Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten als je niet in Nederland woont dat kan hier

Wanneer je niet in Nederland woont, maar in het buitenland dan is het meestal niet mogelijk om een annuleringsverzekering af te sluiten. Gelukkig kan je daarvoor wel bij ons terecht.

Wij hebben de Travel Risk Insurance. Deze internationale verzekering is speciaal bestemd voor Nederlanders in het buitenland, maar kan ook worden afgesloten voor buitenlanders. De verzekering bestaat uit een reisverzekering en/of annuleringsverzekering, die je afzonderlijk of gecombineerd kunt afsluiten.

Annuleringsverzekering afsluiten als je niet in Nederland woont
Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering kan worden afgelosten voor personen beneden de 70 jaar en verzekerd zijn o.a. de annuleringskosten bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde. Je bent ook verzekerd bij het afbreken van een reis, vertraging in het openbaar vervoer en niet genoten vakantiedagen bij een ziekenhuisopname.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld en is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar van Nederland.

Reisverzekering is ook mogelijk

Naast een annuleringsverzekering heb je ook de mogelijkheid om een reisverzekering af te sluiten, zo heb je een reis- en annuleringsverzekering op één polis en bespaar je poliskosten. Lees hier meer informatie: Travel Risk Insurance »

Voor wie is annuleringsverzekering bestemd?

Voor deze annuleringsverzekering gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Verzekerden mogen niet ouder dan 69 jaar zijn.
 • Speciaal voor Nederlanders en/of buitenlanders die niet in Nederland wonen, zoals expats en emigranten.
 • Voor de annuleringsverzekering moet de reis geboekt zijn bij een Nederlandse touroperator.
 • Kan niet worden afgesloten voor het risico dat een (Schengen) visum wordt afgewezen.

Premieoverzicht Travel Risk Insurance

Hieronder zie je de premies voor de Travel Risk Insurance. Je wordt altijd geaccepteerd, ongeacht je leeftijd of je gezondheid (tot 70 jaar).

Annuleringsverzekering5% van de reissom (excl. assurantiebelasting) mits de reis in Nederland is geboekt
Reisverzekering Europa€  2,-  per persoon per dag
Reisverzekering Wereld€  3,-  per persoon per dag
Wintersport/onderwatersport/bijzondere sporten€  1,15  per persoon per dag
Minimum premie€  11,50
Kosten per verzekeringsbewijs€  4,50

Polisverzending

De polis ontvang je tijdens werkdagen binnen 24 uur. De polis en de voorwaarden worden digitaal naar je verzonden en ontvang je per e-mail.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

Bij het annuleren van reizen die geboekt zijn binnen de geldigheidsduur van de verzekering vergoed Allianz Global Assistance:

 • de annuleringskosten;
 • de kosten van het overboeken van de reis, waardoor totale annulering niet nodig is.

Is het openbaar vervoer vertraagd waarmee je een reis maakt van meer dan drie dagen? Dan krijg je een vergoeding van:

 • een dag bij een vertraging van 8 tot 20 uur;
 • twee dagen bij een vertraging van 20 tot 32 uur;
 • drie dagen bij een vertraging van 32 uur of meer.

Bij het afbreken van de reis – Allianz Global Assistance geeft een vergoeding voor het aantal niet-gebruikte vakantiedagen min de terugreis dagen. Dit geldt als je voortijdig moet terugkeren naar het land van domicilie. Vergoed wordt tot maximaal 40 dagen.

Bij ziekenhuisopname – Allianz Global Assistance geeft een vergoeding die in verhouding staat met het aantal vakantiedagen dat je niet gebruikt. Dit geldt vanaf 24 uur opname in het ziekenhuis en er geldt een maximum vergoeding van 40 dagen.

Verzekerd bij annulering

Je krijgt een vergoeding als je de reis annuleert of afbreekt in de volgende gevallen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste of tweede graad.
 • Jouw eigendom of dat van jouw werkgever is zodanig beschadigd dat je aanwezigheid noodzakelijk is. Bijvoorbeeld schade aan: onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.

In de volgende situaties ben je wel verzekerd voor annulering, maar niet voor het afbreken van de reis:

 • Als je inentingen of medicijnen niet mag (mee)nemen die voor de reis verplicht zijn. Dit moet dan zijn om medische redenen.
 • Het particuliere vervoermiddel waarmee de reis zou worden gemaakt, kan niet gerepareerd worden voor het begin van de reis.
 • Een herexamen van een meerjarige opleiding is verplicht en kan niet worden uitgesteld.

Je bent verzekerd voor vertraagd vertrek, als:

 • het openbaar vervoer waarmee je de reis maakt te laat vertrekt. Daardoor kom je veel later op de bestemming aan dan op het vervoersdocument staat.

Voor de annuleringsverzekering geldt dat je geen eigen risico hebt.

Bijzonderheden

Je bent ook voor annulering verzekerd, als een reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Vragen?

Heb je een vraag over de Travel Risk Insurance voor Nederlanders in het buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 0031 (0)55-5400409 (op werkdagen tijdens kantooruren of stuur een e-mail: [email protected]

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.