Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Tot wanneer kan ik een Allianz reisverzekering met korting voor mijn vakantie afsluiten?

Tot wanneer kan ik een voordelige Allianz reisverzekering afsluiten? Dat kan hier nog 1 minuut voordat je vertrekt, want je ontvangt de polis direct per e-mail! Dat is ook nog eens voordelig want wij geven jou 10-20% korting op de premie.

Allianz

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht. Waarom dan toch een reisverzekering afsluiten? Een reisverzekering dekt onvoorziene gebeurtenissen tijdens je vakantie of reis. Onder andere ziektekosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar betaald worden. Maar ook opsporing- en reddingskosten, kosten voor het overkomen van familieleden bij ernstige ziekte of ziekenhuisopname en vergoeding van gestolen of verloren bagage worden vergoedt.

Je kan hier op deze website razendsnel en eenvoudig een voordelige Allianz reisverzekering afsluiten, zelfs nog één minuut voordat je op vakantie gaat.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten, is dat je professionele hulp krijgt in onvoorziene (nood)situaties. Die hulp krijg je van de alarmcentrale van Allianz. Bijvoorbeeld als je opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Ook krijg je hulp bij het vervroegd afbreken van je reis omdat je met spoed naar huis moet of bij een langer verblijf door een ongeval, ziekte of overlijden. Je krijgt niet alleen hulp maar in veel gevallen worden de kosten ook volledig vergoed.

Allianz Global Assistance heeft uitstekende reisverzekeringen en alleen op deze website krijg je ook nog eens 10-20% korting, kijk hoeveel jij kan besparen:

Waarop letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

Een reisverzekering bij Allianz bestaat uit een standaarddekking en extra dekkingen die je zelf kan kiezen. Welke modules en dekkingen je kiest hangt af van het soort reis dat je maakt. Een avontuurlijke reis brengt meer en andere risico’s met zich mee dan een strandvakantie. Ga je naar een land met hoge medische kosten of waar toeristen naar een privekliniek worden gebracht, zoals Turkije, Griekenland, Spanje of de Verenigde Staten, dan is het raadzaam om de dekking medische kosten mee te verzekeren.

wanneer reisverzekering afsluiten
wanneer reisverzekering afsluiten

Wees ondanks je reisverzekering voorzichtig met je spullen!

Per verzekerde gebeurtenis zal een verzekeraar bepalen wat er wel en niet vergoedt wordt indien er schade optreedt. Wanneer je onzorgvuldig met je eigendommen om bent gegaan zal een verzekeraar niet uitkeren. Berg je spullen altijd zorgvuldig op en geef dieven geen kans. Je bagage even onbeheerd achterlaten op het strand om te gaan zwemmen is niet toegestaan. Een reisverzekeraar kan dan weigeren om de schade van een diefstal te vergoeden.

Kortlopende of doorlopende reisverzekering afsluiten?

Je kunt bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de termijn van je vakantie. De datum van vertrek en terugkomst worden vastgelegd en je hebt alleen dekking in deze periode.

Met een doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Indien je voor een langere periode op reis gaat of meerdere malen per jaar, is een doorlopende reisverzekering meestal goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Wanneer je meer dan 1 keer per jaar of meer dan 18 dagen op vakantie gaat, ben je voordeliger uit met een Allianz doorlopende reisverzekering.

Europa of werelddekking?

Kijk voor je op vakantie gaat of het land van bestemming onder de dekking van de reisverzekering valt. Bij Allianz kun je kiezen uit een Europa- of werelddekking. Onder de dekking van Europa vallen ook de niet-Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee, de Azoren, Madeira en de Canarische eilanden. Ga je buiten Europa op vakantie dan moet je een werelddekking nemen.

Wil jij ook 10 tot 20% korting?

Wil jij ook 10 tot 20% gratis korting op de premie van reisverzekering van Allianz Global Assistance? Dat krijg je hier. Iedereen ontvangt 10% online korting. Ben je jonger dan 27 jaar? Dan kan de korting zelfs oplopen tot 20% wanneer je een doorlopende reisverzekering of een Globetrotter Verzekering afsluit! Dus altijd de goedkoopste reisverzekering. Bereken zelf de premie van onze voordelige reisverzekeringen.

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Je kunt zelf gemakkelijk een reisverzekering online afsluiten. Maak eerst een premieberekening en besluit dan of je de reisverzekering af wilt sluiten. Je ontvangt direct de polis en voorwaarden per e-mail. Bereken nu je voordeel:

Of als je vaker op vakantie gaat

Een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger wanneer je regelmatig op reis gaat of als je meer dan 18 dagen weg gaat. Voor samenwonenden of gezinnen met kinderen is de doorlopende reisverzekering al bij 10 reisdagen per persoon per jaar voordeliger dan een kortlopende reisverzekering die je steeds per vakantie afsluit. Dit scheelt al gauw tientallen euro’s per jaar.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Zoals gezegd kan je een annuleringsverzekering niet vlak voor je vertrek afsluiten. Tussen het boeken van de reis en het afsluiten van een annuleringsverzekering moet ongeveer zes weken zitten. Wij adviseren om een annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken van een reis af  te sluiten, maar later kan bij Allianz Global Assistance ook.

Meest gestelde vragen en antwoorden over het afsluiten van een Allianz reisverzekering (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen over tot wanneer kun je Allainz reisverzekering afsluiten.

Tot wanneer kan je een reisverzekering afsluiten voor een reis of vakantie?

Een reisverzekering afsluiten kan in principe vlak voordat je op reis gaat. Dit gaat volledig geautomatiseerd, de polis ontvang je direct per e-mail. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan echter niet op het laatste moment.

Hoe zit het met Europa en werelddekking

De Europadekking is erg uitgebreid en is meer dan Europese landen. Ook de Azoren, Canarische Eilanden, Madeira, de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee en Rusland (tot de Oeral en de Kaukasus) vallen onder de Europadekking. De rest valt onder werelddekking.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking.

Wat valt er allemaal onder de reisverzekering?

S.O.S. hulpverlening, dat geeft o.a. dekking voor noodzakelijke (terug)reis- en verblijfskosten ten gevolge van een ongeval/ziekte/overlijden van jezelf of familie. Verlies of diefstal van of schade aan je bagage. Daarnaast kan je de reisverzekering uitbreiden. Bijvoorbeeld voor bijzondere sporten/wintersport, medische kosten of automobilistenhulp.

Moet ik medische kosten meeverzekeren?

Dat adviseren wij wel. Je zorgverzekering vergoedt slechts voor een
deel de medisch noodzakelijke kosten in het buitenland en dan tot maximaal het tarief wat in Nederland geldt. De medische kosten boven het Nederlandse tarief worden gedekt door een reisverzekering. Het vroegtijdig afbreken en repatriëring van een reis door een ongeval of ziekte valt ook niet onder je zorgverzekering, maar wel onder de reisverzekering. Dat geldt ook voor reddings- en opsporingskosten. Met de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance ben je altijd voor 100% verzekerd tegen medische kosten.

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Je kan bij het afsluiten van een reisverzekering kiezen uit een kortlopende- of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering geldt alleen voor de periode dat je op vakantie bent. Wanneer je meer dan 16 t/m 21 dagen per jaar op vakantie gaat, of vaker dan twee keer, ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering.

Vragen?

Heb je nog vragen over het afsluiten van een Allianz reisverzekering met korting? Neem dan contact met ons op.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.