Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Geen annuleringsverzekering? Sluit hier alsnog af!

Geen annuleringsverzekering? Sluit hier alsnog af!
Geen annuleringsverzekering? Sluit hier alsnog af!

Heb je geen annuleringsverzekering omdat je die vergeten bent? Of misschien ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering? In dat geval zijn er nog prima mogelijkheden bij Allianz Global Assistance.

Met de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je zowel vóór als tijdens je reis goed verzekerd en dat is een prettig idee mocht er wat gebeuren.

Allianz Global Assistance begrijpt dat je misschien vergeten bent om een annuleringsverzekering af te sluiten. Daarom kan dat hier alsnog – onder voorbehoud van acceptatie –  je bent dan prima verzekerd bij de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.

Heb je geen annuleringsverzekering en vragen daarover? Bel of e-mail ons. Wij zijn op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur te bereiken op 055 540 04 09 of per e-mail: [email protected]

Geen annuleringsverzekering: Te laat of vergeten?

Je kan op deze website zelf een premieberekening maken en besluiten of je een kortlopende annuleringsverzekering wilt afsluiten. De annuleringsverzekering is natuurlijk alleen geldig als je tijdens het afsluiten van deze verzekering nog niet kon verwachten dat je de reis moet annuleren.

Met de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je verzekerd voor de annuleringskosten, mocht je onverhoopt niet op vakantie kunnen of als je de vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug.

Annuleringsverzekering voor ieder type reis

Je hebt bij Allianz Global Assistance de keuze uit drie varianten: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker. Elke variant houdt rekening met het soort reis dat je hebt geboekt (bijvoorbeeld pakketreis of autovakantie) en hoe je de reis hebt geboekt (internet of via een reisbureau). Bij Dubbel-Zeker heb je de meest uitgebreide dekking.

Je kan deze verzekering afsluiten voor jezelf en de mensen met wie je op reis gaat. Reis je met iemand die zelf een annuleringsverzekering heeft en die persoon moet annuleren. Wil jij dan niet meer op reis? Dan heb je recht op vergoeding, als de reden voor annulering onder de dekking van zijn annuleringsverzekering valt. Je moet wel dezelfde vertrek- en terugreisdatum hebben.

Combineer je reisverzekering met een annuleringsverzekering

Heb je ook nog geen reisverzekering? Dan is het voordelige om je reisverzekering en annuleringsverzekering te combineren, omdat je slechts één keer poliskosten hoeft te betalen. Je kan namelijk bij de reisverzekering kiezen voor een extra annuleringsdekking.

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Keuze uit drie dekkingsvormen: Standaard, Volledig en Dubbel-Zeker.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij ziekenhuisopname in het buitenland.
 • Vergoeding van gemiste vakantiedagen bij afbreken van de vakantie.
 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant: volledige reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Met de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Zie hier de premies van de kortlopende annuleringsverzekering:

 • Annuleringsverzekering standaard: 5,5% van de totale reis- en/of huursom.
 • Annulering Volledig: 5,6% van de totale reis- en/of huursom.
 • Dubbel-Zeker: 6% van de totale reis- en/of huursom.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance? Sluit hem dan hieronder af.

Kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance toegelicht

Bij Allianz Global Assistance heb je de keuze uit drie dekkingsvormen bij de kortlopende annuleringsverzekering:

 1. Standaard Annulering: De annuleringskosten worden vergoedt volgens onderstaande tabel. Ook als je een reis moet afbreken, dan krijgt je een deel van de kosten terug. Deze variant biedt uitkomst voor reizigers die hun vakanties zelf regelen, bijvoorbeeld via internet.
 2. Annulering Volledig: Deze dekking is geschikt voor reizigers die boeken bij een reisbureau, website of touroperator die is aangesloten bij de ANVR. Met Annulering Volledig krijgt de reiziger altijd zijn volledige annuleringskosten vergoed. Ook bij het afbreken van de reis worden de niet gebruikte vakantiedagen vergoed.
 3. Dubbel-Zeker: Deze variant biedt niet alleen dezelfde dekking als Annulering Volledig, maar ook ruime vergoedingen bij het afbreken van de reis. Zo krijg je de volledige reissom, tot maximaal het verzekerd bedrag, terug als je de vakantie/reis moet afbreken. Zelfs als dit op de laatste dag van je vakantie is.

Tip: Weet je niet of een reis onder de ANVR-voorwaarden is geboekt? Kies in dat geval de meest veilige manier, namelijk minimaal Annulering Volledig.

Doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Ga je regelmatig op reis? Dan is een doorlopende reis- en annuleringsverzekering de beste optie voor jou. Je bent het hele jaar door tegen annuleringskosten verzekerd, ook wanneer je een lastminute reis boekt. Zo vergeet je nooit om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Lees hier meer over de doorlopende reis- en annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering met dekking samengestelde reis

De dekking ‘samengestelde reis’ past goed bij jou als jij zelf je reis samenstelt. Je kunt gebruik maken van de dekking ‘samengestelde reis’ wanneer een onderdeel van de reis onvoorzien uitvalt. Uitval kan veroorzaakt worden door natuurgeweld, zoals een aswolk of tsunami. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Bij Allianz Global Assistance kan naast het volledig annuleren van de reis ook gekozen worden voor het voortzetten van de reis in aangepaste vorm. Wel zo handig voor reizigers die niet de hele vakantie willen annuleren wanneer slechts één onderdeel (bijvoorbeeld een hotelovernachting) uitvalt.

Voor een annuleringsverzekering ben je bij Allianz Global Assistance aan het juiste adres. Zij hebben voor ieder soort reiziger uitstekende annuleringsverzekeringen. Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld, je kan altijd rekenen op de beste hulp in noodsituaties.

Vragen?

Heb je geen annuleringsverzekering en wil je deze alsnog afsluiten? Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons: telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.