Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures bij wedstrijden in het buitenland

Annuleringsverzekering dekking sportblessures
Annuleringsverzekering dekking sportblessures

Een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures van Allianz Global Assistance voorkomt dat je geconfronteerd wordt met annuleringskosten, mocht je door een sportblessure niet op reis kunnen gaan.

Wanneer je kiest voor de extra dekking voor sportblessures dan mag je ook annuleren wanneer je een blessure hebt opgelopen. Dat kan handig zijn als je een reis hebt geboekt om deel te nemen aan een sportwedstrijd in het buitenland.

Stel je traint het hele jaar voor de marathon van New York, het is een droom om die te lopen. Het is niet voor niets de grootste en populairste marathon ter wereld. Samen met 50.000 deelnemers uit meer dan 130 landen en een miljoen juichende toeschouwers langs het parcours. Wie wil dat niet? Je hebt gespaard voor de reis die al snel € 1.300,- kost. Je boekt een half jaar van te voren om zeker te zijn van een startbewijs. Maar nu komt het, een week van te voren verstap jij je en je loopt een vervelende blessure op. Alsof dat al niet vervelend genoeg is kan je de reis niet meer annuleren. Je gaat voor € 1.300,- het schip in. Tenzij….. je vooraf tijdig een kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures bij Allianz Global Assistance hebt afgesloten. Jouw schade krijg je dan vergoed. Een hele dikke pleister op de wond.

Dekking voor sportblessures op annuleringsverzekering

Bij deze dekking is het risico van annulering door sportblessures verzekerd. Het gaat dan om deelname aan een bij Allianz Global Assistance bekende wedstrijd die het doel vormt van de reis. Door de plotseling opgelopen blessure kan je niet meedoen aan de wedstrijd en daarom wil je de reis annuleren. De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt dan een vergoeding voor de annuleringskosten.

Wil je aanspraak maken op annulering met recht op verzekeringsvergoeding dan moet je wel toestaan dat de medisch adviseur van Allianz Global Assistance in overleg met jouw behandelend arts vaststelt of annulering van de reis gerechtvaardigd is. De aard van de blessure moet medisch worden vastgesteld. Annulering vanwege blessures die al voor de datum van de boeking bestonden zijn altijd uitgesloten.

Annuleringskosten

Naast de dekking voor een sportblessure dekt de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ook andere kosten van het annuleren van een reis. Er zijn natuurlijk, naast een blessure, ook andere redenen waarom je de sportreis zou willen annuleren. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt onder andere dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad;
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek;
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek;
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken en valt dat onder de dekking, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Meer informatie en premie weten?

Wil je meer informatie of een premie-opgave van een annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: [email protected]

Annuleringsverzekering vergeten?

Een annuleringsverzekering moet je meestal binnen 7 dagen na het boeken van een reis afsluiten. Ben je dat vergeten? Geen nood. In veel gevallen kunnen wij je nog helpen! Neem contact met ons op.

Reisverzekering voor een sportwedstrijd in het buitenland nodig?

Een standaard reisverzekering kent geen dekking voor sportwedstrijden. Wij kunnen je in veel gevallen een oplossing bieden. Tegen betaling van een toeslag voor het extra risico kan jij als wedstrijdsporter toch via ons een uitstekende reisverzekering afsluiten. Lees hier meer informatie: Reisverzekering voor sportwedstrijden in het buitenland »

Vragen?

Wil je meer informatie over een kortlopende annuleringsverzekering met dekking voor sportblessures of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.