Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Schengen visa verzekering voor Nederland

Schengen visa verzekering

Een Schengen visa verzekering heb je nodig als je een visum voor Nederland gaat aanvragen. Deze medische reisverzekering is onderdeel van de verplichte documenten die je moet inleveren bij een visumaanvraag op de ambassade of via VFS Global.

Een Schengenvisa verzekering die voldoet aan alle eisen van de EU is de Travel Risk Insurance. Deze verzekering wordt altijd geaccepteerd door de Nederlandse ambassade.

Kom je uit Albanië, Turkije, Syrië, Libanon, Israël, Egypte, Libië, Tunesië, Algerije of Marokko dan betaal je voor de Travel Risk Insurance slechts  € 2,- per persoon per dag. Kom je uit andere landen dan wordt de premie € 3,- per dag.

Schengen visa verzekering voor buitenlandse gasten

Als je niet in een EU-land woont en naar Nederland wil reizen is er een grote kans dat je daarvoor eerst een Schengen visa moet aanvragen. Voorbeelden daarvan zijn bezoekers uit Turkije, Marokko en Rusland. Maar ook reizigers uit bijvoorbeeld China, India en de Filipijnen moeten eerst een Schengenvisum aanvragen, alvorens ze Nederland of andere Schengenlanden kunnen bezoeken.

Een Schengen visa is een Visum Kort Verblijf. Hiermee mag je maximaal 90 dagen (binnen een periode van 180 dagen) in het Schengengebied verblijven. Je krijgt een visum altijd voor een bepaalde periode. Zolang jouw visum geldig is, mag je vrij reizen tussen de 26 Schengenlanden.

De belangrijkste voorwaarde voor een geslaagde visumaanvraag is het verzamelen en aanleveren van de juiste documenten. Lever je de ondersteunende documenten compleet en op de juiste manier aan, dan is de kans dat een visumaanvraag wordt goedgekeurd gemiddeld zelfs 95 procent.

Travel Risk Insurance: Medische reisverzekering

Laat jij familie, een partner of vrienden overkomen uit het buitenland? Bescherm dan jezelf en de buitenlandse gast met een goede medische Schengen verzekering. Mocht jouw gast uit het buitenland medische kosten moeten maken dan is dat verzekerd. Ook tandartskosten ten gevolge van een ongeval zijn verzekerd. Alle voordelen van de Travel Risk medische reisverzekering:

 • Voordelen van de Travel Risk medische reisverzekering.
 • Gunstige premie v.a. € 2,- per persoon per dag.
 • Visum Garantie: Geen visum = premie retour (je hoeft dan niets te betalen en de polis vervalt).
 • Polis en voorwaarden in helder Nederlands (Engelstalige polisvoorwaarden en verzekeringsverklaring kan ook).
 • Voldoet aan alle visum-eisen van de Nederlandse overheid (ambassades en consulaten) en Schengenlanden.
 • Voor de ingangsdatum kan je de polis kosteloos wijzigen.
 • Snelle service: op werkdagen ontvang je de polis binnen 24 uur of desnoods eerder als je dat wenst.

Een Schengen visa verzekering voor Nederland afsluiten?

Een Travel Risk Insurance voor een Schengen visa afsluiten kan hieronder.

Wat is verzekerd?

De ‘Travel Risk Insurance’ is de complete Schengen visa verzekering van Allianz Global Assistant . De verzekering kent dekking tegen de financiële risico’s van ziekte en overlijden zoals:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening, redding en opsporing).
 • Medische kosten* (o.a. ziekenhuis, specialist en artsen).
 • Repatriëring (o.a. ambulancevliegtuig en vervoer stoffelijk overschot).
 • Kosten begrafenis of crematie en overkomst van familie.

*Medische kosten zijn geldelijke vergoedingen voor artsen (honoraria) en kosten van:

 • ziekenhuisopname;
 • operatie en gebruik operatiekamer;
 • voorgeschreven röntgenopnamen en radioactieve bestralingen;
 • voorgeschreven medicijnen, verbandmiddelen en massage;
 • medisch noodzakelijk vervoer, waaronder eventueel medisch noodzakelijke evacuatie en vervoer vanaf een skipiste.

Ook je reisdocumenten (aanschafkosten laissez-passer, vervangend visum of ander officieel reisdocument), vervangende kleding en/of toiletartikelen en schade aan logiesverblijven is meeverzekerd. Verder valt onder de dekking:

 • ziekte, ongeval of vermissing van verzekerde;
 • overlijden van verzekerde, ziekte, ongeval of overlijden van niet-meereizende familie van verzekerde;
 • overlijden van een meeverzekerde reisgenoot;
 • schade aan eigendommen van verzekerde in het land van domicilie;
 • kosten door gedwongen oponthoud.

FAQ medische reisverzekering

Klik op het plusje.

[select-faq faq_id=’17501′]

Contact

Heb je vragen over de Schengen visa verzekering van Allianz Global Assistance of wil je contact? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: Telefoon 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen). Whatsappen kan ook.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.