Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering met vrienden: 10% korting!

Annuleringsverzekering met vrienden
Annuleringsverzekering met vrienden

Een annuleringsverzekering met vrienden kan je hier afsluiten. Ga je met vrienden op reis of heb je deze vakantie al geboekt en zoek je een annuleringsverzekering voor je vriendengroep? Hier kan je een voordelige annuleringsverzekering voor al je vrienden afsluiten (met 10% extra korting). Je kan dan de reis of vakantie annuleren als iemand van je vrienden door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan.

Als je met vrienden op vakantie gaat, kan een annuleringsverzekering jou veel financiële ellende besparen. Wij hebben een uitstekende kortlopende annuleringsverzekering voor een reis met vrienden of vriendinnen.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


10% korting op de annuleringsverzekering met vrienden

Je wil goed verzekerd zijn maar natuurlijk niet teveel betalen. Je ontvangt uitsluitend bij Reisverzekeringkorting.nl maar liefst 10% extra online korting op de premie van een annuleringsverzekering voor jouw vriendenreis. Dat is mooi meegenomen! Wil je weten hoeveel premie dat scheelt? Vraag een offerte aan. Wij vermelden de korting apart zodat je eenvoudig kan zien hoeveel je bespaart.

Groepen en reisgezelschappen

Als je met een vriendengroep op reis gaat kan je een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

 1. De standaard kortlopende annuleringsverzekering tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
 2. De eenmalige annuleringsverzekering voor vriendengroepen maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 3. De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Vraag een offerte met korting aan!

De laatste twee annuleringsverzekeringen voor groepen en reisgezelschappen zijn maatwerk en kan je niet zelf online afsluiten. Wil je een vrijblijvende premieopgave met 10% korting? Dat kan natuurlijk!

Vriendengroep en annuleringsverzekering

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering met vrienden zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde vriend.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Verwantschap en begrippen die van belang zijn voor je annuleringsverzekering

Wanneer je de polisvoorwaarden van je annuleringsverzekering doorleest zal je een aantal begrippen tegenkomen die van belang zijn. Wij noemen ze:

 • Verzekerde: de op het verzekeringsbewijs als zodanig vermelde persoon.
 • Partner: echtgenoot/echtgenote van verzekerde of degene met wie verzekerde duurzaam samenwoont (tenminste 1 jaar teruggerekend vanaf het moment dat de reis aanvangt).
 • Inwonende kinderen: inwonende kinderen tot 27 jaar van verzekerde, waaronder wordt verstaan:
  • minderjarige kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen);
  • meerderjarige inwonende ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen);
  • meerderjarige, i.v.m. studie uitwonende, ongehuwde kinderen (waaronder pleeg- en stiefkinderen).
 • Gezinsleden: partner en/of inwonende kinderen van verzekerde.
 • Familieleden 1e graad: partner, (schoon)ouders, (schoon)kinderen, alsmede pleeg en/of stiefouders en -kinderen.
 • Familieleden 2e graad: broers, zwagers, (schoon)zusters, pleeg- en/of stiefbroers en -zusters, grootouders en kleinkinderen.
 • Familieleden 3e graad: overgrootouders, achterkleinkind, neven en nichten (kinderen van broers of zussen) en ooms en tantes (broers of zussen van de ouders).
 • Reisgenoot: een met verzekerde samenreizend persoon, dat kunnen vrienden zijn.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering met vrienden

Lees hieronder vaak gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering als je met vrienden op reis gaat.

Wat is een annuleringsverzekering voor vrienden?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep op reis gaat (familie, vrienden, collega’s, club, school, vereniging of een gezelschap) en je wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Welke annuleringsverzekeringen voor vrienden zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor vriendengroepen tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor vriendengroepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor een vriendengroep bestaande uit meer dan 7 personen.

Geven jullie 10% korting op de premie van een annuleringsverzekering voor vrienden?

Jazeker, vraag desnoods vrijblijvend een offerte aan, dan zal je zien dat wij de goedkoopste annuleringsverzekering met vrienden aanbieden met de meest uitgebreide voorwaarden.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De groepsannuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de vriendenreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor vrienden worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis. Het liefst binnen 7 dagen, maar als het later is doen wij niet moeilijk.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Hebben jullie ook een groepsreisverzekering voor vrienden?

Jazeker, wij hebben en voordelige groepsreisverzekering met 10% korting voor grote groepen. De verzekering is in heel Europa geldig. Lees hier meer: https://www.reisverzekeringkorting.nl/groepsreisverzekering/

Ronald Heesters

Over de auteur: Ronald Heesters

Ronald Heesters is al jarenlang een deskundige op het gebied van reis- en annuleringsverzekeringen. Met enige regelmaat schrijft hij interessante artikelen over verschillende soorten verzekeringen. Ronald is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft Schade particulier, die zijn uitgegeven door het Ministerie van Financiën.

Lees alle artikelen van Ronald »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.