Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering samengestelde reis nu 10% korting

Ontvang hier 10% premiekorting op een annuleringsverzekering van Allianz voor samengestelde reizen.

Heb je zelf een reis samengesteld en geboekt en ben jij op zoek naar een Annuleringsverzekering met een dekking voor samengestelde reizen?

Hier kun je zelf de premie berekenen en direct een Annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen:

Stap 1: Premieberekening (je ontvangt van ons 10% extra korting)
Stap 2: Persoonsgegevens
Stap 3: Controle en betaalwijze

De polis van de Annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen ontvang je direct per e-mail!

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverener ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de goedkoopste Annuleringsverzekering!

Vragen over de annuleringsverzekeringen? Bel: 055 540 04 09 (op werkdagen, tijdens kantooruren).

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen, nu 10% extra korting!

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen
Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Nu 10% korting op je annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen van Allianz Global Assistance bij Reisverzekeringkorting.nl. De beste verzekering voor onvoorziene omstandigheden!

Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Allianz Global Assistance biedt je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis.

Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Premie annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

De premie voor een annuleringsverzekering is bijzonder gunstig. Je hebt hier al een annuleringsverzekering vanaf 5,31% van de reissom (inclusief 10% extra online korting)! Daar komt 1% bij als je kiest voor de dekking samengestelde reis. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening.

Bij annuleren: Dubbel-Zeker

Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet- gebruikte dagen de kosten vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Samengestelde reis

Bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door o.a. natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Voor beide keuzes biedt de dekking een vergoeding. Deze keuze is uniek in Nederland.

Extra persoon

Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht

Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer

Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een kortlopende reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de kortlopende reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Handig, snel en voordelig!

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Voordelen van een Allianz annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Op deze website ontvang je 10% extra online korting op je annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Vergoeding van volledige verzekerde reissom bij tussentijds afbreken van je vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 29 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Door Reisrevue uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering voor samengestelde reizen (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden.

Wat is een annuleringsverzekering voor samengestelde reis?

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals bijvoorbeeld vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Wat kost een kortlopende annuleringsverzekering?

De prijs van een annuleringsverzekering is afhankelijk van de hoogte van de reissom (wat je in totaal betaald hebt voor de reis). De premie voor een annuleringsverzekering is een vast percentage van de reissom. Je kan vrijblijvend een premieberekening maken.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Dat kan bij ons ook als je langer dan 14 dagen geleden geboekt hebt. Bij de meeste verzekeraars moet een annuleringsverzekering binnen 7-14 dagen na het boeken van de reis worden afgesloten. Bij ons gelukkig niet.

Annuleringsverzekering vergeten of te laat, wat nu?

Geen probleem bij ons. Bij de meeste verzekeraars ben je verplicht om binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een vakantie ook een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij kennen deze verplichting niet. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringsverzekering afsluiten – wel onder voorbehoud van acceptatie –  je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Wat dekt een annuleringsverzekering ?

De annuleringsverzekering vergoedt onder andere de annuleringskosten van de reis bij ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of je medereizigers. Net als bij de reisverzekering kan je een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Valt familie in de derde graad ook onder de dekking?

Ja. Het is goed te weten dat bij zowel de kortlopende- als de doorlopende annuleringsverzekering (Uitgebreid en Compleet-dekking) van Allianz Global Assistance ook de familie in de derde graad onder de dekking valt. Voor de duidelijkheid sommen wij nog even de bloedverwantschap op zoals die worden gehanteerd:
– Familie in de eerste graad zijn: partner, ouders, schoonouders, kinderen, schoonzoons, schoondochters.
– Familie in de tweede graad zijn: broers, zussen, kleinkinderen, opa’s, oma’s, schoonzussen, zwagers, stiefzussen, stiefbroers.
– Familie in de derde graad zijn: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Ben ik ook verzekerd bij het uitvallen van een reisgenoot?

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de: reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
oorzaak van de annulering verzekerd is.

Wat is het verschil tussen Annulering Basis en Dubbel Zeker?

Annulering Basis: als je de reis vooraf moet annuleren, dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Wanneer je de reis onverwacht moet afbreken, krijg je de kosten vergoed voor de niet-gebruikte vakantiedagen.
Annulering Dubbel Zeker: naast alle voordelen van de dekking Annulering Basis, krijg je de volledige reissom – tot maximaal het verzekerde bedrag – terug wanneer je de reis moet afbreken. Zelf als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt.
Er moet dan wel sprake zijn van een verzekerde gebeurtenis. Alle verzekerde gebeurtenissen vind je in de voorwaarden.

