanvragen. Voorbeelden daarvan zijn bezoekers uit Turkije, Marokko en Rusland. Maar ook reizigers uit bijvoorbeeld China, India en de Filipijnen moeten eerst een Schengenvisum aanvragen, alvorens ze Nederland of andere Schengenlanden kunnen bezoeken.

Een Schengen visa is een Visum Kort Verblijf. Hiermee mag je maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen) in het Schengengebied verblijven. Je krijgt een visum altijd voor een bepaalde periode. Zolang jouw visum geldig is, mag je vrij reizen tussen de 26 Schengenlanden.

De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde visumaanvraag is het verzamelen en aanleveren van de juiste documenten. Lever je de ondersteunende documenten compleet en op de juiste manier aan, dan is de kans dat een visumaanvraag wordt goedgekeurd gemiddeld zelfs 95 procent.

Travel Risk Insurance: Medische reisverzekering

Laat jij familie, een partner of vrienden overkomen uit het buitenland? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede medische reisverzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd. Alle voordelen van de Travel Risk medische reisverzekering:

 • Voordelen van de Travel Risk medische reisverzekering.
 • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
 • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
 • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden en verzekeringsverklaring kan ook).
 • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.

Een Schengen visa verzekering voor Nederland afsluiten?

Een Travel Risk Insurance voor een Schengen visa afsluiten kan hieronder.

Wat is verzekerd?

De ‘Travel Risk Insurance’ is de complete Schengen visa verzekering van Allianz Global Assistant . De verzekering kent dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

FAQ medische reisverzekering

Klik op het plusje.

Wat is een medische reisverzekering voor een Schengenvisum kort verblijf?

In EU-verband is besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische reisverzekering in te stellen, als voorwaarde voor het verstrekken van een Visum Kort Verblijf type C (Schengenvisum). Daarom moet bij de aanvraag voor een Schengenvisum de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. Dat kan door een kopie of de originele polis te tonen.

Waar moet een medische reisverzekering voor een Schengenvisum aan voldoen?

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringskosten en spoedeisende medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Mag de medische reisverzekering in Nederland worden afgesloten?

Jazeker, dat adviseren wij ook. Buitenlandse verzekeraars, kunnen minder betrouwbaar zijn. De medische reisverzekering mag door een garantsteller, referent of familielid in Nederland worden afgesloten. De referent is dan de verzekeringsnemer en de visumaanvrager is de verzekerde.

Als ik een medische reisverzekering afsluit voor mijn gast, hoef ik dan niet meer garant te staan?

Nee, dat staat volkomen los van elkaar.

Welke medische reisverzekering voor een Schengenvisum aanvraag adviseren jullie?

De Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance is een uitstekende verzekering, voor personen tot en met 69 jaar en voldoet aan alle eisen en wordt altijd geaccepteerd door de ambassade en VFS Global. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld en meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Wat kost een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Komt een Schengen bezoeker uit Turkije, Syrië, Libanon, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko en blijft hij/zij in Europa? Dan betaal je slechts € 2,- per dag per persoon voor deze verzekering. Kom je uit andere landen dan genoemd, dan betaal je € 3,- per persoon per dag (werelddekking).

Wat zijn de voordelen van de Travel Risk Insurance

√ Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.
√  Wordt geaccepteerd op alle ambassades, consulaten en VFS Global.
√  Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
√  VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum ontvang je de premie terug en betaal je niets.
√  Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of eerder als je dat vraagt.
√  De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Ik weet niet precies wanneer mijn buitenlandse gast arriveert, kan ik de ingangsdatum van de Travel Risk Insurance veranderen?

Je mag de ingangsdatum van deze verzekering verschuiven naar een latere of eerdere datum. Zodra de verzekering is ingegaan, kan de ingangsdatum niet meer aangepast worden.

Stel dat het visum wordt afgewezen, ben ik dan mijn geld kwijt?

Nee, wanneer het visum is afgewezen en de verzekering nog niet is ingegaan hoef je niets te betalen. Wij laten de medische reisverzekering dan vervallen. Je loopt dus geen enkel risico.

Ik wil met mijn buitenlandse gast ook andere landen in Europa bezoeken, is hij/zij daar ook verzekerd?

Ja, de reisverzekering voor buitenlanders is geldig in heel Europa. Je bent echter niet verzekerd in het land waar je ingeschreven staat (het land van domicilie).

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?

Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. De reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of elders in Europa.

Mijn buitenlandse partner komt tijdelijk naar Nederland. Vallen de kosten van een zwangerschap en/of bevalling ook onder de reisverzekering?

Nee, een reisverzekering voor buitenlanders is uitsluitend bedoeld voor onverwachte kosten.

Moet ik ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor mijn buitenlandse gast?

Nee, dat is ten eerste niet verplicht en ten tweede valt hij/zij onder jouw aansprakelijkheidsverzekering (AVP) als de persoon bij jouw logeert (informeer bij je verzekeraar). mocht je geen Aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) hebben dan is het raadzaam deze af te sluiten.

Load More

Contact

Heb je vragen over de Schengen visa verzekering van Allianz Global Assistance of wil je contact? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel ons: Telefoon 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen). Whatsappen kan ook.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.