Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Reisverzekering voor wedstrijdsport in het buitenland, hier snel geregeld!

Reisverzekering voor wedstrijdsport
Reisverzekering voor wedstrijdsport

Hier kan je een reisverzekering voor wedstrijdsport in het buitenland afsluiten zoals wielrennen, voetbal en hardlopen. Ook kunnen wij jouw sportuitrusting of wedstrijdfiets verzekeren. 

Je kan bij Allianz Global Assistance een reisverzekering afsluiten met een premietoeslag voor deelname aan wedstrijdsport en/of trainingskampen. Je kan daarnaast ook sportongevallen en je kostbare sportuitrusting meeverzekeren. Dit is maatwerk dus neem contact met ons op voor een premie opgave.

Sportwedstrijden en je reisverzekering

Deelname aan sportwedstrijden in het buitenland is meestal uitgesloten op een reisverzekering. Desondanks wil je natuurlijk wel goed verzekerd zijn. Bij Allianz Global Assistance kan je een kortlopende reisverzekering afsluiten met dekking voor deelname aan wedstrijdsport.

Je bent met deze eenmalige reisverzekering uitstekend verzekerd, bijvoorbeeld voor hulpverlening van de alarmcentrale, repatriëring bij ziekte of overlijden, medische kosten (ziekenhuis, ambulancevervoer, artsen, medicijnen, etc.), reddings- en opsporingskosten, de kosten van een gedwongen langer hotelverblijf, verlies, diefstal en beschadiging van je bagage en/of sportuitrusting, etc. In de voorwaarden lees je waar nog meer voor verzekerd bent.

Voor welke wedstrijdsporten kan je een reisverzekering afsluiten?

Je kan via ons een reisverzekering met dekking voor deelname aan wedstrijdsport afsluiten voor activiteiten zoals:

  • Wielersport (o.a. baanwielrennen, mountainbiken en wegwielrennen. Geen BMX.)
  • Voetbal
  • Volleybal
  • Zeilen
  • Hardlopen (o.a. marathon)

Let op: Vechtsporten, gemotoriseerde sporten en rugby zijn altijd uitgesloten op de reisverzekeringen van Allianz Global Assistance. Zowel individueel als in wedstrijdverband. Mocht je een dergelijk sport gaan beoefenen dan kunnen wij je niet van dienst zijn.

Hoe sluit ik een reisverzekering af?

Je kan een reisverzekering voor sportwedstrijden en/of trainingskampen afsluiten door contact met ons op te nemen. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons in Apeldoorn: 055-5400409 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Wij kunnen jou dan laten weten of de sport waar jij in wedstrijdverband aan gaat deelnemen verzekerd kan worden en welke premie daarvoor van toepassing is. Uiteraard is dit vrijblijvend en kan je daarna beslissen of je de reisverzekering daadwerkelijk wilt afsluiten.

Wedstrijdsport? Wij leveren maatwerk

Het afsluiten van een reisverzekering voor sportwedstrijden in het buitenland, is maatwerk. Afhankelijk van het type wedstrijdsport wordt de premietoeslag bepaald. Je hoort dan van ons wat de premie voor de reisverzekering zal bedragen. Indien akkoord maken wij de polis voor je op en deze ontvang je per e-mail. Dat kan heel snel, tijdens werkdagen binnen 24 uur of dezelfde dag nog. De premie wordt via automatische incasso van je betaalrekening afgeschreven.

Kortlopende reisverzekering en wedstrijdsport

Wanneer je een kortlopende reisverzekering wenst af te sluiten met dekking voor wedstrijdsport, dan wordt over de gehele premie een toeslag berekend die afhankelijk is van de sport die beoefend wordt. Daarnaast is het mogelijk om ook een sport ongevallendekking mee te verzekeren. De toeslag daarvoor bedraagt € 0,45 per persoon per dag.

Vragen?

Heb je nog vragen over een reisverzekering met dekking voor wedstrijdsport of wil je de premie weten? Neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail: naar [email protected] of bel ons op: 055-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.