Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Annuleringspolis tegen annuleringskosten, nu met 10% korting!

Annuleringspolis tegen annuleringskosten

Annuleringspolis tegen annuleringskosten

Een annuleringspolis met 10% korting op de premie, kan je hier afsluiten. Heb je een reis geboekt, maar kun je onverwachts niet op reis? Of moet je jouw vakantie onderbreken? Dan vergoedt Allianz Global Assistance de annuleringskosten.

Met de kortlopende annuleringspolis van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd tegen de kosten van annulering, vertraging en reisonderbreking. Heb je zelf je reis samengesteld, zoals een vlucht, hotel en huurauto die los van elkaar geboekt zijn? Ook daarvoor ben je verzekerd. Allianz Global Assistance biedt als optie de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van een samengestelde reis.

Wat is verzekerd op je annuleringspolis?

Met een Allianz Global Assistance annuleringspolis ben je verzekerd voor annuleringskosten ten gevolge van:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Als een familielid in de eerste, tweede of derde graad overlijdt of in een levensbedreigende situatie komt.
 • Uitvallen van je reisgenoot.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Toewijzing van een huurhuis.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Annuleringspolis: twee varianten

Je reis moeten annuleren, dat is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit daarom een annuleringspolis af. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

 • Annulering Basis: moet je de reis vooraf annuleren? Dan krijg je de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je de kosten vergoed voor de niet gebruikte vakantiedagen.
 • Annulering Dubbel Zeker: met de Dubbel Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs als je op de voorlaatste dag je reis afbreekt. Dat is een prettig idee.

Meeverzekeren op de annuleringspolis

Je kan de annuleringspolis uitbreiden met extra dekkingen:

 • Samengestelde reis: bij een samengestelde reis zijn vlucht, hotel en bijvoorbeeld huurauto los van elkaar geboekt. Bij uitval van een onderdeel hiervan, door bijvoorbeeld natuurgeweld of een staking, kun je de reis in aangepaste vorm voortzetten of volledig annuleren. Deze keuze is uniek in Nederland.
 • Extra persoon: je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.
 • Zorgplicht: je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een tweedegraads familielid (zorgplicht eerstegraads familielid is standaard meeverzekerd).
 • Waarnemer: je wilt annuleren als je zakelijke compagnon of de persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden.

Neem voor de laatste drie genoemde dekkingen contact met ons op.

Annuleringspolis vergeten of afsluiten na het boeken?

Bij de meeste verzekeraars ben je verplicht om binnen 7 – 14 dagen na het boeken van een vakantie ook een annuleringspolis af te sluiten. Bij de Allianz Global Assistance geldt deze verplichting niet. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende annuleringspolis afsluiten – wel onder voorbehoud van acceptatie –  je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten.

Heb je nog geen Allianz annuleringspolis?Sluit hem dan hieronder af.

Heb je vragen?

Heb je een vraag over de annuleringspolis met korting of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400409 (op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.