Reisverzekeringkorting.nl

Vragen over reisverzekeringen

055 540 04 09 (09.00 - 17.00 uur op werkdagen)

Annuleringsdekking bijverzekeren bij hoge reissom

Als je een reis geboekt hebt met een hoge reissom en jouw huidige doorlopende annuleringsverzekering dekt dit niet volledig, dan is het bij Allianz Global Assistance mogelijk om de resterende reissom bij te verzekeren door middel van een kortlopende annuleringsverzekering.

Een annuleringsverzekering vergoedt de reissom geheel of gedeeltelijk als de geboekte vakantie door persoonlijke en onvoorziene omstandigheden niet kan doorgaan óf moet worden afgebroken. Vooral bij dure, verre reizen is een annuleringsverzekering belangrijk omdat je anders een groot financieel risico loopt.

Onvoldoende dekking doorlopende annuleringsverzekering bij hoge reissom

Het kan in bepaalde situaties voorkomen dat jouw huidige annuleringsverzekering onvoldoende dekking biedt, bijvoorbeeld bij een hoge reissom. In dat geval kan je het resterende deel bij Allianz Global Assistance bijverzekeren door een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Een voorbeeld:

De familie De Groot, bestaande uit vader, moeder en twee kinderen, boekt een rondreis door de USA. De totale vakantie kost € 11.000,- De huidige doorlopende reis- en annuleringsverzekering bij hun verzekeringsmaatschappij biedt een dekking van € 1500,- per persoon. De familie is dus voor maximaal € 6.000,- verzekerd voor annuleringskosten. Er ontstaat nu een gat van € 5.000,- En dat risico vindt de familie De Groot toch wel riskant. Zij besluiten om de resterende reissom van € 5.000,- te verzekeren op een kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Ondanks dat de boeking van de reis langer dan 14 dagen geleden is, kunnen zij toch terecht bij Allianz Global Assistance. Op deze wijze is de totale reissom gedekt.

Wat bij schade?

Mocht de familie De Groot de reis voor aanvang moeten annuleren wegens een gedekte gebeurtenis, dan kunnen zij € 6.000,- claimen bij hun eigen verzekeraar en de resterende € 5.000,- bij Allianz Global Assistance.

Ben je een annuleringsverzekering vergeten of te laat? Bij ons kan je wel terecht!

Ben je te laat met het afsluiten van een annuleringsverzekering, bijvoorbeeld niet binnen 7 -14 dagen na boeking? Of ben je het gewoon vergeten? Geen probleem bij Allianz Global Assistance, je kan bij ons nog terecht. Dat geldt natuurlijk niet indien je al weet dat je moet annuleren. Er moet wel sprake zijn van een onzeker voorval.

Dure reis met hoge reissom geboekt? Neem geen risico!

Kortom heb je een dure reis geboekt met een hoge reissom die niet volledig gedekt wordt door je huidige doorlopende annuleringsverzekering, neem dan geen risico en verzeker ook het resterende deel. Dat kan eenvoudig en voordelig bij Allianz Global Assistance.

Heb je nog geen annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance en wil je ook korting ontvangen? Sluit hem dan hieronder af.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Kies je voor de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Dekking tijdens de reis

Een annuleringsverzekering van Allianz Global assistance biedt ook dekking tijdens je reis. Zo ben je verzekerd voor ongebruikte reisdagen bij vertreksvertraging op de heenreis of door een onvoorziene vertraging van je vliegtuig. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd voor eerder terugkeren naar Nederland bij overlijden, ernstige ziekte of een ernstig ongeval van jezelf of jouw familieleden. Maar ook bij materiële beschadiging van jouw eigendom, huurwoning of het bedrijf waar je werkt, waardoor het noodzakelijk wordt dat je thuis aanwezig bent. Je ontvangt dan ook een vergoeding voor niet-genoten vakantiedagen.

Kortlopende Annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Als je de reis moet annuleren vergoedt deze dekking (een deel van) de reissom. De vergoeding is in de eerste plaats afhankelijk van:

 • Hoeveel dagen voor vertrek je de reis annuleert.
 • Is (een deel van) de reis geboekt bij een reisbureau/touroperator, die is aangesloten bij de ANVR.
 • Het type reis (pakket reis, eigenvervoersreis, zelf geboekt).

Check altijd goed welke voorwaarden je touroperator hanteert bij annulering.

De kosten voor annulering of onderbreken van je reis krijg je in sommige gevallen niet volledig terug. Dan biedt de Annuleringsverzekering uitkomst. Allianz Global Assistance kent drie varianten:

 1. Dubbel Zeker: Biedt naast de dekking van Annulering Volledig ook ruime dekking bij het afbreken van je reis.
 2. Annulering Volledig: biedt extra zekerheid als je reis is geboekt bij een reisbureau of touroperator, die is aangesloten bij de ANVR.
 3. Annuleringverzekering (Standaard): Biedt de meeste zekerheid als je de reis zelf hebt geboekt.

Uitbreidingen

De premie (kosten) voor een annuleringsverzekering kan hoger uitvallen indien je de dekking wilt uitbreiden. Mogelijke uitbreidingen zijn:

 • Met een uitbreiding (Dubbel-Zeker) ontvang je de gehele verzekerde reissom terug na het afbreken van je reis.
 • Dekking voor een samengestelde reis: bijvoorbeeld als ticket en verblijf los van elkaar zijn geboekt.
 • Het verzekeren van een waarnemer of extra persoon (neem contact met op).

Voordelen annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen voor reizigers:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige verzekerde reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af. Kies dan voor de kortlopende reis- en annuleringsverzekering.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Vaak op reis? Doorlopende annuleringsverzekering

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Neem dan contact met ons op.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over annuleringsverzekeringen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 09 tijdens kantooruren op werkdagen of stuur een email naar info@reisverzekeringkorting.nl in Apeldoorn.

Over de auteur: Rob Demmers

Rob Demmers schrijft al sinds 2011 over reis- en annuleringsverzekeringen en is een groot deel van zijn werkzame leven, actief in de assurantiebranche. Rob is beleidsbepaler bij EXT Verzekeringen in Apeldoorn en in het bezit van de diploma’s Wft-Basis en Wft-Schade particulier, beide uitgegeven door het Ministerie van Financiën (Wet op het financieel toezicht).

Lees alle artikelen van Rob »

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.