Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 12.00 uur op werkdagen) contact via whatsapp
goedkope reisverzekering goedkope doorlopende reisverzekering goedkope annuleringsverzekering Allianz doorlopende reisverzekering backpacken reisverzekering

Annuleringsverzekering: Is het verstandig om een annuleringsverzekering van Allianz af te sluiten?

Allianz Direct je reisverzekering
alli logo th

Kies voor de vernieuwde en verbeterde annuleringsverzekering nu ook met allrisk dekking en 10% korting!

Wat is er nieuw:

  • Nu ook Allrisk annuleringsdekking mogelijk.
  • 3e graad familie meeverzekerd.
  • Zaakwaarnemer standaard opgenomen.

Ontvang direct de polis per e-mail, snel en goed geregeld!

Verzekerd bij annulering, reisonderbreking en vertraging.

✔ Allrisk dekking voor gebeurtenissen die niet in de voorwaarden staan.

Dekking bij ernstige ziekte, ongeval en overlijden.

Dekking reisgenoten en familie in 1e, 2e en 3e graad.

Uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Vergoeding voor gemiste vakantiedagen (afbreken vakantie of ziekenhuisopname).

Allianz is meerdere keren gekozen tot beste reisverzekeraar

Meer informatie:

Heb je vragen over de nieuwe kortlopende annuleringsverzekering Stuur een e-mail: [email protected] of bel ons (09.00 – 12.00 uur op werkdagen): telefoon 055 540 04 09.

Let op: de tekst hieronder is in bewerking en nog niet geheel aangepast aan het nieuwe product.

Wanneer je vakantie onverwachts niet door kan gaan of je moet deze vroegtijdig afbreken, dan kan je gebruikmaken van de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Annuleringsverzekering
Annuleringsverzekering

De Kortlopende Annuleringsverzekering dien je zeven dagen na boeking van je reis af te sluiten. Mocht je al in het bezit zijn van een Doorlopende Annuleringsverzekering, dan is dit niet van toepassing. Om financiële teleurstellingen te voorkomen adviseren wij je naast de reisverzekering altijd een Annuleringsverzekering af te sluiten.

Wat is een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering van Allianz is een soort verzekering die je geld teruggeeft als je niet op reis kunt gaan of als je je reis moet afbreken. Dit kan komen door verschillende redenen zoals ziekte, een ongeval, of een noodgeval thuis.

Als je een vakantie boekt, betaal je vaak van tevoren voor dingen zoals vliegtickets, hotelkamers, of rondleidingen. Als je dan plotseling niet meer kunt gaan, verlies je dat geld. Maar als je een annuleringsverzekering hebt, krijg je dat geld terug. Dus eigenlijk is een annuleringsverzekering een soort veiligheidsnet. Het zorgt ervoor dat je je geld niet verliest als er iets gebeurt waardoor je je reisplannen moet veranderen.

Let op: Niet alles wordt altijd terugbetaald door een annuleringsverzekering. Het is belangrijk om de voorwaarden te lezen voordat je zo’n verzekering afsluit, zodat je weet wat wel en niet is gedekt.

Is het verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten?

Of het verstandig is om een annuleringsverzekering af te sluiten, hangt af van je situatie. Hier zijn een paar dingen om over na te denken:

  1. Hoeveel kost je reis? Als je een dure reis boekt, kan een annuleringsverzekering handig zijn. Als je dan niet kunt gaan door iets wat verzekerd is, krijg je het geld dat je voor de reis hebt betaald terug.
  2. Wat is de kans dat je niet kunt gaan? Als er een kans is dat je je reis moet annuleren, kan een annuleringsverzekering een goed idee zijn. Dit kan zijn omdat je misschien een familielid hebt die ziek is en kan overlijden, of omdat je werk hebt dat plotseling kan veranderen.
  3. Kun je het geld missen? Als je het geld dat je voor de reis hebt betaald kunt missen, heb je misschien geen annuleringsverzekering nodig. Maar als je dat geld echt nodig hebt, kan een verzekering een veilige keuze zijn.

Een annuleringsverzekering kan je helpen als je je reis moet annuleren. Maar het kost ook geld. Je moet dus zelf beslissen of het het waard is. Denk na over je eigen situatie en wat voor jou het belangrijkst is.

Situaties wanneer je gebruikmaakt van de annuleringsverzekering

Hierbij een voorbeeld van situaties waarbij je een beroep kunt doen op de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Dit zijn situaties waarbij een annuleringsverzekering kan helpen:

