Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Wat kost een groepsannuleringsverzekering van Allianz (met korting)?

Wat kost een groepsannuleringsverzekering
Wat kost een groepsannuleringsverzekering

Wat een groepsannuleringsverzekering van Allianz kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Een groepsannuleringsverzekering kan je al afsluiten bij een kleine groep bijvoorbeeld 3 personen of 2 gezinnen, maar natuurlijk ook bij hele grote groepen.

Allianz heeft drie verschillende annuleringsverzekeringen voor groepen en groepsreizen. Bij een van de drie kan je zelf premieberekening maken en zo kan je zien wat de kosten zijn. Voor de andere twee groepsannuleringsverzekeringen moet je eerst een offerte bij ons opvragen om de prijs te kunnen zien. Dat kan snel en eenvoudig en is geheel vrijblijvend.

Op alle drie groepsannuleringsverzekeringen geven wij 10% korting op de totaalpremie. Daarom kunnen wij jou altijd een zeer concurrerend tarief bieden tegen de beste verzekeringsvoorwaarden.

Let op: Sluit een groepsannuleringsverzekering altijd af binnen 7 dagen na boeking! Vraag naar de mogelijkheden als je de groepsreis meer dan 7 dagen geleden hebt geboekt.

Wat kost een groepsannuleringsverzekering met 10% korting?

Je ontvangt op deze website altijd 10% korting op de prijs van een annuleringsverzekering voor groepen. Als je zelf een premieberekening maakt dan zie je korting die wij geven onderaan bij het totaalbedrag staan. Ook als je een offerte opvraagt tonen wij de 10% korting apart zodat je zelf alles kunt controleren.

Stel je gaat met een zeer grote groep van 30 personen op reis en de geboekte groepsaccommodatie kost € 3.500,- Wij kunnen je dan een groepsannuleringsverzekering aanbieden waarbij de groepsleden tegenover elkaar verzekerd zijn bij ernstig ziekte, een ongeval of overlijden. De hele groep kan dan annuleren bij een degelijk incident. Deze verzekering kost dan inclusief onze 10% korting, ongeveer: € 110,-

Wanneer is een groepsannuleringsverzekering van Allianz de beste keuze?

De groepsannuleringsverzekering is geschikt voor groepen die te allen tijde gezamenlijk op reis willen, denk daarbij aan:

  • familie
  • vrienden
  • collega’s
  • school of klas
  • vereniging
  • andere groepen met reisgenoten

De samenstelling van de groep en de groepsgrote maakt niet uit, de groepsannuleringsverzekering kent daarvoor geen beperkingen. Je verzekerd de totale reissom van de groepsreis en die kan je claimen op je groepsannuleringsverzekering als je onverhoopt moet annuleren.

Ook dekking bij corona besmetting

Juist in deze onzekere tijd met de corona pandemie, is de kans aanwezig dat iemand uit de groep niet mee kan omdat hij of zij positief test op Covid-19. Met een Allianz groepsannuleringsverzekering* ben je ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Je kan de vakantie van een groep annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Groepsannuleringsverzekeringen van Allianz

Als je met een groep op reis gaat kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten: annuleringsverzekering »
  • De eenmalige annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
  • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de kosten van een groepsannuleringsverzekering (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de premie van een Allianz groepsannuleringsverzekering.

Wat kost een groepsannuleringsverzekering van Allianz?

Wat een groepsannuleringsverzekering kost, hangt van een aantal factoren af zoals, de grootte van de groep, de leeftijdssamenstelling, het aantal personen uit een gezin, de bestemming en de totale reissom. Allianz heeft drie verschillende annuleringsverzekeringen voor groepen. Bij een van de drie kan je zelf premieberekening maken en zo kan je zien wat de kosten zijn. Voor de andere twee groepsannuleringsverzekeringen moet je eerst een offerte bij ons opvragen om de prijs te kunnen zien. Dat kan snel en eenvoudig en is geheel vrijblijvend.

Geven jullie ook 10% korting op de groepsannuleringsverzekering?

Jazeker! Vraag vrijblijvend een premieofferte aan voor jouw groep en je zal zien dat wij je de beste voorwaarden tegen de laagste premie aanbieden! De 10% korting wordt daarin vermeld zodat je het zelf kan controleren.

Waarom is een groepsannuleringsverzekering belangrijk bij een groepsreis?

Je hebt de zekerheid dat iedereen verzekerd is tegen annuleringskosten. Wellicht hebben een aantal mensen uit de groep zelf een doorlopende annuleringsverzekering maar die biedt alleen dekking voor hunzelf en niet voor de groep. Zonder groepsannuleringsverzekering kan de groep niet kosteloos annuleren, indien ze de reis niet willen laten doorgaan omdat iemand uit de groep een ongeval heeft gehad, ernstig ziek is geworden of is overleden.

Biedt jullie groepsannuleringsverzekering ook dekking bij een corona besmetting?

Jazeker, als je met een groep een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepen zijn er?

Allianz heeft 3 verschillende mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen.
2. De annuleringsverzekering voor een groep bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een groep?

De annuleringsverzekeringen voor groepen biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
In de voorwaarden lees je alle dekkingen. Voor de annuleringsverzekering voor grote groepen gelden afwijkende voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis of vakantie, in ieder geval binnen 7 dagen. Vraag naar de mogelijkheden als je de groepsreis meer dan 7 dagen geleden hebt geboekt.

Vragen?

Ga je met een groep op reis en heb je een vraag over de kosten voor een groepsannuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.