Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Samengestelde reis? Denk aan je annuleringsverzekering

Steeds meer Nederlanders boeken een reis op internet en stellen deze zelf samen. Een normale annuleringsverzekering dekt alleen de zogenaamde pakketreizen. Denk er daarom aan om de juiste annuleringsverzekering af te sluiten.

Online je reis boeken

Uit onderzoek in opdracht van de Europese Unie onder ruim 30.000 respondenten in de 27 landen van de Unie en zeven andere Europese landen blijkt dat de meeste Europeanen (53%) hun vakantie via internet hebben geboekt. Maar liefst 49% van de vakantiegangers heeft zelf zijn reis uit losse componenten samengesteld. Een samengestelde reis is een reis die bestaat uit los geboekte onderdelen, zoals vlucht, hotel en huurauto.

Annuleringsverzekering Mondial Assistance

Bij het afsluiten van een kortlopende annuleringsverzekering van Mondial Assistance kan een reiziger de dekking ‘Samengestelde reis’ meeverzekeren. Hiervoor moet een extra premie van 1% van de reissom worden betaald. Wanneer een onderdeel van deze reis uitvalt, heb je daarvoor dekking met deze aanvulling op een kortlopende annuleringsverzekering. De annulerings- of omboekkosten worden dan vergoed. Zo heb je toch de mogelijkheid je reis voort te zetten.

Dekking samengestelde reis op een annuleringsverzekering

Bijzonder van deze dekking is de keuzevrijheid voor verzekerden. Zij mogen namelijk zelf kiezen uit twee opties:

  1. Het volledig annuleren van de overige onderdelen van de reis.
  2. De reis in aangepaste vorm voortzetten.

Mondial Assistance biedt daarmee als enige reisverzekeraar in Nederland de mogelijkheid aan verzekerden om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Je hoeft dan een vakantie niet volledig af te breken wanneer slechts één onderdeel ervan uitvalt.

Meer informatie: Annuleringsverzekering met dekking samengestelde reis

Ticket annuleringsverzekering

Mocht je een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen te duur vinden, dan kun je ook voor een Ticket Annuleringsverzekering kiezen.

Met de van Ticket annuleringsverzekering van Mondial Assistance, ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vlieg-, trein-, bus- of bootreis.

De Ticket Annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking van de tickets worden afgesloten.

Wat kost een Ticket Annuleringsverzekering?

De Ticket Annuleringsverzekering kent een gunstige premie:

  • € 14,02 voor Europadekking (inclusief 10% korting).
  • € 23,20 voor werelddekking (inclusief 10% korting).
  • Maximale dekking is € 2.000,- per persoon en € 10.000,- per boeking.

Deze prijzen zijn per persoon en inclusief assurantiebelasting en poliskosten.

Reden om je ticket te annuleren

Een Ticket Annuleringsverzekering sluit je af voor onverwachte persoonlijke omstandigheden die er voor zorgen dat je niet op reis kunt gaan. Dat kan omdat je zelf ziek bent geworden of iemand in je directe familie ernstig ziek is geworden. Maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen te noemen die er toe bijdragen dat je besluit je reis te annuleren.

Eveneens ben je verzekerd tegen annuleringskosten indien je reisgenoot te maken krijgt met een verzekerde gebeurtenis. De reisgenoot moet dan zelf ook een Ticket Annuleringsverzekering hebben afgesloten bij Mondial Assistance en het recht hebben om te annuleren.

Voordelen Ticket Annuleringsverzekering

De voordelen van de Ticket Annuleringsverzekering bij Mondial Assistance zijn:

  • Zelf geboekte vliegtickets, bustickets, treintickets of veerboottickets zijn verzekerd tegen annuleringskosten.
  • Ruime dekking tegen onvoorziene omstandigheden.
  • Gunstige premie, al vanaf € 14,02
  • Goedkoper dan een reguliere annuleringsverzekering.
  • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar ter wereld.

Sluit nu een Ticket Annuleringsverzekering af!

Wacht niet langer en loop geen risico. Sluit nu online een Ticket Annuleringsverzekering af en ontvang bij Reisverzekeringkorting.nl ook nog eens 10% extra korting op de premies van Mondial Assistance.

Meer informatie: Ticket Annuleringsverzekering

Categoriën: Reisverzekering

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een expert

De tekst op deze pagina is geschreven en gecontroleerd door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.