Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Corona reisverzekering buitenland (code oranje reisadvies)

Corona reisverzekering buitenland (code oranje reisadvies)
Corona reisverzekering

Een Corona reisverzekering voor je reis naar het buitenland (code oranje reisadvies) kan je hier afsluiten. Allianz Global Assistance heeft de dekking voor coronagerelateerde medische kosten uitgebreid.

Met de kortlopende- en doorlopende reisverzekering ben je verzekerd voor medische kosten waneer je naar een land reist met de kleurcode oranje (alleen wanneer dit oranje reisadvies gerelateerd is aan Covid-19).

Allianz dekt de medische kosten vanwege een coronabesmetting bij een reisverzekering (indien medische kosten zijn meeverzekerd) wanneer de reden van de oranje kleurcode alleen Covid-19 betreft. Alle andere redenen van een oranje kleurcode blijven van dekking uitgesloten. Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

En of je nu hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering afsluit, je krijgt altijd 10% extra korting op de premie! Let op! Uitsluitend op deze website, elders betaal je dus 10% meer!

Medische kosten vanwege besmetting met Corona verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Allianz Global Assistance reisverzekering online afsluiten

Op deze website van Reisverzekeringkorting.nl kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Wil je weten of een kortlopende- of doorlopende reisverzekering voor jou voordelig is? Maak hier een berekening en sluit de verzekering eventueel direct online af:

Of als je vaker op vakantie gaat

Bij het afsluiten van een Allianz Global Assistance reisverzekering heb je de keuze uit een doorlopende of een kortlopende. Het hangt van je leeftijd, jouw gezinssamenstelling en het aantal vakanties die je per jaar boekt af wat de beste en voordeligste keuze is.

Maar welke reisverzekering je ook kiest, je ontvangt hier 10% extra online korting! Ben je jonger dan 27 jaar? Dan ontvang je ook nog eens tot 10% jongerenkorting!

Naar landen buiten Europa op vakantie? Meestal kleurcode oranje

Wie een reis of vakantie boekt naar een bestemming buiten Europa wordt vrijwel altijd geconfronteerd met een oranje reisadvies. En dat terwijl juist nu veel Nederlanders de winterzon opzoeken en naar bijvoorbeeld Turkije, Egypte, Gambia of Kaapverdië op vakantie gaan. De kleurcode oranje maakt het lastig om een reisverzekering te vinden die dekking voor medische kosten. Gelukkig kan op deze website daarvoor wel een reisverzekering afsluiten.

Wel medische kosten, geen quarantaine kosten

In een land van bestemming met een oranje reisadvies biedt Allianz alleen dekking voor een medische behandeling bij een coronabesmetting en dekken zij geen kosten als gevolg van quarantaine. Alleen in landen binnen de Europese Unie met een groen en geel reisadvies geldt aanvullend de quarantainedekking, waarbij een verzekerde recht heeft op een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten.

Kleurcode op het moment van vertrek bepalend

Allianz gaat uit van de kleurcode op het moment van vertrek. Een veranderende kleurcode tijdens de reis heeft dus geen gevolgen voor de dekking, tenzij de reden van de kleurcodering oranje niet gerelateerd is aan Covid-19. Bij wijziging van oranje naar rood dient de verzekerde per omgaande maatregelen te nemen om terug te keren naar een bestemming met een andere kleurcode.

Een overzicht van de dekkingen bij reisadvies Groen, Geel, Oranje en Rood

Hieronder kan je zien wat gedekt is bij welke kleurcode:

Dekkingsoverzicht COVID-19 Reisverzekering en Annuleringsverzekering

Veelgestelde vragen en antwoorden over een reisverzekering met corona dekking voor reisadvies oranje (FAQ)

Welke instantie houden jullie aan voor de kleurcodes?

Allianz baseert de kleurcodes op de informatie van de Nederlandse overheid.

Als ik op reis ga naar het buitenland en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Echter, de kleurcode oranje wordt niet voor niets gegeven. Het blijft je eigen afweging of je dit ontradend reisadvies wilt opvolgen of niet. Bij twijfel kun je overleggen met je arts en reisorganisatie. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn NIET gedekt. Die zijn alleen gedekt in landen met een kleurcode geel of groen.

Als ik in een Oranje vakantieland in het ziekenhuis terecht kom vanwege corona, worden de extra verblijfskosten van mijn reisgenoten dan ook vergoed?

Als je in het ziekenhuis terecht komt vanwege corona, worden de verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. Dit geldt alleen als je in het ziekenhuis bent opgenomen door corona.

Stel ik krijg Corona in in een code Oranje land, ik heb alleen milde klachten en moet in quarantaine, worden dan mijn extra verblijfskosten vergoed?

Nee, de extra verblijfkosten worden alleen vergoed in een gebied waar kleurcode geel of groen geldt.

Wat moet ik doen als ik in het buitenland besmet raak met corona?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de Allianz Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt afgesloten. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Kan ik de reisverzekering uitbreiden met een annuleringsdekking?

Ja, dat kan en biedt extra zekerheid voor je reis naar een oranje gebied. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo ben je onder andere voor de reis verzekerd tegen de kosten van annulering bij:
– overlijden;
– ernstige ziekte;
– ernstig letsel door een ongeval van een partner of familie;
– zwangerschap;
– een onverwachte nieuwe huurwoning;
– als je plotseling werkeloos wordt;
– etc.

Biedt de annuleringsverzekering ook dekking bij corona?

Ja. Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je de annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek. Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.

Tot wanneer kan ik de reisverzekering voor een Oranje land afsluiten?

Dat kan zelfs nog vlak voordat je vertrekt. Maar als je eenmaal op weg bent naar je bestemming kan het niet meer.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekering voor groene, gele of oranje reisadvies gebieden of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.