Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering belangrijk vóór maar ook tijdens je reis!

Annuleringsverzekering belangrijk vóór maar ook tijdens je reis!
Annuleringsverzekering belangrijk vóór en tijdens je reis!

Een annuleringsverzekering is nuttig als je zonder financiële zorgen een vakantie wilt boeken en op reis wil gaan. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je vakantie af te moeten zeggen. Of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt jou niet alleen financiële zekerheid voor de reis, maar ook bij een vertraging op de heenreis, het afbreken van je vakantie of bij een ziekenhuisopname in het buitenland

Zelfs de Consumentenbond adviseert om, vooral bij dure reizen, een annuleringsverzekering af te sluiten.

Consumentenbond: Een annuleringsverzekering betaalt de reissom deels of in zijn geheel als de geboekte vakantie door persoonlijke en onvoorziene omstandigheden niet door kan gaan óf moet worden afgebroken. Bij goedkope reizen is het te overwegen het annuleringsrisico zelf te dragen. Bij dure, verre reizen is een annuleringsverzekering wel verstandig en dan het liefst een verzekering met een hoge dekking.

Vergoeding niet-genoten reisdagen

Wat veel mensen niet weten is dat een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook een vergoeding geeft voor niet-genoten reisdagen. Voor de dagen dat je niet van je vakantie hebt kunnen genieten, krijg je een financiële vergoeding. Dat is het deel van de reissom die je niet kan opmaken omdat je naar huis moet, of bijvoorbeeld door een ziekenhuisopname. Kies je voor de dubbel zeker dekking dan krijg je het hele bedrag van je vakantie vergoed als je eerder terug moet.

Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt jou financiële zekerheid in meerdere situaties:

 • annulering van de reis;
 • het afbreken van de reis;
 • ziekenhuisopname tijdens de reis;
 • vertraging van het vertrek van de reis.

De hoogte van de dekking van de annuleringsverzekering is maximaal € 10.000,- per verzekerde. Hoger kan ook maar dan moet je eerst contact met ons opnemen.

Dekking voor de reis

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwacht een huurwoning toegewezen krijgen;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn en welke vergoeding Allianz Global Assistance hiervoor kent.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Afbreken van de reis

Wanneer je tijdens je vakantie door familieomstandigheden eerder naar huis moet dan heb je ook financiële schade. Stel je krijgt op de derde dag van je drieweekse vakantie te horen dat er iets ernstigs is gebeurt met familie in Nederland en je moet direct terug. Dan heb je maar van een deel van je vakantie kunnen genieten. De niet-genoten vakantiedagen kan je dan claimen op jouw annuleringsverzekering.

Ziekenhuisopname tijdens de vakantie

Moet je langer dan 8 uur aaneengesloten in het ziekenhuis verblijven, dan ontvang je een verhoudingsgewijze vergoeding over het aantal niet gebruikte vakantiedagen op basis van het verzekerde bedrag en de voorgenomen reisduur. Heb je gekozen voor de Dubbel-Zeker dekking dan ontvang je zelfs je totale reissom terug (het verzekerd bedrag) als je langer dan 72 uur aaneengesloten in het ziekenhuis moet verblijven.

Vertraging bij vertrek

Wat veel reizigers ook niet weten is dat de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance uitkeert bij vertragingen van je vlucht. Als bij een reis van langer dan 3 dagen vertraging optreedt bij vertrek uit Nederland of bij aankomst op de eerste reisbestemming, betaalt Allianz Global Assistance een verhoudingsgewijze vergoeding op basis van het verzekerde bedrag van je annuleringsverzekering. Hierbij gelden de volgende maxima:

 • 8 tot 20 uur vertraging: 1 dag vergoeding;
 • 20 tot 32 uur vertraging: 2 dagen vergoeding;
 • 32 uur vertraging of meer: 3 dagen vergoeding.

Vragen?

Wil je meer informatie over een annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al meer dan 10 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen van Allianz en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.