Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

10% korting annuleringsverzekering dekking samengestelde reis

annuleringsverzekering dekking samengestelde reis

Ontvang hier 10% online korting op een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance met dekking voor samengestelde reizen.

Zelf een reis samenstellen

De laatste jaren heeft het zelf samenstellen van reizen een duidelijke vlucht genomen. Een samengestelde reis houdt in dat vliegtickets, accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto als losse onderdelen van elkaar geboekt worden. Dat wordt meestal door de reiziger zelf gedaan bijvoorbeeld via internet.

Wanneer je zelf een reis samenstelt of laat samenstellen, dan biedt een standaard annuleringsverzekering geen volledige dekking. Daarvoor moet je de optie ‘samengestelde reis’ kiezen.

Standaard annuleringsverzekering

Een standaard annuleringsverzekering biedt dekking als er iets gebeurt met jou (ernstige ziekte, ongeval of overlijden). Het biedt soms ook dekking als er iets gebeurt met je familie. Daarbij maakt het niet uit of je een vooraf georganiseerde reis boekt bij een reisorganisator of zelf een reis samenstelt, al dan niet met hulp van een reisbureau.

Wat niet gedekt is op een annuleringsverzekering is het uitvallen van een onderdeel van de reis. Als bij een reisorganisator een onderdeel van de reis uitvalt, zijn zij verplicht hier een oplossing voor te vinden. Dit is meestal in de vorm van een alternatief voor het uitgevallen reisonderdeel.

Annuleringsverzekering met Corona (Covid-19) dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin, voor vertrek, corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Extra dekking ‘samengestelde reis’

Als je echter zelf een reis samenstelt (bijvoorbeeld bij een reisbureau of via het internet), dan is het risico van het uitvallen van een onderdeel van de reis voor de reiziger zelf. Omdat de reis zelf is samengesteld, is er geen reisorganisator om op terug te vallen.

Om voor jouw reis ook dekking te bieden op het moment dat een onderdeel plotseling uitvalt, bijvoorbeeld door een aswolk, een defect aan het geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking, biedt de dekking ‘Samengestelde reis’ op een annuleringsverzekering uitkomst.

Bij onvoorziene uitval van een onderdeel bij een samengestelde reis, biedt de dekking ‘samengestelde reis’ op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de reiziger één van de volgende opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

De totale vergoeding is nooit meer dan de waarde van de geboekte reis.

Premie dekking ‘Samengestelde reis’

De dekking ‘Samengestelde reis’ is af te sluiten op de Kortlopende en Doorlopende Annuleringsverzekering.

 • De premie voor het meeverzekeren van de dekking ‘Samengestelde reis’ op de Kortlopende Annuleringsverzekering is 0,9% van de reissom. De premie is exclusief assurantiebelasting.
 • De premie voor het meeverzekeren van de dekking ‘Samengestelde reis’ op de Doorlopende Annuleringsverzekering bedraagt voor een hoofdverzekerde € 13,50 hoofdverzekerde + partner of kinderen € 20,- of gezin € 28,35

De premies zijn inclusief 10% korting en exclusief assurantiebelasting.

Afsluiten annuleringsverzekering met dekking ‘samengestelde reis’

Je kunt hier zelf gemakkelijk een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen van een Allianz Global Assistance

 • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
 • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
 • Een reis- en annuleringsverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen en 11.000 medewerkers wereldwijd.
 • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
 • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen, of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (kantooruren op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.