Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering: Extra persoon of zaakwaarnemer meeverzekeren

Extra persoon of zaakwaarnemer meeverzekeren op je annuleringsverzekering
Extra persoon of zaakwaarnemer meeverzekeren op je annuleringsverzekering

Het is zowel op de kortlopende annuleringsverzekering als op de doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance mogelijk om een extra persoon of zaakwaarnemer mee te verzekeren.

Extra persoon

Indien je dat wenst kan je een extra persoon meeverzekeren op een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Dat kan bijvoorbeeld een goede vriend of een kennis zijn. Komt die extra persoon te overlijden, krijgt hij of zij een ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval? Dan kan jij jouw reis kosteloos annuleren.

Zaakwaarnemer

Met een zaakwaarnemer wordt bedoeld iemand die jouw belangen behartigd. Stel je hebt een zaak samen met een compagnon. Indien jouw compagnon ziek wordt of niet kan werken kan dat voor jou een reden zijn om niet op vakantie te gaan of je reis af te breken.

Maar het hoeft niet per se zakelijk te zijn. Het kan ook gaan om prive-situaties. Denk aan iemand die jou zaken behartigd door op je huis te passen of jouw huisdieren te verzorgen.

Als de zaakwaarnemer niet kan waarnemen door overlijden, ernstige ziekte of ongeval van hemzelf of zijn familielid in de eerste of tweede graad*, dan worden de annuleringskosten vergoed. Heb je ook een reisverzekering bij Allianz Global Assistance afgesloten? Dan vergoeden zij ook de terugreiskosten naar Nederland als dit noodzakelijk is. Let op: dit is alleen het geval, als de zaakwaarnemer of extra persoon op het polisblad staat.

Wat is de premie voor een zaakwaarnemer of extra persoon?

Meeverzekeren kan tegen 0,9% extra premie op de kortlopende annuleringsverzekering of een variabel bedrag in geval van de doorlopende annuleringsverzekering (afhankelijk van het aantal personen op de polis: 7,65 tot 22,95 euro).

*1e graad is partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen. 2e graad is kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.

Nu 10% online korting op annuleringsverzekeringen

Wanneer je op deze website een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering afsluit ontvang je 10% extra online korting. Bij het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering ontvang je eenmalig 10% korting. Wanneer je voor een doorlopende annuleringsverzekering kiest ontvang je zolang deze polis loopt, ieder jaar 10% extra korting!

Vergelijk en bereken zelf het verschil

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke annuleringsverzekering voor jou het voordeligste is.

Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een annuleringsverzekering biedt je financiële zekerheid nadat je een reis geboekt hebt. Meestal boek je een vakantie ruim voor vertrek. In de tussentijd kan er altijd iets onverwachts gebeuren waardoor je de reis moet annuleren. Voorbeelden hiervan zijn onder andere, ziekte van jezelf, je reisgenoot of naaste familie. In dat geval heb je een flinke financiële strop omdat je wel verplicht bent de geboekte reis te betalen. Een annuleringsverzekering biedt dan een oplossing. Jouw financiële schade wordt vergoedt door Allianz Global Assistance.

Dat geldt ook als je al op vakantie bent en je moet deze afbreken. Dan heb je natuurlijk ook een financiële strop. Je ontvangt dan een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen of zelfs de totale reissom (afhankelijk van de gekozen dekking).

De volgende situaties zijn gedekt met zowel een kortlopende- als een doorlopende annuleringsverzekering:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde of reisgenoot.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e, 2e of 3e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Je huisdier (hond, kat of paard) wordt ernstig ziek of raakt gewond.
 • Werkloosheid als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van het privévervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Dit is slechts een beknopt overzicht. Lees altijd de voorwaarden voor een compleet overzicht.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Annuleringsverzekering en vluchtvertraging

Heb je te maken met vertraging of annulering van je vlucht en heb je een pakketreis geboekt? Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance geeft ook een vergoeding bij vertraagd vertrek of vertraagde aankomst op je reisbestemming. Dat geldt niet alleen bij vertraging van je vliegtuig, maar ook bij een vertraging per boot, bus, of trein.