  • Jij, je familieleden of mensen waarmee je woont worden heel ziek, raken gewond of gaan dood.
  • Je bent zwanger geworden.
  • Er is iets kapot aan je spullen, je huurhuis of het bedrijf waar je werkt en je moet er zijn om dat te regelen.
  • Je krijgt onverwacht een huurhuis toegewezen
  • Jij, je partner of je kind dat bij jou woont moet onverwacht een medische behandeling ondergaan.
  • De mensen bij wie je zou logeren in het buitenland worden heel ziek, raken gewond of gaan dood. Daardoor kun je niet bij hen logeren.
  • Je kunt onverwacht een inenting die je nodig hebt voor de reis niet krijgen omdat een dokter dat afraadt.
  • Je raakt onverwacht je baan kwijt.
  • Je gaat scheiden of je relatie gaat over.
  • Je krijgt onverwacht geen visum die je nodig hebt voor de reis.
  • Je kunt de auto of motor die je wilde gebruiken voor de reis niet gebruiken. Dit is niet jouw schuld.
  • Een familielid wordt heel ziek of raakt gewond en heeft dringend jouw hulp nodig.
  • Je belangrijke reisdocumenten zijn gestolen of kwijt op de dag dat je op reis gaat.
  • Je huisdier (alleen een hond, kat of paard) gaat dood, wordt heel ziek of raakt ernstig gewond in de week voor je op reis gaat.
  • Je belangrijke reisdocumenten zijn gestolen, verloren of kwijt op de dag dat je op reis gaat.
  • De boot, bus, trein of vliegtuig waarmee je naar je bestemming zou reizen is te laat als je vanuit Nederland vertrekt.
  • Je moet een herexamen doen tijdens je reis en je kunt dat herexamen niet verzetten.

Ook van toepassing als je medereiziger iets overkomt
Zelfs als je medereiziger één van bovenstaande gebeurtenissen overkomt, kun je gebruikmaken van de Annuleringsverzekering. Je reisgenoot moet dan zelf ook een Annuleringsverzekering hebben afgesloten en het recht hebben om te annuleren.

Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering
Om nog beter verzekerd te zijn neem je de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Moet je eerder naar huis tijdens je vakantie, dan krijg je de volledige verzekerde reissom retour (tot het maximum verzekerd bedrag). Dit is zelfs van toepassing tot de voorlaatste dag van je vakantie.

Verzekeringstermen
Reisverzekeraars gebruiken verschillende termen, die niet altijd voor iedereen even duidelijk zijn. Daarom een omschrijving van de belangrijkste begrippen:

  • 1e graad: ouders, pleeg- en/of stiefouders en eventuele eigen kinderen.
  • 2e graad: grootouders, eventuele broers of zussen en eventuele kleinkinderen.
  • 3e graad: ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.
  • Annuleringskosten: verschuldigde (gedeeltelijke) reissom en overboekingskosten in geval van annulering.
  • Gezin: samenreizende huisgenoten. Een zonder huisgenoten reizende verzekerde wordt ook aangemerkt als een gezin.
  • Niet gebruikte reisdagen: reisdagen die verzekerde onvoorzien niet heeft kunnen doorbrengen op de reisbestemming, waaronder inbegrepen de accommodatie waarin hij zou verblijven.
  • Premie: premie, kosten en assurantiebelasting.
  • Reis: geboekt vervoer en/of verblijf.
  • Reisgenoot: de op het boekings-/reserveringsformulier van de reis vermelde persoon die niet in de polis wordt genoemd.
  • Reissom: het totaal van vooraf verschuldigde en/of betaalde bedragen voor boekingen en reserveringen van vervoer en/of verblijf.
  • Verzekerde: de in de polis genoemde persoon.
  • Samengestelde reis: een reis die bestaat uit losse onderdelen die afzonderlijk geboekt zijn (zoals ticket en accommodatie).
  • Waarnemer: de vooraf aan de verzekeraar opgegeven persoon waarvan de naam op het polisblad of op het boekings-/reserveringsformulier van de reis staat vermeld.

Rob Demmers

Over de auteur: Rob Demmers

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn o.a. de volgende bronnen geraadpleegd:​

- www.nibud.nl
- www.rijksoverheid.nl
- www.wijzeringeldzaken.nl
- www.verzekeraars.nl
- www.anvr.nl

Informatie gecontroleerd door een verzekeringsexpert (Ronald Heesters)

De tekst op deze pagina is geschreven door onze reisverzekering expert Rob Demmers. Hij schrijft al meer dan 15 jaar over reis- en annuleringsverzekeringen. Rob is in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht). En het certificaat Permanente Educatie Adviseur Schadeverzekering Particulier. Meer over Rob: https://www.linkedin.com/in/robdemmers/

De artikelen op Reisverzekeringkorting.nl zijn enkel en alleen bedoeld als algemene informatie. Iedere financiële situatie is uniek, en de producten en diensten die wij beschrijven zijn wellicht niet toepasbaar op jouw specifieke situatie. Wij geven geen advies of aanbevelingen over verzekeringen. De informatie op deze pagina kan veranderd zijn sinds de publicatiedatum.

Reisverzekeringkorting.nl hanteert strikte normen wat betreft redactionele integriteit. Naar ons beste weten is alle content correct op de datum van plaatsing. De tekst en meningen die je leest zijn enkel van de redacteur en zijn niet vooraf goedgekeurd, bekrachtigd of anderszins ondersteund door onze partners.

Reisverzekeringkorting.nl is aangesloten bij het financiële klachteninstituut: KiFiD aansluitnummer: 300.017739 en de AFM met vergunningnummer: 12047442. Wij zijn gecertificeerd lid van de Stichting Webshop Keurmerk.

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.