Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor kitesurfen nu 10% extra korting

Reisverzekering voor kitesurfen nu 10% extra korting

Ga je tijdens jouw vakantie kitesurfen en/of andere bijzondere sporten beoefenen? Dan moet je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten. Dat kan hier snel en voordelig bij Allianz Global Assistance.

Je hebt al een reisverzekering voor kitesurfen en andere bijzondere sporten voor € 1,62 per dag (inclusief 10% extra online korting, indien je de reisverzekering afsluit op deze website).

Je kan voor dat bedrag gaan kitesurfen in heel Europa en eventueel ook nog aan andere bijzondere sporten gaan doen tijdens jouw vakantie! Natuurlijk is je vakantie ook verzekerd als je niet aan het sporten bent, net zoals op een normale reisverzekering.

Standaard reisverzekering: meestal geen dekking bij kitesurfen

Een reguliere reisverzekering biedt geen of onvoldoende dekking bij bijzondere sporten zoals kitesurfen. Speciaal daarvoor is er de Adventure & Survival Verzekering van Allianz Global Assistance. Deze verzekering is ontwikkeld voor mensen die tijdens hun vakantie in Europa aan bijzondere sporten doen. Denk hierbij aan parachutespringen, bergbeklimmen, raften, abseilen, hanggliding en natuurlijk ook kitesurfen. Aansprakelijkheid- en ongevallen zijn standaard meeverzekerd op de Adventure en Survival verzekering, dat maakt deze polis uniek.

Kitesurfers goed verzekerd met de Adventure & Survival Verzekering

Een Adventure & Survival Verzekering is een normale reisverzekering waarbij het tevens is toegestaan om te sporten. Dat mogen extreme of gevaarlijke sporen zijn. Je bent met deze verzekering goed verzekerd. En niet uitsluitend tijdens het kitesurfen, maar ook tijdens je gehele vakantieperiode. Deze reisverzekering biedt onder andere dekking voor:

 • SOS-kosten (o.a. hulpverlening en extra verblijfskosten);
 • reddingskosten (kosten van opsporing en redding);
 • repatriëring (medisch vervoer van het buitenland naar Nederland);
 • vervangend vervoer en verblijf;
 • beschadiging, verlies of diefstal van je reis- en/of sportbagage;
 • ongevallendekking;
 • medische kosten (o.a. medicijnen, huisarts, ziekenhuiskosten);
 • aansprakelijkheidsdekking.

De verzekering is geldig in geheel Europa (ook op de Azoren, de Canarische Eilanden, Madeira en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee), inclusief Nederland.

Sluit nu af en ontvang direct 10% extra korting!

Je wilt tijdens je vakantie en het kitesurfen goed verzekerd zijn. Maar natuurlijk wil je ook niet teveel betalen. Wij kunnen aan jouw wensen voldoen. Want als je nu een Adventure & Survival reisverzekering afsluit bij Reisverzekeringkorting.nl, ontvang je een extra korting van 10% op de normale premies.

Je kan hier zelf de premie berekenen voor jouw vakantie inclusief alle sporten waaronder kitesurfen. Vervolgens kan de polis afsluiten. Na het afsluiten van de verzekering ontvang je de polis en voorwaarden direct per e-mail. Bereken nu de premie en klik hier:

Let op! deze verzekering moet ingaan op de dag van vertrek tot het einde van je vakantie, je kan hem niet slechts voor 1 of 2 dagen afsluiten wanneer je tijdens je vakantie een bijzondere sport gaat beoefenen.

Kitesurfen: actie en avontuur

Kitesurfen is een bijzondere vorm van watersport waarbij de sporter op een kleine surfplank staat en zich voort laat trekken door een kite (of: vlieger). Iemand die aan kitesurfen doet, wordt een kiter,kitesurfer of kiteboarder genoemd. Kitesurfen is een variant van het windsurfen, door het lifteffect van de vlieger kunnen kitesurfers hoog springen. Een spectaculair gezicht. Mede dankzij de hoge snelheid van de kits zorgt deze vorm van watersport voor veel actie en avontuur.

In de meeste gevallen worden er Tubekites of LEI-kites (Leading Edge Inflatable) gebruikt. Ongeveer 90%van de gebruikte vliegers zijn Tubekites. Deze krijgen hun stevigheid door een oppompbaar frame, dacron (polyester doek) aan de buitenkant en bladders (opblaasbare kunststof drijflichamen) binnenin. Hierdoor blijven de vliegers op het water drijven en zijn ze makkelijk herstartbaar.

Er zijn een aantal kitesurf varianten zoals:

 • Flyboarden – Kitesurfen op, het strand in plaats van in het water.
 • Buggyen – Rijden op het strand, met een vlieger en een ‘buggy’.
 • Snowkiten – Kitesurfen in de sneeuw.
 • SkySails – Een kitesurfachtige voortstuwing voor schepen.

Waarom een Adventure & Survival verzekering voor kitesurfers?

Het verschil tussen de gewone kortlopende reisverzekering met sportdekking en de Adventure & Survival verzekering is dat bij de laatste, standaard een reisongevallen- en aansprakelijkheidsdekking is opgenomen. Deze dekkingen heb je echt nodig als je outdoor activiteiten zoals kitesurfen gaat ondernemen.

Vragen?

Heb je vragen over de Adventure & Survival Verzekering? Stuur een e-mail: [email protected] of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.