Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Nu 10% korting: Annuleringsverzekering inclusief reisgenoot

Annuleringsverzekering inclusief reisgenoot

Annuleringsverzekering inclusief reisgenoot

Wanneer je op reis gaat samen met een vriend of vriendin dan is het verstandig om een annuleringsverzekering  af te sluiten zodat jij ook kan annuleren als bijvoorbeeld jouw reisgenoot door ziekte niet mee kan gaan.

Het kan namelijk voorkomen dat jouw reisgenoot onverwachts moet annuleren en alleen op reis is toch minder leuk. Een kortlopende of doorlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt daarbij uitkomst. Je bent dan uitstekend verzekerd tegen onverwachte annuleringskosten, vertraging en reisonderbreking, ook als jouw reisgenoot uitvalt.

Ook verzekerd bij uitvallen van je reisgenoot

Met een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je ook voor annuleringskosten verzekerd, als jouw reisgenoot de reis moet annuleren en de:

 • reisgenoot op jouw boekings- of reserveringsformulier genoemd staat;
 • reisgenoot een eigen annuleringsverzekering voor deze reis heeft afgesloten;
 • oorzaak van de annulering verzekerd is.

Deze dekking is per reis beperkt tot drie meereizende gezinnen of zes reisgenoten. Breek je de reis af? Dan is deze dekking beperkt tot één reisgenoot.

Annuleringsverzekering en reisverzekering

Een annuleringsverzekering kan je bij Allianz Global Assistance gelijktijdig bij een reisverzekering afsluiten. Dat kan bij zowel de kortlopende als doorlopende reisverzekering. Gebeurt er iets waardoor je niet op vakantie kunt of moet je onverwachts terug vanwege bijvoorbeeld een overlijden? Dan betaalt je reisverzekeraar de extra kosten die je maakt. Uiteraard krijg je je kosten alleen vergoed als je om een geldige reden annuleert.

Heb je al een (doorlopende) reisverzekering maar nog geen annuleringsverzekering dan kan je deze hier afsluiten. Je krijg ook nog eens 10% premiekorting en dat is mooi meegenomen.

Annuleren en reisgenoot

Hebben jullie allebei een annuleringsverzekering afgesloten en kan je reisgenoot niet gaan? Dan kun je annuleren als de reden van annulering onder de dekking valt. De kosten van het annuleren worden door je annuleringsverzekering betaalt.

Annuleringsverzekering vergeten?

Heb je al samen een reis geboekt? Let dan op met het afsluiten van een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering moet vaak binnen 7 dagen na boeken worden afgesloten. Dat geldt overigens niet bij Allianz Global Assistance. Dus ga jij samen met een reisgenoot op vakantie en wil je tegen annuleringskosten verzekerd zijn? Neem dan contact met ons op. In veel gevallen kan je alsnog een annuleringsverzekering bij ons afsluiten.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van geregistreerd partnerschap of het huwelijk van verzekerde.
 • Toewijzing van een huurwoning.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • HelpMe app, hulpverlening binnen handbereik.
 • In 2011 en 2013 gekozen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.
 • Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Vragen over een annuleringsverzekering en het meeverzekeren van een reisgenoot? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringkorting.nl of bel Reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn: telefoon 055 540 04 09 (tijdens kantooruren op werkdagen).

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.