Samengestelde reis

Allianz Global Assistance kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis.

Heb je zelf een reis samengesteld en geboekt op internet? Wil je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten? Dan heeft Allianz Global Assistance de juiste annuleringsverzekering voor je met dekking voor samengestelde reizen. Je bent gedekt tegen situaties zoals op een normale annuleringsverzekering, daarnaast is er een extra dekking.

Als slechts een onderdeel van je reis uitvalt, wil je misschien toch je reis voortzetten. Dat kan door je reis aan te passen. Voorheen was dit niet te verzekeren. Allianz Global Assistance is de enige reisverzekeraar in Nederland die je de mogelijkheid biedt om zelf te kiezen wat je wilt doen: je reis in gewijzigde vorm voortzetten of in zijn geheel annuleren.

Voor slechts 0,9% premie (over de reissom) extra ben je verzekerd tegen het uitvallen van een van de onderdelen van de samengestelde reis. Je hebt dan zelf de keuze wat je wilt doen met je reis, zoals aangepast voortzetten of annuleren.

Bereken nu jouw premie of sluit direct een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance met de extra dekking voor samengestelde reizen!

Uitgebreide toelichting annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis

Het komt steeds vaker voor dat reizigers op internet zelf een reis samenstellen. Denk daarbij aan een vliegticket, huurauto en hotel. Dit zijn losse reisonderdelen bij verschillende reisorganisaties geboekt. Mocht een van de reisonderdelen uitvallen, bijvoorbeeld je hotel is niet meer bereikbaar door een overstroming, dan leidt dat tot extra kosten. Hierdoor kan je vakantie gevaar lopen.

Voorheen was het niet mogelijk om je tegen dit soort risico’s te verzekeren op een standaard annuleringsverzekering. Allianz Global Assistance heeft dit nu opgelost door de extra dekking ‘Samengestelde reis’. Deze kan je toevoegen op je annuleringsverzekering, zodat je gedekt bent tegen uitvallen van één van de onderdelen van de samengestelde reis. De extra kosten hiervoor bedragen slechts 0,9 % van de reissom.

Dekking samengestelde reis

De dekking samengestelde reis geeft een vergoeding indien een reisonderdeel uitvalt door bijvoorbeeld:

 • een natuurramp
 • aswolk
 • tsunami
 • terrorisme
 • oproer
 • binnenlandse onlusten
 • plotselinge staking
 • of een defect aan het los geboekte vervoersmiddel

Je hebt dan recht op een vergoeding van kosten die zijn gemaakt om je vakantie aan te passen. Je kunt je reis in een andere vorm voortzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de rest van je vakantie te annuleren.

Uniek in Nederland

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Dit product is ontwikkeld, omdat het steeds vaker voorkomt, dat reizigers zelf hun vakantie samenstellen en via internet: hotels, vliegtickets, cruises, autohuur, boottickets, treinreizen, etc. boeken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaats vindt.

Vergoedingen

Indien er tijdens je reis een onderdeel uitvalt, waardoor je niet je oorspronkelijke route kan vervolgen en je besluit je reis aan te passen, dan heb je recht op de volgende vergoedingen:
A. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor de noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
B. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
C. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Je hebt ook de mogelijkheid om de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten. Neem je een Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering met dekking ‘Samengestelde reis’, dan wordt de gehele reissom vergoed.

Voorbeeld in de praktijk

Je hebt de volgende losse onderdelen van een reis geboekt:
A. Vlucht Amsterdam – Bangkok
B. Hotel Bangkok
C. Vlucht Bangkok – Phuket
D. Hotel Phuket
E. Vlucht Phuket – Amsterdam

Door noodweer valt de vlucht Bangkok – Phuket voor 2 dagen uit. Je hebt dan de mogelijkheid om:
De reis in aangepaste vorm voortzetten.
Je ontvangt een vergoeding voor:

 • Twee extra nachten hotel Bangkok.
 • Annuleringskosten twee nachten hotel Phuket.
 • Indien noodzakelijk omboeken vlucht Phuket – Amsterdam.

Als je nog niet vertrokken bent en je vlucht naar de eerste bestemming valt uit, dan heb je de mogelijkheid om de volledige reis te annuleren en krijg je de volledige annuleringskosten vergoed.

Vragen?

Mocht je vragen hebben over de kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor een samengestelde reis, neem dan contact met ons op: 055 540 04 09 (10:00 – 17:00 uur op werkdagen)

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.