Uitbreidingen op een annuleringsverzekering

Het is mogelijk om een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering uit te breiden met aanvullende dekkingen. Je betaalt dan iets meer premie, maar je hebt ook ruimere dekkingen. Voorbeelden hiervan zijn de Dubbel- Zeker dekking, de uitbreiding voor samengestelde reizen en de dekking voor een zaakwaarnemer.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering

Bij de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering worden bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Bij eerdere terugkeer naar huis, wordt de volledige verzekerde reissom vergoed (tot maximaal het verzekerde bedrag). Bij de normale annuleringsverzekering is de dekking vóór de reis gelijk aan de Dubbel-Zeker annuleringsverzekering, bij voortijdige terugkeer worden echter alleen de niet-gebruikte dagen vergoed.

Dekking samengestelde reis

Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op de annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid jouw reis voort te zetten.

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je eenmalig af, dat kan bij Allianz Global Assistance samen op een reisverzekering. Een reisverzekering inclusief annuleringsdekking dus. Zo betaal je geen dubbele poliskosten en hoef je maar één keer een verzekering af te sluiten. Je verzekert de totale reissom van de geboekte vakantie. Dat bedrag of een gedeelte daarvan krijg je terug bij schade. De premie bij een kortlopende annuleringsverzekering is altijd een vast percentage van de reissom.

Annuleringsverzekering vergeten

Bij de meeste verzekeraars moet je binnen 7 dagen na boeking van je reis een annuleringsverzekering afsluiten, anders kan het niet meer. Bij Reisverzekeringkorting.nl kan je vrijwel altijd terecht. Wanneer er voldoende tijd tussen het boeken van de reis en de vertrekdatum zit, dan kan je hier alsnog een kortlopende- of doorlopende annuleringsverzekering afsluiten – onder voorbehoud van acceptatie – je bent dan normaal verzekerd tegen eventuele annuleringskosten. Dus mocht je het vergeten zijn? Lees dan deze informatie: Annuleringsverzekering vergeten »

Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker op reis, dan is een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance een goede keuze. Je bent dan het hele jaar door verzekerd tegen annuleringskosten. Ook als je last-minute boekt.

Wanneer is een doorlopende annuleringsverzekering voordeliger?

Een doorlopende annuleringsverzekering is al snel voordeliger dan een eenmalige (kortlopende). Bijvoorbeeld als je met meerdere gezinsleden op vakantie gaat. Een doorlopende annuleringsverzekering is meestal al voordeliger bij een reissom vanaf € 900,-.

Voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering

Met een doorlopende annuleringsverzekering ben je het hele jaar door verzekerd. Het afsluiten van een annuleringsverzekering schiet er nog wel eens bij in, vooral bij last-minute reizen. Met een doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance hoef je hier niet iedere keer aan te denken. Bovendien ben je ook verzekerd tegen de annuleringskosten als je bijvoorbeeld een weekendje weg gaat. De voordelen van een doorlopende annuleringsverzekering zijn:

 • Je bent het hele jaar doorlopend verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Goedkoper dan steeds een losse annuleringsverzekering (al vanaf twee vakanties per jaar).
 • Lastminute boekingen ook verzekerd.
 • Je betaalt slechts eenmalig poliskosten.

Allianz Global Assistance

Allianz Global Assistance is wereldwijd marktleider in reisverzekeringen, hulpverlening en persoonlijke diensten. Bijna elke seconde nemen zij ergens ter wereld een melding in behandeling. In Nederland verzorgen zij de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de voertuighulpverlening voor ruim 2,2 miljoen auto’s.

De verzekeringen van Allianz Global Assistance worden o.a. verkocht via Reisverzekeringkorting.nl. De vele verschillende typen verzekeringen kunnen altijd perfect afgestemd worden op de wensen van de reiziger. Ook kunnen reisverzekeringen, annuleringsverzekeringen en de pechhulpverzekering praktisch en voordelig gecombineerd worden.

Vragen?

Hen je vragen over een zaakwaarnemer of extra persoon om mee te verzekeren op je annuleringsverzekering? Stuur dan een e-mail: [email protected] of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 09 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen).

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.